Co z Hecarimem?
@UP - Teemo, Jax.
Co z Hecarimem?
@UP - Teemo, Jax.
Hecarim jest ok, jak dla mnie jeden z lepszych junglerów ma dosyć zaskakujące ganki. Jesteś na lini a tu nagle wbiega na ghoście + E heca i trzeba szybko myśleć. Oczywiście na samym E ładnie się gankuje, rolą ( tak mi się wydaję ) hecarima są szybkie ganki w early, które są kluczem do zwycięstwa bo wraz kolejną minutą jego siła maleje. Jego end game nie jest porażający i tutaj jego rolą jest głównie inicjowanie walk.
Właśnie uzbierałem zaskakujacą sumę 6300 IP i zastanawiam się nad 2 postaciami. Ziggsem oraz wyżej już wymienionym Hecarimem. Wiem, ze to 2 zupełnie inne postacie, ale mógłby mi ktoś napisać tutaj swoją opinię? Obie dają mi niesamowity fun z gry, Heca ma boskie ganki i wnosi dużo do teamu, no i ma świetnego Arcade skina . Ziggs za to klepie pokaźny dmg zachowując tym samym dystans i ma ulti na spory zasięg. Co myślicie o tych postaciach?
Akurat ten Arcade skin mi się w ogóle nie podoba. Wolę tamte 2
Ziggsa nie bierz. Nie przynosi żadnych profitów dla teamu. Owszem, ma ten dmg z Q, dość mobilnego ulta ale to tak naprawdę tyle. Nie trafi niczym a wyzone-ować jest go banalnie i sanki ^^. Fun z gry przynosi ale jeśli chcesz nim grać rankedy itp. to nie polecam
Hecarim jest fajny, lubię go mieć w drużynie ma potencjał i ora pole.
@UP - polecam obejrzeć PhantomL0rda jak gra Ziggsem i zobaczyć czy nie przynosi on profitów dla teamu.
Nie będę oglądał tego dziwnego amerykańca który wcale nie gra tak dobrze. Jak chcesz zobaczyć naprawdę dobrych graczy z ameryki to C9 Hai, Żółw no i może jeszcze Voyboy.
Phantom gra dobrze (inaczej nie byłby D1), tylko zamiast myśleć o ELO, statach i profesjonalnej grze, woli dobrze się bawić i to jest jego priorytetem. Poza tym nie mów, że gra słabo, bo D1 wbił, a to już jest dowodem jego skilla. Zresztą jak możesz porównywać go do profesjonalnych graczy, którzy grają tylko na 1 pozycji i non-stop trenują.
Co do Ziggsa to w 100% polecam (nawet na rankedy), jego E może uratować ADC, dobrze rzucone W slowuje cały team, a masa AoE z ulta, Q i W to teamfightach po prostu rzeź.
Właśnie uzbierałem zaskakujacą sumę 6300 IP i zastanawiam się nad 2 postaciami. Ziggsem oraz wyżej już wymienionym Hecarimem. Wiem, ze to 2 zupełnie inne postacie, ale mógłby mi ktoś napisać tutaj swoją opinię? Obie dają mi niesamowity fun z gry, Heca ma boskie ganki i wnosi dużo do teamu, no i ma świetnego Arcade skina . Ziggs za to klepie pokaźny dmg zachowując tym samym dystans i ma ulti na spory zasięg. Co myślicie o tych postaciach?
Heca jako jungler jest bardzo fajny, ale na niższych tierach bywa często banowany. Poza tym szczegółem jego ganki od samego początku robią niezłe wrażenie.
Za to Ziggs... bardzo irytujące early. Ma naprawdę mocny harass i potrafi niejednego wroga niemal wykluczyć z gry. Kwestia tego jak bardzo użyteczny jest później zależy od teamu, ale ogólnie lubię tego futrzaka, zwłaszcza w pool party skinie.
Hecarim ma świetne ganki w early, ale wydaje mi się, ze w late game jest mocniejszy niż w early. Z Lizard itemem, Lodową Łapką i Spirit Visage potrafi sam tankować kilku przeciwników zadając przy tym przyzwoity dmg.
Uzbierałem sobie trochę IP ostatnio i zastanawiam się nad kupnem bohatera na solo top. Myślałem nad Renektonem, Zac(nie wiem jak odmienić tą nazwę xD) Talonem oraz Zedem. Wiem, że dwaj ostatni to raczej mid, ale na topie w niższych dywizjach chyba można też coś pograć. Zac to raczej jungle, ale z tego co widzę na różnych streamach to na topie też nieźle się spisuje Co myślicie o tych bohaterach?
Ja bym brał Zeda. Możesz nim iść na topa, mida, a nawet jungle. Fajna sprawa z cieniami, ogólnie bardzo fajna i dobrze przemyślana postać. Mobilna, duży DMG, łatwy push, łatwe lasthity, tylko troszkę mało survi ma.
Z tych wszystkich w sumie najbardziej poleciłbym Ci Renektona, Zaca troche mniej bo go widze raczej w jungli
Talon i Zed są raczej na mida przy dzisiejszej mecie, Talon łatwa postać więc nie musiałbyś sie męczyć za dużo, Zed ma tylko i wyłącznie burst, jak zepsuje ulti to ma lipe, aczkolwiek jeżeli nie grasz dużo i jestes początkujący to łatwy do farmienia.
Zyra mid z -Spirit of the Elder Lizard i Liandry's Torment robi miazgę.
@Up masz ledwo golda, i boostujesz? Czy ty się dobrze czujesz?
Talon na top? Nie widzę tego, on jest świetny w zabijaniu squishy, a tych na topie często brakuje. Prędzej Zeda bym tam wysłał ze względu na to że jest manaless i nadal bardzo fajnie może farmić, nawet jeśli ktoś go bije w 1v1 i to ostro.
Mimo to mój głos należy do Renektona. Bardzo mocne early i wbrew pozorom całkiem użyteczny w late (oczywiście dobrze zbudowany) czynią go niezłą maszynką na topie. Inna sprawa że Zac da ci możliwość pójścia na jungle, a jego inicjacja jest dużo lepsza niż to co może zrobić Rene. Którego z tej dwójki nie wybierzesz, powinieneś być zadowolony.
BTW, co do Zyry. Podpalenie z Eldera jest włączane przy roślinkach, czy tylko przy AA samej Zyry?
Przy roślinkach też. A na topa Renekton i Zac, bardzo często ich widuję na rankedach Talon na topa się nie nadaje, chyba że jest tam jakiś AP carry. Znaczy nada się, ale są o wiele lepsze picki na tą pozycję, które będą robić o wiele więcej od niego.
Dzięki Wam za odpowiedzi Wezmę chyba Zaca, bo grałem już nim kiedyś jak był w rotacji i z Rylai`s Scepter i resztą itemków pod tanka robiłem miazgę, lecz nie z siebie, a z przeciwników
Jeszcze raz wielkie dzięki!
Jak grasz Zaciem na topie, radzę ci składać sunfire cape + spirit visage na początek. Wtedy jesteś prawie nie do zabicia A później Liandry, Omen, czy co tam chcesz.
Talon na top? Nie widzę tego, on jest świetny w zabijaniu squishy, a tych na topie często brakuje. Prędzej Zeda bym tam wysłał ze względu na to że jest manaless i nadal bardzo fajnie może farmić, nawet jeśli ktoś go bije w 1v1 i to ostro.Mimo to mój głos należy do Renektona. Bardzo mocne early i wbrew pozorom całkiem użyteczny w late (oczywiście dobrze zbudowany) czynią go niezłą maszynką na topie. Inna sprawa że Zac da ci możliwość pójścia na jungle, a jego inicjacja jest dużo lepsza niż to co może zrobić Rene. Którego z tej dwójki nie wybierzesz, powinieneś być zadowolony.BTW, co do Zyry. Podpalenie z Eldera jest włączane przy roślinkach, czy tylko przy AA samej Zyry?
No tylko dodam iż obydwa mają niesamowity heal. Krokodylek tylko runki pod ad, i jazda na 2 lvlu ma niesamowity już dmg. Za to zac niezła pasywka, co może ci nieraz skórę uratować. Obie postacie coś wnoszą do drużyny.
Up @ co do renektona raczej bym zamiast runek full ad kierował się pod a.pene. Rene to dobry char na topa co za tym idzie nie można skupiać się tylko na dmg, bo daleko nie zajdziemy ale itemki do defa typu słoneczna pelerynka zawsze dodadzą nam tej przeżywalności.