Jakiego bohatera kupić - c.d

Jak chcesz kupuj cho, drogi to on nie jest. Jednak wg mnie to jest useless crap ^^, zwłaszcza gdy wprowadzili ulepszenia do butów. Nie robi on nic w teamfighcie po zmissowaniu 2 skilli bo mają pół godziny CD. Ult jest silny, jednak on jest jedną z postaci która ucierpiała bo stackowanie HP się teraz mniej opłaca. Ma tam tego bursta, jednak jak nie trafi tymi 2 skillami to nic nie zrobi.

jak większość postaci które nic nie zrobią po trafieniu ze skilli...

Zamiast cho teraz bardziej signeda, ale tylko chyba może iść na topa.

Cho natomiast na 3 linie :

Top.

mid.

jungle.

Jak chcesz wszechstronną postać to czemu nie ?. Tylko już pod ap wolę signed'a.

Ciągle gram tylko na midzie a mam ochotę zagrać lane z moim kumplem (mówie tu o normalach :D) . Jaką postać polecacie 2 vs 2 na lane aby dobrze zgrać się z kolegą . Lubie jak champion ma harrs (chyba źle napisałem) ale też aby miał takiego kopa , kiedy trzeba walczyć to sie wbija i zabija :D cena nie gra roli . Polecicie kogoś fajnego ?

Jak ja grałem w sezonie 1szym to super nam się grało Shen + Alistar. Tons of CC. Nie mówie tu o Ali support ^^ Sheen, spirit visage itp.

Połączenie na bocie dravena+thresha może będzie Was interesowało? osobiście z pewnym kolegą robiłem połączenie na BOCIE xin+ malph i jak na razie na 7 meczy tylko 2 przegraliśmy xD

A ja wam polecę Lissandre, na prawdę dobry ap carry, dobrze się spisuje na midzie jak i na topie :)

A ja wam polecę Lissandre, na prawdę dobry ap carry, dobrze się spisuje na midzie jak i na topie

?

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked
Jak chcesz kupuj cho, drogi to on nie jest. Jednak wg mnie to jest useless crap ^^, zwłaszcza gdy wprowadzili ulepszenia do butów. Nie robi on nic w teamfighcie po zmissowaniu 2 skilli bo mają pół godziny CD. Ult jest silny, jednak on jest jedną z postaci która ucierpiała bo stackowanie HP się teraz mniej opłaca. Ma tam tego bursta, jednak jak nie trafi tymi 2 skillami to nic nie zrobi.

Gdyby, gdyby, gdyby.......

Poza tym cho'gathem można jechać w ap tanka/ap carry i jeszcze botrka wits enda malleta i ten build też jest dobry.

Ciągle gram tylko na midzie a mam ochotę zagrać lane z moim kumplem (mówie tu o normalach ) . Jaką postać polecacie 2 vs 2 na lane aby dobrze zgrać się z kolegą . Lubie jak champion ma harrs (chyba źle napisałem) ale też aby miał takiego kopa , kiedy trzeba walczyć to sie wbija i zabija cena nie gra roli . Polecicie kogoś fajnego ?

Nami+vayne, graves+taric, ez+sona.

Ja ostatnio grałem z kolegą trolle Aatrox i Olaf na bocie. Nigdy nie przegraliśmy linii. Ogólnie całkiem spoko, ale to tylko na normale, bo na rankedach bez adc ciężko jest grać;)

graves+taric

graves+leona*

taric po zmianie buffa coraz rzadziej widywany.... nie bez powodu.

Jak chcesz kupuj cho, drogi to on nie jest. Jednak wg mnie to jest useless crap ^^, zwłaszcza gdy wprowadzili ulepszenia do butów. Nie robi on nic w teamfighcie po zmissowaniu 2 skilli bo mają pół godziny CD.

straszne herezje;0 cho jest świetny, nadaje się idealnie dla kogoś kto woli grać safe top linie. Jest tankowy więc nie opłaca się focusować i ma boskie cc. Jeżeli uważasz że nic nie robi po zmissowaniu 2 skilli, to następnym razem trafiaj skillami...proste.

Jakie są opinie o chogacie ? To jest midder czy solo top ? Bo zastanawiam się czy kupić go za te 1300. Warto ?

Spóźnione, wiem, ale mnie nie było. Jako, że gram i choć nie jestem pro skillem to się wypowiem.

Osobiście gram nim póki co na topie, na midzie mi nim nie idzie, w jungle jestem kaleką... :D Może trzymać topa w grze 1v2, czego pewne postacie nie potrafią, używając ulta do stackowania można uzyskać bardzo przyzwoitą tankowatość. Oczywiście podrzut mogący uratować czyiś zad, o ile dobrze rzucony, obszarowy silence, bolące kolce na E (skalują się z AP) i ult z nieuchronnym (true) dmg.

Przerośnięta krewetka warta swojej ceny jak na mój gust. I nie tak ciężko go ogarnąć.

Cho jest dobra postacia na solo topa. Jeżeli początku nie zwalisz to w mid i late game będziesz jedna z bardziej denerwujacych postaci ;p Co do junglowania, wiem, że kiedys był świetny, teraz niestety nie widuje cho gathow w jungli więc trudno mi powiedziec.

Cho potrafi skontrować sporo postaci na midzie. Wystarczy iść w tankowatego AP, a na topa puscić np kennena albo akali :) Naprawde ciężko go uwalić. Co do trafiania ze skilli to kwestia wprawy. Przykładowo taki talon ma praktycznie zerowe szanse na jednej linii z cho :) Ten champion to istna kosa na bohaterów podatnych na cc :)

Witam , czy warto kupić Mordekaisera ? Gdzie najlepiej się sprawuje i co najlepiej składać ? :D

Każdą postać warto kupić ;p Grać możesz na topie/midzie, build nie mam pojecia co skladac na niego ;p na pewno dobrymi itemami bedzie rabadom, rylaia czy tez will of anciants. Tyle wiem ;p

Morde jest świetny, ma fajną paswyke i bardzo przydatną. Ogólnie początkowo może być ciężki dla nowego gracza, ale z czasem będzie co raz lepiej. Co do buildu to sytuacyjny, ale nie można zapominać itemków na kradzież życia czy tam wampiryzm, dlatego co do posta powyżej zamiast woli starożytnych ( przynajmniej ja) preferuje ten pistolet ( co daje wampiryzm+kradzież )

Dla mnie morde to jedna wielka kupa. 0 Cc jedynie ulti jest usefull. A z pistoletu składa się itemek na jungle ^^

Brak CC nie oznacza, że coś jest słabe.. Wystarczy, że jest ktoś w teamie z cc, i już morde się robi użyteczny, dodatkowo jego ulti, szybki focus na przeciwnego adc + ulti mordy i juz duża przewaga dla drużyny. A co do revolvera, można z niego złożyć też gunblade'a i will of ancients.

Ale fakt fakte, jest duużo lepszych postaci xd

Jakiego polecacie supporta i junglera? Nie wymieniajcie trasha, praktycznie co mecz ban.

Z supportów to poleciłbym : Sona (świetny harras+heal+dodatkowy dmg + movement speed + AOE stun) albo Leona (chodzące CC 2 stuny w tym jeden aoe, snare i slow)

Z junglerów to : Lee Sin (świetne ganki szybki czas czyszczenia campów dosyć ładne survi dzięki W) Nocturne (mój ulubieniec przed lvlem 6 ganki ma średnie ale w momencie dostania ulti staje się maszynką do ganków poza tym bardzo szybkie czyszczenie kampów nie tracąc za dużo hp dzięki pasywce dodatkowo posiada fear i movement speed boost)