Jakiego bohatera kupić?

Posiadam: 6300 IP

Zależy mi na: Szybkość Ataku oraz Duże Obrażenia - Defa też troche mogę mieć

Preferuję: Gra mi się bradzo dobrze Masterem Yi oraz Jaxem

Posiadam: 6300 IPZależy mi na: Szybkość Ataku oraz Duże Obrażenia - Defa też troche mogę miećPreferuję: Gra mi się bradzo dobrze Masterem Yi oraz Jaxem

Hmm...

Jęśli preferujesz ranged AD Carry (duże obrażenia z "łapy") to polecam ci:

-Draven- Dosyć dobry ad carry. Dzięki jego mechanice farma w początkowych etapach gry zmienia się w zręcznościówkę :D Poza tym posiada mocne CC w postaci snare i slow w jednym, boosta do AS i MS w skillu no i globalne ulti.

-Vayne-Tró demydż ze skilla(co 3 hit), odepchnięcie(stun jeśli w momencie odepchnięcia wróg natrafi na przeszkodę), pseudo dash i ładne ulti z boostem do AD i stealth'em na 1 sek w dashu. No i ten pasyw. Gdy biegniesz w stronę przeciwnika dostajesz 30MS. Po odpaleniu ulti daje jeszcze więcej. Potrzeba troszkę ogrania.

-Graves- O dżizas WTF!? Ten pan tak ciśnie w early, że hoho. Łatwy do opanowania, dobry dash z bonusem do AS. Niestety ulti nie jest już takie dobre. Ale dobić zawsze można.

-Caitlyn- Duży range, slow z odepchnięciem własnej osoby do tyłu(dobre do ucieczek) i ulti b. dobry dobijacz. Dobra postać.

-Varus- Dosyć fajna postać. Posiada AoE slow, Q skill z dosyć dużym DMG i dużym range. Każdy hit nakłada na cel "mark" (maksymalnie 3 marki). Po zaatakowaniu ze skilla marki wybuchają zadając dodatkowy Magic DmG celowi. Uti to snare przechodzące z jednego champa na drugiego. Pasyw- po zabiciu wrogiego championa Varus dostaje boost do AS. Po zabiciu miniona boost jest słabszy.

-Ezreal- B. dobra postać. Wbudowany flash w skillu, globalne ulti. Jest ciężki do ogarnięcia ze względu na to, że posiada same skillshoty.

Jeśli preferujesz melee AD Cary to polecam ci:

-Nocturne- Cud miód ulti. Wrogi team nie widzi nic poza małym obszarem wokół siebie. Następnie można dolecieć do celu. Duży range (3300 bodajże). Tarcza w skillu ignorująca 1-szy skill, fear(castowanie trochę trwa). Łatwy w ogarnięciu, polecam.

-Fiora- Ta pani ma podwójny dash(target), shielda, który przez pewien czas odbija dmg i boost do AS(na 5 lvl'u 120% o.0). Poza tym ulti to "ulepszony" Q skill Mastera Yi(atakuje 5 razy).

Coś bardziej z "Defem"

-Darius- AoE przyciągniecie, Q skill niczym Renekton (też Q), jednak trochę lepsze, W skill- następny atak zada więcej obrażeń(czy coś takiego :P) i ulti, dzięki któremu nawet nie będziesz wiedział kiedy padłeś ^^. W dodatku można go użyć ponownie za każdym razem gdy zabije się nim championa. Dobre nie? :D

Wymieniłem AD carry za 6300 IP. Może nie grałem wszystkimi, ale jakieś obeznanie mam :P. Mam nadzieję, że pomogłem.

Szybkość ataku i duże obrażenia? Nie wiem czemu nie przychodzi mi na myśl nic bardziej odpowiadającego temu opisowi niż Fiora.

Kogo kupić za 3150 ? Chodzi mi raczej o jakiegos AP ;<

Kogo kupić za 3150 ? Chodzi mi raczej o jakiegos AP ;<

Za 3150 najbardziej polecam ci karthusa.

+łatwe last hity

+duży dmg

+obszarowy slow

+ulti.....

-papierowy

Szybka sprawa, Olaf czy GP? Mam dylemat pomiędzy tymi dwoma, bo chcę być trochę tanky i przydałoby się chyba jakieś AoE (ale i tak najważniejsze jest TONS OF DAMAGE) :/

GP w sumie ogarniałem w rotacji, ale nie miałem okazji jeszcze widzieć Olka, mógłby go ktoś z grubsza opisać? :D

Szukam jakiejś dobrej postaci do 3150 IP. Chcę aby postać miała duży dmg i dosyć dużo hp. Chcę, aby postać była dosyć łatwa do ogarnięcia. ( Jestem lowem w lolu )

JuniorR to zależy czy wolisz supporta, ad carry, ap carry, tanka itd.

Myślę że trynda na low lvl będzie najlepszy, na początku nie wiele osób nie wie jak go skontrować.

JuniorR to zależy czy wolisz supporta, ad carry, ap carry, tanka itd.Myślę że trynda na low lvl będzie najlepszy, na początku nie wiele osób nie wie jak go skontrować.

Mam tryndę i go nie ogarniam. Wolę AD Carry. Czekam na więcej propozycji.

Mam tryndę i go nie ogarniam. Wolę AD Carry. Czekam na więcej propozycji.
Trynda jest AD carry, poćwiczysz trochę to się wprawisz, ważne jest aby mieć full pasek rage xdd

Zastanawiam się nad kupnem kogoś za 6,3k ip a mianowicie nad lee sinem, ezem i riven. Która najbardziej przyda się na rankedy ? I którą się ciekawiej gra ? ^^

Eza się żadko widuje na rankedach(aurat ja), lee sin jest czasem banoawny. Natomiast Riven jest boska na solotopa. Oczywiśćie jak Lee nie dostanie bana i zrobimy nim dobrą junge i ganki w early to potem jesteśmy niezniszczalni. Lee Sin jest również najciekawszy: R>Q>E>W(wykop z ulta, dosiad z Q slow z E i potem wracamy do swoich z W... czysta epickość) bardo efektownie wygląda. Polecam go bardzo.

Eza się żadko widuje na rankedach(aurat ja), lee sin jest czasem banoawny. Natomiast Riven jest boska na solotopa. Oczywiśćie jak Lee nie dostanie bana i zrobimy nim dobrą junge i ganki w early to potem jesteśmy niezniszczalni. Lee Sin jest również najciekawszy: R>Q>E>W(wykop z ulta, dosiad z Q slow z E i potem wracamy do swoich z W... czysta epickość) bardo efektownie wygląda. Polecam go bardzo.

Lepsze combo Q>R>Q>E>E>W.

Lecz co do tych postaci, jeżeli jesteś ogarem to graj ezraelem pod ad na bocie (epicki..).

Sądzę że powinieneś się zastanawiać nad Riven i łesynem.

Riven mocny offtank dobra na solo top'a, mocne cc.

Lee Sin wspaniała jungla i dobry solo top, trafne ganki mocny dmg a do tego ten ult.

@xMikaz

Ogółem są to trzy naprawdę mocne postacie, tylko wymagają wprawy (Riven trochę mniej). Lee Sin to bardzo mobilna postać, którą się bardzo przyjemnie gra. Przede wszystkim jest to ciekawy champ, teoretycznie ma dwa dashe, może szybko wychodzić z opresji, nawet z buildem nastawionym bardziej na tanka bije niezły dmg, a w dodatku jest naprawdę przydatny, gdy kolega ucieka przed kimś (wykop i shield). Mogę Ci go śmiało polecić, jest to jeden z ciekawszych championów w grze. Jest to postać, którą zawsze gram, gdy moje postacie (a mam ich 60) zaczynają mi się nudzić. Wtedy pickuję Lee Sina, i wiem że zaraz będę miał niesamowity fun z gry : )

Riven natomiast grałem dużo mniej, nawet nie mam jej kupionej, ale powiem Ci jedno - jest mocnym solo topem. Bardzo nie lubię przeciwko niej grać. Tyle mogę dodać, bo za dużej wiedzy na jej temat nie mam, a nie chcę gadać głupstw. Jeśli chodzi o Ez'a - bardzo mocny AD carry, pod warunkiem że znajduje się w dobrych rękach (skillshoty). Nie raz Ez w late gamie niszczył sam połowę naszego teamu. W late gamie zadaje po prostu chory dmg, szczególnie jeśli się wcześniej feednie. Niby dotyczy to każdego ad carry, ale walki z Ez'em w late gamie bardzo źle wspominam (mówię o grze na rankach).

Zdecyduj sam, tak naprawdę wymieniłeś trzy bardzo ciekawe postacie, które są mocne i dość często pickowane na rankach (troszkę gorzej z Ez'em bo wymaga większego skilla niż co niektóre postacie). Polecam Ci wszystkie, Ty wybierz ;)

Kogo radzicie kupić za 4800, wolę ranged AD/AP lub czy zbierać do 6300 i kogo wtedy kupić ;< Kryteria te same-duzy dmg(najlepiej obszarowy),dość łatwa farma w early i niezbyt papierkowy, posiadam-kennen,cait,vayne,ezreal,grav,draven,ziggs.

Z góry dzięki ;<

Em..... Irelia (Nic dodać nic Ująć).

Z tego co kolega pisze, to chce on postać ranged ad, albo ap, a ty mu proponujesz postać mele.Hmmmmmm za 4800 kup sobie swaina:

+Obszarowa klatka

+dobry harras z e

+slow

+Ulti ze spell vampem

-ignite.

Mam Jaxa Iść nim Pod AD czy AP ?

Nie powinniście się o takie rzeczy pytać... Na głównej stronie masz przeliczniki dmg do skilli, i trzeba patrzeć na czym postać bazuje!

Zagraj rundkę na botach to się dowiesz.