Podbijam pytanie o Ahri, jak to z nią po nerfie?
Jakiego bohatera kupić?
trochę rzadziej widywana. Teraz najlepsze przeliczniki i utility ma Gragas, Anivia dalej bardzo dobra i kombuje większość AP i AD Carry, dodatkowo ściana jest koksem. Orianna? Ma bursta, ma utility, ale mi osobiście nie podchodzi i jej nie lubię i tyle. A poleciłbym Ci grubego i ptaka, dopiero potem Ahri i Oriannę
Orianna > Ahri
Oriana ma niesamowity passive który pomaga jej w Early Game harass. Nie musisz pozbywać się many, żeby przeciwnika ładnie okaleczyć. Do tego burst, spowolnienie, ulti które może być niesamowitą inicjacją. Dodaj jeszcze wizje, którą zapewnia Ci kulka i shielda. A przede wszystkim Oriany nikt nie banuje. Jedyny minus? Ciężka do ogarnięcia.
Anivia nie jest zła lecz nie przepadam za tą postacią, chyba skukszę się na Oriannę wyjdzie taniej
Szukam kogoś kto da duzo frajdy z gry, myslalem nad viktorem. Musi to byc AP, najlepiej mobilny i zeby mial duzego bursta.
Najbardziej mobilna jest Ahri ze względu na swoje ulti, Ez w AP też jest świetny. Jeśli chodzi o burst + mobilność to LeBlanc (TRIPPLE FLASH POWAAAR ) po dobrze wykonanym combo kładzie każdego papiera. Mogły by ci się jeszcze spodobać Katarina, Akali, Diana, Vladimir. Orianna (tak jak w postach wyżej) w early robi masakrejszyn, sterowanie kulką jest ciekawe, a w late jej shieldy niezwykle irytują...
Siema, posiadam 7000 ip i chciałbym kupić sobie postać za 6300 ip. Cały czas grałem Ashe i teemo czasami Masterem Yi. Nie wiem którą postać Kupić tak abym nie był ją rozczarowany . Proszę o pomoc.
Dobrze tez gram Annie i Ryze
P.S. Pisze z telefonu i nie ma tu opcji edytuj wiec przepraszam za 2 post.

Wukong, Caitlyn, Riven i Fiora powinni Ci się spodobać, to w miarę łatwe postacie
fiora, Caitlyn gralem nimi i nie podobaja mi sie Wokung taki sobie a z Rivenem nie mialem jeszcze do czynienia. Myslalem nad Fizzem.
Jeszcze 1 mecz i będę miał 6300 .Szukam championa do czystego rozpie*dolu.Najlepiej by walczył z dystansu + jakiś mechanizm ucieczkowy.Jak będzie miał cc to super.
a co powiedzie o tej nowej postaci Rengar bo mam zamiar kupić i nie wiem czy się opłaca bo go rzadko widze w grach ;/
Nie jest taki OP jak choćby diana, ale całkiem spoko się nim gra. Plusem jak każdej nowej postaci jest to że nie wiadomo jak grać przeciw niemu. Ogólnie z ostatnich 3 postaci ta jest na pewno najciekawsza i przynosi ogrom frajdy.
Rengar jest dość ciężki do ogarnięcia, dość małe staty bazowe powodują że jest papierem, ale jeśli wbijesz na 4 stackach z 2x q to zadajesz ogromny dmg, Jeśli chodzi o jungle to cienko mi nim idzie ^ ^ Ganki możliwe tylko w zasięgu leapa/ulti, a prędkość robienia obozów jest "średnia". Ja siedzę nim zwykle na solo topie i gram defensywnie. Nie dostanie raczej ani nerfa ani buffa, bo ma dobry balans. Q wyciąga dobry dmg, W daje heala, E slow/root, doskok nie zadaje żadnych obrażeń Jedyna rzecz w której wymiata to bicie turretów ^ ^ Na wzmocnionym q dostaje taki AS, że turret pada w kilka sekund. Łatwo go skontrować, ale fun daje niesamowity xD
Rengar od samego początku nie zapowiadał się dobrze,a wyszedł nawet gorzej. Jego dżungla jest okropna- kiepska prędkość, słabe ganki i jest podatny na counterjungle. Na topie przegrywa ze wszystkimi, a jedyny moment w którym jest w stanie coś na nim zrobić to lvl1 jak zrobi golemy. Nic nie wnosi do teamu i nie ma żadnej mocnej strony, same słabości. Jest prawie jak Riven kiedy wyszła, tylko słabszy.
A macie moze jakies propozyjcje co do mojego pytania :/ ?
Mam problem kogo kupić do wyboru mam Orianne lub Malzahara. Podajcie mocne oraz słabe strony postaci oraz kto jest bardziej "op" według was malza czy orianna
Malzahar swietna postac
Q - AOE Silent
W - % Wysysanie zycia
E - Hardkorowy ingnite (farmisz i jak padnie stworek zwraca Ci mane + przechodzi na nastepnego stworka lub championa)
R - Wysysasz zycie z przeciwnika
Combo ( wrzucasz e - potem pod nogi w - i szybko ulti gosc w kilka sekund jest na stunie i pada tak szybko jakby go 5 osob focusowalo )
Super postac w daleszej rozgrywce
Trudnosc 6/10
Orianna jest swietna na lini mozna robic przeciwnika w tzw. konia i odbierac mu powoli hp, zjechac hp do polowy i combo
Skilli juz niechce mi sie rozpisywac bo mozna robic nia cudawianki na kiju jak sie ogarnie:) dodam tylko ze rzucajac tarcze (kule) na sojusznika mozna pozniej z miejsca w ktorym on stoi rozpoczynac atak ( wrzucasz na tanka tarcze on przeciez idzie pierwszy potem pykasz z bezpiecznej odleglosci )
trudnosc 10/10 moim zdaniem jedna z najtrudniejszych postaci w lolu lecz po ogarnieciu daje duzo frajdy
Przede wszystkim tak jak post wyżej: Orianna jest nieporównywalnie trudniejszym championem jeśli chodzi o ogarnięcie skilli. Zasięgi ma całkiem spore jak na castera, kulka lata szybko i tak naprawdę trzeba być skupionym na graniu przeciwko niej, bo zazwyczaj miota nią z latwością (zwłaszcza jeśli ma dość dużo many). Ma też shielda i możliwość przyspieszenia-spowolnienia za pomocą skilla aoe. Z drugiej strony - Malza, skupiający się na obrażeniach DoT ale za to nieposiadający żadnego mechanizmu ucieczki. Osobiście wybrałbym Oriannę, jest ciekawszym i bardziej wymagającym champem.
Potrzebuje pomocy grałem ostatnio miss fortune spodobała mi się nie powiem i mam teraz dylemat kogo wziąć ?
MF czy Varusa ? i dlaczego ?
MF lubie za szybki chód+ nie ma skili typu varus z pod Q albo ulti że trzeba namierzać prostą linią aby trafić, mf też ma takie ale działające w stożku,kole ale tym lepiej trafić można, ulti sądzę, żę MF ulti ma lepsze zwłaszcza, że chodzi mi o zadawanie z niego obrażeń.
Chodzi mi o postać by zrobić pod DPS a chyba obie się do tego nadają,ale varus tak czy siak ma chyba szybszy atak a lubie z normall attack bić z dobrą prędkością, jakie wg Was są + i - obu tych postaci.?
Varus 6300 MF 4800
MF - W daje Ci speed attack na jakis czas
Varus ma go tylko w pasywie
Q maja podobne oboje zadaja calkiem dobry dmg tylko ze MF moze targetowac a Varusa Q ma wiekszy zasieg
Co do E jest to jedno i to samo tu i tu slow w kole o takiej samej srednicy
Co do ulti MF ma niszczacego Ulta poniewaz zadaje z niego bardzo duzy dmg z ktorego wszyscy staraja sie jak najszybciej wyjsc wiec badz co badz jest swietna okazja do wylapania AP i AD enemy teamu
Co do Varusa ulti dobre na ucieczki lub na doganianie przeciwnika osobiscie polecam MF
PS. Q MF odbija sie na poczatku uderza w osobe na ktora padl target potem w nastepna z wiekszym DMG