Jakiego bohatera kupić - c.d

uciekający? NIDALEE HOP HOP THROUGH THE WALL HOP HOP

Valor na ulcie

warn_ico.png
Perm za nagminne wypisywanie głupot. - crracked

Pan na up dostaje zgłoszenie za bycie idiotą. Ja mam małe pytanie. Polećcie mi jakiegoś dobrego ad na mid. Jestem totalnie zakochany w Kha`Zixe i potrafię nim już robić kosmiczne rzeczy bo podoba mi sie jego styl gry (chory burst i dość dobry escepe). Chodzi mi o takiego ad który wpakuje się, zada dość dobry dmg i zdoła uciec. Oczywiście może być papierowy tak jak Kha. Byle by dobrze burstował.

Zed, bardzo ciekawy na midzie jest też Gangplank. ; ) Na kruchych AP crit z Q potrafi zabrać ponad połowę życia.

AD Mid polecam Zeda i Wukonga. Obie postacie robią masakrycznie dużo obrażeń z tą różnicą ze małpa robi dmg obszarowy, a Zedem choć ma tez aoe skille- skupiasz się na jedym targecie. Z tych dwóch postaci wybrałbym Zeda- jest broken.

@Misiael, pasuje mi tutaj Talon, lecz z escape jest troche gorzej- jedynie ulti daje Ci taką możliwość.

@Wajos, po 1. primo to nie go, tylko ją- Caitlyn to kobieta.

Po 2.

AD- Xin albo Pantheon- ew. Nasus (PS: Tutaj Ci chodzi chyba o Offtanki, nie?)

AP- Kassadin, Lux, Ahri, Akali albo Katarina (ODRADZAM CI ORIANNE, jest trudna w ogarnięciu i zbyt wolna- byle Diana ją bije jak chce,a o Kassadinie czy Kacie nie wspomne)

Support- Sona albo Soraka, ew. Taric

Jungle- Lee Sin, Vi albo Volibear

ADC- Miss Fortune albo Caitlyn, Ezraela też możesz ale więcej frajdy Ci da Miska i Caitlyn

Na mida najlepszymi pickami są Kha'Zix i Lee Sin, nie wiem czemu tak, ale NIGDY nie przegrałem tymi postaciami mida, jednak nie gram z nimi zbyt często na tej linii, więc nie wiem, czy te picki na mida z AD są OP, czy ja jestem OP, czy przeciwnicy byli słabi ;)

To ja przedstawie swoje typy, którymi gra mi się w sam raz.

AD - Olaf - maszyna nie do za*****a, a true damage sprawia, że daje radę w early bardzo dobrze nawet jak się buduje tylko hp, a potem można damage mu zbudować i life steal i generalnie jest trudno go zniszczyć

AP - Lux - Stunn, tarcza, duży damage z E i wielki damage z ulta, który jest na takim cooldownie, że można nim spamować jak szalony.

ADC - Ja osobiście preferuję Ashe. Wbudowany slow i stunn z ulta to to, co się mega przydaje.

Support - Ssę niemiłosiernie na supportowej roli, ale dobrze gra mi się Soraką i Nunu w zależności od tego czy adc nalega żeby supp miał heal czy nie.

Jungle - Vi - Gap-closer z dalekim zasięgiem i ult, który też służy za gap-closera i zatrzymuje przeciwnika na chwilę to coś czego jungler potrzebuje ;p

Myślę Misialel, że w tej sytuacji to jedynie Zed. On ma naprawdę chory dmg i dobry escape. Może też łatwo dopaść przeciwnika. Papierowy jest, ale co to ci robi jak się sfeedujesz i nikt nie jest tobie w stanie zagrozić?

Graves, Ez czy Cait? Caitlyn z tej trójki najmniej mi się podoba, ale nadal nad nią myślę.

robiliście kiedy thresa pod ap? bo według mnie kosi ale ludzie mówią że trolluje :C

Jak dobrze sie orientuje (nie gram threshem, top ftw) thresh nie jest robiony pod ap przez jego male przeliczniki %ap/dmg. Moim zdaniem robienie go pod ad jak i pod ap jest lekkim trollem poniewaz jest duzo lepszych champow na te dwie pozycje. Thresh jedynie daje rade na supporcie(tylko moim zdaniem). Aktualnie najlepszy support w grze z op latarnia :)

Co do Udyra to na nim maksuje się R, gdyż najbardziej przydaje się i do jungli i na top'a. Na topie możesz zacząć od 1 punktu w Q co pozwoli Ci na 1 levelu zadać całkiem spore obrażenia. Żółwika możesz maksować jeżeli dostajesz baty i musisz grać pasywnie wtedy idealnie się do tego sprawdza i tarcza i życie z ataków. Co do E ja osobiście zawsze maksuje jako 2 ze względu że Udyr jest postacią która żeby cokolwiek zrobić musi dobiec, a niedźwiedź daje mu całkiem dużą mobilność plus stun który po patchu stał sie jeszcze lepszy.

Phoenix - na jungle tak. Na lane - a w życiu, Tiger daje zbyt dużego bursta (spory boost do attack speeda i o wiele lepszy przelicznik od AD). Poza tym zależnie od tego czego mi trzeba na lane maxuję Q i W, a niedźwiadka zostawiam nieco na później (chociaż Udyr jest o tyle wspaniały, że buduje się go według własnego widzimisię - dostajemy po łbie, to żółw; ktoś szybko ucieka, niedźwiedź; trzeba dużo aoe, phoenix; trzeba sporego bursta w jeden cel albo siły do pushowania, tiger). :)

A na mida - czasami taki Pantheon też działa cuda (z tego co słyszałem, koszmar Kassadina). Poza tym oczywiście Talon.

Witam.Mam zamiar kupić postać za 3k ip i przeglądając sklep natrafiłem na Rammusa. Wydaję mi się dość ciekawy ze względu na jego ganki z Q. Jakie macie o nim opinie? Czy warto go kupić?

Cześć, zwracam się do was z prośbą o poradę a dokładniej: szukam dobrego solo topa/jungle. I przy okazji pytanko czy darius dalej jest op? :D

Darius nigdy nie był op. Po prostu gracze są słabi. A co do topa/jungli to polecam Elise. Robi na obydwu liniach dość dobrą robotę choć bardziej cenię ją na topie. To praktycznie postrach tanków.

Obecnie wg. mnie najlepsze picki :

Solotop - Zed, Elise,

Jungle - Hecarim, Jarvan, Xin

Mid - Lux, Lee Sin

Support : Tresh, Blitzcrank

ADC : Caitlyn, MF, Draven

@edit

Napisałem to by ktoś kto miał dylemat między jakimś lanem to właśnie te postacie WW polecam.

@up

Co do Zeda to można go też dopisać do mida bo zrobiła się na niego mania. Zrobili z niego takiego Talona tylko bez takiego mega bursta

Oj Averdon. Gdzie Lulu w supportach? Gdzie Kha w midzie? Swain też jest niczego sobie jednak strasznie o nim zapominają.

Lulu jakoś nie widzę i nie lubie jej specjalnie. Kha owszem jest bardzo fajny ale wymaga dobrego decision makingu. A Swainem lubie polatać na solotopa.

Graves, Ez czy Cait? Caitlyn z tej trójki najmniej mi się podoba, ale nadal nad nią myślę.