Jakiego bohatera kupić?

Zecydowałem się, wybieram Vi na junglera. Dzięki wszystkim za pomoc.

Tak jeszcze wracając do Thresha pod AD - będę go bronił jak tylko się da, bo wg mnie jest świetny. W late game z pasywki Q udało mi się wyciągnąć łącznie ok. 800 obrażeń z jednego hita (nie liczę bonusu z malmortiusa), co przy sporawej ilości dusz (co za tym idzie resistów) robiło mnie praktycznie niezniszczalnym mordercą, jeśli team potrafił mnie obronić przez początek team fight'a. Prócz tego posiada całkiem ładne CC - kolejny plus dla niego. Masakryczny dmg + spory armor robi swoje, więc jeśli ogarniasz i masz zgranie z teamem (no i dobre itemy ofc) robisz miazgę. Przynajmniej moim zdaniem.

A ja odradzam granie od razu rankedowych gier jak się ledwo 30 wbiło. Lepiej trochę pograć, champów pokupować i runy.

A ja odradzam granie od razu rankedowych gier jak się ledwo 30 wbiło. Lepiej trochę pograć, champów pokupować i runy.

Zacząłem od razu jak wbiłem 30 w drugim sezonie. To źle? Nie sądzę bo nawet dobrze szło byłem nawet w złocie ale stary system ELO zrobił swoje.

No fajnie z tym ad threshem, ale jak złapie cie na q to on atakować nie może z autoataku.

Tak jeszcze wracając do Thresha pod AD - będę go bronił jak tylko się da, bo wg mnie jest świetny. W late game z pasywki Q udało mi się wyciągnąć łącznie ok. 800 obrażeń z jednego hita (nie liczę bonusu z malmortiusa), co przy sporawej ilości dusz (co za tym idzie resistów) robiło mnie praktycznie niezniszczalnym mordercą, jeśli team potrafił mnie obronić przez początek team fight'a. Prócz tego posiada całkiem ładne CC - kolejny plus dla niego. Masakryczny dmg + spory armor robi swoje, więc jeśli ogarniasz i masz zgranie z teamem (no i dobre itemy ofc) robisz miazgę. Przynajmniej moim zdaniem.

To go broń ^_^ nikt ci nie broni, chociaż moim zdaniem jest on słaby na ad i nic tego nie zmieni.Mówisz dobry w late game ? A ja mówię każdy adc w early game go zniszczy i się po prostu nafeeduje, przez co gra skończy się przed twoim late game.Jego mały range z aa+to, że nie ma żadnego skilla pod ad+słaby escape robi z niego miernego adc.Tyle oddemnie.

Kurcze ludziska tak wypisywaliście tych junglerów...Czy stary dobry Udyr popadł już w zapomnienie??Imo wciąż jeden z najlepszych:D

Czy ostatnimi czasy był jakiś nerf Morgany? Dawniej banowana, teraz jej nie widzę-coś mi umknęło przez jakieś 2 miesiące przerwy do lola? Jeśli osłabiona to co polecacie w zamian za nią? Zależy mi AP mid ze sporym survi i dobrym CC.

Kurcze ludziska tak wypisywaliście tych junglerów...Czy stary dobry Udyr popadł już w zapomnienie??Imo wciąż jeden z najlepszych:D

Zależy kto co lubi ja nigdy nie lubiłem grać udyrem, a w dniu dzisiejszym są dużo lepsi junglerzy, xin, jarvan, vi, noc.

Udyr dostaje bardzo duże zmiany na PBE (mniejsze koszty many, brak regena many w żółwiu w zamian za kryty, malutki dash-przyspieszenie przy niedźwiadku gdy jest bardzo blisko wrogiego champa i mnóstwo innych pierdół), więc ciężko powiedzieć co się będzie z nim działo w najbliższym czasie. Prawdopodobnie jednak otrzyma sporo miłości.

W Morganie nic nie zmienili, może po prostu ludzie nie traktują już jej za tak mocny i zmieniający oblicze gry pick jak w przypadku innych champów. Nadal jest w 100% viable, pod tym kątem raczej nic się nie zmieniło.

EDIT: odnośnie zmian u championów...

NewTrundleDance.gif

Nie

Eee co nie;D?

Możeci mi powiedzieć coś o Shenie , jak grać nim (jakieś porady) jakiś bulid może :D Byłbym bardzo wdzięcznym, i co o nim sądzicię przydaje sie w teamie??

Budujesz go pod tanka, co prawda noobek ze mnie ale ja sklejam warmog>merkurki>aegis>sunfire>tutaj sytuacyjnie.

Porady? Jesteś tankiem, więc inicjujesz, a to ci ułatwia taunt, którego po prostu musisz rzucić we wroga (połowa filozofii grania Shenem). Wtedy twój team jest chwilowo jako tako bezpieczny i może śmiało atakować. Prócz tego jego ultimate. Tarcza nie raz ratuje dupsko sojusznikowi na drugim końcu mapy, zwłaszcza jeśli masz jakąś domieszkę AP. Jeśli sam ult nie starczy spróbuj tauntować wroga. Prócz tego twoje Q "naznacza" wroga i healuje twoich sojuszników, którzy go atakują, a tobie przywraca ciutkę hp po zabiciu. Tak więc to może pomóc np. junglerowi na początku.

To takie dosyć proste opisanie Shena, może lepiej poczekaj aż wypowie się ktoś bardziej doświadczony.

@down Nie.

A i tak najlepszy AD, i najlepszy Chamoion to MF..

Up- Słaby troll. Byle Tristana składa ja na combo.

Nie czyli nie tylko zmiana wizualna.

Ja tam dalej pogrywam Udyrem i jest spoko. Co do ADC to Kog'Maw jest fajny. Tym bardziej jak mu się kupi Botrka.

Vi czy Hecarim - zależy mi na jungli ale też nie chcę aby to był taki 100 % jngler aby mógł iść też np. na solo top

@UP Na jungle / solo top polecam bardziej Vi , Hecarim według mnie nadaje się tylko pod jungle .