@Telos - ja polecam Renektona, działa na każdym elo, nic go nie kontruje i jest bardzo silny
@Neg - sam jestem w Diamond, więc duo raczej odpada, jednak mógłbym ci pomóc z graniem jako jungler.
@Telos - ja polecam Renektona, działa na każdym elo, nic go nie kontruje i jest bardzo silny
@Neg - sam jestem w Diamond, więc duo raczej odpada, jednak mógłbym ci pomóc z graniem jako jungler.
@Telos - ja polecam Renektona, działa na każdym elo, nic go nie kontruje i jest bardzo silny@Neg - sam jestem w Diamond, więc duo raczej odpada, jednak mógłbym ci pomóc z graniem jako jungler.
Mainuje jungle i raczej nie mam z nią problemów.
w mojej ocenie Renekton będzie miał problemy z cho'gath,Gangplank,Garen,Phanteon, Warwick więc stwierdzenie, że nic go nie kontruje jest odważne
Mój partner do duo mainuje renektona i nie widziałem żeby przegrał nim jakiś lane.
Bardziej chodzi o to, że countery w solo queue nie działają. To jest coś, na co głównie patrzą ludzie z niższego elo i przez to przegrywają dużo gier.
@Neg
Nie ma czegoś takiego jak ''spadłem przez noobów w teamie'' ja wyszedłem z Bronze I do Gold IV w niecały tydzień. Mainuje solotopa, lubie też czasem iść na jungle czy na mida. Nie możesz mówić : i go jungle i dont care. Tylko musisz być uniwersalny by sam siebie wycarryiować. Zdarzały się dni, że przegrałem 4 mecze a wygrałem 1 a zdarzały się 3dniowe seryjki, że wygrywałem 10-14 meczy pod rząd. Wszystko zależy od Ciebie. Masz większą szanse na wygranie niż przeciwnik który, no nie oszukujmy się na Bronze III trzyma poziom kupionego konta lub poprostu ziemniaka.
Apropo Elise
Nie wiem jak u was ale u mnie na 1500-1600 banowana jest przeważnie zawsze, gdy nie jest to nie idę na solotopa i jakieś warzywo z teamu bierze jakiegoś kurna Gangplanka... Zagranie nią na tym poziomie graniczy z cudem mimo, że jest to jedna z moich ulubionych postaci zaraz po Nidalee (widocznie lubię takie mechaniki) Polecam ją z całego serca 6300 a ile frajdy!
@i panowie nie offtopujemy to jest temat: jakiego bohatera kupić a nie jakieś rozmówki o carryiowaniu w lolu
A i @Telos
1. Renekton - wyśmienity pick, uwielbiam i polecam
2. Elise - patrz punkt 1
3. Nidalee (pod AD) - patrz punkt 2
Jak smurfowałem zauważyłem, że Elise jest banowana dopiero w okolicach Silver I/Gold V i ciągnie się to aż do Diamond I (challenger to troll-fest, więc go nie wliczam),a Nidalee jest banowana dopiero na diamencie i platynie. Renektona banują u mnie tylko jak widzą, że ktoś, kto mainuję go jest obecnie w kolejce (zresztą jak połowa banów na wyższym elo).
Mi tam osobiście renekton bardzo pasuje Owszem garen jest swojego rodzaju counterpickiem na renektona ale tylko jeśli dasz mu zdobyć jakieś kille jeśli przed lvlem 6 nie zgarnie żadnych killi prawdopodobnie spróbuje razem z junglerem zrobić towerdive co im się naprawdę nie opłaci jeśli ogarniasz renektona. Wystarczy wrzucisz ulti i W+Q na garena i uciekasz przy pomocy E po chwili garen jest na low hp i bierzesz ignite i cale combo w tego idiote. Sam tak robiłem wiele razy i tylko raz się przejechałem jak mnie zgankował i jungler i dodatkowo mid. Więc z czystym sercem mogę polecić Renektona.
Ale raczej Renekton jest trudnym pickiem skoro ja bardzo łatwo rozwalam go Irelią na solo topie (silver II). Rankedy gram od "święta", ale jak juz to przegrywam. Takie szczęście. A może macie jakieś dobre picki na low elo (division)?
@JajoX - polecam bruiserów typu Kha'Zix, lub Jarvan IV na midzie. Na niższym elo mid jest bardzo silny, ponieważ wardy nie są aż tak często spotykane, więc można roamować bez problemu. Na moim smurfie grałem tylko J4 i Kha'Zixem i wbiłem platynę w 2 dni bez problemu
Kha'Zixa mam, ale grałem nim tylko solo top/jungle. Sprópuje tego mida. Czasami pickuje Elise, ale sam meczu nie wygram.
A co jest OP na low elo?
A ja mam inne zdanie o low elo .Sam miałem taką sytuację na us us, kiedy to z 1000 elo wbiłem wkońcu to 1330 (wow) i moim zdaniem najlepszym sposobem jest granie postaciami, które albo dużo pomagają teamowi, albo robią OP burst w 1 cel i ma małe cd, przykłady ?
-Jax
-Jarvan
-Fizz
-Akali
Z czego jaxem i jarvanem warto chodzić w junglę, aby pomagać całemu teamowi, a nie tylko sobie wygrywając topa, zaś akali i fizzem dobrze się gankuje, oraz łatwo zgarnia kille .
A co jest takie op według ciebie, żeby łatwo kerować?
Sion AD jest bardzo zależny od CC, także cięzko nim carryować.
Ja ogólnie Siona nie polecam, zbyt łatwo go pokonać. No chyba że jesteś w węglowej lidze, wtedy może być całkiem mocny.
Te pytania "Co jest dobre na low elo" są bezsensowne. Jeśli jesteś dobry to wygrasz większość linii (na low elo nie powinno to być trudne) i wycarrujesz team. Widziałem u kumpla jak grają ludzie na bronze (koszmar D:).
Co do championów to supportem i junglą wiele nie zdziałasz jeśli team nie ogarnia.
Najlepsze powinny być mobilne postacie lub tankowate takie jak :
- Jax,
- Akali,
- Ahri,
- Diana,
- Elise,
- Kayle.
Jeśli grasz ad carry/ranged to najważniejsze jest pozycjonowanie.
@Edit
A co do siona to możesz go brać jeśli przeciwny team ma mało CC x).
A co z Renektonem w jungli?
Jak przez tydzień grałem losowymi junlgerami to 2 razy trafił mi się renekton. Jego pierwszy clear jest kiepski, ale szybko się rozpędza. Ma całkiem dobre ganki i mocno snowballuje.
Renekton w jungle to IMHO marnowanie jego potencjału do walki w early game. Jeśli jednak jakoś uda wyczyścić jungle... od drugiego poziomu ganki Renektona mogą być bardzo groźne (dash + stun + mnóstwo obrażeń od niego i od lanera). Mimo to problem z nim jest taki, że jego sposób na lifesteala jest bardzo nieefektywny na neutralach, co zmniejsza jego skuteczność... Ogólnie rzecz biorąc - nie jest najgorzej, ale jednak bym się w to nie bawił.