Jakiego bohatera kupić?

Nadal się z tobą nie zgodzę. Wystarczą dobre runy i nie musisz się fiddlem wracać, poza tym jak nim gram(oj dawno nie grałem) to buduje mu RoA i po problemie(TAK PREFERUJE KAMIKHARTUSA I RUSHFIDDLA). I jak to shyv nie potrzebuje buffa? Red jest na niej bardzo przydatny(jak na każdym junglerze) bez niego na low lvlach może co najwyżej zwastować komuś flasha jak spanikuje. Wyjątek jak gankowana linia ma jakieś dobre cc ale przed 6 to sobie nie polata.

"Poza tym uważam, iż Kartagina powinna zostać zburzona."

Ten temat powinien zostac usuniety przez administracje niema czegos takiego jak jakiego bohatera kupic , ktory bedzie lepszy . (TEN TEMAT TO OFFTOP) jezeli dobrze Ci sie gra supportem kup support itd. a jezeli chodzi juz o wybor bohaterow to mozna poradzic jezeli juz ktos sie mniej wiecej orientuje czym mu sie dobrze gra to daje kilku bohaterow i uzytkownicy forum ktorzy chca mu naprawde pomoc opisuja skille i mozliwosci postaci podanych przez osobe szukajaca pomocy

Np. Co byscie kupili Pantheona czy WuKonga i dlaczego ? czyli zwyczajne porownanie postaci lub ich dokladny opis wraz z mozliwosciami

ew. jezeli ktos wie gdzie mu sie dobrze gra moga mu polecic bohaterow nic wiecej ale to najlepiej zalozyc kilka tematow i zatytuowac je nazwa lini np. Bohaterowie na Mida i kazdy uzytkownik opisuje champa i mowi dlaczego jest dobry na midzie i co takiego moze na tym midzie zrobic , czyli tak jak wczesniej wspomnialem dokladny opis bohatera (skille , dmg , wytrzymalosc , sposoby grania , co i jak i z czym to sie je )

Mam nadzieje ze Administracja / Moderatorzy wezma sie za to mysle ze takie tematy ,,uporzadkowane" bylby o wiele bardziej przydatne przydatne

Pozdrawiam

Mam taki dylemat, zamierzam kupic nowego championa ale nie mogę się zdecydowac. Mógłby ktoś mi przybliżyc sywletki Graves'a i Ezreal'a. Z góry dziękuję.

Graves jest to tylko carry ad.

Ezrealem natomiast mozesz pograc w ap jak i ad/as.

Ma globalne ulti, jest mobilna postacia. Graves takze, jest mobilny lecz jego imo jest gorsz. No i ez jeszcze ma przyjemnie combo.

Minus taki ze ezreal jest papierem, ciezko trafic z ulti.

Trza snipować, nie ma co. Dobra, to tera ja. Mam trochę kaski, to przydałoby się coś kupić. Zastanawiam się nad jakimś mejdżem. Mianowicie Vladek, Veigar i Annie. Możecie jakoś mi ich opisać? Zwłaszcza Veigar mnie ciekawi (nie lubię w ciemno kupować). I ostatnio miło gra mi się Lux. Jest coś podobnego do niej?

Vlad-postać na topa jak i mida, bardzo duże survi ze względu na spell vamp, dmg też ma spory.

Annie-postać za 450 straaasznie łatwa.....passyv stun tibera robi swoje.

Veigar-nie lubie nim grać więc ci nic nie powiem :)

Czekaj na nową postać to będzie postać z której będzie duży fun z gry :D.

Z nowymi zawsze wolę poczekać. Pełno ich wszędzie z początku zawsze.

To poczekaj, aż zobaczysz tą postać ;).

Widzę że nikt nie opisał dobrzę tego veigara, no więc tak wspaniały nuker, mocny stun do tego genialny damage a gdy umiesz farmić przy użyciu Q jesteś nie do pokonania na midzie.

Przy 200 farmie i złożonym buildzie możesz wycisnąć ponad 1000 AP(veigar jest postacią którą można wyciągnąć największą ilość abliti power).

Dokladnie na poczatku maks. Q i farm dobijaj z niego minionki pierwszy item jaki zloz to Graal (taki kielich) bedziesz mial duzy Mana regen .

Veigar ma duzy DMG

Q - Spory DMG + za kazdego zabitego z Q miniona daje na stale AP(moc umiejetnosci) [ Jak najszybciej maksowac]

W - Ogromny AOE DMG (Ciezko trafic poniewaz dlugo spada z nieba) [Rzucaj odrazu jak zlapiesz w klatke]

E - Klatka (AOE stun) (zawsze lap krancami ) Czyim wiekszy + tym dluzej trzyma

R - Ogromny DMG z samego ulti mozesz zniszczyc innego AP poniewaz zadaje swoj dmg + 80% AP przeciwnika (np. Morgana ma 600 AP to z ulti zadasz jej jakies 400 dodatkowego DMG dolicz sobie jeszcze swoje AP + DMG czystego skilla)

Ogolnie Veigar to zjadacz AP kazda postac ktora sie robi pod AP zostaje automatycznie ,,wpierdolona" (inaczej chyba sie tego nazwac nieda) jezeli dobrze zlozysz itemki jako drugi ta laleczke wyglada jak Vodoo(nie pamietam jak ona sie nazywala wiem ze jak uzyjesz to DMG zadaje) to masz podwojne ULTI i niema opcji zebys w TF nie wyszedl z jednym skillem

Jezeli chodzi o rozdawanie SP

Q - Maksujesz jako pierwsze

W -1 pkt na 3 lvlu

E - Maksujesz jako drugie

R - Ulti jak mozesz to dajesz

Reasumujac Veigar swietna postac do TF (W niszczy) niestety jest papierowy jezeli nie uda Ci sie w klatke zlapac gdy ktos Cie goni padasz , za to masz ogromny DMG

Veigarem wycarrujesz gre (jezeli ogarniasz)

To chyba na tyle moglem cos pominac wiadomo jest juz 2.30 a ja troche zmeczony jutro jak cos mi przyjdzie jeszcze do glowy odnosnie Veigara dam znac no i podam nazwe itemku ktory opisywalem

Pozdrawiam.

Karma czy Xerath?

Głównie siedzę na midzie więc chyba lepszy byłby Xerath. Widziałem dzisiaj Karme w akcji i mnie zatkało, z tego wynikło moje zainteresowanie Karmą. Kto zadaje lepszy dmg, i kto będzie lepszy na mida? Dodam że lubię postacie trudne i które się nie nudzą.

Karma czy Xerath?Głównie siedzę na midzie więc chyba lepszy byłby Xerath. Widziałem dzisiaj Karme w akcji i mnie zatkało, z tego wynikło moje zainteresowanie Karmą. Kto zadaje lepszy dmg, i kto będzie lepszy na mida? Dodam że lubię postacie trudne i które się nie nudzą.

Czy Karma, to przypadkiem nie supp? To są dwie rozne postacie, które maja inne zadanie w rozgrywce.

Właśnie chodziło mi o Karme AP, bo widziałem kolesia co nią wyśmienicie grał jako AP carry.

@Dodam że mam 30lvl i wiem jaką role pełni support a jakie AP carry.

Karmą dość często przy tarczce ks'y idą xD Jest świetna walcząc w grupie (jeżeli jej nie zgankują).

Karma bardzo Ciekawa postac ale Xerath jest dosc wkurzajacy na midzie zewzgledu na zasieg skilli a jezeli chcesz zagrac postacia zanim ja kupisz wpisz w google PBE LoL pobierz zaloz konto ma 10 k RP i IP na star kup postac za RP potem runki do niej i sprawdz sobie co jest lepsze (Co poniedzialek dostajesz 10k)

PBE podobno ma rejestracje zamkniętą. Co do Xeratha, poczekam na Zyre, jeśli mi się spodoba to ją, jeśli nie to Xerath(zasięg się przyda, karma go nie ma niestety :unsure: )

Pamiętaj tylko że Xerath wymaga teama który utrzyma wroga z daleka - W zatrzymuje cię w miejscu na dość długo, by uczynić cię atrakcyjnym celem w teamfighcie. No i dowolny champ z dashem może cię nieźle nękać... :)

Od wyjścia Xerath mi jakoś nie pasował... Niby dobry ( nawet bardzo dobry ) damage, op dystans przy użyciu uziemienia, cd nie gryzie za bardzo ale jednak za bardzo musi polegać na teamie w tf, a na solo q wiadomo jak jest z team'ami.

Moim zdaniem ( podkreślam ) Karma jest lepszym wyborem, dobry harass od samego początku ( wyuczysz się umiejętności - odcinasz wroga od farmy ), bardzo przydatna dla teamu od początku do końca ( niezły damage + dodatkowe 0,5 supporta ).

Mógłby mi ktoś przybliżyć Hecarim'a, Volibear'a i Shyvanę?

Trzech junglerów/solo toperów.

Hecarim -> ostatnio na niższych ELO dość rzadko spotykany, ale jego mobilność na gankach zawsze mnie masakrycznie denerwowała.

Volibear -> straszny skurviel, nie dość, że posiada najbardziej popierdolony pasyw w grze to jeszcze przerzut jak Singed. IMHO jedna z lepszych i bardziej uniwersalnych postaci teraz (za***isty solotop i przyzwoita (w dobrych rękach) jungla)

Shyvana -> koks koks i jeszcze raz koks. MASAKRYCZNY JUNGLER. Z tej trójki to polecałbym albo Shyvanę, którą pójdziesz i w junglę i na topa (prawie bez różnicy, no chociaż w jungli IMHO ciut lepsza) albo Volibear'a. Zależy, czy koncentrujesz się bardziej na jungli czy solotopie.