Dokladnie na poczatku maks. Q i farm dobijaj z niego minionki pierwszy item jaki zloz to Graal (taki kielich) bedziesz mial duzy Mana regen .
Veigar ma duzy DMG
Q - Spory DMG + za kazdego zabitego z Q miniona daje na stale AP(moc umiejetnosci) [ Jak najszybciej maksowac]
W - Ogromny AOE DMG (Ciezko trafic poniewaz dlugo spada z nieba) [Rzucaj odrazu jak zlapiesz w klatke]
E - Klatka (AOE stun) (zawsze lap krancami ) Czyim wiekszy + tym dluzej trzyma
R - Ogromny DMG z samego ulti mozesz zniszczyc innego AP poniewaz zadaje swoj dmg + 80% AP przeciwnika (np. Morgana ma 600 AP to z ulti zadasz jej jakies 400 dodatkowego DMG dolicz sobie jeszcze swoje AP + DMG czystego skilla)
Ogolnie Veigar to zjadacz AP kazda postac ktora sie robi pod AP zostaje automatycznie ,,wpierdolona" (inaczej chyba sie tego nazwac nieda) jezeli dobrze zlozysz itemki jako drugi ta laleczke wyglada jak Vodoo(nie pamietam jak ona sie nazywala wiem ze jak uzyjesz to DMG zadaje) to masz podwojne ULTI i niema opcji zebys w TF nie wyszedl z jednym skillem
Jezeli chodzi o rozdawanie SP
Q - Maksujesz jako pierwsze
W -1 pkt na 3 lvlu
E - Maksujesz jako drugie
R - Ulti jak mozesz to dajesz
Reasumujac Veigar swietna postac do TF (W niszczy) niestety jest papierowy jezeli nie uda Ci sie w klatke zlapac gdy ktos Cie goni padasz , za to masz ogromny DMG
Veigarem wycarrujesz gre (jezeli ogarniasz)
To chyba na tyle moglem cos pominac wiadomo jest juz 2.30 a ja troche zmeczony jutro jak cos mi przyjdzie jeszcze do glowy odnosnie Veigara dam znac no i podam nazwe itemku ktory opisywalem
Pozdrawiam.