uciekający? NIDALEE HOP HOP THROUGH THE WALL HOP HOP
Valor na ulcie

uciekający? NIDALEE HOP HOP THROUGH THE WALL HOP HOP
Valor na ulcie
Pan na up dostaje zgłoszenie za bycie idiotą. Ja mam małe pytanie. Polećcie mi jakiegoś dobrego ad na mid. Jestem totalnie zakochany w Kha`Zixe i potrafię nim już robić kosmiczne rzeczy bo podoba mi sie jego styl gry (chory burst i dość dobry escepe). Chodzi mi o takiego ad który wpakuje się, zada dość dobry dmg i zdoła uciec. Oczywiście może być papierowy tak jak Kha. Byle by dobrze burstował.
Zed, bardzo ciekawy na midzie jest też Gangplank. ; ) Na kruchych AP crit z Q potrafi zabrać ponad połowę życia.
AD Mid polecam Zeda i Wukonga. Obie postacie robią masakrycznie dużo obrażeń z tą różnicą ze małpa robi dmg obszarowy, a Zedem choć ma tez aoe skille- skupiasz się na jedym targecie. Z tych dwóch postaci wybrałbym Zeda- jest broken.
@Misiael, pasuje mi tutaj Talon, lecz z escape jest troche gorzej- jedynie ulti daje Ci taką możliwość.
@Wajos, po 1. primo to nie go, tylko ją- Caitlyn to kobieta.
Po 2.
AD- Xin albo Pantheon- ew. Nasus (PS: Tutaj Ci chodzi chyba o Offtanki, nie?)
AP- Kassadin, Lux, Ahri, Akali albo Katarina (ODRADZAM CI ORIANNE, jest trudna w ogarnięciu i zbyt wolna- byle Diana ją bije jak chce,a o Kassadinie czy Kacie nie wspomne)
Support- Sona albo Soraka, ew. Taric
Jungle- Lee Sin, Vi albo Volibear
ADC- Miss Fortune albo Caitlyn, Ezraela też możesz ale więcej frajdy Ci da Miska i Caitlyn
Na mida najlepszymi pickami są Kha'Zix i Lee Sin, nie wiem czemu tak, ale NIGDY nie przegrałem tymi postaciami mida, jednak nie gram z nimi zbyt często na tej linii, więc nie wiem, czy te picki na mida z AD są OP, czy ja jestem OP, czy przeciwnicy byli słabi
To ja przedstawie swoje typy, którymi gra mi się w sam raz.
AD - Olaf - maszyna nie do za*****a, a true damage sprawia, że daje radę w early bardzo dobrze nawet jak się buduje tylko hp, a potem można damage mu zbudować i life steal i generalnie jest trudno go zniszczyć
AP - Lux - Stunn, tarcza, duży damage z E i wielki damage z ulta, który jest na takim cooldownie, że można nim spamować jak szalony.
ADC - Ja osobiście preferuję Ashe. Wbudowany slow i stunn z ulta to to, co się mega przydaje.
Support - Ssę niemiłosiernie na supportowej roli, ale dobrze gra mi się Soraką i Nunu w zależności od tego czy adc nalega żeby supp miał heal czy nie.
Jungle - Vi - Gap-closer z dalekim zasięgiem i ult, który też służy za gap-closera i zatrzymuje przeciwnika na chwilę to coś czego jungler potrzebuje ;p
Myślę Misialel, że w tej sytuacji to jedynie Zed. On ma naprawdę chory dmg i dobry escape. Może też łatwo dopaść przeciwnika. Papierowy jest, ale co to ci robi jak się sfeedujesz i nikt nie jest tobie w stanie zagrozić?
Graves, Ez czy Cait? Caitlyn z tej trójki najmniej mi się podoba, ale nadal nad nią myślę.
robiliście kiedy thresa pod ap? bo według mnie kosi ale ludzie mówią że trolluje :C
Jak dobrze sie orientuje (nie gram threshem, top ftw) thresh nie jest robiony pod ap przez jego male przeliczniki %ap/dmg. Moim zdaniem robienie go pod ad jak i pod ap jest lekkim trollem poniewaz jest duzo lepszych champow na te dwie pozycje. Thresh jedynie daje rade na supporcie(tylko moim zdaniem). Aktualnie najlepszy support w grze z op latarnia
Co do Udyra to na nim maksuje się R, gdyż najbardziej przydaje się i do jungli i na top'a. Na topie możesz zacząć od 1 punktu w Q co pozwoli Ci na 1 levelu zadać całkiem spore obrażenia. Żółwika możesz maksować jeżeli dostajesz baty i musisz grać pasywnie wtedy idealnie się do tego sprawdza i tarcza i życie z ataków. Co do E ja osobiście zawsze maksuje jako 2 ze względu że Udyr jest postacią która żeby cokolwiek zrobić musi dobiec, a niedźwiedź daje mu całkiem dużą mobilność plus stun który po patchu stał sie jeszcze lepszy.
Phoenix - na jungle tak. Na lane - a w życiu, Tiger daje zbyt dużego bursta (spory boost do attack speeda i o wiele lepszy przelicznik od AD). Poza tym zależnie od tego czego mi trzeba na lane maxuję Q i W, a niedźwiadka zostawiam nieco na później (chociaż Udyr jest o tyle wspaniały, że buduje się go według własnego widzimisię - dostajemy po łbie, to żółw; ktoś szybko ucieka, niedźwiedź; trzeba dużo aoe, phoenix; trzeba sporego bursta w jeden cel albo siły do pushowania, tiger).
A na mida - czasami taki Pantheon też działa cuda (z tego co słyszałem, koszmar Kassadina). Poza tym oczywiście Talon.
Witam.Mam zamiar kupić postać za 3k ip i przeglądając sklep natrafiłem na Rammusa. Wydaję mi się dość ciekawy ze względu na jego ganki z Q. Jakie macie o nim opinie? Czy warto go kupić?
Cześć, zwracam się do was z prośbą o poradę a dokładniej: szukam dobrego solo topa/jungle. I przy okazji pytanko czy darius dalej jest op?
Darius nigdy nie był op. Po prostu gracze są słabi. A co do topa/jungli to polecam Elise. Robi na obydwu liniach dość dobrą robotę choć bardziej cenię ją na topie. To praktycznie postrach tanków.
Obecnie wg. mnie najlepsze picki :
Solotop - Zed, Elise,
Jungle - Hecarim, Jarvan, Xin
Mid - Lux, Lee Sin
Support : Tresh, Blitzcrank
ADC : Caitlyn, MF, Draven
@edit
Napisałem to by ktoś kto miał dylemat między jakimś lanem to właśnie te postacie WW polecam.
@up
Co do Zeda to można go też dopisać do mida bo zrobiła się na niego mania. Zrobili z niego takiego Talona tylko bez takiego mega bursta
Oj Averdon. Gdzie Lulu w supportach? Gdzie Kha w midzie? Swain też jest niczego sobie jednak strasznie o nim zapominają.
Lulu jakoś nie widzę i nie lubie jej specjalnie. Kha owszem jest bardzo fajny ale wymaga dobrego decision makingu. A Swainem lubie polatać na solotopa.
Graves, Ez czy Cait? Caitlyn z tej trójki najmniej mi się podoba, ale nadal nad nią myślę.