Jakiego bohatera kupić?

@kamciekq Tak, jej late polega na poke jednak w walce dochodzi do momentu w którym musi zmienić się w tego kotka i wskoczyć do tf.

Czemu wspomniałem o late?

Bo w tamtym czasie przeciwnicy mają tak wiele m.res i hp że na dzidę ściągniesz tylko ad carry czasem ap...jednak w większości przypadków taki gracz będzie się kryć za resztą teamu co sprawi że będziesz musiał zabić go własnoręcznie przy pomocy pazurów, a do tego potrzeba trochę survi.

Nie mówię o +100000 armora i 9999999hp ale trochę tego trzeba mieć.

@up Co do pytania:

kha zix lub Upierdliwus Komarus Pokemonus Ewoluujący- Jest to postać typu assassin. Lecz nie taki zwykły. Posiada zdolność ewoluowania 3 ( lub 4!!) umiejętności dodając im dodatkowe efekty. Radzi sobie na jungli, topie i midzie.

Dodam pewną ciekawostkę: wiecie że kiedy kha zix posiądzie 3 przemiany (16 lvl) a w przeciwnym teamie będzie Rengar ze swoim naszyjnikiem to obaj dostaną specjalną pasywke

uaktywniającą się gdy jeden zabije drugiego ?

Jeśli Rengar zabije Kha zixa jego medalion zmieni się w głowę Kha zixa ( efekty takie jak medalion na max naładowany)

A jeśli Kha zix Rengara : DOSTANIE ULEPSZENIE 4 skilla!!

Siema szukam SoloQ pickow na jungle PZ nie gra roli cos naprawde mocnego z dobra jungla jak i counter jungla co polecacie

Mam

- lee sin

- xin

- khazix

- evelynn

- olaf

- nasus

- ww

- jax

- rammus

- nocturne

- amumu

- alistar

- cho'gath

- diana

- fidle

- fiora

- hecarim

- nunu

- trundle

Chyba wszystko co mam na jungle wiec tych postaci nie wymieniajcie co polecacie czym sie wam najlepiej gra w lesie i dlaczego?:)

Może Maokai, mimo że counter jungli za dobrej nie ma ?

Chce kupić albo Dariusa albo Jayce.Nie wiem kto,bo Darius podobno jest OP ale wolny.A Jayce jest mobilny ale za bardzo nim nie grałem.Kogo lepiej kupić?

Jayce na topie silny poke generalnie mocno sciska topa szczegolnie jak grasz postacia ktora niema za bardzo jak do niego podejsc za to darius do 6 lvla ssie potem R i 1/0

Maokai w s3 daje rade ale przy mecie gdzie trzeba ostro counter junglowac maokai niema nic do powiedzenia . Szukam czego co od poczatku jest wstanie w jakis sposob zaszkodzic przeciwnikowi a maokai jest sredni

Vi jungle op! Super szybkie czyszczenie. Bierz się nie zastanawiaj :D

Nie takie OP, ja bym raczej wybrał Shaco. A jeżeli chcesz champa troszkę bardziej OP, który coś zrobi oprócz wspierania linii to polecam Kha'zixa.

Edit: Wczoraj kupiłem Rengara i muszę powiedzieć, że to jest właśnie to czego szukałem. Może bardziej dlatego, że mi się podoba jako postać. Również bardzo go polecam, choć jest on bardziej typem assassina, który wbija się w teamfightach w AD Carry i ucieka. Mimo, że nie jest jakiś OP, na pewno z niego nie zrezygnuje i będzie to mój dosyć częsty pick na jungle.

Edit2: A co do Jayce vs Darius, to ja bym brał Jayca. Dariusa za łatwo jest skontrować, na 1500+ ELO już nawet nie ma co go pickować, no... chyba że mamy lastpicka i wiemy jakiego przeciwnik wziął topera.

Ogolnie spojrzalem na czas jungli Vi 3.21 wiec jest dobrze a co do skilli ma jakiegos slowa? bo wiem ze z Q ma podrzucenie cos w ten desen fajna tez jest ta tarcza wiec super jungla tylko nic nie wiem o tej postaci jaka ona jest w Early /late? jezeli moglbys powiedziec o niej cos wiecej bylbym wdzieczny.

Co do rengara pick fajny mozna sie pobawic ale jungle moim zdaniem ma slaba chyba wszystko w lesie go countruje moge sie mylic bo trafilem na noob rengarow

Q nie ma podrzucenia tylko jej ult, a pozatym nie ma żadnych innych CC. Co do Rengara, to nie wiem czy ma taką słabą. Czyszczenie ma dość ładne, bo fajny pasyw z Q + heal z W, także wraithy robi bez ubytku na zdrowiu. Owszem dużo champów go countruje, ale nie przesadzajmy, że wszystkie. Poza tym ma bardzo ładne ganki, szczególnie po 6.

no to troche lipa ganki w takim razie musza byc trudne ale z Q ma doskok nie odrzuca przeciwnika np. jak E Hecarima?

Na "q" vi ma knockback jak trafi przeciwnika. Shaco czyści blue w 2 sekundy bez smite - też polecam.

Wiem mam shaco zapomnialem wypisac ale jezeli w Early nie zniszczysz to masz GG wystarczy ze przeciwnicy ogarniaja i shaco jest cala gre nic nie warty wiec no niestety nie jest to moj pick

Ten knockback na Q Vi bardzo często tylko przeszkadza, poza tym jest ledwo zauważalny bo odrzuca na strasznie małą odległość.

Jeżeli Vi jungle, to przeszkadza? Przecież to jest gap closer na kazdym ganku..

Słaby gracz niestety nie będzie umiał korzystać z każdego spella prawidłowo i będzie mu przeszkadzać nawet jeden z najlepszych spelli dla junglera ( Q VI).

To ja sie wtrace do tematu :D

Gram od tygodnia - Probowalem rozne postacie, najlepiej gralo mi sie tristana -> miss fortune -> ashe, i teraz nie wiem co sobie kupic. Postac musi byc dystansowa, raczej ad, bo ap jakos mi srednio idzie ( jedynie ziggsem fajnie mi sie gra). Znajdziecie cos dla mnie? :D

Ez,Caitlyn,Graves,Kog,Varus,Vayne,Sivir. Proszę bardzo. Dystansowe i ad. Idealne pod twoje jakże ubogie preferencje.

To teraz zastosujmy sito selekcji - Ktora z tych postaci bedzie najlepsza do ogarniecia na poczatku? :D

Graves. Gdzieś było na jakimś forum , że to najlepsza odpowiedź dla zapytania o ad carry. Po prostu jest dość łatwy, świetnie outfarmi, długo utrzymuje się w lane i jest go ciężko skontrować (raptem Cait którą rzadko widzę). Tak więc na początek Graves. Może nie będziesz jakimś uber wymiataczem, bo to przychodzi z czasem który trzeba poświęcić na buildy i ogólne ogarnięcie skilli, ale powinieneś nieźle jeździć innych.

Dzieki za pomoc :)