Jakiego bohatera kupić - c.d

Ale lee sin kontruje Kayle na midzie ._. Buduje to co daje 50 armora i obniża AS. Maksuje E i ona z ognistego mieczyka robi QPE. Nie wiem jak się to ma z eliską ale myślę, że podobnie. Lee dałby rade.

Budujesz pod ap trzymasz sie za minionami walisz w lee Q wrzucasz "ognisty mieczyk" i jak tylko lee do ciebie doskoczy heal i znowu Q i jest już twój bo samo Q zjedzie mu w cholerę hp jak jestś pewny że będzie chisł użyć ulti uźywasz swoje ulti i papa lee sin poza tym nim lee uzbiera na ten itemek ty uzbierasz wystarczajaco dużo ap żeby go ukarać ile razy podskoczy do ciebie.

Zauważ, że Kayle w earlygame może sobie uderzyć za 80 w lee sina z Q, dać mu małego slowa i wrzucić pare AA. Lee Sin wleci choć na 3lvlu z Q i E i Kayle nie ma przynajmniej połowy hp. Nie mówiąc już o tym, że jak wbije 6 szybciej niż ona to ma Instakilla z ignitem. Potem to logiczne, że Kayle robi więcej, bo Lee Sin to postać na early-midgame. Przy tym lee sina bardzo trudno zgankować bo dobry sobie rzuci warda pod turreta ^^

Nie mówię że nie ale z każdą mijającą minutą kayle wychodzi na prowadzenie wystarczy grać defensywnie i farmić ile wlezie i w razie ataku lee sprzedać mu parę spelli uleczyć się i dalej farmić poza tym na pierwszych lvlach lee też nie jest tankiem a jak kayle popchnie trochę linie to lee musi się liczyć z tym że w przypadku zaatakowania dostanie dmg nie tylko od kayle tylko jeszcze od minionów (i nie powiesz mi że lee ma lepszą farmę od kayle) a to naprawdę potrafi zaboleć zwłaszcza w early gdy praktycznie nie masz lifesteala i armora więc moim zdaniem te postacie wychodzą na równo na początku za to im dłuższa gra tym większa jest przewaga kayle.

A wracając do głównego tematu jaki support bardziej byście mi polecili Nami czy Lulu ? Powiem że preferuję agresywny support zdolny do bezpiecznego harrasowania wrogiego adc jak na przykład sona.

Nami jest imo lepsza od lulu. Leczy, stun, slow z ulepszeniem ataku. Lulu jedynie fajną ma tą polimorfie i ulta.

Większość postaci z każdą mijającą minutę niszczą Lee, bo jak już wspomniał Averdon, postać ta niszczy early-midgame. I tak btw. zwróć uwagę na to, że Lee nie posiada many, przez co może stać na linii ile tylko chce, a taka Kayle (tutaj nie wiem ile ona traci many na jaki skill) może manę stracić, jeśli tak jak mówisz, będzie musiała używać heala co jedno Q Lee Sina. I tak btw. ogarnięty Lee nie zultuje Kayle, jeśli ta odpaliła ulti, więc twój argument ("jak jestś pewny że będzie chisł użyć ulti uźywasz swoje ulti i papa lee sin") jest inwalidą.

Warto kupić Maokaia? Czy mając w swojej kolekcji J4, Lee sina i parę innych dobrych junglerów mogę go ominąć?

Siemka.Poszukuję dobrego junglera(na rankedy gold), cena nie gra roli, po prostu chcę aby był użyteczny dla teamu i miał dobre ganki.Akutalnie staram się wyciskać ostatnie poty lee sinem, ale póki co tak średnio mi to idzie.

J4 , Naut , Maokai(nadal jest git) , hecarim(nie lubie go ale tobie moze podpasowac) , Elise , Eve(dobrze zbudowana + dobrze trafiane ulti w tf moze duzo wniesc do teamu), Nocturne no jeszcze moze Shen ale go jednak wole na topie chyba ;s

Wrócę jeszcze do Galio. Dostałem go na ARAMie, byłem w stanie carrować team (mając lepsze picki; niestety przegraliśmy, no ale to ARAM), a to oznacza że on nadal może robić super rzeczy. Problemem u niego jest useless pasywka, co RIOT zamierza zmienić (fani Galio nie mają się co bać - mres będzie skalować się z dmg w skillach analogicznie do Ryze i jego many, po prostu przeniosą pasywkę do skilli i dadzą mu nową) oraz problem z ultem, z którego można bez problemów wyjść jeśli ma się dość dużo tenacity. Gdyby nie to - to bardzo groźny pick. Mimo wszystko, raczej na mida, chyba że mamy 100% pewności że top będzie AP. Raz trafiłem na Galio jako Udyr na solotop i wierzcie mi, to nie ma żadnych szans nawet na farmienie.

Co do supporta... szczerze mówiąc sam nie wiem. Lulu ma wspaniałą tarczę i jeszcze lepszego ulta (polimorfia to po prostu silence z małym slowem), natomiast Nami ma swoją przeklętą bańkę, heala, ulta... Są raczej równorzędne, z tym że Lulu wydaje mi się bardziej agresywna bezpośrednio (skille, dmg), a Nami - agresywna, ale raczej przez CC.

Czy warto brać Maokaia? Oczywiście! Zasada jest taka - jeśli ktoś opanuje swojego champa na poziomie mistrzowskim*, to jest w stanie robić nim cuda. Jeśli ktoś nie wierzy, niech wejdzie na Reign Of Gaming i poczyta arta (sprzed tygodnia chyba) od Gentelman Gustafa na temat nietypowych picków i tego, jak od Gold II utorował sobie drogę do diamentu m.in. za pomocą... Skarner jungle, którym zrobił wynik rzędu 34-9. Tak, Skarner obecnie podobno jest useless... i dzięki temu ludzie nie wiedzą jak przeciw niemu grać, a to może dać ogromną przewagę. Ludzie obecnie rzadko grają Maokaiem, więc jeśli czujesz że jego kit będziesz w stanie wykorzystać - kup go bez chwili wahania. To nadal jest dobry pick, nawet jeśli J4, Lee czy wiecznie banowany na silverze Heca są pickami z top tieru.

Co do innych junglerów - osobiście polecam Vi. To naprawdę solidny pick i świetny inicjator, obecnie moja ulubiona zabawka na jungle.

* - oczywiście, poziom nie-mistrzowski też wystarczy. Rzecz w tym że nietypowy, niecodzienny albo wręcz troll pick może poskutkować reportem w przypadku przegranej, o czym byłem ostrzegany kilka razy przez "życzliwy" (sobie) team.

@up jestem ciekaw co do galio kiedy zmienią mu tą pasywke..kupiłem go nie jestem zawiedziony, ale co zauważyłem to mówiąc szczerze trudno się nim gra. Ma atak mele co jest lekkim problemem to do tego czasami trzeba się dobrze skupić aby trafić z tego Q co mnie najbardziej dobija.

Jungla Vi jest dosyć przyjemna i nawet łatwa. Ganki tutaj już jest gorzej jeżeli nie trafimy z Q to jest cienko z nami co najwyżej można się poratować ulti, które jest świetne zwłaszcza z małym cd na 3 lvl pozwala nim później spamować. J4 nigdy nie umiałem nim grać w jungli, ale widzę, że jest polecany ma dosyć ciekawy system gankowania z jego E+Q ( chyba) Ale trzeba rozważnie używać ulti co nie zawsze jest takie łatwe. Ogólnie jeszcze ciekawym pickiem do jungli jest rammus z jego aggro na 2.5 albo i więcej sec pozwala spokojnie zniszczyć gościa przy współpracy z innymi.

Atak melee na 95% zostanie zachowany, bo zmiana AA na ranged wiązałaby się ze zmianami w animacjach, a tego RIOT chce uniknąć. Zwłaszcza że fanom Galio to nie przeszkadza (sam jestem zwolennikiem tego rozwiązania). Co do pasywki... ciężko powiedzieć, póki co nic konkretnego nie zostało zdradzone, poza tym że zmian tych możemy spodziewać się PO 3.11. Na chwilę obecną na PBE pojawił się chyba tylko buff do ulta, bodajże mniejszy koszt many i mniejsze CD.

GrucA polecę ci Zaca. Na moim poziomie nie jest zbyt często banowany, ale nie wiem jak u Ciebie. Postać bardzo dobrze daje sobie radę w jungli i na topie. Ma skok z ogromnym range i fajną pasywkę, która daje mu prawie nieśmiertelność w jungli. Wskoczy w team fighta walnie ulta i jak dostanie focus to padnie i się odrodzi, a jak nie to i tak zada sporo DMG.

@UP to nie wiem w jakie my gry gramy. Bo jak ja gram na tym G1 Smurfie to bany : Zac, Zed, XXX

Ja Zaca banuje zawsze jak jestem 1st pickiem, ale u mnie lecą bany na Kassadina, Vayne, Fizza, Master Yi. Tak jak mówię bardzo rzadko banują Zaca.

Czy ja wiem czy tak rzadko osobiście to tak na 3 gry w dwóch zac jest zbanowany bo fakt faktem jest świetnym pickiem ogromne survi + świetny dmg no i jego skok na 5 lvl ma większy zasięg ni postać widzi.

Jakie są opinie o chogacie ? To jest midder czy solo top ? Bo zastanawiam się czy kupić go za te 1300. Warto ?

Jakie są opinie o chogacie ? To jest midder czy solo top ? Bo zastanawiam się czy kupić go za te 1300. Warto ?

cho gath może chodzić na mida jako apc, do jungli jako offtank i na topa jako tank/offtank

Warto ? true dmg co minute plus darmowe hp silence i podrzucenie raczej warto

Jak chcesz kupuj cho, drogi to on nie jest. Jednak wg mnie to jest useless crap ^^, zwłaszcza gdy wprowadzili ulepszenia do butów. Nie robi on nic w teamfighcie po zmissowaniu 2 skilli bo mają pół godziny CD. Ult jest silny, jednak on jest jedną z postaci która ucierpiała bo stackowanie HP się teraz mniej opłaca. Ma tam tego bursta, jednak jak nie trafi tymi 2 skillami to nic nie zrobi.

Warto kupić chogata, nawet bardzo.