Może Vayne, też dobry AD Carry ;<
Jej W może być przydatne przy dragu/Baronie
Może Vayne, też dobry AD Carry ;<
Jej W może być przydatne przy dragu/Baronie
Diana całkiem dobra postać przydatna w gankach
A z AP Ahri czy Fizz? Kto lepszy w mid i late game?
Ahri jest dobra w early mid i late, a Fizz tylko early i mid
Jaki support będzie się pięknie układał z Vayne na bot lane by osiągnąć doskonałe rezultaty współpracy?
IMHO soraka, bo Vayne jest postacią która ma wyrównać early game swobodnie, nie dając żadnej ze stron przewagi (tzw. laning pasywny) i w mid to late game zaczyna dawać się we znaki przeciwnikom. Vayne ogólnie jest brana do typowo late gameowych setupów Także linia = pasywnie, bezpiecznie, nastawiając się na spokojną farmę
Soraka? Po co? Osobiście rzuciłbym obok niej jakąś Jannę (shield, fajne cc) albo Tarica (STUNSTUNSTUNSTUN). Może po prostu się nie znam, ale Soraka będzie się tam marnowała, a Vayne przyda się hard cc żeby zmniejszyć dystans i pokarać przeciwnika (może też mieć czas na ustawienie się do E, jeśli będzie miała szczęście).
@down: true, zapomniałem o Nunu, a to jeden z lepszych wyborów.
JA POLECAM VLADIMIRA.
A tak na powaznie, to nunu, zaraz jakies madre glowy zapytaja sie dalczego nunu, przeciez to glupi yordle na yeti. Vayne - true dmg Nunu - attack speed mam nadzieje, ze wyrazilem sie dosc jasno ;-). Oczywiscie mozesz sobie brac janne i tarica czy cos innego ale i tak nunu bedzie najlepszy.
A co do Soraki, to wwydaje mi sie, ze jest zbyt pasywna, osobiscie main'uje ad carry i z doswiadczenia moge powiedziec, ze lepiej jest miec u boku cos agresywnego typu taric czy janna/sonna czy jeszcze cos inengo, soraka przyda sie albo gdy wiemy, ze dostaniemy w dupe, albo gdy enemy team ma karthusa. ew. w polaczeniu z graves'em, ale i tak gdybym mial grac gravesem, wolalbym janne.
/Edit
F*ck, zapomnialem, ze ktorys z naszych sweitnych adminow ostatnio napisal, ze jak sie napisze cos nie na temat, to zara jakis ban poleci czy inne cos bueheheheheh, zaraz zaloze temat i tam napisze dlaczego soraka jest pasywna ^__^.
Soraka + Ezreal , dlaczego? Ez strasznie ssie duzo many i moze bardzo ladnie harasowac przeciwnika + ulti jest czyms pieknym dlatego dzieki sorace ma mane i hp.
Vayne + Taric /Alistar ,dlaczego? Vayne ma problem zeby dorzucic kogos do sciany ,a taric daje dobrego stuna + heal, a co do aliiego jest podobna sytuacja podbicie do gory leczenie odrzucenie.
Tristana ogolnie nie polecam tego carry jakos mi nie przypadl .
Graves + Taric/Alistar to samo co u vayne.
Cait i taric:D taric stun cait trap i gg same kille leca.
Dokladnie Cait + Taric sa OP
Hej
zwracałem się do was nie raz o radę jakiego bohatera kupić. Uzbierało mi się już 6300PZ więc pora kupić jakiegoś nowego championa.
Co mi polecicie? Czekam na opinie z w miarę dokładnym uzasadnieniem
Lista champów, które posiadam:
* Ahri
* Akali
* Alistar
* Amumu
* Ashe
* Blitz
* Brand
* Darius
* Diana
* Fiddle
* Fizz
* Jax
* Kennen
* Lulu
* Malza
* Yi
* Nocek
* Pantheon
* Poppy
* Sejuani
* Shaco
* Sion
* Soraka
* Teemo
* Tristana
* TF
* Twitch
* Udyr
* Varus
* Dziadek Zil
Pozdrawiam
Dziadek Zil ,bo ma fajna nazwe
PS.Kazdy champion jest dobry jak umiesz nim grac...
Lulu już masz :<
W takim razie została Karma, dobra jako support dobra jako dps.
irelia jest ciekawa. Vamp w pasywie z W, doskok na Q, slow/stun na e, fajne ulti-świetne na dobicie. Ogólnie miło się gra, nie jest specjalnie trudna, ale do najłatwiejszych też nie należy. Dobrze nafarmiona potrafi solo rundę wygrać. W dodatku można zbudować praktycznie pod wszystko, zależy od potrzeb
Obojętnie jaki?
To polecam Lee Sina. Dobry jungler ,ganki ma świetne + na lini tak samo sie sprawuje dobrze.
Ew. Ezreal jako ad cary tak samo sie dobrze spisuje ,duzy zasieg z q + teleport e dodatkowo masz super ulti na cala mape dobre do dobijania lub zaczynania TF.
Jakieś inne propozycje? chcę mieć jakiś wachlarz możliwości
Właściwie to rozważam talona/vladka/hecarima, mniej lee sina
katarina dobry ap,galio godd support i midowiec,oraz za***ista leona latwa do ogarnięcia i dobry tank lub support na rankeda czy cos
Hej zwracałem się do was nie raz o radę jakiego bohatera kupić. Uzbierało mi się już 6300PZ więc pora kupić jakiegoś nowego championa.Co mi polecicie? Czekam na opinie z w miarę dokładnym uzasadnieniem
Twój temat został połączony z tematem: Jakiego bohatera kupić?
Właśnie po to jest ten temat, by nie zakładać kolejnych tylko pisać w nim.
Witam ostatnio kupiłem kennena tylko co na niego składać ?