Mf jest pogromcą early game. Sona ult, po chwili mf ult i mamy killa. Twitch ma dostać nerfa w przyszłym patchu na early game, ponieważ trza przyznać, że jego E(expunge) robi niesamowitego dpsa. Vayne? Nie, podziękuje. Głównie za trolli którzy ją pickują a grają jak warzywa. Banuje ją nie dlatego, że jest mocna! Banuje ją tylko dlatego, że totalne zera ją pickują i przegrywają gry.(podobnie z lee sinem którego uwielbiam , jednak tylko w swoich rękach)
Jakiego bohatera kupić - c.d
Ok. A Graves?
Graves To dobry adc ;d ma dobrą pasywke zwiększająca obrone na magie i atak, można by powiedzieć ze taki off-tankowy adc. Solo z innym adc najczęściej wygrywa, chyba że dostaje pożadnego stuna od Vayne. Jest postacią dobra i przydatna;).
Graves nie, na tę chwilę jest gorszy od reszty adc. Mhm może tristiane masz za darmo, a też wymiata. No i z lvlem jej zasięg rośnie.
Graves to postac w najwiekszym burstem wsrod ADC. Starsi gracze na pewno pamietaja polaczenie gravesa + tarica, ktore bylo zabojcze. Moim zdaniem nadal grywalny i nie odstaje od innych ADC. Ma on escape, ktory dodaje mu AS(maly zasieg ale jednak da sie "przeskoczyc" przez nie które scianki), slowa na W do tego potezny burst z Q i Ulti. Nadal mocny ADC, tylko czeka, az jakis slawny gracz picknie go na turnieju i znowu wroci do lask. Tak jest z kazda postacia.
Ok, kupie Gravesa i MF'ke. Teraz jeszcze jedno pytanko: co z Yorickiem?
A zapomniałeś dodać iż q ma krótki zasięg, więc trzeba albo podejść, albo zawsze używać doskoku. Slowa każdy adc posiada chyba więc nic nowego. Topowi adc to mf, ez, vayne, catl, tristiana.
Ja uwielbiam grać Varusem i Tristaną gdy przeciwnik wybiera Vayne. Varus co prawda ma ciężej nieco, ale jest w stanie mocno uprzykrzyć życie Vayne na linii. Niestety botlane jest zależna też mocno od supporta i junglera często też. Support znający możliwości swojej postaci, potrafi pięknie zainicjować albo utrzymać na linii , przez co nasz potencjał, do wygrania linii wzrasta o połowę. Oczywiście maleje o połowę gdy przeciwny supp jest również ogarnięty. Nigdy nie powiem iż support to taka rola dla każdego bo on ma mały wpływ na grę. Ma duży wpływ na linię i farmę i statystyki adc dopóty siedzą razem an linii. Co do wyżej wymienionej trójki ADC najbardziej lubie Varusa, gdyż uważam iż jest to postać, która wymaga pewnego skilla ale też rekompensuje nam trudność skutecznością. Przecież Varusa ulti, to jedno z tych ulti, które potrafią zmienić przebieg Teamfighta.
Mf topowa ADC ? Ez topowy ? Tristana ? Nie osmieszaj sie prosze.
Ez byl mocny, ale to kiedys gdy nie bylo smiesznego blue buildu tylko stary dobre ez pod trinity.
Co do MF to juz mowilem, to jest postac tylko do combo ulti, nic wiecej.
Tristana - jej nigdy nie uwazalem za mocna. Early i mid game nie ma prawie dmg, do tego strasznie z poczatku pushuje linie przez E. W late ma troche wiecej zasiegu i nadal 0 cc.
Aktualnie najbardziej cenionym ADC jest varus, % na W, duzy dmg i poke z Q, slow i zmniejszenia heala z E, do tego ulti ktore potrafi zesnarowac 5 osob. Aktualnie najlepsze carry w grze.
Pozniej Cait - kosmiczny zasieg, ktory pozwala odcinac przeciwnikow od farmy, poke z Q, slow i escape z E do tego ulti, ktorym mozna latwo dobic(i tak uwazam, ze to ulti jest slabe)
Bardzo dobrze ale wymieniłeś 2 adc, gj. Co do tristiany ogarnięta robi niezły dmg, może i z początku jest słabsza od innych. Jednak w miarę zdobywania lvla rośnie w siłę. Jej darmowe podpalenie, doskok lub odskok z w zależy od potrzeby., nie mówiąc już o q. przydatne ult możesz odrzucić 1 postać na odległość do naszego teamu, lub w przeciwną stronę zależy od potrzeby. To jest moja ulubiona postać na tę pozycję, i nie braknie jej dużo do innych. Nawet po pewnym czasie zasięgowo jest większa od cait. Cait jest mocno przeceniona jako adc, bo oprócz zasięgu, nie ma nic przydatnego na tę rolę, q ?. A może siatka gdzie trudno zażucić na przeciwnika ?. Nie mówiąc już o ult. Miss Fortune w tym aspekcie jest lepsza, ma slowa co nie obejmuje pojedyczy cel. Niezła pasywkę do prędkości ataku i nie tylko. Ult obszarowe gdzie może wycisnąć niezły dmg, z zgranym supportem jest w stanie namieszać. Tak naprawdę harsować każdy postać na odległość może, tylko pytanie która jest bardziej przydatna na adc ?.
Ale magnum, tristana ma odrzut, wyłączenie heala, łatwe pozycjonowanie w teamfightach, bardzo ciężko ją zgankować ponieważ ma daleki odskok. TO CZEMU MA BYĆ SŁABA
Varus jest mocny, cait również lecz ten pierwszy jest naprawdę zależny od teamu i trudny.
Rozważna Tristana, która nie marnuje skoku na byle pierdoły jest prawie niegankowalna, ganki na przeciwnika ułatwia często combo W za przeciwnika + R, ciśniemy Q dla większego dpsu i ew E na pożegnanie. Tak zgankowany przeciwnik z pewnością w którymś momencie padnie, chyba, że ma epicki escape. W late można bezkarnie bić z dystansu i bez problemu przez ściany jeśli jest wizja, można wskoczyć po killa i wyskoczyć, bo W spada cd do zera po killu. Dla mnie mocna postać na adc.
Jak by nie patrzał tristana early ma takie sobie ale później wyfarmiona to ładny pokaz może dać...kupiłem twitcha :/ brak mi słów early ma tak słabe, że to może ch*j strzelić... walczyłem przeciwko mf 2x dostałem taki wpierdziel z jej Q tylko...a ja jej nic nie mogłem zrobić użyłem 2x W i E i brak many. Walczyłem przeciwko vayn tutaj ta mnie zmiażdżyła normal atakiem już chyba wolałem grać sivir ...
Jak by nie patrzał tristana early ma takie sobie ale później wyfarmiona to ładny pokaz może dać...kupiłem twitcha :/ brak mi słów early ma tak słabe, że to może ch*j strzelić... walczyłem przeciwko mf 2x dostałem taki wpierdziel z jej Q tylko...a ja jej nic nie mogłem zrobić użyłem 2x W i E i brak many. Walczyłem przeciwko vayn tutaj ta mnie zmiażdżyła normal atakiem już chyba wolałem grać sivir ...
To po prostu grasz nim słabo.Twitch ma baaardzo duże ad na starcie true dmg i z e zabiera 1/3hp przeciwnika.Wygrałem nim dzisiaj 2 albo 3 rankedy i moim zdaniem na dzień dzisiejszy nie ma chybe lepszego adc.Jego ult w połączeniu z ultem od sony/amumu po prostu robi sieczke, a jego late game jest po prostu cudny.Potrafi on chyba wycisnąć największe cryty z adc i to obszarowo.
Twitchem trzeba bardzo uważać i wymaga dobrego pozycjonowania w team fight bo jest okropnie papierowy. Poza tym jeżeli do team fighta wchodzisz z niewidzialności żeby zwiększyć sobie atack speed to potem nie masz żadnej mechaniki ucieczki. Pograj nim jeszcze kilka razy, złóż inne itemki, pobaw się skillami, a na pewno będzie coraz lepiej:)
Po prostu musiałem się "wypłakać" bo zagrałem nim 3 gry pod rząd i żadna mi nie wyszła ;/ Na bocie przeciwko mf'ce to nie mogłem dopuścić do otwartej konfrontacji, bo mf większy atk speed plus spam z Q, a ja rzucałem niby tą beczką używałem tego ale za dużo nie zrobiłem.A ulti to kompletnie nie wiem kiedy używać, ofc jak widzę sporą grupkę przeciwników, ale na lini ograniczam się tylko do tego, jak widzę, że szybko pasek hp mi maleje i sporadycznie naciskam wszystko
@2UP jaki build stosujesz ?
@up w tych grach co grałem nim nawet nie dochodziło do team fightów a jak nawet to i tak przegrywaliśmy.
dorans, vampiric scepter, buty, bf ----> potem infinity edge, phantom dancer i bloodthirste. Ze skilli ulepszam przede wszystkim E i W, Q zostawiam sobie na koniec i oczywiście ulti jak jest możliwość. Dla twitcha na bot ważny jest też dobry support który zapoczątkuje akcje i w razie czego uratuje.
A ja też zbieram na twicha, bo ma najlepszy system ucieczek z q z adc, jedynie teraz coś podbnego ma quin zamienia się w ptaszka i tyle jej widać. Ja mam taki bulit na adc najpier infinity edge,potem phantom dancer, potem bloodthirste, berki ale to wcześniej, 5 itemek to zależy znowu albo phantom dancer/bloodthirste albo znowu infinity edge, a ostatni to jakiś tankowy . Można wrzucić wedle uznania jeszcze na 5 Blade of the Ruined King.
Czyli start :
1. butki + 5 potków, zbierasz około 900 golda wracasz do bazy 2x doran's blade - potem je jednka sprzedajesz na korzyść innych itemków.
2. infinity edge
3. phantom dancer
4.. bloodthirste
5. phantom dancer/bloodthirste albo znowu infinity edge albo można dodatkowo Blade of the Ruined King.
6. jakiś tankowy .
Butki berki, jednak jeśli składam 2x phantom dancer, nie składam butków wtedy berków, i mam wolne miejsce jeszcze na jakiś itemek.
Arias - po pierwsze nigdy nie zaczynaj z butami... DORANS BLADE
2. jest ok... w miare / jak w pysk dostajesz można botrka.
3. jw.
4. Powiedzmy...
5. Chyba chory jesteś, miliony warty build a dps się nie zmieni. LAST WHISPER to jedyne w miarę wyjście
6. Guardian może być/warmog/banshee/QSS
IE nie sprawdza sie na kazdego ADC jako pierwszy item. Jako pierwszy item IE jest dobry na ashe , cait, ale np. na gravesa, corkiego, vayne IE jako pierwszy item jest bardzo slabe. W gravesie najlepszy jest BT na start, na vayne Botrk , na corkiego kiedys trinity(dawno temu).
2x UP
Nie wiem czy dobrze zrozumialem.. Skladasz 2x IE lub 2x PD ? Jak dlugo grasz w ta gre ? Arm Pene to podstawa na ADC, a najlepszym rozwiazaniem jest wlasnie LW jak wspomnial averdon. Tak btw. bonus do crit dmg z IE sie nie stackuje, ale to tak na przyszlosc. Dodam jeszcze, ze skladac BT nie skladaj Botrka bo tylko miejsce stracisz na item.
Czasami widuje jeszcze, ze ADC na koncu buildu sprzedaja buty i kupuje zephyra. To rozwiazanie tez jest dosc dobre na koniec, bo zphyr daje nam zmniejszenia CC(tenacity) i 10%ms, ktore zwraca prawie caly speed stracony z butow a bonusowo dodaje 50% as i chyba 25dmg.