GP czy Pantheon na topa ? Bo mam dylemat kogo wybrać.
Jakiego bohatera kupić - c.d
Zdecydowanie Pantheon jest bardziej tanky zachowując przy tym świetny dmg i dodatkowo ma stuna i prawie darmowy teleport w postaci ulti ( niestety z ograniczonym zasięgiem). GP za to moim zdaniem opiera się na taktyce hit and run także nie polecam.
czemo nikt nie gra skarnerem ? szybko czyści jungle , super passywka , heal w jungli , ulti OP a z tarczą zapiernicza jak mały samochodzik . jest to jeden z moich ulubionych junglerów, ale dlaczego taki mało popularny. ?
Bo zbyt łatwo można z ulta uciec. Poza tym... topka nie gra, czemu ludzie by mieli?
Dlaczego? Bo są lepsi junglerzy od niego, chociaż jak ktoś lubi się pobawić to czemu nie? Powiedziałbym iż to średnia postać, głównie dlatego iż brak mu dobrych ganków przed 6lvl. Warwick niby ma ten sam problem, ale on z kolei czyści jungle o wiele szybciej i potrafi dobrze contrować jungle przeciwnika itd.itp. Przykładów można podać jeszcze kilka. GP jest dobry na mida na normale aby powkurzać wrogów i o dziwo znajomy często tak właśnie gra bez żadnej porażki póki co. Pantheona poleciłbym w ciemno każdemu, kto myśli o topie rankedowym, bo to genialny counterpick na Teemo, oraz co najlepsze jest bardzo ofensywny tak jak z Riven, ale manożerny i obydwoje są mocnymi pickami na early grę.
Nie gra sie skarnerem z tego samego powodu co udyrem. Za latwo mozna uciec od jego gankow. Nie ma doskoku, dystansowego stuna ani nic takie. Za latwo sie ich kaituje.
Co myślicie o Kha'zixie po patchach?
-
Kompletnie znerfione "W" sprawiło, że całkowicie zmieniła się jego rola. Wcześniej był głównie poke'rem i assasynem, teraz zostało mu tylko to drugie. Obecnie "W" nie ulepszamy w ogóle, cel to jak najszybsze rozwinięcie "Q". Osobiście po tej zmianie (dla mnie to jak rework) nie podoba mi się jego styl gry i przestałem nim grać. Co nie zmienia faktu, że niesamowicie się snowballuje i potrafi dzięki buffowi "Q" osiągnąć nieziemskie obrażenia w fazie linii.
Warwick niby ma ten sam problem, ale on z kolei czyści jungle o wiele szybciej
Poplułem monitor herbatą. Że jungle Skarnera jest wolniejsza niż WW? Z buffem do AA, z aoe spamowanym co kilka sekund? Że WW może lepiej kontrować czyjąś jungle? Litości... Skarner w dalszym ciągu jest jednym z najszybszych junglerów. 49 aoe dmg co około 2 i pół sekundy na pierwszym poziomie to sporo, nie mówiąc o wzroście o 28 per Q rank. Dolicz do tego shielda z AS/MS buffem i E, które zadaje 80 dmg na rank 1. Przeciw jednemu mobkowi WW może faktycznie mieć podobne dmg, ale nie ma aoe.
Problem leży też w tym, że zarówno WW jak i Skarner mają bardzo przeciętne ganki pre-6 (a jak już mówiłem, flash w odpowiednim momencie psuje ulta Skarnera)... a na chwilę obecną junglerzy którzy potrafią robić mocne ganki od początku gry są najwięcej warci.
@up: no taaaaak, dawny Kha'zix był przede wszystkim pokerem z AoE i pociskami które leciały dookoła, zwłaszcza z pasywką która wzmacniała jego W aż do porzygu. Mało co mnie tak cieszyło jak ta zmiana, zwłaszcza że Kazików na midzie było wtedy zatrzęsienie.
Sam Kha po patchach wcale nie jest złym wyborem. Ma wielki potencjał jeśli chodzi o obrażenia oraz sporą mobilność, więc jest ciekawym wyborem jeśli chodzi o asasynów. Więcej nie powiem - jego styl gry kompletnie mi nie leży
Last whisper czy black cleaver jest lepszy na Lee Sina?
@up
osobiście wole 2 opcje (BC)
czy opłaca się kupić orianne na mida (apc ) ? szukam dobrego midera, zatrzymałem się na 4800 i tak myślę czy jej nie kupić. sprawdza się jako apc ?
Jeden z top midów w tym sezonie, obok Ahri, Fizza czy Kassadina, oczywiście że się opłaca.
Orianna jest naprawdę mocnym pickiem- na 6 lvlu potrafi ścisnąć przeciwnika za około 600-700 dmg (mając 0 ap), a każdy AA zwiększa tą liczbę o znaczącą ilość (- MR).
Niestety championi z jakimkolwiek skokiem/unikiem (np Ahri czy Fizz) mogą bardzo łatwo wyjść z naszego combo. W TF zaś dobre wycelowanie kulki może znacząco obniżyć hp kilku przeciwników oraz ściągnąć ich w jedno miejsce- co daje możliwość łączenia jej ulti z innymi obszarowymi umiejętnościami.
Ori się bardzo opłaca bo nie dosyć że piękny dmg to jeszcze dodatkowo ma cc , shield, i movement speed boost także naprawdę przydaje się w teamie jej jedyny minus to jej manażerność naprawdę chyba tylko kassadinem i kogiem z jego ulti idzie ją pobić pod względem spalania many. Ale ogólnie to bardzo mocny pick niestety nie dla wszystkich bo trzeba opanować jej zabawę z kuleczką i aa
Oczywiście że się opłaca. Postać o dobrym AoE, wielkiej kontroli nad linią (zwłaszcza gdy przeważamy nad przeciwnikiem), mocnych wymianach (AA)... problem oczywiście w tym, że jest to postać o dość wysokim skillcapie, a zabawa kulką niektórym może nie odpowiadać
Lux czy Nidalee na mida? I jeszcze jedno: AP Poppy czy AD Poppy?
Na mida obydwa picki są dobre, choć wole Lux ze względu na jej CC i śmiech. Nida dobrze się sprawuje przeciwko Dariusowi na topce, ale jest też dobrym suppem, bardzo ofensywnym dzięki poke'om. Widziałem sytuacje gdy support nidalee nafeedowała się adc i suppem przeciwnika dzięki czemu dominowała mocno w endgamie. Ostatnim czasem grałem hybrydową Poppy na 3v3 i robiła całkiem duży dmg, i szkoda iż Poppy nie odpowiada dzisiejszej mecie ,gdyz to postać dająca dużo radości z gry. Pozdro
Zdecydowanie Lux.
Jeśli zaś chodzi o Poppy... Kup inną postać Chyba że bardzo chcesz zagrać- wtedy offtank AD z Trinitką.
Dzisiaj zagrałem Poppy - trinitka -> hydra -> phantom dancer. Tak kosiłem wszystkich, że szok. Ale to nie wszystko, podczas gdy mid i bot mieli po 1 turrecie, ja na topie miałem zniszczonego inhibitora ;> Taki push ma ta Poppy, że szok. A jak przychodzili bronic turreta/inhibitora, to tylko odpalałem ulta, zabijałem z 2 osoby i uciekałem na ghoście.