Jakiego bohatera kupić?

Może Vayne, też dobry AD Carry ;<

Jej W może być przydatne przy dragu/Baronie

Diana całkiem dobra postać przydatna w gankach

A z AP Ahri czy Fizz? Kto lepszy w mid i late game?

Ahri jest dobra w early mid i late, a Fizz tylko early i mid

Jaki support będzie się pięknie układał z Vayne na bot lane by osiągnąć doskonałe rezultaty współpracy?

IMHO soraka, bo Vayne jest postacią która ma wyrównać early game swobodnie, nie dając żadnej ze stron przewagi (tzw. laning pasywny) i w mid to late game zaczyna dawać się we znaki przeciwnikom. Vayne ogólnie jest brana do typowo late gameowych setupów ;) Także linia = pasywnie, bezpiecznie, nastawiając się na spokojną farmę ;)

Soraka? Po co? Osobiście rzuciłbym obok niej jakąś Jannę (shield, fajne cc) albo Tarica (STUNSTUNSTUNSTUN). Może po prostu się nie znam, ale Soraka będzie się tam marnowała, a Vayne przyda się hard cc żeby zmniejszyć dystans i pokarać przeciwnika (może też mieć czas na ustawienie się do E, jeśli będzie miała szczęście).

@down: true, zapomniałem o Nunu, a to jeden z lepszych wyborów.

JA POLECAM VLADIMIRA.

A tak na powaznie, to nunu, zaraz jakies madre glowy zapytaja sie dalczego nunu, przeciez to glupi yordle na yeti. Vayne - true dmg Nunu - attack speed mam nadzieje, ze wyrazilem sie dosc jasno ;-). Oczywiscie mozesz sobie brac janne i tarica czy cos innego ale i tak nunu bedzie najlepszy.

A co do Soraki, to wwydaje mi sie, ze jest zbyt pasywna, osobiscie main'uje ad carry i z doswiadczenia moge powiedziec, ze lepiej jest miec u boku cos agresywnego typu taric czy janna/sonna czy jeszcze cos inengo, soraka przyda sie albo gdy wiemy, ze dostaniemy w dupe, albo gdy enemy team ma karthusa. ew. w polaczeniu z graves'em, ale i tak gdybym mial grac gravesem, wolalbym janne.

/Edit

F*ck, zapomnialem, ze ktorys z naszych sweitnych adminow ostatnio napisal, ze jak sie napisze cos nie na temat, to zara jakis ban poleci czy inne cos bueheheheheh, zaraz zaloze temat i tam napisze dlaczego soraka jest pasywna ^__^.

Soraka + Ezreal , dlaczego? Ez strasznie ssie duzo many i moze bardzo ladnie harasowac przeciwnika + ulti jest czyms pieknym dlatego dzieki sorace ma mane i hp.

Vayne + Taric /Alistar ,dlaczego? Vayne ma problem zeby dorzucic kogos do sciany ,a taric daje dobrego stuna + heal, a co do aliiego jest podobna sytuacja podbicie do gory leczenie odrzucenie.

Tristana ogolnie nie polecam tego carry jakos mi nie przypadl .

Graves + Taric/Alistar to samo co u vayne.

Cait i taric:D taric stun cait trap i gg same kille leca.

Dokladnie Cait + Taric sa OP

Hej :)

zwracałem się do was nie raz o radę jakiego bohatera kupić. Uzbierało mi się już 6300PZ więc pora kupić jakiegoś nowego championa.

Co mi polecicie? Czekam na opinie z w miarę dokładnym uzasadnieniem :)

Lista champów, które posiadam:

* Ahri

* Akali

* Alistar

* Amumu

* Ashe

* Blitz

* Brand

* Darius

* Diana

* Fiddle

* Fizz

* Jax

* Kennen

* Lulu

* Malza

* Yi

* Nocek

* Pantheon

* Poppy

* Sejuani

* Shaco

* Sion

* Soraka

* Teemo

* Tristana

* TF

* Twitch

* Udyr

* Varus

* Dziadek Zil

Pozdrawiam :)

Dziadek Zil ,bo ma fajna nazwe ;)

PS.Kazdy champion jest dobry jak umiesz nim grac...

Lulu już masz :<

W takim razie została Karma, dobra jako support dobra jako dps.

irelia jest ciekawa. Vamp w pasywie z W, doskok na Q, slow/stun na e, fajne ulti-świetne na dobicie. Ogólnie miło się gra, nie jest specjalnie trudna, ale do najłatwiejszych też nie należy. Dobrze nafarmiona potrafi solo rundę wygrać. W dodatku można zbudować praktycznie pod wszystko, zależy od potrzeb

Obojętnie jaki?

To polecam Lee Sina. Dobry jungler ,ganki ma świetne + na lini tak samo sie sprawuje dobrze.

Ew. Ezreal jako ad cary tak samo sie dobrze spisuje ,duzy zasieg z q + teleport e dodatkowo masz super ulti na cala mape dobre do dobijania lub zaczynania TF.

Jakieś inne propozycje? :P chcę mieć jakiś wachlarz możliwości

Właściwie to rozważam talona/vladka/hecarima, mniej lee sina

katarina dobry ap,galio godd support i midowiec,oraz za***ista leona latwa do ogarnięcia i dobry tank lub support na rankeda czy cos

Hej zwracałem się do was nie raz o radę jakiego bohatera kupić. Uzbierało mi się już 6300PZ więc pora kupić jakiegoś nowego championa.Co mi polecicie? Czekam na opinie z w miarę dokładnym uzasadnieniem

Twój temat został połączony z tematem: Jakiego bohatera kupić?

Właśnie po to jest ten temat, by nie zakładać kolejnych tylko pisać w nim.

Witam ostatnio kupiłem kennena tylko co na niego składać ?