I to chyba może być głowny problem Najczęściej gram postaciami early gamowymi, przez co z przyzwyczajenia pcham się katą gdzie popadnie xD Ale będzie trzeba nad nią popracować.
Jakiego bohatera kupić?
Ostatnie kilka stron jako tako wyczyszczone, nie chce wiecej widziec tutaj OT, to nie jest temat o turniejach czy Akali (albo jak to cholerstwo sie zwie), jesli chcecie o tm podyskutowac, to zapraszam do innego tematu. Kolejny post nie majacy zwiazku z tym topiciem, bedzie oznaczal kare dla jego autora w postaci calkowitego bana na dzial zwiazany z LoLem.
Ostatnie kilka stron jako tako wyczyszczone, nie chce wiecej widziec tutaj OT, to nie jest temat o turniejach czy Akali (albo jak to cholerstwo sie zwie), jesli chcecie o tm podyskutowac, to zapraszam do innego tematu. Kolejny post nie majacy zwiazku z tym topiciem, bedzie oznaczal kare dla jego autora w postaci calkowitego bana na dzial zwiazany z LoLem.
Dobra Dzz, ale zauważ, że opinia o tym czemu ten champion NIE JEST dobry na daną pozycję jest w jakimś sensie poradą, są to logiczne argumenty podkreślające opinię: "Kupić, czy nie kupić? ".
Zresztą, róbcie jak chcecie. Jak nie macie moderatora znającego się na LoL'u to po kiego taki dział i temat tutaj?
Już nie będę wyrażał tutaj swojego zdania o regresji tego portalu.
@TOPIC (żeby nie było, że offtopuję i piszę to tylko po to):
Kto według Was cięższy do skontrowania: Anivia czy Gragas?
Pozdrawiam!
@UP
Słuszna uwaga .
Moim zdaniem Anivia . Jeśli jej wcześnie nie wyłączymy, to później będzie poprostu farmi, aż jej dmg będzie bardzo duży . Aczkolwiek obie postacie, które wymieniłeś mają małą-średnią mobilność, więc nie są one niemożliwe do skutecznego skontrowania .
Gragas ma większą mobliność ale jego skilshoty są łatwiejsze do opanowania, natomiast anivi pasyw jest dosyć denerwujący jednak jej skile są łatwe do uniknięcia. Z tej dwójki cieżej skontrować gragasa
Raczej Gragas, Anivia wydaje mi się łatwiejszym celem do zabicia (mimo że z oboma champami tak łatwo nie ma).
Ogarnięta Anivia tak cię zburstuje, że odechce ci się jej ruszać .
Gargas powinien być teraz w rotacji http://leagueoflegends.co.kr/News/update_view.php?idx=68749&vnum=109&page=1&keyfield=&keyword=
więc możesz przestestować Ale nic nie przebije burstu i pasywa Anivii, jej pasyw szczególnie w early i pod turretem jest irytujący
Oczywiście do tego dochodzi wnerwiająca jak cholera ściana lodu
Ogarnięta Anivia tak cię zburstuje, że odechce ci się jej ruszać .
Jak nie potrafi się unikać skillshotów
Czasami nawet jak się potrafi, to wystarczy jedna kulka która poleci nie tak jak sobie to wyobrażaliśmy i mamy stuna i sopla w głowie po drugie kulka to nie jedyny sposób na oberwanie od Anivii, możemy dostać ulta na sekundę i sopla jako kontynuację, ewentualnie ścianę za plecy (co nawet bez ganka może wywołać małą panikę i ucieczkę wroga wprost na kulę).
A co do bursta, to właśnie unikanie jest podstawą. Co jej po tym że trafi raz champa który odczuje jej cios, jeśli w zamian dostanie całkiem spore combo w głowę? Albo zwyczajnie ktoś ją będzie outrange'ował?
@M4tty: koreańskie serwery i nasze mają najwidoczniej różną rotację...
@up no chyba raczej nie xD http://mmo24.pl/aktualnosci/07.2012/league-of-legends-rotacja,-tydzien-36!.html#.UBb80xvdy_Q.facebook
Korea zawsze ma jako pierwsza rotację i zawsze jest taka sama jak u nas
Nie mam skilla, lubię bezstresową rozrywkę, kogo najbardziej polecacie?
Większość postaci w stylu ad carry odpada, bo trzeba timingować last hity. (nie chodzi o farmę to lubię i robię dobrze, ale o zgarnianie killów champów, zawsze jak gram gravesem to mam coś w stylu 10/5/20...)
(Mam 6300 ip na kupno każdego, jakby co)
A próbowałeś może grać supportami? Wymagają chyba ciut mniej skilla. Np. Sona, czysty support, chowasz się z tyłu i healujesz/stunujesz. Grało mi się przyjemnie. Luzik, chill i spam healami. Jedyne na co trza zwracać uwagę, to żeby się nie wystawiać i kiedy rzucić ulti (bo healujesz kiedy możesz).
Polecam maokaia, magetank przydatny w drużynie, łatwa jungla, jeszcze łatwiejsze ganki, dmg ma całkiem przyzwoity.
Jeśli boisz się o last hity, idź w jungle . Wybór postaci to już według prywatnych preferencji
Pisał że jeśli chodzi o cs'y to nie ma problemu tylko tak nie do końca zrozumiałem o te dobijanie postaci ^^ Ale jak umiesz lasthitować to fragi są mniej ważne 20cs= +/- 1 frag
Zauważ, że większość gry opiera się na last hitach Przynajmniej w stadium lane'owania .
Tak samo jak Nallov polecam ci junglerów. Na normalach nie musisz się przejmować wardami, gankami przeciwnika, smokiem i innymi duperelami.
@Azrael Support akurat jest najtrudniejszą rolą ze wszystkich.
Nie mam skilla, lubię bezstresową rozrywkę, kogo najbardziej polecacie?Większość postaci w stylu ad carry odpada, bo trzeba timingować last hity. (nie chodzi o farmę to lubię i robię dobrze, ale o zgarnianie killów champów, zawsze jak gram gravesem to mam coś w stylu 10/5/20...)(Mam 6300 ip na kupno każdego, jakby co)
bezstresową mowisz? To kupuj udyra ogarniesz go dobrze jak troche pograsz i reszta teamu bedzie srala po gaciach. Gdyz ogarniety udyr niszczy wszystko na swojej drodze.
@up support moze nie jest najtrudniejszy ale gra sie nim ciezko. Ogarniety support to chyba marzenie scietych glow a jak ktos ma taktyke chowania sie z tylu i leczenia to zawsze pada na dwa hity wiec skoro kolega uwaza ze tak sie gra supportem to chyba nigdy nim nie gral
@UP
Rola supporta, jak nazwa wskazuje polega na "supportowaniu" sojuszniczej postaci, w tym przypadku AD carry. Co oprócz healowania, buffowania , wardowania i cc'owania przeciwników może ona robić ?