Jakiego bohatera kupić - c.d

Nocturne jest dużo lepszy na midzie niż na topie. Jest w stanie bardzo szybko pchnąć linię pod wieżę i roamować ze swoim ultem. A co do counterjunglowania najlepsi są Cho'Gath, Mundo, Yi, Nunu, Skarner, Shaco, Shyv, Trundle i Udyr.

Co myślicie o Trundlu?

Trundle jest trollem i trollowo należy nim grać. Jedni potrafią z niego wyciągnąć całkiem przyzwoitą szybkość czyszczenia jungli, drudzy potrafią walnąć dobrze pillara by gank wypalił. Trzeci poprostu farmią. Ile trundli tyle opini co do niego bo to nadal wg mnie postać, która potrzebuje nieco dyskusji wewnątrz Riotu odnośnie zmiany ulti. Noc na topie da rade, ale jest squishy bardzo bardzo i dobry z niego counter jungler, więc po co rzucać jego potencjał skoro można nim poprostu lepiej się sprawdzić jako jungler?

Trundle i zmiana ulti? Czemu? Przecież to jest w stanie zabrać dużą porcję resistów wrogiego tanka, a to samo od siebie oznacza duże problemy dla wroga.

Trundle na solotop ma wielkie zadatki na splitpushera. Ogólnie radzi sobie przyjemnie, więc warto dać mu szansę :)

Irelia, J4 czy Trundle na topa?

Z tych 3 ja bym wybrał Irelię. J4 może i ma niezły harrass, ale myślę że lepiej by się sprawował na jungle. Trundle? Ogólnie dawno go nie widziałem więc się nie wypowiem co to gry nim na top.

Irelia pomimo wielu nerfów przy odpowiedniej grze ciągle jest pubstomperem, niestety jak samo określenie mówi tylko na puby. Postać nie wniesie nic do teamu, więc jeśli przegrasz linię (czy to w Cs'ach czy w killach) może być Ci ciężko wrócić do gry.

J4 na topie jest ciekawy, łatwo się snowballuje, dzięki bonusom z Q i E, survi W i choremu DMG dzięki pasywce jest koszmarem dla przeciwnika jeśli zagrasz nim agresywnie. Aczkolwiek nie wykorzystujemy potencjału tej postaci w takim stopniu w jaki możemy to zrobić grająć nim w dżungli.

Trundle patrząc po skillach jest genialną postacią na Top'a, survi dzięki pasywce, DMG i slow z Q, dodatkowy MS i AS z W, CC miękkie lub twarde ( w zależności jak wprawnie będziesz stawiał kloca ) z E oraz niszczyciel topwych tanków dzięki R. Minusem trolla jest łatwość z jaką można go kit'ować i po raz kolejny małe utility dla drużyny.

Ogólnie z tych trzech postaci na topa ja bym wybrał Trundla i tak.

Trundle na topie swego czasu (dość niedawno) był moim mainem, łatwo idzie nim wygrać, a po 6 lvlu dzięki "zabieraniu" ad "wysysaniu" hp i resistów oraz jego bonusowej plamie do movement speeda i attack speeda nie ma wręcz prawa przegrać walki 1v1 i system ucieczki też jako tako ma dosyć dobry.

Obecnie irelia nie sprawuje się na topie tak jak kiedyś, wystarczy tak jak kolega napisał, że będzie outfarmiona i już ma po grze, zaś jeżeli wykorzystasz jej true dmg w dobry sposób to wygrasz grę.

Jarvan na topie to marnowanie jego potencjału, go polecam tylko i wyłącznie na jungle, mimo tego, że na topie też sobie dobrze radzi.

Pytanko małe: czy W Trundla albo Spirit Visage, "polepszają" heala z potionów albo np. Warmoga?

Pytanko małe: czy W Trundla albo Spirit Visage, "polepszają" heala z potionów albo np. Warmoga?

z potków chyba nie bo to Spirit Visage wzmacnia umiejętności "leczenia" oraz "vampiryzmu" o 30%. Np jak masz nasusa to daję premię do leczenia.

Jednak z potków to się nie kumuluje.

Nope, poty maja swoją wyznaczoną ilość hp, którą odnawiają, nie da się tego polepszyć.

A Warmog?

Zwiększa. Przynajmniej tak było kilka patchów temu- dawno nie grałem tankiem ;]

Która postać będzie lepsza do kupienia?Aatrox czy Lucian?A może ziggs?Chodzi mi bardziej o zaciesz z gry,ale by nie było tak że po jednym meczu znam wszystkie kombinacje,buildy i to jak się poruszać daną postacią.

Raczej brałbym Aatroxa. Lucek IMO jest słaby (a nawet bardzo słaby).

To zależy jakie masz gusta :).Aatrox ma ogromny life steal,Lucianem nie grałem. Ziggs może sprawić trochę zabawy, osobiście go polecam :).

Ziggs świetna i mocna postać .

Lucek jest darmowy, więc możesz go wypróbować. Jeśli chcesz postać którą będziesz opanowywał kilka gier polecam hybrydy- takie jak Kayle, Tristana które mogą być budowane pod AP lub pod AD

A ja mam pytaanko czy warto kupować Cassiopeje ? Wiem, że jest darmowa i nawet fajnie mi się nią gra ale czy np. na rankedy to dobry wybór itp ? Postać użyteczna ?

@Up

Cass to ryzykowny pick, jak schrzanisz early game to się raczej nie pozbierasz. Do tego nie ma dobrej mechaniki ucieczki w TF i takiego burst dmg jak inni apc najczęściej obecnie pickowani w rankedach. Rzadko widuję żeby platyny lub diamenty nią grały mimo że ma niezłego ulta, ludzie po prostu wolą wybrać coś pewniejszego i bezpieczniejszego. Jeżeli dobrze nią grasz to wybieraj śmiało. Powodzenia