nooo nie ma gorszych i lepszych postaci, sejuani to by nawet supporta na solo nie rozwaliła .
Bullshit, widziałeś ogarniętą Sejuani na jungle? Jej siłą nie są pojedynki 1v1, jej siła i użyteczność rośnie z biegiem czasu. Wiesz jak przesrane ma człowiek, kiedy Sejuani się na niego zasadzi z kimś? Ten slow jest czymś naprawdę strasznym, w dodatku ma spory zasięg (i chyba reaguje także na slowa od Ashe, ale nie dam głowy). Dodaj do tego jednego z najgroźniejszych ultów podczas teamfightów (AoE stun rzucany z pewnej odległości? Bomba!)... Nie, Sejuani jest po prostu słaba w early (głównie przez manożerność), a z biegiem czasu pokazuje co potrafi.
Wracając do tematu... Varus siedzi na skillshotach, więc przy mniejszej lub większej dozie szczęścia można ich uniknąć. Z drugiej strony celowanie z Double Upa (nie pomyliłem nazwy?) MFki tak, by przeciwnik dostał z większego dmg to też problem (chociaż fajnie się patrzy na kogoś kto obrywa - i to nawet mocno - stojąc za minionami, poza zasięgiem AA). Slow w przypadku obojga jest podobny, różnica leży w tym, że MF zatruwa po aktywacji buffa. Ulty obu z nich mogą nie trafić, jednak IMHO to ten od MFki ma większy margines błędu. Kwestia gustu, chociaż ja [jako marny AD carry, zaznaczam] wybrałbym MF - jako jedyna z AD-ków mi podchodzi.