Poleciłbym Riven tylko że to nie jest tank tylko bruiser ale 2 warunki spełnia dobra inicjacja jej dash +3xQ dodatkowo stun i ulti które robi kosmiczny dmg , poza tym można się pobawić Lee jako tankiem nie robi wtedy jakiegoś bardzo dobrego dmgu ale jego skill setup jest świetny do inicjacji i uprzykrzania życia adc, no i jeszcze heca jego ulti niszczy system , poza tymi pickami to jak kolega wyżej wspomniał Naut się powinien sprawdzić praktycznie w każdym teamie.
Jakiego bohatera kupić - c.d
Siemanko ! Ostatnio podjąłem próbę wyjścia z bronzu i potrzebuje jakiegoś w miarę dobrego adc. W tym momencie mam na oku Corkiego i Twitcha. Zależy mi na łatwej farmie, dużym dmg i możliwości przetrwania teamfighta bez profesjonalnego coveru ze strony mojego teamu.
Już to komuś polecałem w którymś temacie, według mnie świetnie się teraz nada Ezreal, kiedy na rankedach lata tons of Jinx, a to Ezreal potrafi zjeść bez większego trudu. Wystarczy tylko budować się pod trinity build (IMO najlepszy), a gdy Jinx się wychyli zza minionów strzelić ją w papę z Q.
Co do teamfightów masz opcję ucieszki za pomocą E, jeśli jest źle możesz trzaskać przeciwnika z Q aż sytuacja się nie ogarnie. A dobrze rzucony ult może czasem nawet wygrać teamfight. Carruję teraz jedno konto z bronze IV Ezem, jeden z ostatnich meczy 33/5, jakoś tak. Wyfeedowany Ez na bronze to bestia, a teraz warunki ma niemal idealne.
EDIT: 31/4/12. Składane "pełne" itemki: BT (w międzyczasie butki berki), Tri Force, Statikk, Last Whisper, Infinity, wymiana butów na Zephyra - tak go mniej więcej buduję i dobrze tłucze - polecam.
Ja z ciekawości spytam: czemu statik a nie PD? Nie rozumiem jak te 100 magic dmg może pomóc komukolwiek, zwłaszcza w tej fazie meczu kiedy Statika kupujemy.
Kogo na topa? Jakis dobry ktos kto ma spory dmg i niszczy wszystko.
Serdecznie polecam Jayce Niszczy wszystko jak go ogarniesz i jest genialną kontrą na dariusa , jak tylko cie przyciąga to E na młocie i Darek jest bezradny
Ja z ciekawości spytam: czemu statik a nie PD? Nie rozumiem jak te 100 magic dmg może pomóc komukolwiek, zwłaszcza w tej fazie meczu kiedy Statika kupujemy.
Prawdopodobnie ze względu na większą wartość movement speed poza tym te 100 dmg też potrafi się zmienić w 250 dmg jak masz infinity i krytyk wleci , poza tym uderz ezem z Q jak masz trinity i statik to średnio wleci jakieś 400 dmg .
Nie budujcie statika na Ezrealu, ssie. Ogólnie nie ma sensu budować na Ezie itemów pod attack speed, bo polega on głównie na swoim q i ulcie, poprzedzielanych autoatakami (więc attack speed nie jest tutaj zbytnio ważny).
Nie chcę tego rozbijać między dwoma tematami, więc zapytam tu:
Nie budujcie statika na Ezrealu, ssie. Ogólnie nie ma sensu budować na Ezie itemów pod attack speed, bo polega on głównie na swoim q i ulcie, poprzedzielanych autoatakami (więc attack speed nie jest tutaj zbytnio ważny).
Co proponujesz w zamian?
@down Coś w dmg bym bardzo prosił.
Nie chcę tego rozbijać między dwoma tematami, więc zapytam tu:Co proponujesz w zamian?
Np GA ...
Moim skromnym zdaniem statik się na ezie sprawdza , dlaczego ?? już mówię , Q eza aplikuje on hit effects czyli lifesteal , redbuff , i wszystkie pasywki z itemów jak botrk , statik, frozen mallet, trinity etc. Czyli jeśli statik jest naładowany to w przypadku Q daje nam dodatkowe 100 magic dmgu (plus mozliwość krytyka wtedy jest 200 magic dmg) dodatkowo daje nam movement speed dzięki czemu jeszcze trudniej nas złapać a to że dostajemy dodatkowy AS to też w pewnym sensie plus bo jeszcze szybciej obijamy turreta , barona i w ostateczności przeciwników. A skoro mówisz że statik ssie daj racjonalne argumenty żeby to poprzeć.
Statik sie sprawdza na kazdym adc. A co do Statik vs PD to raczej statik. Dodatkowe 100-200 dmg zawsze cos + 1% wiecej msa a phantom z tego co sie orientuje to tylko z 10% as wiecej i 5% kryta.
Kogo kupic, zeby wyjsc nim z brazu I? Niewazne jaka linia, wazne zeby byl w miare latwy i robil spory dmg
k**wa ludzie na serio ogarnijcie się kogo kupić żeby wyjść z brązu ,kogo żeby wyjść z silver, na serio już idzie stracić cierpliwość. A odpowiedź to graj tym kim potrafisz a jeśli jesteś warzywem to nic ci nie pomoże no chyba że masz dużo szczęścia i cały czas trafisz na ludzi którzy wygrają mecz za ciebie , poza tym moim zdaniem lepiej jest wyszkolić się jedną postacią i być dobrym niż szkolić się w używaniu 8 postaci naraz i być kiczowatym . Jeśli się z tym nie zgadzasz no cóż nie mój problem ale ja w ten sposób w zeszłym sezonie wyszedłem z 600 elo do srebra a w tym sezonie ze srebra do złota. Ale wiem wiem końcówka sezonu i wszyscy łakomi na nagrody.
Skiny do wardów mam już zagwarantowane, aczkolwiek bronzika już nie wycarruję ;p
Jeżeli się upieracie, by mieć jakąś postać do wychodzenia z brązu, to dobrze działa w tych dywizjach Tryndamere. Dobrze wyfarmiony, to parę kili zawsze wskoczy, później wbija w TF, na low hp ult i robi przez te 5 sek dmg jak drugi adc tymi swoimi krytami Nawet mnie wnerwia z tym ultem, bo często jest już za późno, by próby ucieczki się powiodły, albo mój team robi pusty dmg w Tryndę i jest zgon ;d Choć osobiście mam gorsze typy do grania przeciwko, np. Lee Sin, on też się nada, by wyjść. Złapie trochę golda i bronzy lecą w rozsypkę. Postawiłbym jeszcze na Amumu, bo tu jego ulti na prawdę sporo potrafi działać, tylko ten jest banowany w 70% meczy. A w adc to pewno Vayne, bo dmg w late i Ezreal (Ez to moje osobiste zdanie), gdyż lata dość sporo Jinx, co się w prawdzie uspokaja, jednak lepszej kontry na nią prawie że nie widzę.
Skiny do wardów mam już zagwarantowane, aczkolwiek bronzika już nie wycarruję ;pJeżeli się upieracie, by mieć jakąś postać do wychodzenia z brązu, to dobrze działa w tych dywizjach Tryndamere. Dobrze wyfarmiony, to parę kili zawsze wskoczy, później wbija w TF, na low hp ult i robi przez te 5 sek dmg jak drugi adc tymi swoimi krytami Nawet mnie wnerwia z tym ultem, bo często jest już za późno, by próby ucieczki się powiodły, albo mój team robi pusty dmg w Tryndę i jest zgon ;d Choć osobiście mam gorsze typy do grania przeciwko, np. Lee Sin, on też się nada, by wyjść. Złapie trochę golda i bronzy lecą w rozsypkę. Postawiłbym jeszcze na Amumu, bo tu jego ulti na prawdę sporo potrafi działać, tylko ten jest banowany w 70% meczy. A w adc to pewno Vayne, bo dmg w late i Ezreal (Ez to moje osobiste zdanie), gdyż lata dość sporo Jinx, co się w prawdzie uspokaja, jednak lepszej kontry na nią prawie że nie widzę.
Sry za off top ale muszę odpisać. Try łatwo skontrować nawet z działającym ultem. Wiem co mówię bo ostatnio wygrałem pojedynek vayne vs on. Nawet miał o 2 lvl więcej. Jak odpala ulta to trzeba wyczekać 2-3 sekundy czyli albo cofnąć albo po prostu rzucić stuna/odepchnąć. Ja tak zrobiłem zastanawiałem czy iść na niego czy nie. Jednak a co mi tam 1 vs 1 wygram. Doszło do wymiany ciosu oczywiście nieźle go skarciłem, ale odpaliłulta wtedy zjechało mi hp na szczęście vayne ult + q niewidka. Akcja była na bocie przy golemach użyłem szybko flasha przez ścianę. Drań myślał iż uciekam a minęło już 3 albo 4 sekundy zaczął mnie gonić. Wtedy wpadłem w zarośla wyczekałem e stun i q dobiły dziada bo jak wiadomo try odpala ulta na low hp .
Lee jak jest na jungli to mam obawy bo ma świetne ganki ale jak nie trafi z q to spali zawsze ganka a ja gram mobilnymi postaciami.
Jinx jest teraz op na pewno dostanie nerfa.
Ez mhm nie wiem jakoś dłużej nim nie grałem muszę nadrobić zaległości chociaż main pozycja adc.
@UP
WAT DA f*ck IS THIS?
Jak chcesz wyjść z brązu to graj Ahri/Fizzem/Kassadinem. Wszystkim co chodzi na mid i ma dobry roam. Jak mid nie pasuje to graj Jaxem, zniszcz topa i pomagaj innym liniom. Później nie do zabicia.
@2up
Not sure if troll or just bad
@up
Jasne, ale grając na koncie kolegi nie zobaczyłem gry w której nie byłoby : Ban kassadin, omg kassa free, omg no ban amumu. Potem jakiś random pickował to i tak w ciry dostawał, że nie wiedział co się dzieje.
A z brązu to się wszystkim wyjdzie, fiddlem ADc(huehue niezapomniane!), volibear mid (to akurat było w goldzie) ale to tylko głupie przykłady... Wszystko jest okej do grania w brązie.
@DeimonD
Proszę Cię, przestań takie głupoty wypisywać, masz zerowe pojęcie o tej grze. Zamiast uważać się za specjaliste od tej gry zacznij grać rankedy i wtedy zobaczysz jak duża przepaść jest między twoją grą a grą jakiegoś doświadczonego gracza.
@2upNot sure if troll or just bad @upJasne, ale grając na koncie kolegi nie zobaczyłem gry w której nie byłoby : Ban kassadin, omg kassa free, omg no ban amumu. Potem jakiś random pickował to i tak w ciry dostawał, że nie wiedział co się dzieje.A z brązu to się wszystkim wyjdzie, fiddlem ADc(huehue niezapomniane!), volibear mid (to akurat było w goldzie) ale to tylko głupie przykłady... Wszystko jest okej do grania w brązie.@DeimonDProszę Cię, przestań takie głupoty wypisywać, masz zerowe pojęcie o tej grze. Zamiast uważać się za specjaliste od tej gry zacznij grać rankedy i wtedy zobaczysz jak duża przepaść jest między twoją grą a grą jakiegoś doświadczonego gracza.
Bo Kass musi być ogarnięty. Jak i Fizz. Jeśli osoby wezmą te champy bo są OP, a nie mają pojęcia co chcą osiągnąć... później widzimy Kassadinów z 10/2/X którzy nie potrafią instagibować wroga, bo polecieli bezmyślnie w RoA+Seraph. O ile w ogóle zrobili taką przewagę, bo przecież mogli po prostu siedzieć i farmić...
Brawo, ktoś odkrył że Vayne dobrze sobie radzi przeciwko innym carry. Problem w tym, że Trynd ma luck-based, ale potencjalnie cholernie groźne early i boskie splitpushe (jeden z lepszych splitpusherów na chwilę obecną w grze, IMHO). Inna sprawa, że finały 2. sezonu wybitnie pokazały jedną rzecz - dobry Tryndamere nawet nie musi odpalać ulta w trakcie meczu (któryś solotop albo jungle trynda włączył ulta dopiero w ostatniej minucie gry [35min chyba?], a od tego czasu żadnych większych nerfów nie dostał). Gra z głową + wykorzystywanie luk u przeciwnika daje wystarczająco dużą przewagę, zwłaszcza że tak de facto gramy w compie z double carry...
@up Czy ja wiem czy takie luck based to early i mam zawsze jakieś 12 % crit chance z run i jak pomogę robić blue albo obiję pare minionów to już mam pełny pasek co u mnie oznacza 47% crit chance + 6% lifesteal + doran blade co w zupełności wystarczy żeby większość champów na topie dojechać o ile nie ma naprawdę wczesnego ganku (już się nie mogę doczekać sezonu 4 i tych wardów za free ) , aczkolwiek jax i ww o ile nie są debilami i tak wygrają linie no i jeszcze może voli czasami
Jinx ? Rangar? chodzi mi o przyjemność gry tymi postaciami i możliwość zabawy bo chciał bym coś dzisiaj kupić
.
Dzięki z góry za pomoc
@2upNot sure if troll or just bad @upJasne, ale grając na koncie kolegi nie zobaczyłem gry w której nie byłoby : Ban kassadin, omg kassa free, omg no ban amumu. Potem jakiś random pickował to i tak w ciry dostawał, że nie wiedział co się dzieje.A z brązu to się wszystkim wyjdzie, fiddlem ADc(huehue niezapomniane!), volibear mid (to akurat było w goldzie) ale to tylko głupie przykłady... Wszystko jest okej do grania w brązie.@DeimonDProszę Cię, przestań takie głupoty wypisywać, masz zerowe pojęcie o tej grze. Zamiast uważać się za specjaliste od tej gry zacznij grać rankedy i wtedy zobaczysz jak duża przepaść jest między twoją grą a grą jakiegoś doświadczonego gracza.
Gdzie napisałem iż jestem jakiś specjalistą napisałem iż try łatwo skontrować/zatrzymać jego ult w tym przypadku był to na vayne e - stun: wystarczy go przeczekać dobry support jakieś cc i zneutralizowany. No i gdzie tu jest kłamstwo. A jeśli chcesz robić off top nie tutaj. Cwaniaczku jeden bym mógł ci nabluzgać ale nie będę zaniżać do twojego poziomu świadomości .
sry ale nie wytrzymałem .