Jakiego bohatera kupić - c.d

Zacznijmy od tego, że Vayne zawsze była uważana za jednego z najsilniejszych ADC i to się nie zmieni - taka mechanika tej postaci. Sęk w tym, że potrzeba bardzo dużego ogaru i praktyki, żeby nią coś zdziałać. Musisz się przyzwyczaić do jej małego range i umieć dobrze kitować, jako że jesteś bliżej 1-wszej linii wroga jak innymi ADC. Naprawdę jest mało graczy, którzy potrafią nią dobrze grać.

#Czytając stronę wstecz padło pytanie o Graves'a. Dla odmiany jest jeden z najłatwiejszych ADC do ogarnięcia. Duży burst, może więcej wytrzymać dzięki swojej pasywce. Gdzieś kiedyś oglądając jakiegoś stream'a(prob. Dyrus) padło takie zdanie: "If ADC isn't your main role, and you're forced to do so just pick Graves. You will do just fine."

Na pewno można ją uznać za najlepszego adc, jeśli ma winrate stale poniżej 50%?

A co to ma do rzeczy? najpopularniejsza trójka adc ma winrate poniżej 50%. To chyba normalne, bo jest więcej ludzi przegrywających gry ( i to oni obniżają winrate ) niż tych co wygrywają. Vayne uznawana jest często za najlepszego adc, ponieważ nikt tak jak ona nie potrafi zrobić takiego snowball. Gravesa pod tym względem nawet wstyd byłoby postawić obok niej do porównania.

Graves jest bardzo dobrym adc i bardzo agresywnym.Early game będzie praktycznie zawsze dla niego, a jak wygra early-to mid game też pociągnie, tylko w late traci na skillach, ale wiadomo, wtedy dosyć dużo normal attackiem się jeszcze robi.

Która postać jest lepsza do jungli hecarim czy sejuani?

Żadna nie jest lepsza od drugiej.

Która postać jest lepsza do jungli hecarim czy sejuani?

Ostatnio nie widuje sie tych postaci. Wczoraj gralem z kumplem duo akurat mial ochote na sejuani i powiem ci ze nie jest zle :) Chyba najwiecej slowa w grze , aoe CC z ulta + % dmg czego chciec wiecej ^^

Hecarim jest totalnie op, tyle powiem, nawet mimo ostatniego nerfa ulti.

Zac da rade na topa? Zastanawiam się między nim a Dariusem, bardzo lubie grać w jungli, ale trzeba też mieć postacie dające rade na topie.

Zac da rade na topa? Zastanawiam się między nim a Dariusem, bardzo lubie grać w jungli, ale trzeba też mieć postacie dające rade na topie.

Darius op a zac na topie lepszy niz w jungli ;p

Grałem Zaciem jak był na rotce i miałem chyba 0/4. W ogóle mi nie podchodził. Ale jak widzę to niektórzy ludzie robią z niego ogromny użytek i na pewno są bardziej przydatni dla teamu niż Darius, który tylko lasthituje kille.

Darius op a zac na topie lepszy niz w jungli ;p

Bullshit. I jedno i drugie.To prawda, że Darius radzi sobie lepiej jak pod koniec S2, tak samo jak większość brusierów(i nie tylko) po wprowadzeniu Ravenous Hydry, ale OP nie jest. Zac jest najlepszym junglerem tego sezonu. Są inne postacie, które dają rade, ale Zac w jungli radzi sobie najlepiej ze wszystkich granych w tym momencie junglerów. Na topie ujdzie, ale o niebo lepszy jest w jungli, tam jest jego miejsce i koniec.

#BTW, Darkiem można junglować.

Darek w jungli jest cienki jak barszcz. Jak nie złapie z E to nic nie zrobi. A w tej mecie raczej nikogo nie złapie, bo każdy jest strasznie mobilny.

Zac, to Malphite 2.0. Strasznie go nie lubie za design postaci, ale jego skille są na tyle nieprzyjemne, że fakt to najbardziej irytujący jungler jeżeli się go ma przeciw sobie. Nie bez powodu banuje Zaca jak tylko jestem first pickiem, to średnio ciężka postać do ogaru a przy tym super jungler z bardzo uzytecznym ulti i pasywem. Darius na topie jest bardzo silny i tylko inwestycja w HP pozwolą nam wytrwać potyczke z nim na linii. Fakt, faktem Darius przeciw Teemo, Kayle i Jayce'owi ma pod górkę, ale ze względu na penta kill much likely ulti w midgame i endgame troche tych killi zbierze.

to że darius ma ciężko na teemo to mit. Tylko ludzie nie wiedzą że można maksować W zamiast Q

a na jayce to większość toperów ma ciężko ;)

to że darius ma ciężko na teemo to mit. Tylko ludzie nie wiedzą że można maksować W zamiast Qa na jayce to większość toperów ma ciężko

Dla mnie mogą usunąć Teeto z gry, irytujące gówienko. Riven niszczy Jayce'a, Lulu i Nidalee tez dają sobie z nim spokojnie rade(już czuje te hejty za Lulu na topie). Polecam ogarnąć sobie tych trzech bohaterów(+ Singed) na topie, radzą sobie świetnie z większością postaci, które są uważane za "OP".

Argumenty typu "wywalmy Teemo z gry, bo jest irytujący" oznaczają mniej więcej tyle, że nie potraficie przeciwko niemu grać. To tyle na ten temat.

Darius to maszynka do kill stealu, dlatego może wydawać się OP, gdy grałem nim w rotacji w każdej grze miałem K/D ratio powyżej 2.0, ale nie wiem, czy wygrałem połowę meczy.

Darek w jungli jest cienki jak barszcz. Jak nie złapie z E to nic nie zrobi. A w tej mecie raczej nikogo nie złapie, bo każdy jest strasznie mobilny.
Gdyby świat całyObrósł w niebieskie migdałyGdyby Magik był doskonałyGdyby podziały gdzieś się podziałyGdyby ryby głos też miałyKaktusy na dłoniach by wyrastałyGdyby po Ziemi stąpały ideałyBiały byłby czarnyA czarny białyIndywidualnie na życzenie upałyWciąż smakowały te same specjałyMinerały każdej skałySzlachetne jak kryształyA wszystkie kabałyTo tylko kawałyGdyby czyn był godny chwały

Jeżeli byle jaki jungler nie trafi ze swojego skilla który jest stworzony do ganków to też mu nie wyjdzie gank, proste ?

to że darius ma ciężko na teemo to mit. Tylko ludzie nie wiedzą że można maksować W zamiast Qa na jayce to większość toperów ma ciężko

I powiedz mi co ci da to maksowanie w zamiast q ? Z q masz bynajmniej jakiś range, a żeby uderzyć z w musisz go przyciągniąć, a jeżeli wiem to gra teemo na dariusa polega na tym, że last hituje z daleka i harrasuje trzymając się na taką odległość, aby darius bo nie przyciągnął, a jeżeli go będzie chasować to wystarczy odpalić bonus do ms i spylać ile sił w jego nogach.

Bullshit. I jedno i drugie.To prawda, że Darius radzi sobie lepiej jak pod koniec S2, tak samo jak większość brusierów(i nie tylko) po wprowadzeniu Ravenous Hydry, ale OP nie jest. Zac jest najlepszym junglerem tego sezonu. Są inne postacie, które dają rade, ale Zac w jungli radzi sobie najlepiej ze wszystkich granych w tym momencie junglerów. Na topie ujdzie, ale o niebo lepszy jest w jungli, tam jest jego miejsce i koniec.#BTW, Darkiem można junglować.

Mow co chcesz ja zdania nie zmienie na temat Zaca. Darius to byla lekka ironia a hydra wcale nie zmienila duzo w mecie. Uzywa sie jej tylko na lee sinie i czasami na riven.

Dodam, ze widuje jeszcze hydre na renektonie i rengarze. Taki dodatek do twojej wypowiedzi. Mowie tutaj o 2200+ elo (czyt. d5+), bo nie wiem jak jest na nizszych dywizjach.

Witam. Mam pytanie. Kto z tych championow jest OP na ADC? Miss Fortune Caitlyn Gangplank. Bo chce cos z tego kupic a nie wiem co. Napiszcie uzasadnienie