Słyszałem, że znerfili jego shielda.A wracając do tematu mf vs draven to kto bardziej nadaje się w team fightach, bo co jak co, ale myślę, że draven na wyższym elo może mieć problemy z łapaniem toporków w team figchie, tak więc chcę się dowiedzieć kto lepiej się będzie sprawował w team fightach.
Jakiego bohatera kupić?
Opłaca się na obecne chwile kupić Elise? Głównie widzi mnie się granie ją na midzie/topie lub ewentualnie jungle.
Jayce/Irelia/Elise to złota trójca na topa obecnie. Elise na mida się nie chodzi, bo na topie sprawdza się lepiej.
Elise
mid- srednio za to top i jungla swietna bardziej wole ja do jungla (moze dlatego ze glownie skupiam sie na tej pozycji) no ale ganki ma naprawde swietne + wiele innych zalet jezeli chodzi o junglera
Trochę offtop, ale nie mogłem się powstrzymać. ProGmr napisałeś "Elise na mida się nie chodzi, bo na topie sprawdza się lepiej." - to tak samo jak napisać : "Nie jedzcie ketchupu z parówkami, bo z frytkami jest lepszy".
Ale on powiedział prawdę. Po prostu po co brać kogoś na linię na której poradzi sobie gorzej niż na innej?
@JunioR
O....M....G.... To wytłumacz mi, po co nią chodzić na mida i nie czerpać korzyści z % hp jako dmg w skillach, jak można iść na topa i niszczyć bruiserów/offtanków, którzy z reguły stakują hp?
Co do Dravena swietnie sprawdza sie na solo topie jako offtank zagralem kilka gier i powiem szczerze ze trinity + warmong + atma daje Dravenowi poteżny dmg i bardzo duzy sustain (czego jemu akurat brakuje) reszta itemow oczywiscie pod DMG i defy
Ogolnie Draven moim zdaniem lepszy top jak adc
Ale pierdoły opowiadasz. Draven na topa. Jakby się uprzeć to każdym adc można iść na topa, owszem, tylko co z tego, skoro wystarczy jedna postać z gap closerem i nie będziesz miał życia na topie?
Taki Renekton z maksymalną furią przy 1 dashu zje mu 1/2 HP.
Wiesz to tak jakbym powiedzial ze na Xina wystarczy wziac teemo chyba logiczne jest ze pickujesz dravena wtedy gdy niema gapcloserow ... aczkolwiek mysle ze taki wukong raczej by sobie nie poradzil z Dravenem
Bo "E" Wukonga wcale nie doskakuje do przeciwnika, nie zadaje mu dmg i nie przyspiesza ataku . Draven na topa to imo średni pomysł.
No widze Azrael opanowales tajemna sztuke sarkazmu tak doskakuje ale wiem jak sie gra wukongiem i co go boli
PS. E Dravena nie odrzuca?
E Dravena fakt odrzuca ale ogarnięty wu zje dravena i nie straci za dużo hp poza tym draven dostanie jeden gank i albo się pozbędzie flasha i shielda albo padnie tak czy owak będzie potem zmuszony do gry defensywnej i farmienia pod turretem co nie wyjdzie mu za bardzo na zdrowie. A chcąc zrobić z dravena off tanka stracisz za dużo dmgu i większość będzie miała go głęboko gdzieś. I jeszcze raz odnośnie tego odrzucenia będąc wu odpalasz klona w krzakach podchodzisz na niewidce i AA + Q + AA i draven pewnie będzie chciał cie odrzucić wtedy po odrzuceniu E Q ignite i dravena nie ma
Dravena imo uważam za low picka i na topie i na bocie. Są zdecydowanie lepsze picki a w tf nie robi za wiele bo musi biegać za tymi toporami.
Draven ma bardzo mocne early game ze swoim Q. Jak się opanuje łapanie to niszczy większość carry.
Jak się miewa na dzień dzisiejszy nocturne ?
Z tego co widziałem jest bardzo dobrym junglerem ale nie mogę za dużo o nim powiedzieć bo sam nim lamie xD Ale mimo wszystko od 6 lvlu ganki z polowy mapy poza tym fear i spell shield także jest dosyć dobry i chyba tylko ja nie potrafię odkryć jak wydobyć z niego potencjał.
Co myślicie o Anivi na rankedy? Idzie nią wycarrować grę?
Ogarnięta Anivia potrafi wycarrować grę poza tym jej passyw naprawdę denerwuje przeciwników szczególnie jeśli grasz defensywnie i jesteś w pobliżu turretów.