Jakiego bohatera kupić?

Spytaj w odpowiednim temacie, a dowiesz się że np. Hextech rev, Zhonya, Rylai...

Mam trochę dziwną specyfikację:

Wbiłem ponad 9000 IP i szukam postaci którą wywalam spele/combo, jungla i wszelkie ad carry odpadają. Najlepiej, żeby ta postać mogła grać na mid/top. Ogarniam już Mqq, Talona, Swaina, Malzahara, Akali, Kennena, Ziggsa, LeBlanc, Katarine. A zastanawiam się nad Ahri, Dariusem (ulti<3), Fizzem.

Odpada Vladek, Galio, Viktor! Najlepiej, żebym nie musiał bić za dużo z "łapy" :D Jakieś pomysły ;>

Mam trochę dziwną specyfikację:Wbiłem ponad 9000 IP i szukam postaci którą wywalam spele/combo, jungla i wszelkie ad carry odpadają. Najlepiej, żeby ta postać mogła grać na mid/top. Ogarniam już Mqq, Talona, Swaina, Malzahara, Akali, Kennena, Ziggsa, LeBlanc, Katarine. A zastanawiam się nad Ahri, Dariusem (ulti<3), Fizzem.Odpada Vladek, Galio, Viktor! Najlepiej, żebym nie musiał bić za dużo z "łapy" Jakieś pomysły ;>

Ryze? Combo jest, spelle są, a kasa będzie na więcej champów albo runki (ew. runepage)...

Ja polecam Diane cholernie mocna postać poza tym możesz nią iść i na mida i na top a nawet jak brakuje w teamie junglera to do jungli poza tym ładne spell combo które w połączeniu z auto atakiem i jej passywem niszczy od lvlu 6 każdego ad i ap carry. Jedyny minus to to że jest nowym charem tak że trzeba spodziewać się nerfa.

Mam trochę dziwną specyfikację:Wbiłem ponad 9000 IP i szukam postaci którą wywalam spele/combo, jungla i wszelkie ad carry odpadają. Najlepiej, żeby ta postać mogła grać na mid/top. Ogarniam już Mqq, Talona, Swaina, Malzahara, Akali, Kennena, Ziggsa, LeBlanc, Katarine. A zastanawiam się nad Ahri, Dariusem (ulti<3), Fizzem.Odpada Vladek, Galio, Viktor! Najlepiej, żebym nie musiał bić za dużo z "łapy" Jakieś pomysły ;>

Ja proponuję Ci Branda. To typowy combo mage - uniwersalne combo to : E->Q->W oraz opcjonalne ULTI na poczatku lub końcu tego schematu (IMHO puszczanie ulti jako pierwsze jest dość mało profesjonalne i stosowane w ekstremalnych już sytuacjach gdy boisz sie o kill'a).

Co Ci się spodoba?

-Na pewno to, że jest to NUKER i zawyczaj skupienie sie na jednym celu kończy się dla niego pewnym zgarnięciem killa.

-Jego ULTIMATE nieocenione w TF'ach

-Pasyw wzmacniający wszystkie dostępne na nim skille

-... no i oczywiście CC w postaci stuna (ogarnięcie stuna branda jest bardzo proste)

To moja propozycja na mid, bo ostatnio widze że Brand coraz czesciej pojawia sie na rankedach - zapewne jest to też zasługa poprawionego ULTIMATE.

Myślę, że bedziesz zadowolony z niego :)

Witam . Polecicie mi jakiegoś championa za 6300 . Najlepiej jungle/solo top.

Napisz coś więcej, cudotwórcami nie jesteśmy - nie wiemy co posiadasz i jaki styl gry lubisz.

Najczęściej gram Jaxem i Dariusem . a w jungli Alistarem . Preferuje ad carry

Najlepiej jungle/solo top ale preferujesz ad carry. >.>

MÓZG ROZJEBANY

Nie no to już jakieś jaja.

Cześć. Szukam postaci z dość duża ilością hp i dość dużym dmg. Coś jak Amumu. Zastanawiałem się nad Vladimirem i Kennenem. Moglibyście mi coś o nich powiedzieć ? ; ) Z góry dzięki.

Jungle-Maokai,Lee Sin,Nocturne,Shyvana,Nautilus,Skarner (Zyra,Diana) opcjonalnie ;<

Solo-Lee,Rivnen,Yorick,Darius i to chyba wszyscy co biją ad ,a nie ap.

Mogę się mylić ;d

Nie za bardzo lubię chodzić po dżungli. Chyba, że sam mam robić dragona lub z teamem barona. To wtedy mogę ;) Co do Dariusa i Lee - niezbyt mi się oni podobają. Rivena i Yoricka zobaczę. A jeszcze Diana. Jak ona sprawdza się w lolu ?

Najczęściej gram Jaxem i Dariusem . a w jungli Alistarem . Preferuje ad carry

Fiora. Bardzo mocna jako AD, jednocześnie niezły solotop.

Cześć. Szukam postaci z dość duża ilością hp i dość dużym dmg. Coś jak Amumu. Zastanawiałem się nad Vladimirem i Kennenem. Moglibyście mi coś o nich powiedzieć ? ; ) Z góry dzięki.

Może Cho'gath? Nawet bez itemów nie ma problemów z zebraniem HP. Vladek ma raczej słabe early (skille dają mu całkiem fajny sustain, ale w early jest za słaby żeby przetrwać wymianę ognia z wrogiem (z reguły). Poza tym łatwo się przy nim zapomnieć i spushować lane, a to nigdy nie jest dobry pomysł. Inna sprawa, że jego dmg i hp powodują naprawdę całkiem spory problem u przeciwnika...

A Kennen ?

Kennen nie ma tak dużo hp jak vlad czy ammumu. Kennen ma tą przewagę że ma stuna i jest bardzo przydatna na teamfightach, potrafi odmienić losy niejednego tf. Vlad również jest bardzo pomocny na teamfightach dzięki jego zwiększeniu zadawanego dmg we wrogów. Kennen z reguły ma średnią ilość hp. Możesz nim iść zarówno w AP jak i AD.

Z tych dwóch ja preferuję vladimira, znakomity sustain, bardzo dobry harras, leczenie, bardzo ciężko go zgankować ( w kałużę i uciekasz ). Leczenie pozwoli ci zregenerować HP po wymianie ciosów z przeciwnikiem.

W trakcie gry w lola pomyślałem jeszcze o Oriannie. Jaka ona jest ?

Kennen nie ma tak dużo hp jak vlad czy ammumu. Kennen ma tą przewagę że ma stuna i jest bardzo przydatna na teamfightach, potrafi odmienić losy niejednego tf. Vlad również jest bardzo pomocny na teamfightach dzięki jego zwiększeniu zadawanego dmg we wrogów. Kennen z reguły ma średnią ilość hp. Możesz nim iść zarówno w AP jak i AD.Z tych dwóch ja preferuję vladimira, znakomity sustain, bardzo dobry harras, leczenie, bardzo ciężko go zgankować ( w kałużę i uciekasz ). Leczenie pozwoli ci zregenerować HP po wymianie ciosów z przeciwnikiem.

Dzięki ;) Wybiorę Vladimira.

Orianna, całkiem ładny zasięg kulki. Może iść na mida i jako support dla carry. Cóż, może nie grałem nią tak dużo jak innymi, lecz jest dość ciekawa. Ładnie się sprawuje na midzie. Całkiem ładny harras kulką, przydatna na teamfightach dzięki aoe atakom. Ma całkiem mocny melee attack dzięki jej pasywowi, który zwiększa jej dmg o jakąś tam wartość, nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie ile, ale ma przelicznik ap i jak walisz ten sam cel kilka razy to jest jeszcze mocniejszy. Jej skille wymagają lekkiej wprawy w używaniu.

Niezapominajmy o jej tarczy która ratuje życie, i może zaatakować jeśli użyje się jej poprawnie. ( kulka leci do celu i jeśli przejdzie przez przeciwnika to zadaje dmg )

Którą z tych postaci byście mi polecili? Ahri czy Diana z magów, oraz Ez, Darius, Graves czy Rengar(wiem że nie wyszedł ale może ktoś grał na PBE) z ad :)

Diana to wybór na jungle, czyli jeżeli chcesz grać na midzie to Ahri (Diana na mida to słaby wybór).

Ez i Graves to AD Carry (Ez może też robić za AP Carry, ale to rzadki widok). Bardziej polecam Graves'a, jest twardszy.

Dariusz i Regnar to picki na top/jungle. Imho Dariusz lepszy, ale Regnarowi też nie mogę nic zarzucić. Zależy co ci się bardziej spodoba,