Jakiego bohatera kupić?

Myślę, że Caitlyn jest dużo łatwiejszym AD niż Graves ze względu na jej range i fajny ult.

a co z urgotem??fakt faktem trza go ogarnąć ale jak sie uda to jest nie do trafienia:)

Caitlyn jest chyba najlatwiejszym adc do ogarniecia sproboj sobie bo jest naprawde fajna:)

No gralem wcozraj 3 mecze, w duzych teamfightach troche ciezko (male aoe) ale 1v1 miazdzy :D

Cait najłatwiejsza? Ta sama Cait która pada gdy ktoś do niej doskoczy? Ta Cait , która nie posiada dobrego skilla z bliska a jej ulti można zdodgować? Nie dziękuje. A co do Urgota to jest aktualnie nieopłacalny pick. Zbyt znerfiony. A AoE Gravesa wcale nie takie małe. I raczej nie jest on stworzony z myślą o jeden na jeden bo , co jak co ale ma dość szeroki zasięg ataku.

Najprostszy adc? Ashe. Autoattack ze slowem, stun (trochę wprawy i git), wizja na dany obszar co minutę.

Up- Tylko , że tu masz brak escepe. Plus do tego znerfiona i już mało pickowana.

oraz to ze ashe juz posiadam :)

Kupilem ta caitlyn, bo byla tansza, teraz musze dozbierac na greavesa :D

Ale jeżeli już mamy wspominać o nerach, to przyda się dodać, że graves pomimo otrzymanych nerfów dalej jest nerfiony.Teraz top adc to MF i Caitlyn, ja zakupiłem dravena i po ogarnięciu jego mechaniki moim zdaniem nie na na niego mocnych, zwłaszcza jeżeli się ma dobrego suppa.

Up- Zapomniałeś o Ezie. Co jak co , ale na turniejach nadal go często pickują.

O vayne zapomnialiście - dmg z autoataku ma chyba największy pośród ad carry.

Co jak co, ale Nerfa to potrzebuje Talon. To jest takie op gó*no, że szkoda gadać...

Talon nerfa ? nie jest OP gowno bo patrzac na jego przezywalnosc a dmg to wszystko jest dobrze zbalansowane :)

@Jaksha

Talon po zmianach presezonu 3, stał się zbyt mocny (tak samo stało się z kha'zixem). Dostał już jednego nefra i z tego co słyszałem w najbliższym patchu, czyli tym który ma rozpocząć sezon 3, ma dostać kolejnego nerfa.

Co do mocnych ad carry, wypowiem się tak, wg. mnie ad carry jest bardzo zależny od teamu i nie ma mocnego i słabego ad carry, są oni okazjonalni lecz jeżeli grasz na niskich poziomach (takie do 1500 elo) starczy tobie ez/graves/mf (w tym ez jest wg mnie najlepiej solo radzącym sobie adc)

@Misiael, tak masz rację dalej nim grają, lecz po nerfach moim zdaniem sprawdza się lepiej w roli ap carrego niż ad carrego.

@Svizz, niestety, ale jej early game jest zbyt słaby, a co jak co na 1 lvlu to chyba najwięcej wyciska draven, ma kozackie early-mid-late game, ale to wkońcu draven ;D.

Tak naprawdę to na bocie do powiedzenia ma najwięcej support. Ad jest tylko takim turretem zadającym dmg

Turretem, który musi umieć grać. Weź sobie ad carry na 10 lvl i supporta z 1600 elo, zobaczymy co wyjdzie :D

Oczywiście. Ale jednak support to straszny babysitter dla carry więc na spokojnie mógł by go wefeedować. Taką Leoną np albo innym suppem z hard cc.

A teraz odbiegając od tematu bot'a . To znowu ja ;D. Po uzbieraniu 6300 zastanawiam się nadal nad kupnem >.<. tym razem do starych mo vi zix doszed rengar. tylko s mam pro wypiszcie w ko jakie konkretne i ka z tych champ>

Dzięki

A może powiedz gdzie chcesz siedzieć na linii?