Jakiego bohatera kupić?

No i widzicie, i tutaj jest najważniejsza różnica między Varusem a MF:

Varus vs MF = Varus win.

Dlaczego? Varus posiada CC, które elegancko zesnarują MF i zanim MF wyjdzie z tego CC, to Varus ją zje.

Jednak jakbyśmy mieli porównać MF i Varusa w teamfightach, to team z MF wygrywa, ponieważ ona bije dmg AoE, czyli dookoła. Jej ulti miazdży każdego teamfighta.

Dlatego jeśli chcesz wygrywać gry w pojedynkę proponuję Varusa, a jeśli chcesz grać z teamem, wybieraj zdecydowanie MFkę :)

@ UP

Wszystko zależy od skilla gracza i sytuacji. Varus również posiada AoE dmg, a jego ult potrafi być bardziej przydatny niż MF'ki . Niepotrzebnie mącisz ludziom w głowach .

zgadzam sie z Nallov obie postacie sa bardzo mocne, zarazem w TF jak i na solo, poza tym jaki AD Carry wbija sie w srodek TF i walczy, raczej trzeba stac na tylach i ostrzelac przeciwnikow, co potrafi i MF i Varus. Gralem dosc sporo obiema postaciami i moge powiedziec iz MF jak dla mnie jest swietna w early potem "troszke" na moje oko slabnie zas Varus na poczatku ma tak troszeczke slabo ale za to jak juz dorwie ult to moze ladnie pomieszac szyki w TF. Ja osobiscie wybralbym Varusa jakos lepiej mi sie nim gralo, przyjemny dmg z Q, slow, zatrucie, snear z ult, duzy wachlarz fajnych umiejetnosci, no ale tez jest kilka wad jak dla mnie slaba mobilnosc i system ucieczki z czym u MF jest troche lepiej

Powiem tak... każdy ma inne zdanie o postaciach.

Po drugie: wszystko zależy od skilla.

Po trzecie: nie ma lepszych i gorszych postaci.

Ja tylko napisałem, gdzie mi się najlepiej grało tymi dwoma postaciami. Jak Wam się lepiej gra gdzie indziej, to git :)

Forum - możesz wypowiedzieć swoje zdanie.

nooo nie ma gorszych i lepszych postaci, sejuani to by nawet supporta na solo nie rozwaliła :D.

Moim zdaniem Varus jest lepszy, dlaczego ? hmmm bo ma bardzo dobry dmg z q ma slowa i snara na wszystkich, ma baaardzo łatwą farmę no i fajnego passyva ;d.

No i widzicie, i tutaj jest najważniejsza różnica między Varusem a MF:Varus vs MF = Varus win.Dlaczego? Varus posiada CC, które elegancko zesnarują MF i zanim MF wyjdzie z tego CC, to Varus ją zje.Jednak jakbyśmy mieli porównać MF i Varusa w teamfightach, to team z MF wygrywa, ponieważ ona bije dmg AoE, czyli dookoła. Jej ulti miazdży każdego teamfighta.Dlatego jeśli chcesz wygrywać gry w pojedynkę proponuję Varusa, a jeśli chcesz grać z teamem, wybieraj zdecydowanie MFkę

Napisałeś wyraźnie : "Varus vs MF = Varus win. A w następnym poście piszesz, że nie ma postaci lepszych i gorszych. Ogarnij się.

To i tak bez sensu bo każdy ci napisze inaczej. Chociaż ja polecam ci Varusa jak grałem nim w rotacji wydawał się bardziej dynamiczny.

nooo nie ma gorszych i lepszych postaci, sejuani to by nawet supporta na solo nie rozwaliła .

Bullshit, widziałeś ogarniętą Sejuani na jungle? Jej siłą nie są pojedynki 1v1, jej siła i użyteczność rośnie z biegiem czasu. Wiesz jak przesrane ma człowiek, kiedy Sejuani się na niego zasadzi z kimś? Ten slow jest czymś naprawdę strasznym, w dodatku ma spory zasięg (i chyba reaguje także na slowa od Ashe, ale nie dam głowy). Dodaj do tego jednego z najgroźniejszych ultów podczas teamfightów (AoE stun rzucany z pewnej odległości? Bomba!)... Nie, Sejuani jest po prostu słaba w early (głównie przez manożerność), a z biegiem czasu pokazuje co potrafi.

Wracając do tematu... Varus siedzi na skillshotach, więc przy mniejszej lub większej dozie szczęścia można ich uniknąć. Z drugiej strony celowanie z Double Upa (nie pomyliłem nazwy?) MFki tak, by przeciwnik dostał z większego dmg to też problem (chociaż fajnie się patrzy na kogoś kto obrywa - i to nawet mocno - stojąc za minionami, poza zasięgiem AA). Slow w przypadku obojga jest podobny, różnica leży w tym, że MF zatruwa po aktywacji buffa. Ulty obu z nich mogą nie trafić, jednak IMHO to ten od MFki ma większy margines błędu. Kwestia gustu, chociaż ja [jako marny AD carry, zaznaczam] wybrałbym MF - jako jedyna z AD-ków mi podchodzi.

Napisałeś wyraźnie : "Varus vs MF = Varus win. A w następnym poście piszesz, że nie ma postaci lepszych i gorszych. Ogarnij się.

Tak napisałem, bo Varus na solo jest wiele lepszy niż MF.

Potem napisałem, że to w sumie obojętne, bo każdy ma inny poziom gry.

Po drugie nie mów mi co mam robić.

Pozdrawiam.

@UP

Widzę, że posiadasz niezłe zaniki pamięci. Współczuję, aczkolwiek nie będę drążył tematu, z fartem.

Co do tematu, wszystko zależy od gracza. MF może wygrać z Varusem. Nawet z nie dużym wysiłkiem, wyobraź sobie.

@n4zArh to wszystko zależy od umiejętności gracza, bo jeżeli jest który nie trafia ze skilli to nie ma o czym gadać.

Moim skromnym zdaniem Varus jest lepszy chociażby ze względu na chore obrażenia jakie potrafi zadać prze pomocy w+q lub w+e każdy stack jego "trutki" to jeśli dobrze pamiętam 5% obecnego życia przeciwnika i stackuje sie 3 razy a więc teoretycznie 15 % hp po użyciu jakiegokolwiek skilla (-mres przeciwnika) znika a trzeba pamiętać ze samo nabicie stackow i użycie skila tez zadaje dmg. Według mnie jest on zaraz po kog'mawie w konkursie na morderce tankow poza tym jego ulti nie raz pomogło mi przeżyć team fight.

no Varus dosc defensywne ma ulti :) ale zgadzam sie postac dobra aczkolwiek nie tak latwa do ogarniecia jak sie wydaje za to MF latwa z duzym dmg poprostu taka lekka gra

Ten nowy Khazix czy vayne albo graves*

Nie mogę się zdecydować. Kocham zabójców ale potrzebuję jakiegoś ad carry

kochasz zabójców weź tego nowego. Vayne bardzo defensywny, graves zbyt popularny, a w dodatku potrzebuje mocnej farmy.

graves zbyt popularny

Nie wiem czemu zakładasz że Omega jest hipsterem :) Graves jest popularny bo jest DOBRY w tym co robi. Jeśli brakuje ci ad carry, to raczej najlepszy wybór.

Owszem. Graves to jeden z najlepszych picków na AD Carry to samo Ezreal.

Najlepszy adc w late game ? Vayne, ta postać potem robi miazge ze wszystkiego, brusiera, junglera, ap carrego, ad carrego.......Zaś graves dobry tylko dlatego, że w early robi miazge.

Najlepszy adc w late game ? Vayne, ta postać potem robi miazge ze wszystkiego, brusiera, junglera, ap carrego, ad carrego.......Zaś graves dobry tylko dlatego, że w early robi miazge.

Właśnie w tym mam problem i dlatego nie mogę się zdecydować ;/

Bierz nową postać :)