Jakiego bohatera kupić?

A co myslicie o Lee Sin ? dobra postac ?

Lee Sin to bardzo dobry jungler jak i solo top. Dobry doskok z Q jak trafisz przeciwnika (dużo trzeba potrenować aby to opanować), Tarcza pod W gdzie możemy uciekać np. do wardów oraz sojuszników i która daje nam lifesteala i spellvampa, E czyli dobry dmg obszarowy wykrywający niewidzialne jednostki (Na Akali to często permpick) a później obniżający movement speed i atack speed no i ulti-zabójczy wykop przeciwnika z dobrym dmg i odpychający każdego trafionego na drodze przeciwnika.

Jednym słowem lubisz grać na jungle/solo top i jak lubisz offtanków to bierz Lee Sina jednak długo trzeba nim się uczyć grać.

A jaka postac Polecacie ktora bedzie w miare latwa do opanowania a takze trudna do zabicia ? :) tak zwany "owner", chodzi mi o postac ktora warto sie nauczyc grac bo ciezko jest ja zabic a daje rade prawie kazdej innej postaci.

@up

Rozumiem, że mówimy tutaj o max ~~1000elo? Jeżeli tak, to morde/riven/irelia będą w sam raz.

Jeżeli wyżej to nie ma takiej postaci :P

Lee Sin to bardzo dobry jungler jak i solo top. Dobry doskok z Q jak trafisz przeciwnika (dużo trzeba potrenować aby to opanować), Tarcza pod W gdzie możemy uciekać np. do wardów oraz sojuszników i która daje nam lifesteala i spellvampa, E czyli dobry dmg obszarowy wykrywający niewidzialne jednostki (Na Akali to często permpick) a później obniżający movement speed i atack speed no i ulti-zabójczy wykop przeciwnika z dobrym dmg i odpychający każdego trafionego na drodze przeciwnika.Jednym słowem lubisz grać na jungle/solo top i jak lubisz offtanków to bierz Lee Sina jednak długo trzeba nim się uczyć grać.

Dodam jeszcze do tego, że jeżeli nie będziesz miał farmy/fragów w early to w late game możesz być afk.

A jaka postac Polecacie ktora bedzie w miare latwa do opanowania a takze trudna do zabicia ? tak zwany "owner", chodzi mi o postac ktora warto sie nauczyc grac bo ciezko jest ja zabic a daje rade prawie kazdej innej postaci.

Mundo, riven, sion, diana, morde, yorick, darius, ww

A jaka postac Polecacie ktora bedzie w miare latwa do opanowania a takze trudna do zabicia ? tak zwany "owner", chodzi mi o postac ktora warto sie nauczyc grac bo ciezko jest ja zabic a daje rade prawie kazdej innej postaci.

Garen !

Ahoj, ja znowu po małą poradę do Was ^^.

Otóż, szukam jakiejś postaci, dobrej w early game, cena od 3000 wzwyż (bo ograłem już wszystkie za 1300/400, i nie znalazłem niczego dla siebie).

A jak jest teraz z Shen'em aka Sub Zero? Jako, że wracam z westa na nordica a Shen jest dobrym pickiem na junge/topa. Na nordicu to insta ban? Elo przedział 1300-1500. A drugie pytanie co kontruje skarner na topie? ;) Pytam serio, grałem kilka razy diamentowym pokemonem i ładnie sobie radził.

@Koyiro

Renekton. Najbardziej broken early w grze.

@Devison

Insta banem to on nie jest, ale tak ok. 50-60% to ban.

Ahoj, ja znowu po małą poradę do Was ^^.Otóż, szukam jakiejś postaci, dobrej w early game, cena od 3000 wzwyż (bo ograłem już wszystkie za 1300/400, i nie znalazłem niczego dla siebie).

Renekton. Brak many (więc jedynie CD cię ograniczają), całkiem mocny burst, możliwość grania na zasadzie hit and run (doskok, stun, kilka ciosów i aoe atak, odskok), sustain z AoE skilla, do tego ult dający sporą przewagę w walce 1v1 (dodatkowe dmg i hp)... No i system furii zwiększający siłę skilli, jeśli umie się z niego korzystać. Dość powiedzieć że ostatnio udało mi się doprowadzić do rage'u Rengara, który nie mógł się nadziwić dlaczego to Rengar dostaje nerfa mimo tego że Renekton jedzie po nim jak chce (szczerze mówiąc, ten match-up jest bardzo wyrównany na chwilę obecną, a po nerfie będzie jeszcze łatwiej).

A jak jest teraz z Shen'em aka Sub Zero? Jako, że wracam z westa na nordica a Shen jest dobrym pickiem na junge/topa. Na nordicu to insta ban? Elo przedział 1300-1500. A drugie pytanie co kontruje skarner na topie? Pytam serio, grałem kilka razy diamentowym pokemonem i ładnie sobie radził.

Shen tak naprawde carruje gry. Jak gram rankedy to na każdym był banowany od razu, wiec na rankedy to rarytas. NA solo topa to mistrzu. Nieograniczone stanie na lini z amuletem +15 regena. Nawet kupiłęm specjalnie pod niego runki!

Poza tym, że jest wytrzymały, to w dodatku ma całkiem przyjemny DMG(jak na tanka). Wiecie, wszyscy ginom, a tutaj wpada Szen i wszystkich składa. W early gamie 1v1 składa wszytkich. Po kupieniu wormoga jest baaardzo poważnym zagrożeniem.

Shen tak naprawde carruje gry. Jak gram rankedy to na każdym był banowany od razu, wiec na rankedy to rarytas. NA solo topa to mistrzu. Nieograniczone stanie na lini z amuletem +15 regena. Nawet kupiłęm specjalnie pod niego runki!Poza tym, że jest wytrzymały, to w dodatku ma całkiem przyjemny DMG(jak na tanka). Wiecie, wszyscy ginom, a tutaj wpada Szen i wszystkich składa. W early gamie 1v1 składa wszytkich. Po kupieniu wormoga jest baaardzo poważnym zagrożeniem.

Do książek i języka ojczystego się uczyć a nie w LoL'a grasz całymi dniami!

Shen jest banowany, ponieważ wielu ludzi nie wie jak przeciwko niemu grać. Wystarczy ktokolwiek z hard CC żeby shen nie mógł się ruszyć z górnej linii. Jako jungler jest silny od 6lvl a to też tylko raz na ~~140sekund co sprawia, że każdy agresywny jungler (lee, hecarim, skarner) prześciga go w farmie jak i możliwości gankowania. Tylko jeden gap closer i to dość mały, brak piguły do speeda i przede wszystkim brak AoE sprawiają, że jego jungla jest słaba i wolna. Każdy przeciętnie grający jungler będzie zabierał 70% jungli shenowi, nie mówiąc już, że każde ulti powinno być wykorzystane na zebranie co cenniejszej farmy...

Na TOP wystarczy ww/cho/lee/riven/renekton którzy w trakcie ulti zarzucą mu swoje CC. Każdy szanujący się gracz na TOP potrafi rozróżnić i ocenić sytuację, w której shen cofa się poza pole widzenia po to by się ultować a nie cofać/szykować do ganku.

Wystarczy patrzeć na mapę i na shena.

Jak dla mnie o wiele groźniejsi są Ahri/Darius/Jayce/Ez/Malphite/Blitzcrank/Sona i to oni powinni być banowani w pierwszej kolejności.

Każdy z tych bohaterów (nie licząc EZ) potrafi bez farmy napsuć ogromnej ilości krwi przeciwnikowi. Czy to dzięki ogromnemu przelicznikowi base skilli (Darius/Ahri/Jayce) czy niesamowitemu CC (Malphite/Blitz/Sona).

Shen jest dla mnie jak kiedyś shaco/kassadin - dopóki ludzie nie nauczyli się grać przeciwko tym bohaterom, to byli oni banowani w 90% gier.

Hejt!

Wiemy, że na każdego championa znajdzie sie sposób, wiec nie ma bata aby znaleść ideał.(tak, tak. Odkryłem Ameryke :P)

Cicho tak tutaj o Ryze, co o nim sądzicie? Dla mnie pomimo swojej ceny(450 IP) jest nuke-zamiatacz. Stoisz i przez 10 sekund nukujesz wszytko co się rusza. Przeliczniki od AP i many robią swoje w late. Mimo tego, że to mag jego build wymusza na nim bycie choć troche otankowanym. Pytam się, bo bardzo żadko widze żeby ktoś grał Ryzem.

Bo Ryze ma mały zasięg i przeciętne early... Jego siła pojawia się dopiero w okolicach mid-game, kiedy może pozwolić sobie na spam zaklęciami (co pozwala mu na użycie sensownego combo). Niemniej jest w dalszym ciągu groźnym przeciwnikiem, jeśli tylko pozwolimy mu na swobodną grę.

A jak jest teraz z Shen'em aka Sub Zero? Jako, że wracam z westa na nordica a Shen jest dobrym pickiem na junge/topa. Na nordicu to insta ban? Elo przedział 1300-1500. A drugie pytanie co kontruje skarner na topie? Pytam serio, grałem kilka razy diamentowym pokemonem i ładnie sobie radził.

Skarnerem gramy wyłącznie w jungle. Jest do tego stworzony.

Vayne czy nocturne??

Vayne czy nocturne??

Uwielbiam takie pytania.

Odpiszę tak samo:

Kup Vayne albo Nocturna.

Moze odpowiedziec mi ktos kto na PBE gral Elisa jak ona sie sprawuje na ap carry?

Moze odpowiedziec mi ktos kto na PBE gral Elisa jak ona sie sprawuje na ap carry?
Elise jest mocnym ap carry. Przydało by się jej wydłużyć zasięg tego stuna, bo przy gonieniu nie można tak naprawde nikogo złapać :P Na PBE jest bodajże jeszcze zbugowana, bo można mieć chyba 6 tych summonów-pajączków a wstępnie jest ich 4 na max poziom ulta. Elise to raczej postać hybryda z większym naciskiem na AS i AP.

Ziggs czy Gragas?