@UP
Nie jest elastyczny lee?
Support - dobry
Midlane - Super
Toplane - Pompa
Jungla - Yup
No... WOGÓLE
@UP
Nie jest elastyczny lee?
Support - dobry
Midlane - Super
Toplane - Pompa
Jungla - Yup
No... WOGÓLE
Lee support? Totalne marnowanie postaci- to tak jakby grać w supporcie Dariusem.
Midlane- nie wypowiem się, nie widziałem jeszcze nigdy Lee na midzie
Top- ładny harass, muszę przyznać
Jungla- ok.
Jeśli tak wymieniać, to prawdę mówiąc ponad połowa championów jest "elastyczna", ponieważ mogą chodzić na 3-4 linie (a nawet w niektórych przypadkach 5)
A jeżeli chodzi o użyteczność porównując te 2 postacie tj kennen lee wg. Was
Lee właśnie ma ciężkawe ganki bo jak nie trafi z q, i nie wejdzie na combo ze skilami to nic nie zrobi.
Na mid zjedzie wrogiego ap carry przemawia to już za jego siłą.
Ken Ad/ap - powiem jedno ładny hars na przeciwniku, i do tego obszarowe ulti.
Meh... Kayle, elise, jayce, karma, quinn, vayne- coś jeszcze ?
Lee support? Totalne marnowanie postaci- to tak jakby grać w supporcie Dariusem.Midlane- nie wypowiem się, nie widziałem jeszcze nigdy Lee na midzieTop- ładny harass, muszę przyznaćJungla- ok.Jeśli tak wymieniać, to prawdę mówiąc ponad połowa championów jest "elastyczna", ponieważ mogą chodzić na 3-4 linie (a nawet w niektórych przypadkach 5)
Jeśli nie widziałeś lee na midzie to albo nie masz jeszcze 30tego albo siedzisz w przedziale dywizji znanej elohell odciętej od reszty społeczeństwa.
A lee sin na supporta jest dobry i nie jest to żadne marnowanie postaci. Slow z obniżeniem AS, odkrycie --> Q aby unikać facechecków. Podbicie całego teamu w dobrym kopnięciu. Niesamowity DMG w earlygame co daje naszemu ADC dużą przewagę. Więc proszę Cię, nie porównuj go do jakiegoś gównianego Dariusa który stojąc na supporcie nie ma nic do powiedzenia.
Ahri na midzie , to moja bolączka największa gdy cisne Ryzem. To taki pick jak Ziggs, gdzie trzeba farmić i zapomnieć o harrasie i liczyć na częste ganki. W paru słowach postać bardzo mobilna, ma niezły sustain na lini i serduszkowego taunta. Jest nieco manożerna z początku, ale nie jest najgorzej. Na mida polecam mieć w swej kolekcji bo to też bardzo elastyczny pick, który potrafi sobie dobrze poradzić z różnymi Ryzami, Cassiopejami, Luxami i Veigarami. Zed jest napewno bardziej elastyczny w sensie możliwości wyboru ścieżki. Potrafi być dobrym na topie, ale gdy ma przeciw sobie tanky bruiserów jak Malph czy Chogath, to Zed musi mieć się bardziej na baczności i już tak nie lśni. Zdecydowanie lepiej mu idzie na midzie, gdzie potrafi skutecznie napsuć krwi niemal każdemu. Widziałem też paru junglerów i też byli całkiem ogarnięci. Barosz pytał o elastyczną postać i powiem iż ja przykładowo opanowałbym Galio, bo wiem iż potrafi sobie radzić na topie i midzie równie mocno. Na midzie ofensywnie jedzie ap casterów, nawet kassadinów i fizzów a nawet takie akali i talony. Na topie gra się nim defensywnie i ma pierdyliard farmy i przez to w endgame jak wleci w tfa, to wszystkim gały wyskakują skąd ten niemalże całą gre farmiący top ma taki dmg i wtf co on robi. Oczywiście Kennen i Lee są równie dobrymi pickami, ale chyba Lee wymaga więcej praktyki a Kennen w sumie taki z niego mały pikachu i tak fajnie się śmieje, że szkoda go nie mieć i czasem nim ponapierdzielać mida od czasu do czasu. Vesotira w sumie nie zrozumiałem pytania ale odpowiem: Tak, Quinn.
Jeśli nie widziałeś lee na midzie to albo nie masz jeszcze 30tego albo siedzisz w przedziale dywizji znanej elohell odciętej od reszty społeczeństwa.A lee sin na supporta jest dobry i nie jest to żadne marnowanie postaci. Slow z obniżeniem AS, odkrycie --> Q aby unikać facechecków. Podbicie całego teamu w dobrym kopnięciu. Niesamowity DMG w earlygame co daje naszemu ADC dużą przewagę. Więc proszę Cię, nie porównuj go do jakiegoś gównianego Dariusa który stojąc na supporcie nie ma nic do powiedzenia.
Też chciałem napisać iż nie taki zły support jak go malują jednak nie wiedziałem czy nie popełnie gafy, do tego "kopniak", i z daleka proszę od mojego ad carry xd.
Widziałem raz i byłem w przeciwnym teamie adc. W early gdy tylko dochodziło do konfrontacji, to Lee doskakiwał do mnie albo blisko mnie i robil wszystko abym padl, albo dał za wygraną i przestał atakować. Naprawde upierdliwy support i w sumie potem też całkiem dobrze się sprawował. Widziałem też Dariusa supporta, no ale meh lepiej było mieć Sorake wówczas.
Ekhm:
Darius:
Slow + zmniejszenie attack speed na W
Przyciągnięcie na E
Dmg na początku także ma niemały
Więc wiesz, porównywanie takich postaci mija się z celem- dużo lepiej spisują się na "swoich" liniach niż podczas dziwnych zmian typu Blitz ADC.
Owszem, ale Darius w przeciwienstwie do Lee musi podejsc dostatecznie blisko a to jest ciężkie gdy masz adc z minimalnym pojeciem o pozycjonowaniu podczas walki. Zgadzam się wszakże iż to fail niczym Blitz ADC :
Galio właśnie jest dosyć ciekawy...podoba mi się takie combo rzucasz na siebie W ( tarcza z healem) ulti i jazda dobry motyw, gorzej z tym, że ulti ma spory cd. Tak samo ma wszystkie skile ( nie wiem jak to się zwie) celowane tj. strzałki itp. Od roku nie widziałem galia na lolu przecież nie może być aż tak beznadziejny !
Heh no to widać masz już takie szczęście bo ja widzę go tak średnio 2 razy w tygodniu i powiem tylko że jeśli jest w moim teamie to się ogromnie cieszę za to jeśli przeciwko to tylko się modlę żeby się okazał kompletnym noobem bo naprawdę potrafi uprzykrzyć życie większości postaci na midzie
Wytłumaczcie mi jedno: JAK MOŻNA POWIEDZIEĆ, ŻE LEE NIE JEST ELASTYCZNY ?
No właśnie to też mnie zaskoczyło!
Heh no to widać masz już takie szczęście bo ja widzę go tak średnio 2 razy w tygodniu i powiem tylko że jeśli jest w moim teamie to się ogromnie cieszę za to jeśli przeciwko to tylko się modlę żeby się okazał kompletnym noobem bo naprawdę potrafi uprzykrzyć życie większości postaci na midzie
Potwierdzam Lee to częsty pick, może zasiać zamęt, a już ta postać robi grozę. Tylko nie zapominajmy iż ogarnięty ap carry jest wstanie zatrzymać lee, tym bardziej iż polega na swoich skilach, więc na początku możemy mieć lekką przewagę.
Mhm ciekawe czy kassadin jest w stanie zatrzymać lee poprzez teleport i "uciszenie wroga".
Zatrzymać lee w jakim sensie? Jeśli podczas Q to nope. Lee niszczy kassajewa na midzie, zresztą on niszczy większość AP CARRY na midzie.
Potwierdzam Lee to częsty pick, może zasiać zamęt, a już ta postać robi grozę. Tylko nie zapominajmy iż ogarnięty ap carry jest wstanie zatrzymać lee, tym bardziej iż polega na swoich skilach, więc na początku możemy mieć lekką przewagę.Mhm ciekawe czy kassadin jest w stanie zatrzymać lee poprzez teleport i "uciszenie wroga".
Chodziło mi o Galio a nie Lee bo przeciwko lee na midzie to tylko biorę elise albo kayle i da wtedy rade wygrać linię.
Ale lee sin kontruje Kayle na midzie ._. Buduje to co daje 50 armora i obniża AS. Maksuje E i ona z ognistego mieczyka robi QPE. Nie wiem jak się to ma z eliską ale myślę, że podobnie. Lee dałby rade.
To sobie kupię chyba lee, bo jak jest wszechstronną postacią to warto go mieć. Chociaż na środkowej lini nie gram za często bo brak run .