Jakiego bohatera kupić?

Wszystko zależy od setupu i preferowanego stylu gry, ale tak na poważnie musisz ogarnąć wszystkie/większość postaci nie tylko po to żeby nimi grać ale po to żeby wiedzieć czego i kiedy się możesz po nich spodziewać. Dla mnie osobiście najlepiej się gra kog'mawem,fiddlestickiem,veigarem, dianą i teemo. Jak chcesz mieć łatwiej na początku gry kup op Dariusa :D

Ta, Darius na unskilli jest OP, często jak na ~1200 elo nie zbanujesz Darka to rage, flame, dodge, bo on jest taaaaaaaaaaaaaaaaki OP.

Z Dariusem jest ten problem , że ludzie nie potrafią go kontrować. A potem się plują.

W większościach gier rankingowych na 1200 elo pierwszy ban to oczywiście Darius. No tak, bo przecież on jest uber alles, pro elo kox hajt plazma, nie do zabicia. Co do supporta. Wolisz coś mobilnego czy raczej nie? Ja ci polecę Sorakę, Blitza i Tarica.

Kog/Cait/Vayne/Ashe>Darius

Co do tego suppa, to ja polecam Leone, Tarica, Blitza + ew. Sone.

W sumie każdy supp z hard cc jest dobry dla carry. Bo przecież carry to ostry dmg i ciągłe outfarmienie.

Blitz raczej odpada bo ciągle banowany, a mi bardziej na rankedy zależy niż na normalne.

Kogo kupic blitza olafa czy twitcha

Blitz na rankedy odpada praktycznie zawsze banowany Olaf bardziej na jungle albo solo topa się nadaje, Twitch top i czasem mid (zależy kto na midzie)

Kazda postac ma inna role w teamie to tak jakbys napisal co slodkiego kupic sledzie , kielbase czy chleb? okresl sie gdzie chcesz grac :)

Ja lubie wszedzie grac :D

To najlepszy pomysł kup wszystkie postaci :) A tak serio sprecyzuj na jakiej pozycji lubisz grac najbardziej.

a co powiecie na Galio? B)

Counter na wszystko co ap :D Ale raczej średni poza tym. Dmg też słaby. Dobry na counterowanie postacie DoT, np. Cassio.

Witam , mam pytanie , czy darius to dobra postać na rozpoczęcie gier rankedowych ? Może polecacie kogoś lepszego na start ?

Niestety muszę cię powiadomić że darius na start rankedów się nie nadaje gdyż w około 90% gier na mniejszym elo jest banowany a na wyższym się nie opłaca bo jest łatwo go skontrować także nie pograsz nim sobie za dużo na rankedach spróbuj riven albo wukonga albo garena jeśli masz zamiar grać na solo top dość łatwe postacie poza tym garen i riven są ograniczeni tylko przez cd bo nie mają many co jest dość dużą zaletą moim zdaniem.

Siemka.Mam parę pytań

1.Otóż jak wygląda obecnie sytuacja z lee sinem (po nerfie słyszałem, że już się nie opłaca nim grać)

2.Jaka postać się nada, aby chodzić na topa jungle i mida jednocześnie (wiem, że można lee sinem oraz kha zixem)

3.Kto się lepiej nadaje do gry, draven czy miss fortune ?

Wszystkie pytania dotyczą gier rankingowych, sam gram dosyć długo w lola, ale teraz gram od nowa na eu ne ad postaciami.

1 Jakim nerfie ? Nadal jest banowany/pickowany

2 Ci co wymieniłeś, ew. elise, jayce

3 Dreaven zawsze będzie mocny lecz MF po ostatnich patchach jest strasznie broken.

nerf był dawno temu i Lee sin dalej grywalny champion.

Galio nie, bo w tej chwili dużo champów ma hard cc i Galio wtedy ssie.