Jakiego bohatera kupić?

I to chyba może być głowny problem ;) Najczęściej gram postaciami early gamowymi, przez co z przyzwyczajenia pcham się katą gdzie popadnie xD Ale będzie trzeba nad nią popracować.

Ostatnie kilka stron jako tako wyczyszczone, nie chce wiecej widziec tutaj OT, to nie jest temat o turniejach czy Akali (albo jak to cholerstwo sie zwie), jesli chcecie o tm podyskutowac, to zapraszam do innego tematu. Kolejny post nie majacy zwiazku z tym topiciem, bedzie oznaczal kare dla jego autora w postaci calkowitego bana na dzial zwiazany z LoLem.

Ostatnie kilka stron jako tako wyczyszczone, nie chce wiecej widziec tutaj OT, to nie jest temat o turniejach czy Akali (albo jak to cholerstwo sie zwie), jesli chcecie o tm podyskutowac, to zapraszam do innego tematu. Kolejny post nie majacy zwiazku z tym topiciem, bedzie oznaczal kare dla jego autora w postaci calkowitego bana na dzial zwiazany z LoLem.

Dobra Dzz, ale zauważ, że opinia o tym czemu ten champion NIE JEST dobry na daną pozycję jest w jakimś sensie poradą, są to logiczne argumenty podkreślające opinię: "Kupić, czy nie kupić? ".

Zresztą, róbcie jak chcecie. Jak nie macie moderatora znającego się na LoL'u to po kiego taki dział i temat tutaj?

Już nie będę wyrażał tutaj swojego zdania o regresji tego portalu.

@TOPIC (żeby nie było, że offtopuję i piszę to tylko po to):

Kto według Was cięższy do skontrowania: Anivia czy Gragas?

Pozdrawiam!

@UP

Słuszna uwaga .

Moim zdaniem Anivia . Jeśli jej wcześnie nie wyłączymy, to później będzie poprostu farmi, aż jej dmg będzie bardzo duży . Aczkolwiek obie postacie, które wymieniłeś mają małą-średnią mobilność, więc nie są one niemożliwe do skutecznego skontrowania .

Gragas ma większą mobliność ale jego skilshoty są łatwiejsze do opanowania, natomiast anivi pasyw jest dosyć denerwujący jednak jej skile są łatwe do uniknięcia. Z tej dwójki cieżej skontrować gragasa

Raczej Gragas, Anivia wydaje mi się łatwiejszym celem do zabicia (mimo że z oboma champami tak łatwo nie ma).

Ogarnięta Anivia tak cię zburstuje, że odechce ci się jej ruszać .

Gargas powinien być teraz w rotacji http://leagueoflegends.co.kr/News/update_view.php?idx=68749&vnum=109&page=1&keyfield=&keyword=

więc możesz przestestować ;) Ale nic nie przebije burstu i pasywa Anivii, jej pasyw szczególnie w early i pod turretem jest irytujący :D Oczywiście do tego dochodzi wnerwiająca jak cholera ściana lodu ;)

Ogarnięta Anivia tak cię zburstuje, że odechce ci się jej ruszać .

Jak nie potrafi się unikać skillshotów :)

Czasami nawet jak się potrafi, to wystarczy jedna kulka która poleci nie tak jak sobie to wyobrażaliśmy i mamy stuna i sopla w głowie :) po drugie kulka to nie jedyny sposób na oberwanie od Anivii, możemy dostać ulta na sekundę i sopla jako kontynuację, ewentualnie ścianę za plecy (co nawet bez ganka może wywołać małą panikę i ucieczkę wroga wprost na kulę).

A co do bursta, to właśnie unikanie jest podstawą. Co jej po tym że trafi raz champa który odczuje jej cios, jeśli w zamian dostanie całkiem spore combo w głowę? Albo zwyczajnie ktoś ją będzie outrange'ował?

@M4tty: koreańskie serwery i nasze mają najwidoczniej różną rotację...

@up no chyba raczej nie xD http://mmo24.pl/aktualnosci/07.2012/league-of-legends-rotacja,-tydzien-36!.html#.UBb80xvdy_Q.facebook

Korea zawsze ma jako pierwsza rotację i zawsze jest taka sama jak u nas :P

Nie mam skilla, lubię bezstresową rozrywkę, kogo najbardziej polecacie?

Większość postaci w stylu ad carry odpada, bo trzeba timingować last hity. (nie chodzi o farmę to lubię i robię dobrze, ale o zgarnianie killów champów, zawsze jak gram gravesem to mam coś w stylu 10/5/20...)

(Mam 6300 ip na kupno każdego, jakby co)

A próbowałeś może grać supportami? Wymagają chyba ciut mniej skilla. Np. Sona, czysty support, chowasz się z tyłu i healujesz/stunujesz. Grało mi się przyjemnie. Luzik, chill i spam healami. Jedyne na co trza zwracać uwagę, to żeby się nie wystawiać i kiedy rzucić ulti (bo healujesz kiedy możesz).

Polecam maokaia, magetank przydatny w drużynie, łatwa jungla, jeszcze łatwiejsze ganki, dmg ma całkiem przyzwoity.

Jeśli boisz się o last hity, idź w jungle . Wybór postaci to już według prywatnych preferencji :P

Pisał że jeśli chodzi o cs'y to nie ma problemu tylko tak nie do końca zrozumiałem o te dobijanie postaci ^^ Ale jak umiesz lasthitować to fragi są mniej ważne 20cs= +/- 1 frag

Zauważ, że większość gry opiera się na last hitach :P Przynajmniej w stadium lane'owania .

Tak samo jak Nallov polecam ci junglerów. Na normalach nie musisz się przejmować wardami, gankami przeciwnika, smokiem i innymi duperelami.

@Azrael Support akurat jest najtrudniejszą rolą ze wszystkich.

Nie mam skilla, lubię bezstresową rozrywkę, kogo najbardziej polecacie?Większość postaci w stylu ad carry odpada, bo trzeba timingować last hity. (nie chodzi o farmę to lubię i robię dobrze, ale o zgarnianie killów champów, zawsze jak gram gravesem to mam coś w stylu 10/5/20...)(Mam 6300 ip na kupno każdego, jakby co)

bezstresową mowisz? To kupuj udyra ogarniesz go dobrze jak troche pograsz i reszta teamu bedzie srala po gaciach. Gdyz ogarniety udyr niszczy wszystko na swojej drodze.

@up support moze nie jest najtrudniejszy ale gra sie nim ciezko. Ogarniety support to chyba marzenie scietych glow a jak ktos ma taktyke chowania sie z tylu i leczenia to zawsze pada na dwa hity wiec skoro kolega uwaza ze tak sie gra supportem to chyba nigdy nim nie gral

@UP

Rola supporta, jak nazwa wskazuje polega na "supportowaniu" sojuszniczej postaci, w tym przypadku AD carry. Co oprócz healowania, buffowania , wardowania i cc'owania przeciwników może ona robić ?