Jakiego bohatera kupić - c.d

Tak jak wyżej, sona świetny support, Leona też nie jest zła. Dodatkowo wspomne o Blitzie ( chociaz i on też często banowany jest), nami (która ostatnio mialem możliwosc pare razy supportowac i grało się przyjemnie) i janna (też jest moim zdaniem dobrym supportem ;>)

Co do jungli: Lee sin i Jarvan

Co myślicie o zyrze jako support? Ostatnio na mistrzostwach i na rankedach często można ją zobaczyć.

Co do junglera to jeszcze powiedzcie co z rengarem i khazixem.

Zyra też jest świetnym supportem szczególnie jeśli lubisz harrasować przeciwników co chwilę masz snare dodatkowo jeśli odpowiednio rzucisz nasionko to jeszcze slow + jej ulti to aoe knock up co jest przydatne dla teamu (sam pamiętam jak podrzuciłem Karthusa podczas castowania ulti a tak to by triple był dla niego :)) co do rengara i khazixa się nie wypowiem bo preferuję brać ich sytuacyjnie na topa.

Zyra + Ashe to w obecnym momencie najbardziej op combo przeciwko Vayne. Ona nic nie może zrobić ^^

Właśnie ashe ona jest moim mainem teraz i moje pytanie, dzisiaj grając na bocie koleś spytał jakim supportem ma mnie suportnąć. Moje pytanie tak na przyszłość z kim ashe najlepiej współpracuje na bocie ?.

Stawiałbym na coś w miarę bezpiecznego - Ashe po prostu nie widzi mi się jako agresywny ADC, bo poza volleyem (i może ultem) nie ma nic co zadałoby jakieś większe obrażenia. Może Janna?

No właśnie jej problemem jest długie cd w ;). Zbyt użyte wcześnie sprawia iż na początku na starcie jest bezbronna. Co sprawia z kolei moim tokiem myślenia iż na początku jest papierowa, bo nawet z ultem aż nie ma dobrego systemu ucieczki. Kosztem tego może zadać na starcie z pasywki niezłe krytyczne trafienie. Jednak powinna mieć jakiegoś supporta co ma w sobie leczenie nie wiem może taric stun-leczenie, sona-leczenie buf do tego nie złe ult uzupełniające ashe ?.

z kim ashe najlepiej współpracuje na bocie ?.

janna, sona, leona

Jednak powinna mieć jakiegoś supporta co ma w sobie leczenie nie wiem może taric stun-leczenie, sona-leczenie buf do tego nie złe ult uzupełniające ashe ?.

z doranem i runkami pod life steala Ashe leczy się dość szybko sama, jeżeli gracz nie posiada run pod life steala wtedy raczej sona.

Udyr na jungle to dobry wybór?

Obecny metagame nie jest dla niego zbyt miły. Każdy z popularnych junglerów jest od niego lepszy, a lanerzy są z reguły mobilni, albo mają CC, co czymi Udyra bardzo sytuacyjnym pickiem.

Udyr jest strasznie mocnym duelerem w porównaniu z dużą częścią junglerów (moim zdaniem), więc może jako agresywny counter-jungle... Ale niech wypowiedzą się osoby które więcej junglują, moja wiedza o Udyrze kończy się na lane - jungla wychodziła mi bardzo przeciętnie.

Poszukuje junglera z bardzo mocną counter junglą, żeby wbić enemy leśnikowi na posesje i zniszczyć go. myśle nad:

-shavana

-kha zix

-lee sin

Często widziałem na counter Nocka, kilka razy spotkałem nawet Shacko- niestety nie jest to postać która ma dużo do powiedzenia w tym sezonie. (Swoją drogą w S2 grałem z Shacko AP na jungle, który potrafił narobić naprawdę WIELKIEGO zamieszania w TF oraz solo ściągnąć 3 gości... Ale to chyba odosobniony przypadek:) )

Nocturne da radę na topa? Strasznie uwielbiam nim grać, no ale nie chce jedynie siedzieć w jungli...

Jeszcze się nie spotkałem z takim nocturnem.

Nocturne da radę na topa? Strasznie uwielbiam nim grać, no ale nie chce jedynie siedzieć w jungli...

Jest typowym junglerem, nawet jakbyś chciał to jego potencjał wykorzystasz tylko w jungle :).

Nocturne na topie ? Hmmm może być dosyć ciekawe, ma feara, ma ms+ad,a ma bańke+as, czyli na dobrą sprawe ma dosyć dobre skille na topie, jedyne co byś musiał robić (mi się tak wydaje) to brać tp, aby nie tracić potencjału na jego ulta, oraz utrzymać swoją linie.

Problem z Nocturne na top jest taki, że naturalnie pushuje przez pasywkę, a to dość duży problem na topce...

Jungler z dobrą counterjungle? Może pomyśl nad Skarnerem, jego duele są raczej mocne, a pojawia się obecnie tak rzadko że ludzie mogą nie wiedzieć jak to ugryźć. :)

Jezeli chodzi Ci o counter jungle to Vi/Lee/Trundle/Xin/Evelynn generalnie wszystko to co szybko w early game zabija :)

Nocturne na topie też się sprawdzi tylko trzeba pamiętać o wardach bo jego pasywka strasznie szybko pcha linie ma też to swoje dobre strony bo nie każdy champion radzi sobie z farmieniem pod turretem i w ten sposób szybko wychodzisz na prowadzenie pod względem farmy poza tym nie jesteś łatwym celem do zgankowania bo raz movement speed z Q i dodatkowo spellshield także w razie ganku powinieneś dać radę uciec chyba że masz naprawdę hard CC przeciwników poza tym pasywka daje ci dosyć ładny sustain na lini w połączeniu z fearem pozwala ci na ładny harras przeciwnika.