Jakiego bohatera kupić - c.d

Jinx ? Rangar? chodzi mi o przyjemność gry tymi postaciami i możliwość zabawy bo chciał bym coś dzisiaj kupić .Dzięki z góry za pomoc

Rengar... ale ogarnij tego kotka najpierw. Niektórzy wolą junglę, niektórzy top, ja to drugie... NIGDY nie idź Rengarem na postacie ala Darius Renekton. no chyba że jesteś jak ja - platynka z niestandardowymi runkami...

Też polecę Rengara aczkolwiek już niedługo czeka go rework ale póki co jest świetny do split pushowania linii oraz do szybkiego eliminowania wrogich adc i apc (triple Q combo FTW) . Niestety wymaga trochę więcej czasu żeby go opanować od innych mniej wymagających championów. PS. nowy Heimer wymiata (yuppi znowu 3 wieżyczki :))

Czyli Jinx nie gra się fajnie? nie opłaca się jej kupić ? duży nerf będzie dla niej?

Według mnie jinx jest obecnie bardzo silną postacią, często banowaną na mojej lidze i bardziej użyteczną dla teamu niż rengar. Jest to moja subiektywna opinia w której wygrywa ona z rengarem.

Tak jinx jest op a rozmawiałem z człowiekiem co gra na main tak jak ja na adc w goldzie - i mówi iż ją kupi bo jest op, poczeka chwilkę jaki dostanie nerf'a ;)

Tak jinx jest op a rozmawiałem z człowiekiem co gra na main tak jak ja na adc w goldzie - i mówi iż ją kupi bo jest op, poczeka chwilkę jaki dostanie nerf'a

Przecież ona dostała nerfa i to dzisiaj... Co prawda nie jestem pewny czy nerf do earlygame zmieni aż tak układ sił, ale zobaczymy.

@Down: jeśli już to 3.13, ale szkoda czasu na bezsensowne sprzeczki. To i tak ostatni S3 patch.

Przecież ona dostała nerfa i to dzisiaj... Co prawda nie jestem pewny czy nerf do earlygame zmieni aż tak układ sił, ale zobaczymy.

Ja dzisiaj ne wchodziłem do gry ani główną stronę grałem w konkurencyjną grę ;) Wiem iż wyszedł patch 3.15 więc jeśli tak to w nim.

Nerf nie nerf- ten mniejszy dmg na początku dużo wpłynie na jej poke.

Jinx może i jest bardzo silną postacią, ale jeśli nie trafi w nas z W to jej użyteczność gwałtownie spada. Na pewno bardzo dobrze działa z agresywnym supportem- oraz nadaje się do pushowania linii- ta szybka ucieczka :D

Kotek jest bardzo fajny- ma genialne i szybkie ganki, dodatkowy doskok z krzaków oraz całkiem szybką jungle.

Widzieliście już nową Sivir? Miłym zaskoczeniem jest to, że W działa przez 3 ataki, daje nam 40% ASPD na 1 lvl ulti oraz odbija się nawet jeśli atakujemy wieżę- co pozwala czyścić po troszku fale minionów nie przestając niszczyć wieży przeciwnika. Szkoda tylko że Q straciło True dmg...

Siemka poszukuję dobrej postraci na mida zeby wybić się z brązu co będzie lepsze nidelka/ karthus czy kassadin >?

Kassadin z tej trójki najlepszy. Poleciłbym także Morganę oraz Akali- bardzo ładnie się nimi zabija. Oraz jeśli ogarniasz sterowanie 2 postaciami na raz- Oriannę. Mało kto potrafi przeciwko niej grać, ale jest jednocześnie bardzo trudnym championem .

Akali i morgane mam ale nie przypadły mi do gustu hmyy ale kassadin bardzo czesto banowany

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Karthusa musisz mieć ogranego bo najczęściej jak widze, że ktoś gra karthusem to klapa totalna, ale jak ja się za niego biore, a jest jeden z moich faworytów to nie ma przebacz dla przeciwników :P.

On nawet nie wydaje się jakąś trudną do opanowania postacią no ale daje dużą możliwość kozaczenia i nie raz idzie nim meczyk odratować.

Na początku rozgrywki jak ogarniasz Q to można odciąć od farmy przeciwnika bo nie podchodził bym za blisko do takiego kassadina np :P.

A gdy masz już ulti i jakiś tam ekwipunek powoli no to zaczyna się polowanie.

Moim zdaniem jest to postać idealna na wbicie się w 4/5 przeciwników , a gdy już leżysz a oni uciekają to reszta drużyny bez problemu ich dobija w momęcie w którym walisz w ostatnich sekundach ulti.

Najlepiej mi się nim gra właśnie w ten sposób i pod koniec meczu statystyki zazwyczaj wyglądają tak 40/15/30

No ale co kto lubi.

Przeciwko kassadinowi łatwo się gra choć jak ogarnięty jest to przejmie linie raz dwa.

A jeszcze u karthusa jest taki plus, że jak grasz z ekipą lub chociaż we 2/3 osoby to w tym momencie wartość tej postaci wzrasta dwukrotnie :P.

Karthus to po prostu dobra postac która pozwala na kombinowanie, a jak ci się ten mid znudzi to i na jungle można wbić.

Czyli polecacie karthusa ?

Kassadin i Karthus :) w czym ja bardziej karthusa no ale zawsze możesz sobie jeszcze ogarnąć te postacie na necie np na YT

Czyli polecacie karthusa ?Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Polecamy Karthusa - a ogarnięcie porządne jego Q przyda ci się przy takich championach jak np... Syndra <3.

Edit. Jako że jego Q prawie nic nie kosztuje (jak masz już e ~~) to możesz ładnie próbować różnych metod z przeciwnikami. Tylko pamiętaj że na każdego championa jest kontra, i nie skończ ze statami 0:10.

A co z nidelka ? Bardzo uniwersalny champ

A i ze skilem W uważaj bo idzie go dobrze wykorzystać na wiele sposobów :P więc nie strzelaj go na lewo i prawo kiedy nie trzeba

A nidelka to tylko ap ? I tylko bierze cos z dzidy czy ma wiecej zastosowan ?

Nidke możesz też robić pod offtanka z uwagi na chory dmg z Q w formie kota.

Rengar czy Kazik? Chętnie bym ogarnął któregoś z nich, ale nie mam pojęcia, który jest obecnie lepszy. Zależałoby mi, by dobrze sobie dawał radę na topie.