Niedawno pytałem o skarnera ale dostałem tylko tyle że będzie miał rework.Prosiłbym o napisanie o nim co nieco bo pewny nie jestem co do kupna.
Jakiego bohatera kupić - c.d
Swain jest trudny do ubicia jako 1 vs 1 nie mówiąc już o regeneracji zdrowia. Ken natomiast niezłe ult ze stunem ale jest to mobilna postać. Ja tam wole twarde postacie więc swain.
Ja szukam championa jako adc i waham się między draven a varus. Który bardziej mi pomoże wyjść z brązu od nowego sezonu
Zdecydowanie żaden z wymienionych. Polecałbym postacie typu Cait czy też inne ze starszych- mają czasami nawet większe przywalenie.
Jeśli zaś upierasz się na tych dwóch to raczej Varus- jakoś bardziej przydatny w TF oraz ma niezły burst na początku- kilka AA czy też plamka i Q - darmowy kill ;]
Ja szukam championa jako adc i waham się między draven a varus. Który bardziej mi pomoże wyjść z brązu od nowego sezonu
Żaden champion Ci w tym nie pomoże, tylko Twoje własne umiejętności. Graj, graj, ćwicz, ćwicz a w nowym sezonie na pewno dasz sobie radę i z czasem wejdziesz do góry:)
a z tych dwóch to ciekawszy wydaje mi się varus ze względu na cc, którego nigdy za wiele. Pozdrawiam
No mam już ezia vayne,, ashe, tristiane, corkiego, twicha, więc jadę serią po adc. Jak będzie teraz w wyprzedaży cait to ją oczywiście wykupie.
Osobiście polecę Varusa ma ładne early mid i late jego jedyny problem to brak jakiegoś porządnego mechanizmu ucieczki co prawda ma slowa i snare ale po pierwsze są to skillshoty po drugie mają dosyć duży cooldown najlepiej jakbyś się zaprzyjaźnił z jakimś supportem mającym hard cc (sona, thresh, taric, nami, zyra, leona) osobiście preferuję Sone bo nie dosyć że heal to jeszcze aoe stun i boost do ad i ap . Poza tym graj , graj i jeszcze raz graj wtedy bez problemu wyjdziesz z brązu (osobiście pamiętam jak miałem 400 elo a teraz kończę sezon w goldzie) no chyba że jesteś typem osoby niereformowalnej wtedy nawet Boże nie pomoże .
Osobiście bym ci polecił na tę chwilę Ezreala (i wiem ze to ani nie Draven ani Varus). Teraz na rankedach lata dużo Jinx a Ez ładnie je kontruje. 2h temu grałem rankeda ze statami 33/5 bo Jinx mnie obrzydliwie wyfeedowała. Polecam tylko budować się pod trinitkę, chyba lepiej sprawdza się od blue builda.
Czysty blue build nie działa już zbyt dobrze od dłuższego czasu.
Varus z tej dwójki będzie lepszym wyborem, bo jest... łatwiejszy. Draven ma spory potencjał, ale łapanie toporków dodaje ci w praktyce dodatkową minigrę podczas farmienia i harassowania. To może być trochę zbyt wiele.
Inna sprawa że każdy jest w stanie znaleźć jednego czy dwóch ADC którzy pasują mu stylem - od casterowych takich jak Ezreal po takie oparte w zdecydowanej większości na AA, jak Ashe albo burstowe w stylu Gravesa...
Akurat jeśli chodzi o bronze to niektóre postacie pomogą wyjść. Jednak adc raczej tego nie zapewni, bo przeciwnicy ciebie sfocusują i leżysz. Bardziej pomogłoby granie jakimś miderem lub topem. Np. taka Akali lub Trynda. Tyle, że Trynda w early ssie piekielnie i trzeba się szybko wyfarmić by coś kupic.
Nasus na topa to postać, którą powinieneś być w stanie wygrać 70-80% gier w bronze/silver (o ile tylko wiesz jak nim grać). Jako, że jest to specyficzna postać, ludzie nie potrafią przeciwko niemu grać i nie wiedzą jak ograniczyć jego potencjał lategame'owy. Niezniszczalny tank z toną obrażeń - cóż lepszego można sobie wymarzyć? Rano zrobiłem nim pentakilla 2vs5 (wspierał mnie Alistar
).
Akurat jeśli chodzi o bronze to niektóre postacie pomogą wyjść. Jednak adc raczej tego nie zapewni, bo przeciwnicy ciebie sfocusują i leżysz.
W Bronze? Nie zauważam w tej dywizji jakiejś presji na adc, źle jest dopiero, gdy w naszym teamie jest tyle warzyw, co w przydomowym ogródku, co się aż tak często wbrew pozorom nie zdarza.
JA osobiscie bym polecił Varusa , sam osobiście go kupiłem i jestem bardzo zadowolony , ma silny early ale pozniej też daje rade:) jak dla mnie to najlepszy adc
Nasus na topa to postać, którą powinieneś być w stanie wygrać 70-80% gier w bronze/silver (o ile tylko wiesz jak nim grać). Jako, że jest to specyficzna postać, ludzie nie potrafią przeciwko niemu grać i nie wiedzą jak ograniczyć jego potencjał lategame'owy. Niezniszczalny tank z toną obrażeń - cóż lepszego można sobie wymarzyć? Rano zrobiłem nim pentakilla 2vs5 (wspierał mnie Alistar ).
Polecam zagrać Nasusem jungle op slow z W a campy czyścisz E skillem w kilka sekund
Kogo na topa? Jakis dobry ktos kto ma spory dmg i niszczy wszystko.
@UP Darius.Ogólnie chciałbym spytać czy warto kupić Dariusa?Wiem że jest łatwy,ale czy miło się nim gra?
Hmm to zależy bo na przykład nie ma żadnego porządnego gap closera ani ucieczki za to ma dosłownie tony dmgu a szczególnie sprawdza się teamfightach sam pamiętam zrobiłem nim raz pentę dzięki jego ulti. Poza tym o ile tylko nie grasz przeciwko jakiemuś ranged topowi to masz w miarę łatwą linie bo mało która postać potrafi w early zadać więcej dmgu od ciebie aczkolwiek przeciwko takiemu kennenowi, kayle albo jaycowi jesteś skazany na farme pod wieżą i pomoc junglera lub na to że idiota podejdzie do ciebie na zasięg E.bo inaczej nie masz jak go dojechać.
Siemanko ! Ostatnio podjąłem próbę wyjścia z bronzu i potrzebuje jakiegoś w miarę dobrego adc. W tym momencie mam na oku Corkiego i Twitcha. Zależy mi na łatwej farmie, dużym dmg i możliwości przetrwania teamfighta bez profesjonalnego coveru ze strony mojego teamu.
Potrzebuję niezłego tanka, który nie musi mieć sporego dmg, takiego który:
-ma dobrą inicjacje
-jest przydatny w tf-ach
-uprzykrzy życie przeciwnemu adc/apc
Najlepiej, żeby dwa powyższe warunki się zgadzały. Odpada Zac, Malph i Shen ze względy na to, że ich posiadam lub są często banowani na rankedach. Pozycja nie ma znaczenia.
Zac? Renekton?
Zac? Renekton?
Zac miał nie być brany pod uwagę.
Powiedziałbym, że Singed i Nasus, ale oni walczą głównie dla siebie, chociaż są dobrymi tankami i po jednym swoim skillu trochę wspomogą team. Z jungle na pewno to będzie skarner (flash+ulti to genialne combo aby wyłapywać adc z tyłów albo przy bystrym oku, takiego, który na sekundę zrobi krok zbyt blisko nas) albo Naut (sporo wspomagających team skilli, ale najskuteczniejszy gdy atakuje z ukrycia/zaskoczenia). Jeżeli chodzi o topa, to stawiałbym na Ire i jej agresywne combo, no i może Yorick, ale to taki uniwersalny dość pick, jednak ulti i slow bardzo się przydaje teamowi.