Jakiego bohatera kupić?

@up mógłbyś podsunąć mi jakiś bulid byłbym mega wdzięczny, ja tresha na ap-supprot na ap-tank jeszcze nie robiłem :D

Zamierzam kupic sobie jakas postac, nie gram jeszcze typowo rankedow, wiec nie mam swojej ulubionej pozycji. Zastanwiam sie nad kims na topa/ jungle, co by bylo na czym cwiczyc :)

zastanawiam sie nad Kha'zix'em, albo nad Vi, ale nie wiem kogo wziac ;)

Ja grając Threshem zwykle kupuje butki merkurego, runiczy bastion, plemienną (lub młotek), rubin widzenia (bo wardy muszą być a to po jakimś czasie się zwraca, ale 2 czy 3 wardy to mało, więc kupić normalne tez trzeba), coś na pancerz i zwykle kończę grę. Na początku warto mieć ten amulet co z niego się buduje Marzenie Shurelyi. Jak nazbierasz duszyczek to masz dużo armora i trochę ap. Potem ostatecznie można kupić berło odchłani. Taki thresh dobrze radzi sobie w tf, tylko trzeba dobrze grabnąć (q) a dalej ult by nie uciekali i e. Po 5 sekundach albo jesteś martwy, a twój team pushuje lub robisz doublekilla( steal'a) xD Też tak się zdarza.

W prawdzie żaden z niego ap, ale te 100 czy 200 zawsze się przydaje.

Zamierzam kupic sobie jakas postac, nie gram jeszcze typowo rankedow, wiec nie mam swojej ulubionej pozycji. Zastanwiam sie nad kims na topa/ jungle, co by bylo na czym cwiczyc zastanawiam sie nad Kha'zix'em, albo nad Vi, ale nie wiem kogo wziac

Z tych dwóch propozycji Kha'zix jest IMO trochę bardziej ukierunkowany w dmg, a Vi w inicjacje/tanka. Nie jestem pewien jak teraz stoi Kha'zix w jungle bo go prawie nie widuje ale Vi radzi tam sobie bardzo dobrze.

Gdybym miał kierować się wyłącznie statami/jakimiś tier listami/itp to pewnie wybrałbym Vi-trochę bezpieczniejszy pick IMO. Jeśli chodzi o gameplay, wygląd,itp to Kha'zix. Kup to, co Ci się podoba bardziej.

Zamierzam kupic sobie jakas postac, nie gram jeszcze typowo rankedow, wiec nie mam swojej ulubionej pozycji. Zastanwiam sie nad kims na topa/ jungle, co by bylo na czym cwiczyc zastanawiam sie nad Kha'zix'em, albo nad Vi, ale nie wiem kogo wziac

Ale jeżeli potem masz zamiar grać rankedy tą postacią, to powiem tyle, że kha zix jest już banowany na silverze.

Na jungli lepiej sprawdza się vi, a na topa/mida kha zix.

A co myślicie o zbudowaniu Thresha na Attack Speed/AD ????

Dwa razy miałem okazję takiego zobaczyć, a raz zagrać przeciwko na linii. W jednym przypadku grałem Riven z Leoną na bocie przeciwko Treshowi pod adc z Blitzem (zamieniłem się z Ezem, który poszedł na topa) i jak się okazało nie był, aż tak dobry. W drugim przypadku również przeciwny ADC Tresh został zjechany przez MF, natowmiast na topie takiego nie zdarzyło mi sie widziec.

Ogólnie mówiąc nie wydaje mi się, żeby był to dobry pick. Już lepiej wziąć postać, która powinna być bydowana typowo ad ze speedem, jak Jax czy Irelia.

Co do Tresha AD to ja bym sobie darował... no chyba, że nasz team cierpi na brak CC to wtedy ewentualnie można rozważyć.Ale trzeba się liczyć z tym, że nie wyciągniemy takiego dps jak jakikolwiek inny AD carry i reszta teamu musi tą lukę w dmg wypełnić. Jeśli tak się stanie to my wnosimy całkiem sporo utility i jakoś to idzie.

Tylko trzeba pamiętać, że jeśli enemy team ma trochę oleju w głowie to stajesz się automatycznym celem #1. O ile czasem można zignorować we wczesnej fazie AD carry (AP stanowi większe zagrożenie/deadnie z 2 razy/ma mało farmy/ nie ogarnia/ mamy mnóstwo armora i nic nam nie robi), to taką paczkę CC z AD będą focusować tak, czy inaczej.

Zed, Vi czy Elise? Doradźcie, bo nie wiem co wybrać. Nie chodzi mi tutaj o konkretną linię, więc piszcie tak ogółem - plusy i minusy.

Ja kiedyś miałem Tresha pod ad i wymiatał. Kwestia gracza który nim kieruje. Sprawdzić zawsze można, a jak nie wyjdzie to go budować inaczej.

Pograłem kilka razy raz zbudowałem go na różne sposoby ale najbardziej przypasowała mi rola tanka lub tanka-ap. Dzięki wszystkim za pomoc. I od razu drugie pytanie co sądzicie o Riven, na jaką linie , jaki bulid (pod AD??) gdyż mam zamiar ją sobie kupić.

Riven najlepiej się moim zdaniem sprawuje na topie i oczywiście build pod AD, bo wtedy niszczy masakrycznie, szczególnie jak się podłapie killa na starcie.

Joł, jako że mam już 30 lvl (YEeaah xD) zrobiliśmy z kumplami team i ja mam grać jako jungler. Tutaj rodzi się pytanie jaką postać polecacie do Junglowania?

Grałem Nocturnem, Skarnerem, Volibearem (mam), Olafem (mam) i Xinem (mam), więcej grzechów nie pamiętam..

Zależy mi na chociaż miernym escape, dobrych (slinych) skillach buildem nie jak na tanka. AP czy AD nie ma różnicy posiadam (prawie) obie strony run.

Wszystkie te postacie poza Xinem i Olafem wypadły świętnie.

PS: Shaco odpada bo kolega go ma i grałem- nie bd xD.

Spróbuj WW, Shyvane, Planka, Jarvana no i oczywiście Amumu

Zapomniałem dopisać. Ich też zaliczyłem xD, poza jarvanem- kiedyś go spróbuje. Ktoś jeszcze??

Jarvan, Taric i Cho to najlepsi obecnie junglerzy. Jarvan robi wszystko dobrze i nie ma żadnych wad. Cho jest bardzo bezpieczny, a Taric jest boski.

Wg. mnie obecni najlepsi junglerzy to : Cho, Jarvan, Xin, i Vi - tą podkreśloną polecam panu co chciał junglera z Escape, wyjeba*ymi gankami itp

Lee Sin jest okej. Ma dasha do przeciwnika, do sojusznika i super ulta do ks, wywalania kogoś z tf albo do wrzucenia kogoś pod wieżę.

Zed, Vi czy Elise? Doradźcie, bo nie wiem co wybrać. Nie chodzi mi tutaj o konkretną linię, więc piszcie tak ogółem - plusy i minusy.

Przede wszystkim:

Elise-tanky/AP

Zed-AD-assassinowaty/czasem tanky

Vi-AD, zdecydowanie tanky

Wszystkie trzy picki dobre. Zależy jaki styl gry lubisz.

Oj tak, dobrze zbudowana Vi to potężna istota i sprawuje się naprawdę świetnie jako jungler. Z ultem Gank rozpocząć można wyśmienicie, a potem z jej q chyba można doskoczyć do przeciwnika jeżeli ten się wyflashuje i tym samym nie da rady uciec. Ja osobiście Vi najbardziej jako junglera lubię. Jej e szybko czyści campy, attack speed z jej w też się bardzo przydaje.