Jakiego bohatera kupić?

Podbijam pytanie o Ahri, jak to z nią po nerfie?

trochę rzadziej widywana. Teraz najlepsze przeliczniki i utility ma Gragas, Anivia dalej bardzo dobra i kombuje większość AP i AD Carry, dodatkowo ściana jest koksem. Orianna? Ma bursta, ma utility, ale mi osobiście nie podchodzi i jej nie lubię i tyle. A poleciłbym Ci grubego i ptaka, dopiero potem Ahri i Oriannę ;)

Orianna > Ahri

Oriana ma niesamowity passive który pomaga jej w Early Game harass. Nie musisz pozbywać się many, żeby przeciwnika ładnie okaleczyć. Do tego burst, spowolnienie, ulti które może być niesamowitą inicjacją. Dodaj jeszcze wizje, którą zapewnia Ci kulka i shielda. A przede wszystkim Oriany nikt nie banuje. Jedyny minus? Ciężka do ogarnięcia.

Anivia nie jest zła lecz nie przepadam za tą postacią, chyba skukszę się na Oriannę wyjdzie taniej ;)

Szukam kogoś kto da duzo frajdy z gry, myslalem nad viktorem. Musi to byc AP, najlepiej mobilny i zeby mial duzego bursta.

Najbardziej mobilna jest Ahri ze względu na swoje ulti, Ez w AP też jest świetny. Jeśli chodzi o burst + mobilność to LeBlanc (TRIPPLE FLASH POWAAAR <3) po dobrze wykonanym combo kładzie każdego papiera. Mogły by ci się jeszcze spodobać Katarina, Akali, Diana, Vladimir. Orianna (tak jak w postach wyżej) w early robi masakrejszyn, sterowanie kulką jest ciekawe, a w late jej shieldy niezwykle irytują...

Siema, posiadam 7000 ip i chciałbym kupić sobie postać za 6300 ip. Cały czas grałem Ashe i teemo czasami Masterem Yi. Nie wiem którą postać Kupić tak abym nie był ją rozczarowany . Proszę o pomoc.

Dobrze tez gram Annie i Ryze

P.S. Pisze z telefonu i nie ma tu opcji edytuj wiec przepraszam za 2 post.

mod_ico.png
Ok, łącze obydwa posty. - crracked

Wukong, Caitlyn, Riven i Fiora powinni Ci się spodobać, to w miarę łatwe postacie ;)

fiora, Caitlyn gralem nimi i nie podobaja mi sie Wokung taki sobie a z Rivenem nie mialem jeszcze do czynienia. Myslalem nad Fizzem.

Jeszcze 1 mecz i będę miał 6300 :).Szukam championa do czystego rozpie*dolu.Najlepiej by walczył z dystansu + jakiś mechanizm ucieczkowy.Jak będzie miał cc to super.

a co powiedzie o tej nowej postaci Rengar bo mam zamiar kupić i nie wiem czy się opłaca bo go rzadko widze w grach ;/

Nie jest taki OP jak choćby diana, ale całkiem spoko się nim gra. Plusem jak każdej nowej postaci jest to że nie wiadomo jak grać przeciw niemu. Ogólnie z ostatnich 3 postaci ta jest na pewno najciekawsza i przynosi ogrom frajdy.

Rengar jest dość ciężki do ogarnięcia, dość małe staty bazowe powodują że jest papierem, ale jeśli wbijesz na 4 stackach z 2x q to zadajesz ogromny dmg, Jeśli chodzi o jungle to cienko mi nim idzie ^ ^ Ganki możliwe tylko w zasięgu leapa/ulti, a prędkość robienia obozów jest "średnia". Ja siedzę nim zwykle na solo topie i gram defensywnie. Nie dostanie raczej ani nerfa ani buffa, bo ma dobry balans. Q wyciąga dobry dmg, W daje heala, E slow/root, doskok nie zadaje żadnych obrażeń :P Jedyna rzecz w której wymiata to bicie turretów ^ ^ Na wzmocnionym q dostaje taki AS, że turret pada w kilka sekund. Łatwo go skontrować, ale fun daje niesamowity xD

Rengar od samego początku nie zapowiadał się dobrze,a wyszedł nawet gorzej. Jego dżungla jest okropna- kiepska prędkość, słabe ganki i jest podatny na counterjungle. Na topie przegrywa ze wszystkimi, a jedyny moment w którym jest w stanie coś na nim zrobić to lvl1 jak zrobi golemy. Nic nie wnosi do teamu i nie ma żadnej mocnej strony, same słabości. Jest prawie jak Riven kiedy wyszła, tylko słabszy.

A macie moze jakies propozyjcje co do mojego pytania :/ ?

Mam problem kogo kupić do wyboru mam Orianne lub Malzahara. Podajcie mocne oraz słabe strony postaci oraz kto jest bardziej "op" według was malza czy orianna

Malzahar swietna postac

Q - AOE Silent

W - % Wysysanie zycia

E - Hardkorowy ingnite (farmisz i jak padnie stworek zwraca Ci mane + przechodzi na nastepnego stworka lub championa)

R - Wysysasz zycie z przeciwnika

Combo ( wrzucasz e - potem pod nogi w - i szybko ulti gosc w kilka sekund jest na stunie i pada tak szybko jakby go 5 osob focusowalo :) )

Super postac w daleszej rozgrywce

Trudnosc 6/10

Orianna jest swietna na lini mozna robic przeciwnika w tzw. konia i odbierac mu powoli hp, zjechac hp do polowy i combo

Skilli juz niechce mi sie rozpisywac bo mozna robic nia cudawianki na kiju jak sie ogarnie:) dodam tylko ze rzucajac tarcze (kule) na sojusznika mozna pozniej z miejsca w ktorym on stoi rozpoczynac atak ( wrzucasz na tanka tarcze on przeciez idzie pierwszy potem pykasz z bezpiecznej odleglosci )

trudnosc 10/10 moim zdaniem jedna z najtrudniejszych postaci w lolu lecz po ogarnieciu daje duzo frajdy

Przede wszystkim tak jak post wyżej: Orianna jest nieporównywalnie trudniejszym championem jeśli chodzi o ogarnięcie skilli. Zasięgi ma całkiem spore jak na castera, kulka lata szybko i tak naprawdę trzeba być skupionym na graniu przeciwko niej, bo zazwyczaj miota nią z latwością (zwłaszcza jeśli ma dość dużo many). Ma też shielda i możliwość przyspieszenia-spowolnienia za pomocą skilla aoe. Z drugiej strony - Malza, skupiający się na obrażeniach DoT ale za to nieposiadający żadnego mechanizmu ucieczki. Osobiście wybrałbym Oriannę, jest ciekawszym i bardziej wymagającym champem.

Potrzebuje pomocy grałem ostatnio miss fortune spodobała mi się nie powiem i mam teraz dylemat kogo wziąć ?

MF czy Varusa ? i dlaczego ?

MF lubie za szybki chód+ nie ma skili typu varus z pod Q albo ulti że trzeba namierzać prostą linią aby trafić, mf też ma takie ale działające w stożku,kole ale tym lepiej trafić można, ulti sądzę, żę MF ulti ma lepsze zwłaszcza, że chodzi mi o zadawanie z niego obrażeń.

Chodzi mi o postać by zrobić pod DPS a chyba obie się do tego nadają,ale varus tak czy siak ma chyba szybszy atak a lubie z normall attack bić z dobrą prędkością, jakie wg Was są + i - obu tych postaci.?

Varus 6300 MF 4800

MF - W daje Ci speed attack na jakis czas

Varus ma go tylko w pasywie

Q maja podobne oboje zadaja calkiem dobry dmg tylko ze MF moze targetowac a Varusa Q ma wiekszy zasieg

Co do E jest to jedno i to samo tu i tu slow w kole o takiej samej srednicy

Co do ulti MF ma niszczacego Ulta poniewaz zadaje z niego bardzo duzy dmg z ktorego wszyscy staraja sie jak najszybciej wyjsc wiec badz co badz jest swietna okazja do wylapania AP i AD enemy teamu

Co do Varusa ulti dobre na ucieczki lub na doganianie przeciwnika osobiscie polecam MF

PS. Q MF odbija sie na poczatku uderza w osobe na ktora padl target potem w nastepna z wiekszym DMG