Jakiego bohatera kupić?

@GrucA Jeżeli twierdzisz, że Xin na niskim poziomie pokona junglerów typu Lee Sin, Shyvanna, J4, Mundo, lub Olaf to zazdroszczę obeznania w grze@n4zArh Jeżeli zaczynasz ganka używając flasha to każdy normalny jungler przejdzie się do twojej jungli z topem/botem i cię zabije.

Lee sina by zownił do 5 lvl bez problemu, shyvane nie, mundo,zależy od itemów (ale raczej nie), shaco też by zabił, noca także powinien (ale tutaj już także zależy od ilości arma), nautiliusa nie, alistara tak, gankplanka tak, jaxa bez ulta tak, malphite z problemami, olafa nie, pantheona nie, shena nie, siona tak, skarnera tak, udyra nie, ww nie, hecarima powinien (ale nie jestem pewny bo nigdy nie widziałem), fiore hmmmmmmmm raczej nie, volibeara powinien, maokaia tak, jarvana raczej tak,

Wiesz jeżeli masz zgarnąć 2 kille dzięki flashowi, to czemu by tego nie zrobić ?? Normalny jungler po ganku z low hp recalla do bazy i wtedy idzie na jungle....., a raczej normalny top nie zostawi swojej linii na 30-60 sek, aby została jego linia spushowana :o

I tobie zazdroszcze obeznania w grze....., bo takie sytuacje kiedy to jungler bierze topa i idą na enemy jungle dzieją się tylko na team ranked.....

@UPJeśli już gankujemy, to chyba logiczne, że wybieramy okazję, w której lane jest pushowany lub zfreezowany na środku. Nie powiesz mi, że używamy flasha, aby znaleść się w takiej sytuacji .

To jest chyba logiczne, ale jeżeli nie ma takiej sytuacji (co jest dosyć często), a koleś jest na low hp to użyć flasha chyba moge nie ?

@GrucA Może normalny top nie, ale dobry top jest w stanie przepchnąć swoją linie i zaatakować junglera bez większej straty. A sytuacje kiedy jungler i top idą na junglera przeciwnika są dość normalne, wystarczy wbić elo, na którym gracze potrafią grać.

Lee sina by zownił do 5 lvl bez problemu, shyvane nie, mundo,zależy od itemów (ale raczej nie), shaco też by zabił, noca także powinien (ale tutaj już także zależy od ilości arma), nautiliusa nie, alistara tak, gankplanka tak, jaxa bez ulta tak, malphite z problemami, olafa nie, pantheona nie, shena nie, siona tak, skarnera tak, udyra nie, ww nie, hecarima powinien (ale nie jestem pewny bo nigdy nie widziałem), fiore hmmmmmmmm raczej nie, volibeara powinien, maokaia tak, jarvana raczej tak,Wiesz jeżeli masz zgarnąć 2 kille dzięki flashowi, to czemu by tego nie zrobić ?? Normalny jungler po ganku z low hp recalla do bazy i wtedy idzie na jungle....., a raczej normalny top nie zostawi swojej linii na 30-60 sek, aby została jego linia spushowana I tobie zazdroszcze obeznania w grze....., bo takie sytuacje kiedy to jungler bierze topa i idą na enemy jungle dzieją się tylko na team ranked.....To jest chyba logiczne, ale jeżeli nie ma takiej sytuacji (co jest dosyć często), a koleś jest na low hp to użyć flasha chyba moge nie ?

Mówisz, że xin pokonał by sina do 5 lv. I tu się mylisz. Lee posiada ciut większy sustain, massive dmg na Q, shield na bodajże W i passyw, który pozwala mu na dość duży dmg z auto att . Ogarnięty top na low hp albo robi recall do bazy, prosi junglera o zabezpieczenie lane'a albo odzyskuje hp dzięki life stealowi. Twój argument jest błędny .

Mówisz, że xin pokonał by sina do 5 lv. I tu się mylisz. Lee posiada ciut większy sustain, massive dmg na Q, shield na bodajże W i passyw, który pozwala mu na dość duży dmg z auto att . Ogarnięty top na low hp albo robi recall do bazy, prosi junglera o zabezpieczenie lane'a albo odzyskuje hp dzięki life stealowi. Twój argument jest błędny .

Ale ty mnie nie zrozumiałeś.Nie chodzi mi o to, że kiedy top recalla to jungla deffa, to logiczne, ale chodzi mi to to, że kiedy jungler(dajmy ty) użyje flasha i ma małą ilość życia, to enemy jungle prosi topa, aby poszedł z nim do twojej jungli, ale jako, że ty z małą ilością zyćia użyłeś recalla, aby się regnąć, to enemy top traci towera, bo za długo siedział w twojej jungli.Tak co do lee sina mogłem się pomylić, bo dosyć długo się nie zastanawiałem :P.

@GrucA Może normalny top nie, ale dobry top jest w stanie przepchnąć swoją linie i zaatakować junglera bez większej straty. A sytuacje kiedy jungler i top idą na junglera przeciwnika są dość normalne, wystarczy wbić elo, na którym gracze potrafią grać.

Ale tak się dzieje mniej więcej na 1600 elo, a do tego czasu możesz liczyć na duo partnera, a tak to raczej już nikt ci nie helpnie, nie mówiąc o tym jak wyglądają team fighty na mniejszym elo niż 1200.

@UP

Przypadki, kiedy enemy jungler i top siedzą w twojej jungli, a sojuszniczy top zdobywa towera, są bardzo rzadkie. Ogarnięci ludzie zobaczą, że pewnie zrobiłeś recall'a do bazy i poprostu zgankują top'a, który tak bezkarnie pushował lane'a . :P

@UP no niby tak, ale niektórzy pomyślą, że gdzieś chodzisz po jungli, więc :D.

@UP

Aczkolwiek najczęściej tak nie jest :P

Nie zdarza się tak ponieważ mało kto idzie z topem do jungli :P

No to zależy od ogarnięcia teamu :D

Gral ktos zyra odpowie mi ktos czy jest fajna?

Czy jest "fajna" .. -.- Jeśli lubisz postacie AP carry, które są trudne do gry, to może być odpowiednia dla ciebie . W innym przypadku jest wiele łatwiejszych do ogarnięcia postaci .

Gralem zyra na PBE przy full buildzie AP z zadnego skilla na hita nie zdjela miniona ( Nie licze ulti )

LoL chyba wycisnąłeś 200AP :/ Przy 300 AP ściąga fale minionów na Q jak i W skill.

Gralem zyra na PBE przy full buildzie AP z zadnego skilla na hita nie zdjela miniona ( Nie licze ulti )

Full build AP i nie ściągała minionów? Ciekawe, bo to cholerstwo nawet bez full buildu potrafi pizdnąć tak że człowieka boli jeśli trafi...

Z samych skilli (chodzi mi o Q i E) może ściągnąć 1/3 hp. Dodaj do tego roślinki (które potrafią bić po 200, x2=400 [lub 3=600dmg] przez ok 5 sec) i ult z nice dmg. Ona ma combo aż d*pa boli. Tylko trzeba ogarnąć. Coś jak pajacyki Schaco.

Hej czy ktoś mógł by mi wypisać WSZYSTKIE postacie bez many ? Prosze :c

@Legendary Akali, Dr.mundo, Garen, Katarina, Kennen, Lee Sin, Mordekaiser, Renekton, Riven, Rumble, Shen, Shyvanna, Tryndamere, Vladimir. Tak na szybko, możliwe że kogoś pominąłem.

Znowu ja. Zna może ktoś jakiś dobry poradnik jak grać Katą? Zamieżam ją kupić w najbliższym czasie. Grałem nią jak była w rotacji i spodobała mi się, ale problem w tym, że głównie gram offtankami(więc katarina jest pewnego rodzaju odskocznią) i wbijam się w środek TF. Więc proszę o jakiś poradnik ew. porady jak dobrze nią grać, bo czekanie do końca tf i zaliczenie PentaSteal'a źle będzie odbierane ;)

Graj ostrożnie na lini, zawsze trzymaj ze sobą warda i wskakuj do walki jak przeciwnik użyje swojego CC.

Możesz oszukać wroga przed teamfightem... Kata wskakująca w okolice wrogiego teamu zazwyczaj zaczyna od ulta i otrzymuje całe możliwe CC, więc się z nim trochę wstrzymaj. A że early masz raczej słabe, to musisz grać ostrożnie...