Jakiego bohatera kupić - c.d

A jak sprawuje się Kog'Maw jako adc? da się tym jeszcze coś robić poza adc?

On moze byc ad lub ap carry. Kazdy jego skill ma przelicznik pod AP i musze przyznac, ze robi dosc spory dmg pod ap. Ostatnio spotkalem bardzo ogarnietego ap koga, to musze przyznac, ze siekal rowno przeciwnikow.

Co do koga na ADC. Da sie nim ugrac, ale team musi byc zrobiony pod def carry, a nie na atak. Kog jest taka postacia, ktora potrafi zdjac tankow w pare s, dlatego wlasnie team zrobiony pod def adc + kog moze zrobic male zamieszanie.

W sumie dałoby się z neigo zrobić jakiegoś APC, bo wszystkie jego przeliczniki mają obrażenia od AP. Mimo to zrobienie go pod full AP to po trochu marnotrawienie potencjalnego dmg z W (ze względu na niski AS). Biorąc pod uwagę W, można go jeszcze zbudować pod AP/AS (Wit's End, Nashor).

Jeśli chodzi o jego AD... to postać pasywna, rozkręcająca się z czasem. Nie ma przeliczników pod AD, więc jego głównie obrażenia biorą się z włączonego W i dość dużego attack speeda. Obrażenia fizyczne wydają się wisienką na torcie. Kiedyś ze względu na %HP zjadany przy każdym uderzeniu był super, ale obecnie mamy BotRK, więc po co brać champa który był na to ukierunkowany?

Trzeba pamietac, ze Q koga dodaje mu passywnie AS wiec tak malo go nie bedzie miec. Sam Nashor by starczyl, bez wits enda. Nadal twierdze, ze ap kog jest dosc mocny. Duzy zasieg AA + %hp z przelicznikiem na W daje mu silny dmg ze spelli jak i silne auto ataki. Do tego jego ulti, ktore jest swietne do pokowania przez fightem.

Dosc duzym minusem moze byc to, ze jest dosc manozerny ale dlatego ludzie skladali na nim i kielich i lezke.

Nie zrozumialem nic z twojej wypowiedzi. Napisz to jakos bardziej zrozumiale.

Chodzi mi o to iż nie tylko w nasusie z q kreujesz dmg, ale jakby to nazwać wyssanie życia czy jakoś tak. Jak nabijasz to więcej, to więcej będziesz "wysysał". Więc zakładanie botroka mija się z celem, nie mówiąc już gdzie on ma prędkość ataku ?. Jak dobrze rozdasz masterki, możesz już na samym początku wzocnić u niego masterki z vampiryzmu.

Chodzi mi o to iż nie tylko w nasusie z q kreujesz dmg, ale jakby to nazwać wyssanie życia czy jakoś tak. Jak nabijasz to więcej, to więcej będziesz "wysysał". Więc zakładanie botroka mija się z celem, nie mówiąc już gdzie on ma prędkość ataku ?. Jak dobrze rozdasz masterki, możesz już na samym początku wzocnić u niego masterki z vampiryzmu.

Oni mówili o BotRK i BT w kontekście Zeda, nie Nasusa. Czytaj uważniej.

Siemka ludziska.Mam taki dylemacik, gdyż mam 4800ip.Gram na na każdej pozycji więc prosze mi nie pisać "ale ty podałeś 6 postaci, a każda może isc gdzie indziej....." tak tak, wiem to ale chodzi mi o użyteczność dla teamu.Otóż zastanawiam się nad:

-wukongiem

-ezrealem

-trundlem

-brandem

-skarnerem (baaardzo mnie ciągnie do kupna)

-kog maw

Wiem, że jest to "aż" 6 postaci, ale no mam między nimi dylemat a póki co inne postacie mnie nie interesują.

Jezeli chodzi o uzytecznosc dla teamu to chyba Wukong. Sam bardzo nie lubie tej postaci ale moze tobie sie spodoba. Jezeli chodzi o uzytecznosc dla teamu to mam na mysli jego ulti.

Poczekaj ze skanerem tam ktoś wspominał iż dostanie rework i jakieś bufy. Pierwszego bym nie kupował, zbyt łatwy do contry. Brand ponoć jeden z lepszych ap carry na mid'a, nie wiem nie gram na tej pozycji.

kog maw ma wszystko co powinien mieć adc, grupowe spowolnienie, skill do prędkości ataku, ulti rozproszające tf. Jeden minus brak ucieczki.

Ez mobilna postać jako adc, darmowy flash, więc miejsce na twój spell albo x2 flash więc dobry system ucieczek. Ulti obszarowe na rozproszenie tf, albo wykoczenie.

Maga rumb. nie wypowiem się o nim nie dane było nim grać, nie dane było mi przeciwko niemu grać.

Bierz Wukonga, jedna z moich ulubionych postaci (nim zrobiłem pierwszą pentę), do tego ma zajebistego skina - Jade Dragon. Można nim iść na topa, mida, a nawet do jungli. Do tego ult potrafi wygrać teamfight.

No to tak skarneren sobie zagrałem i stwierdzam, że jest średni, a do jego reworka zaś kase nazbieram.Nadal czekam na opinie o:

-Brand

-Trundle

Brandem możesz rozwalić team fight. Rzucasz Q na adc,potem R i reszta skilli i "witaj qaudro" bo tank to może przetrzymać.

Bardzo silny, lecz nie używany mider. Linie łatwo dominuje, a w tfach jak już mówiłem jest bardzo przydatny.

Trundle moim zdaniem jest dosyć ciekawą postacią aczkolwiek poza swoją ścianką nie wnosi nic szczególnego do teamu bo owszem odpowiednio zbudowany jest nie do ubicia i zadaje całkiem przyzwoity dmg ale jak już mówiłem nie jest jakiś mega op świetny, za to Brand posiada jedną z najlepszych pasywek w grze (to moje skromne zdanie), dodatkowo świetny burst, stun i 2 skille aoe :) (3 skille jeśli użyjemy E na podpalonym przeciwniku) w połączeniu jego pasywki z liandrys torment kazdy spell zabiera 16% max hp w 4 sekuny (nie uwzględniając resistów) także fajnie się to sprawdza przy podgryzaniu przeciwników tuż przed teamfightem.

@UP: nie zgodzę się ^^ Trundle poza ścianą redukuje także AD z "Q", więc rzucone na AD Carry ( o ile dobiegnie :P ) może znacząco pomóc drużynie ( o ile nie jest overfeed ). ^^

Bedzie lecial przez cale pole walki, zeby podejsc i zabrac carry 20ad. Cos mi to nie pasuje.

Polecam Trundla, Topa niszczy bardzo mocno, na ulcie to już w ogóle masarka. Łatwo nim uciec przed gankiem, ma potężny roam, DMG nie z tej ziemi, użyteczny w każdej fazie gry, i na linii, i w TF'ach. Składasz mu pierwszego Botrk'a a potem walisz pod full tanka z redukcją CD. Gniecie jednym słowem.

Trundle jest całkiem porządnym splitpusherem - botrk+plama i może całkiem szybko ubić wieżę. A ubić go na plamie wcale tak łatwo nie jest, zwłaszcza z odpalonym ultem.

Witam, poszukuję jakiegoś dobrego top lanera z dużym survi i ogromnym funnem z gry. Zastanawiam się pomiędzy: Aatroxem, Vi, Jaycem i Zedem (reszte solo toperów mam).

Ps. Miałem sporą przerwę od LoLa, a to są względnie nowe postacie (z tej czwórki grałem tylko Jaycem), więc czekam na uzasadnione odpowiedzi :)

Jayce ponoć dostał i dostaje te nerfy i chwilowo jest odradzany aby nim grać ja bym na twoim miejscu myślał między vi a zedem.

Doradziłbym ci wziąć VI dlaczego ? Jest świetna robiąc ją pod a.penetration (runki+itemki ) co 3 atak świetny burst pod a.pene. Robiąc ją pod offtanka może zrobić wiele dla teamu, bo im więcej hp tym większa bariera z jej pasywki, która nie raz uratowała mi życie. Świetnie sprawdza się na solo vs 2 bo może pięknie harasować z 2x E która uderzając w miniona fala jeszcze idzie kawałek za nim i może trafić wrogów oczywiście trzeba uważać na manę, jednak rozważne używanie tego utrzyma wrogów w ryzach. Oraz świetne Q które przerywa działanie np. ulti nunu czy też innych ładowanych umiejętności. Ulti jest też niczego sobie i na 3 lvl dosyć szybki cd ma. Vi może grać na lini jak i iść na jngle, myślę, że w jungli potrzeba trochę skila bo trzeba trafić dobrze z Q jeżeli nie trafisz to zostaje ci ulti, dlatego musisz poćwiczyć jungle zwłaszcza trafianie przy gankach. Ogólnie rzecz biorąc vi to bardzo ciekawa postać przynajmniej dla mnie i polecam ją bardzo

jaka postac na start za wojownik/zabojca 1350 ??