Jakiego bohatera kupić - c.d

Która postać będzie lepsza do kupienia?Aatrox czy Lucian?A może ziggs?Chodzi mi bardziej o zaciesz z gry,ale by nie było tak że po jednym meczu znam wszystkie kombinacje,buildy i to jak się poruszać daną postacią.

No właśnie, zależy jakim typem postaci lubisz grac, czy na mida/adc/top :P Ale patrząc tylko na postacie, które wymieniłeś, to myślę, że jeżeli się dopchasz na mida, to ziggs byłby postacią, którą mógłbyś się pobawić trochę :P Dużo możliwych kombinacji. Gra adc na normalu samemu raczej jest nudna, bo nikt zazwyczaj nie weźmie Ci supporta ;p

Z tej trójki podanej wyżej sądzę że najwięcej fun'u da Ci Aatrox. Nie jest to postać którą można budować na milion różnych sposobów ale daje Ci możliwość wybierania między top'em a dżunglom a to już coś. Ziggs to postać tylko na mida więc szybko może Ci się znudzi, a Lucian jest aktualnie za słaby żeby o nim nawet myśleć.

Co do Cass to jak już wyżej napisano, nie jest dobrym wyborem. Totalny brak mobilności i prawdziwego burstu powoduję że jest to postać sytuacyjna. Owszem dobrze rzucone ult da przewagę Twojej drużynie jednak samym ult'em nie wygrasz gry. A oprócz tego postać ta nie jest łatwa w "obsłudze" i zajmie Ci dużo czasu opanowanie dobrego pozycjonowania bo wiele Cassiopei w team fightach skupia się tylko na spamowaniu E i zapomina o całym Bożym świecie co najczęściej ma tragiczne skutki. Jeżeli jednak sprawia Ci radość gra nią to nie sugeruj się tym co piszę i nie spesz się bo Cassiopei'a to nie jest słaba postać, ona jest specyficzna i potrzebuje czasu do opanowania aby była równie śmiertelna dla przeciwników co popularne picki.

Cassiopeia nie ma bursta bo co chwila spami ze swoich dot, i ma mobilność, jeżeli trafi q w przeciwnika to dostaje movement speeda i nie mówcie, że jest to sytuacyjny pick bo jest to dosyć częsty pick...W team fightach słaba ? Slow+stun+spam dotkami i pazurami i nie, nie jest to jedna z postaci które bez feedu nic nie zrobią, jest to postać która nawed mimo słabego early może mieć mocny mid/late game w team fightach.

Może spróbuj sobie zagrać wukongiem na topie/jungli? Też bardzo fajna postać, jakoś mi się nigdy nie znudziła, wciąż dostarcza ciekawych akcji oraz dużo zabawy xd

Cassiopeia nie ma bursta bo co chwila spami ze swoich dot, i ma mobilność, jeżeli trafi q w przeciwnika to dostaje movement speeda i nie mówcie, że jest to sytuacyjny pick bo jest to dosyć częsty pick...W team fightach słaba ? Slow+stun+spam dotkami i pazurami i nie, nie jest to jedna z postaci które bez feedu nic nie zrobią, jest to postać która nawed mimo słabego early może mieć mocny mid/late game w team fightach.

Cass częsty pick? to chyba nie na tej planecie. Cass ma 1.93% popularności w grach, rzadziej pickowanych jest tylko 11 championów. Co do jej spamu dot i pazurków to byłoby fajnie gdyby była tankowa jak Singed wtedy można sobie biegać i cackać się w team fightach, ale ona jest squishy i łatwo ją focusować, dlatego bez feeda nie zrobi szybko dużych obrażeń. Jeżeli będziesz miał słabe early to doty będą malutko robiły i wtedy musisz liczyć na to, że team pociągnie grę aż ty odrobisz straty, a taki APc to żaden APc.

Od nowego seasonu mam zamiar grać rankedy i kompletuje braki i zastanawiam się czy kupić Jayce czy Varus'a?

Jayce na topa nie jest złym pickiem powiem Ci, jako adc jednak się nie sprawdza. Ja bym brał Varusa :)

Cass częsty pick? to chyba nie na tej planecie. Cass ma 1.93% popularności w grach, rzadziej pickowanych jest tylko 11 championów. Co do jej spamu dot i pazurków to byłoby fajnie gdyby była tankowa jak Singed wtedy można sobie biegać i cackać się w team fightach, ale ona jest squishy i łatwo ją focusować, dlatego bez feeda nie zrobi szybko dużych obrażeń. Jeżeli będziesz miał słabe early to doty będą malutko robiły i wtedy musisz liczyć na to, że team pociągnie grę aż ty odrobisz straty, a taki APc to żaden APc.

Nie mam pojęcia skąd masz te swoje statystyki, ale ja grając rankedy widuję ją co 5-6 grę (a to rzadko nie jest ;)), na większości stron "counter picks" jest w most popular champions i nawet jak już czasem zagram tego normala, żeby zobaczyć jakąś postać to zdarza mi się ją widzieć.

Powiedz mi jaki apc (prócz ryze) może być tak tankowny jak singed ? Poza tym jak złożysz rylaia to masz dosyć sporą ilość hp+slowa ew. możesz kupić 1 tanky item.

Jeżeli nafeeduje się w early-Ma przeogromny w dodatku AOE dmg, a jeżeli nie to po prostu musi liczyć na małą pomoć ze strony drużyny a wtedy na pewno zrobi duży dmg.

@upStatystyka -> http://www.lolking.net/champions/.Tabelka "Popularity". Cassio ma 1.92%.

No to mnie jednak zagiołeś :o.Chociaż z 2 strony to nawet dobrze bo gracze nie będą znali jej mechaniki, + dla kolesia który nią gra i nie wiem dlaczego ale naprawdę często zdarze mi się grać vs cassio :D.

Hmmm Karma popularniejsza od Cassio?:D

A tak na serio to są statystyki tylko- to, że champion nie jest popularny nie znaczy że jest słaby. (ps Sion mid? Hmmm )

Sion na midzie akurat jest słaby.

Zastanawiam się nad kupnem: Kha'zix, Rengar, Hecarim, Zyra, Caitlyn, Riven. Chciałbym poznać wasze opinie na temat tego, który z tych champów jest najbardziej elastyczny do rankedów. Obecnie chodze na każdą linię i myśle, że Hecarim to tylko jungler a cała reszta może iść po dwie inne linie. Tak, Caitlyn na topie jest przez mojego znajomego pożeraczem Garenów, Dariusów i Nasusów, dlatego też uznaje iż tak jak Quinn i Vayne można iść sytuacyjnie na topa. Riven w jungli widziałem i daje rade, Rengara widziałem i na topie i w jungli. Obecnie uważam iż to jest lepszy jungler niż top, ale potrafi przy solidnym zapleczu taktycznym ograć bardziej nadającego się na topa Khazixa. Khazix może iść na topa, mida i junglera, ale uważam z kolei iż Rengar może być solidniejszym pickiem pod endgame. Tyle ode mnie, jakie są wasze opinie na ten temat i czemu nie Hecarim?

Ja tam wziął bym Kha'zix, dobry na top'ie i na mid'zie. W jungli sobie jakoś radzi, ale szału nie ma. A Hecaim może jest tylko do jungli, ale jest dobry na początku i pod koniec gry.

Sion na midzie slaby ? Widze, ze nigdy nim pod ap na midzie nie grales. W s1/s2 byl to pogrom. Ma on najlepszy push i przez to roam w grze. Stun ktory ma duzy dmg do tego target. Sion na midzie jest strasznie dobry, ale tylko w dobrych dloniach.

Siemka, tak po dobry pół roku nieobecności w lolu zaczynam znowu no lific :P No i tu pojawia się moje pytanie, bo ogólnie preferuję mid fizzem, ale dawniej często grywałem swainem, jak on aktualnie się ma? Gdzie się go używa no i jak z siłą :P ?

Pozdro

Sion na midzie slaby ? Widze, ze nigdy nim pod ap na midzie nie grales. W s1/s2 byl to pogrom. Ma on najlepszy push i przez to roam w grze. Stun ktory ma duzy dmg do tego target. Sion na midzie jest strasznie dobry, ale tylko w dobrych dloniach.

"W s1/s2 byl to pogrom." - właśnie, a jaki teraz sezon mamy?

" Ma on najlepszy push i przez to roam w grze." - serio? Najlepszy roam? Bo co, bo ma stuna? Proszę Cię... Może i zgarnia falę creepów na W, ale co z tego. Jak ktoś ma warda to nawet nie podejdzie z tym swoim stunem.

Sion pod AP to tylko marnowanie jego ulta. Każdy ogarnięty gracz nie da się nawet trafić z tego jego shielda, więc jedyny skill zadający dmg to ten stun (z ogromnym cooldownem 12s). Do tego bonusowe AD z E przyda Ci się chyba tylko do lasthitowania. Także Sion tylko pod AD jest w stanie coś zrobić.

Odnośnie Siona. W tamtym tygodniu widziałem go aż dwa razy od chyba paru miechów. Wpierw na topie, picknąłem przeciw niemu Elise i walczyłem przeciw AD Sionowi, rezultat był taki iż bodajże raz mnie złapał na stuna bowiem prędzej uciekałem w pajęczej formie na E nim stun do mnie doleciał. Dzięki bezpiecznemu pokowi z Q w formie humanoidalnej bezustannie Sion miał przekichane , gdy dochodziło do walki czekałem aby użył ulti i odsuwałem się albo snarując, albo uciekając w pajęczej formie od niego i wracałem gdy tylko jego ulti się kończyło. Był bardzo rozważny bo nie pchał na siłę , ale i tak nie zdołał zagrozić. Drugim sionem był ap mid i też zabrałem Elise przeciw niemu, ten niemiłosiernie pushował nigdy nie trafiajac ze stuna we mnie przez co padał od ganków junglera co chwila, że aż wstyd. IMO Sion nie pasuje do terazniejszej mety, w której większość nowych championów może łatwo uciec, walnąć jakimś CC i zadać duży dmg. Sion byłby grywalny zyskując mechanizm ucieczki. W zasadzie bardzo mi się podoba Hecarim w jungli ale chyba kupie Rengara, gdyż ma lepsze late od Kha'zixa .

Ja bym nie brał Rengara na razie, bo ma dostać reworka. Dopiero po reworku bym go kupił, bo nie wiadomo co mu zmienią.

Ja bym nie brał Rengara na razie, bo ma dostać reworka. Dopiero po reworku bym go kupił, bo nie wiadomo co mu zmienią.

Już wiadomo.Nawet któs chyba tutaj wrzucał co mu zmienią, a jak nie to na fb wyczytałem.

Jeśli ktoś zna angielski polecam www.reignofgaming.net/‎ Tam można sprawdzić zmiany jakie są wprowadzane na PBE oraz propozycje i dyskusję o nich

Co do wyboru Fizz/Swain- z tego co kojarzę oni nie mieli zbyt dużych reworków- jeśli ogólnie mieli jakieś ostatnio. Więc raczej nic się nie zmieniło.