Jakiego bohatera kupić?

A ja zaraz dobiję do 3150pz i zastanawiam się nad Pantheonem i Olafem, Pantheonem grałem na swoim drugim koncie (dostałem od kumpla od razu 19lvl), ale zacząłem grać na swoim bo grami się spodobała i właśnie zastanawiam się nad tymi postaciami. Panthem gra mi się całkiem nieźle, ale trzeba go dobrze wyfarmić, za to Olafem nie grałem i właśnie pragnął bym coś o nim od was usłyszeć. Aktualnie gram Kayle i na prawdę nieźle ją ogarniam, jeżeli możecie to polećcie mi jakąś podstać do niej podobną.

Twisted Fate vs Annie . Każdy dobrze wie że annie leci AP a TF na AD ale z powodu że każdy kto dobrze gra Annie wygra z jakimś tf'em ponieważ Annie ucieka jak szalona.

tf ad jest gównem... W full ap z runkami na penetracje zadaje chory dmg z q (zaaaaasięg), dzięki czemu jest bezpieczny. Robienie go pod ad jest marnowaniem jego potencjału. btw. hitując z w przy użyciu czerwonej karty zadajesz też chory dmg turretom... Poza tym uciekający przeciwnik nie jest problemem jeśli masz ulti wystarczy odpowiednio rozplanować czas i miejsce.

Co do olafa, najszybszy jungler, świetny passyw i skill z true dmg który miażdży w early, dość łatwy do ogarnięcia, dzięki rzucie siekierą jest też świetnym chaserem, lifesteal na "w" przydaje się w walce 1 na 1 a ulti dzięki któremu jesteś niewrażliwy na cc (+bonus armora i mr) świetnie nadaje się do teamfightów i ucieczek.

@Starcu Olaf stał się ostatnio dość popularnym junglerem, ponieważ świetnie sobie radzi w nękaniu agresywnych junglerów opierających się na gankach, typu Lee Sin. Silny od początku gry do jej końca, a jego styl gry powinien ci odpowiadać jeżeli lubiłeś grać Mantheonem. A co do Kayle - najbardziej podobnym do niej czempionem jest Ashe, obie zadają bardzo wysokie obrażenia i posiadają umiejętności pomagające ich drużynie/

Top - Riven

Jungla- Shy

Mid-Ahri

Ad Carry- Graves

Sup.- Sona

W zależnosci od pozycji jaką preferujesz na niskim Elo powinieneś wyjść takimi pickami, Nie uwzględniałem Dariusa, Kass czy Morgany(perm Bany)

A ja kupiłem Corkiego jako AD Carry i moją pierwszą grę nim zjebałem, drugą zagrałem w miarę przyzwoicie ale to kumpel carrował a w trzeciej po moim PENTAKILLU od razu poleciał enemies surrender :D

Top - RivenJungla- ShyMid-AhriAd Carry- GravesSup.- SonaW zależnosci od pozycji jaką preferujesz na niskim Elo powinieneś wyjść takimi pickami, Nie uwzględniałem Dariusa, Kass czy Morgany(perm Bany)

Kłóciłbym się co do Sony... support powinien w miarę pasować do championa (np. do Ezreala - TYLKO I WYŁĄCZNIE SORAKA!) :) poza tym to jest kwestia umiejętności, jeśli ktoś nie ogarnie Ahri to w życiu nie wyjdzie z piekiełka.

TOP - WuKong (ze wzgledu na ulti )

Jungla - Amumu , Melephite

Mid - Veigar

Ad Carry - MF

Sup - Sona lub Soraka

I TeamFight wyglada tak Melephite lub Amumu wpada (amumu ulti ) (Melephite Podrzucenie) Veigar klata reszta bije i na koniec WuKong ulti i niema opcji zeby ktos uciekl , a MF jak juz Veigar wrzuci klatke to Q , Ulti , Q i dziekuje milo bylo poznac:)

TOP - WuKong (ze wzgledu na ulti )Jungla - Amumu , MelephiteMid - VeigarAd Carry - MFSup - Sona lub SorakaI TeamFight wyglada tak Melephite lub Amumu wpada (amumu ulti ) (Melephite Podrzucenie) Veigar klata reszta bije i na koniec WuKong ulti i niema opcji zeby ktos uciekl , a MF jak juz Veigar wrzuci klatke to Q , Ulti , Q i dziekuje milo bylo poznac:)

Nie bierzesz pod uwagę tego, że Wukong może być outpickowany (o Veigarze nie mówię, bo jego wymęczyć jest naprawdę łatwo)... :)

Nie ma czegoś takiego jak perfect team. Każdy da się ograć, jeśli wybierze się odpowiednich champów.

Yorick , Renekton czy riven na solo prosze o pomoc aktualne elo 1200

Yorick i Renekton to typowe early game'owe champy. Nie wiem jak z Riven bo nią nie grałem.

Yorick- lifesteal w postaci duszka, OP harass, nie słabnie w late game z powodu ulta, który w tej fazie gry jest najmocniejszy. Ogólnie polecam, jeden z moich najlepszych toperów.

Renekton- Dash, Stun, Self-Heal. Coś więcej? No nie i tyle. Gra nim polega na zoutfarmienu przeciwnika by w late game nic nie znaczył. Jeśli tego nie zrobisz to ty będziesz usless. Ogólnie przyjemnie się nim gra z powodu systemu furii. Nie ma many, jest self heal to i na linii dłużej można siedzieć.

@EasyDead W SoloQ Riven jest jednym z lepszych picków, wystarczy rozumieć mechanike gry na Topie i nie powinieneś nigdy przegrywać lane'a.

TotalShrimp, szczególnie Riven wymiata na niższym ELO - nie ogarnięty positioning carry sprawia, że Riven na chama wpierdalasz się w enemy papers i oni nie wiedzą co zrobić. Pamiętam, jak grałem Ashe i Riven po prostu przebiegała cały teamfight do mnie a moi teamnates dalej bili turreta np. -.- Także Riven na low elo = god ;)

Kto będzie lepszy do jungli Udyr czy Shaco? Proszę o szybką odpowiedz.

@LedgersXe Udyr jest lepszy od Shaco pod każdym względem.

Było już identyczne pytanie -.-' Shaco trudniejszy w ogarnięciu, dobra counterjungla. Udyrozaurus jest łatwiejszy, jungla b. szybka pod feniksa. Cięższe w ogarnięciu ganki od Shaco z powodu braku dasha itp. Niedźwiadek na 1 lvl działa krótko i daje małego bosta.

Shaco jest nie do pobicia jeśli chodzi o łatwość ganków na low-lvlu, ale osobiście stawiałbym na Udyra - łatwiej mu coś zrobić w mid-late.

no ja sie musze z wami niezgodzic poniewaz shaco jest bardzo łatwy do ogarniecia. 1 raz go kupilem w "ciemno" nigdy nim nie gralem to mialem staty 12/5/7 na dominion. a co do udyr-a to wgl nie ogarnialem go teraz mam juz 30 lv a wtedy jak kupywalem shaco to mialem 10 a gralem na drugi dzien udyrem to powiem krotko trzeba nim dlugo pograc aby go ogarnac a shaco szybko ogarniesz

no ja sie musze z wami niezgodzic poniewaz shaco jest bardzo łatwy do ogarniecia. 1 raz go kupilem w "ciemno" nigdy nim nie gralem to mialem staty 12/5/7 na dominion. a co do udyr-a to wgl nie ogarnialem go teraz mam juz 30 lv a wtedy jak kupywalem shaco to mialem 10 a gralem na drugi dzien udyrem to powiem krotko trzeba nim dlugo pograc aby go ogarnac a shaco szybko ogarniesz

Ojj, to chyba kwestia osobistych predyspozycji. Mi styl gry Shaco nie pasuje do tego stopnia, że w życiu nie osiągnę nim dobrych statów. Za to Udyra ogarnąłem już przy 1-2 próbie - kwestia nauczenia się skilli, ich działania, efektów pasywnych i aktywnych, etc. Co prawda to prawda, low-lvl może mieć problemy z ogarnięciem go (4 skille bez ulta, każdy lvlowany do 5, konieczność dość częstej zmiany skilli, co wiąże się z utratą many itp itd...), ale to nie znaczy że z Shaco będzie mu łatwiej.

Kto będzie lepszy do jungli Udyr czy Shaco? Proszę o szybką odpowiedz.

Zdecydowanie udyr ... jest twardszy i przyjemniejszy do gry w brew pozorom jeżeli ktoś potrafi grać to nie da się zgankować shaco ...