Tylko , że Cait z tej trójki jest najmocniejsza. Graves osłabł po nefach a Ez. Meh.
Jakiego bohatera kupić - c.d
Tzn. co z Ezem jest nie tak?
Co do wczesniejszego pytania o top to zalezy czy rankedy czy normale.
Elise postac jak to sie mowi "op", jest banowana w 99% grach (przynajmniej w platynie nie wiem jak nizej).
Ja polece tobie olafa, jayce (kosa - full dps 0 tank, stawiasz w nim na poke, zanim zacznie sie fight masz jak najbardziej oslabic przeciwnikow z dystansu), nidalee (oczywiscie na topie ad/tank nie rob ap na top bo to useless), j4 (swietny top, tanky + botrk w polaczeniu z pasywem jest wysmienity do latwego zdejmowania przeciwnego ad carry), oczywiscie Jax ( jest to postac bazujaca w duzej mierze na as[przez ult], tank + botrk = kosa) i to raczej wszystko.
O przypomnialo mi sie NIE graj dariusem powyzej braz, poniewaz ta postac da sie skontrowac wszystkim (oczywiscie to tylko moja opinia),a przewaznie na brazie ludzie nie ogarniaja i boja sie tam dariusa ;s Nie wiem dlaczego ale zaobserwowalem to z rozmow znajomych i randomowowych ludzi z brazu.
elise, jayce, olafa i jaxa posiadam ale szukam jeszcze kilku innych dobrych postaci ->zastanowię się nad zedem albo hecarimem chyba, że coś jeszcze jest warte uwagi?
Jak mowisz i hecarimie na topie to odradzam, nawet nie zaczynaj z tym gry na topie bo sie tam nie sprawdza. Zed moim zdaniem rowniez lepiej sprawuje sie na midzie niz na topie.
Mnie dobrze sie gralo na topie akali oczywiscie pod off tanka.
Kiedys dosc czesto na topie grywany byl lee sin, nie wiem jak teraz sie sprawuje ale kiedys maxujac "w" czyli tarcze byla to jedna z bardziej wytrzymalych postaci. Nie wiem czy dobrze mowie ale chyba "w" nie dodaje mu juz armoru, jak nie to lepiej nie grac, jak tak to zobacz.
Renekton, to dopiero postac i nie sluchaj ludzi ze traci w late bo chyba uzywaja debilnych buildow.
Moze Riven, interesujaca postac, nie gralem duzo, moze z 30 gier i nie wypowiem sie duzo o niej.
Rumble ap/tank(bardziej pod m penetr/tank) tez sie fajnie sprawuje a dobrze opanowane ulti potrafi zdzialac cuda.
Singed, tutaj chyba nie trzeba duzo mowic, dzieki pasywce z samym roa wyciaga imponujaca ilosc hp przez co jest nie do zabicia. Ulti + ghost + rylai = niesmiertelnosc(prawie), a do tego trzymajac trucizne stakuje sie kropla caly czas, taki maly myk.
Vi super postac, mi sie nia dobrze gra na topie, ale raczej uznawana jako jungler.
Troche sie rozpisalem ale mam nadzieje. ze cos pomoglem. A no tak, oczywiscie jeszcze Irelia, ale teraz zauwazylem coraz mniej grana.
---- sorry jakis blad, prosze o skasowanie ---
Nie tutaj mialo byc to napisane ;p
witam zastanawiam sie kupic kha zixa, gralem w rotacji i gralo sie calkiem przyjemnie, i moje pytanie czy wartko go kupic? fakt jest papierem ale za z dobrym dmg;p tylko sie zastanawiam czy dostanie nefra;/ bo jesli tak to sie wstrzymam zakupem;p
@volTIX
Śmiało go kupuj, sprawdza się świetnie na midzie w jungli i na topie. Anty carry z gigantycznym dmg i escape systemem. Nic tylko brać. Może i dostanie nerfy, ale pewnie niezbyt znaczące.
Kha zix hmm zagrałem 20 gierek i go oddałem za page z runami : ).
+
Op dmg 1v1
Easy farm po 6 na 1 w całą farma twoja
Dobry skoki,doskoki ogólnie dobry system ataku i ucieczki
Z łatwością zjada adc pokroju ashy oraz innych którcyh esape system opiera się na klikaniu myszką poza tf.
Burstuje większość ap miderów i ad miderów . Niestety w late się to zmienia /
Dobry zarówno jungler,mider jak i toper
-
Słaby w late
Papier(tanky = 0 dmg)
Przy ogarniętym przeciwniku niewiele zdziała
Ciężki do ogaru jest global tauntem jak teemo .
Ogólnie postać dobra ale dla ludzi którzy wchodzą do tf zabiją adc i padają typowy canon żeby coś zabić i paść .
Jak interesuje cię gra w jungli bardziej polecam rengara jest mniej papierowy i do tego ma op heala, już nie mówiąc że z full buildem i z 5 fury potrafi adc,apc na ulti doskok q zbić .
Up- HAHAHAHAHAHA. HA. HA. No chyba nie wiesz , na czym polega gra Kha. Albo go nie ogarniasz.Dobry Kha nie ma prawa paść. Nie dość, że ma doskok z resetem to na ulti jest nie do namierzenia. Tanky = 0 dmg? Nie wiem od kiedy. Sam potrafię przyjąć masę dmg i zrobić quadre. Na jungli jest useless bo za szybko zbija się z hp a ganki pozostawiają wiele do życzenia. Burst jest taki sam przez całą grę. Nie da się przed nim uciec. Jeśli wedlug ciebie jest słaby w late to gratuluje buildu. I nawet nie porównuj go do Teemo. Kha potrafi zdecydowanie więcej niż ci się wydaję.
up2@
patrze patrze i nadziwić sie nie moge jakie koleś durnoty wygaduje o kha... KAŻDY , powtarzam dla efektu KAŻDY assasin ma opcje wbić>zabić>wybić a ty tu wmawiasz że tanky 0dmg to jeszcze że kha zabija a potem pada.... chyba nie widziałeś go w akcji ... nie rób z siebie sztucznego eksperta...
zedem bardziej na mida czy topa ? moim zdaniem na mida bo zed jest stworzony do zjadania papierków typu apc ale częściej widze go na topie. co sądzicie? PS. nie junglije zedem bo dla mnie zed na jungli UP :<
Na obydwie pozycje Zed jest genialny. To taki Talon tylko z lepszym escape i nowymi mechanikami ;d
elise, jayce, olafa i jaxa posiadam ale szukam jeszcze kilku innych dobrych postaci ->zastanowię się nad zedem albo hecarimem chyba, że coś jeszcze jest warte uwagi?
Bierz Elise. Na topie prawie nic ją nie countruje, a ona sama countruje prawie wszystkich, szczerze polecam
dobra to jeszcze takie jedno pytanie: kha, rengar czy hecarim na pozycje top/jungla ?
jak na obie to bym wzial kazika, hecarim bardziej jungle, a rengar mi sie nie pdooba
Tak Frosty, polecaj postać na mid, na dwie zupełnie inne linie. Z tej trójki ciężko wybrać. Z jednej strony dobre jungle że strony Rengara i Heca ale top już słabiej. Jednak najlepiej raczej Rengar. Heca zbyt papier a Kha to inna bajka.
czyli kha najlepiej wypada na midzie? Jeśli tak to wybieram rengara bo zależy mi na silnej postaci solo top
Zagrałem sobie Udyrem i zastanawiam się, czy go nie kupić... Takie jedno pytanko względem niego: czy mi się zdaje, czy on ma dużą dowolność w byciu adc i tankiem?
No ma. Można nim i tankować i bawić się w ADC. Popularniejsze jest granie nim jako tankiem, ale w tej drugiej roli też świetnie się sprawdza
Nie wiem jak wy gracie, ale mi wydaje się, że adc to postać która chodzi na bot lane z supportem, jest ranged champem i skupia się na zadawaniu jak największej ilości obrażeń z autoataków przeplatanych skillami.