Jakiego bohatera kupić?

Mam Dravena i powiem ze w early/mid(w late tez!) gamie niszczy wszytkich. Dmg z toporków jest potworny. Co do ich łapania jest to czasem bardzo intuicyjne. Jest tak, że rzucasz w kolesia z włączonym Q i uciekasz, a miejsce upadku toporka jest idalnie od Ciebie oddalone i dopasowane do Twojego kierunku poruszania się, wiec nie trzeba jakiś kajtów do niego robić. Czasem spada nawet w to samo miejsce, w którym stoisz. W teamfightach porostu trzeba mieć super podzielność uwagi. Pamiętajmy też, że W sie odnawia po każdym złapaniu toporka więc speeda Ci na pewno nie zabraknie . Oczywiscie polecam.

Draven z runami pod arm.pene, Doran Blade i enemy supp schodzi na 3 hity z włączonym Q ;] OPOP

Teraz takie pytanie, który z braci : Darius czy Draven ? I tutaj chodzi mi o ich trudność i ich early, mid i late game. Z góry dzięki ;)

Zależy na jakiej linii chcesz grać. IMO są lepsze picki od obydwu wymienionych.

Potrzebuje solo topera do rankedów bo niedługo sezon 3

Myślałem nad

- Yorick

- Renekton

- Riven

- wukong

Którego polecacie lub jak znacie lepszego to jakiego?( Nie chcę DARIUSZA) zależy mi na team fightach i early/late game

Early game? RENEKTON. Masz sustaina z Q, masz niezłego bursta, nie masz problemów z maną (za to trzeba uważać na rage - umiejętne użycie skilli z rage sporo zmienia), masz stuna, masz dasha (podwójnego!), masz AoE... Combo bardzo proste - E->W->Q->E (drugim E albo ustawiasz się na drodze wroga, albo uciekasz przed odpowiedzią). Naprawdę nie jest łatwo odpowiedzieć na taki burst (zwłaszcza uzupełniony autoattackami). Problemem są tylko pierwsze dwa poziomy, a i to nie zawsze... Od momentu kiedy możemy zrobić combo z reguły nie ma czego się bać (chyba że trafimy na outpicka, ale to dotyczy prawie każdego). Bardzo fajny champion na top lane. Late jest trudniejsze, ale jeśli nie popełnimy błędów w early - nadal będziesz w stanie coś robić (AoE z ulta, AoE z Q razem z healem, AoE z E [i redukcją armora jeśli trzeba], stun...). Gorąco polecam tego champa :)

@down: oj tak, Wukong to najlepszy champ do robienia ludzi w ciula :)

Yorick dobry sustain,harrass dzięki duchom,AOE slow,możliwość zwiększenia sobie prędkości biegania,na ulcie kopiując sfeedowanego AD potrafi zrobić niezły chaos

O Renektonie niewiele powiem bo nie grałem,ma dobry dash,dmg,sustain

Riven jest dobra,2 krótkie,low cooldown'owe CC,dobry dash + tarcza użyta dobrze może sprawić,że nasz przeciwnik w wymianach nie zadaje nam prawie żadnego dmg'a.Pasyw pozwalający zadać ,,Tons of damage'',wystarczy używać AA między skillami.Skalowanie skilli bardzo dobre (W 1.0 dodatkowego AD idealne do maksowania jako pierwsze,tarcza 1.0 dodatkowego dmg,maksujemy jako 2,Q tylko do mobilności i odpalenia pasywa) ulti odpalone na początku walki zwiększa nasze AD,a pod koniec dobijające naszych przeciwników.

Wukong w zależności od buildu(Bruiser lub Assasyn z przebiciem pancerza) ma różną rolę.Może nieźle trollować dzięki W,mobilność,dmg,AS dzięki E,Dmg,przebicie,proc z Trinity dzięki Q,AOE,,Tons of damage''+Knock Up + prędkość poruszania się z ulta.

Mam nadzieję,że pomogłem.Osobiście polecam każdego z nich ale wybrałbym Riven/Yorick,bo wnoszą sporo do Team Fight'ów,oraz mają fajne liniowane.

Ja tak na szybko.

Kupiłem sobie dzisiaj Tristanę, i nie wiem jak lepiej ją budować.

Podałby mi ktoś jakiś dobry buildzik, może być AP, może być AD, tylko żeby był skuteczny ^.^.

@Koyiro tristana jest za darmo jeżeli tylko polubisz stronę na facebooku :D.Ad carry build:

But+3 poty

2x doran blade

berzerki

Infinity edge/bloodthister

phantom dancer

GA

Bloodthister/infinity edge (zależy od pierwszego wyboru)

ostatni item zależy od ciebie i od enemy teamu, jeżeli mają dużo arma to last whisper, a jeżeli nie to kup sobie co chcesz ;).

Dzięki ^^.

Za darmo, a ja kretyn 1300 zmarnowałem. Ale dobra, i tak nie chcę mi się fejsbuka zakładać :D.

http://www.solomid.net/guides.php?g=10407-chaox-tristana-build-guide proszę

Z tego co wiem to tristanę w early najlepiej pod ap robić a w mid/late na ad ją zmienić

Z tego co wiem to tristanę w early najlepiej pod ap robić a w mid/late na ad ją zmienić
I tracisz 50% swojego golda, serio? Z takimi poradami to widzę, że ten temat dalego zajdzie xD

Tristana na AP jest dobra, ale nigdy sie jej nie zmienia na AD podczas gry. Jak kupimy firegraspa to z W>E>R mamy takiego nuka, że nawet Anka może nam pozazdrościć,

Za to na ad, możemy klepać przeciwników pod wieżą a ta nawet nas nie tknie :)

AP Trist ma chyba jedno z najlepszych combo w grze jednak jest bardzo ale to bardzo ograniczona cooldownami.

A pod ad niestety żaden z jej skilli nie ma przeliczników ad.Ale można i tak robić dmg

@Misiael może i nie ma skilli z ad, ale musisz wziąść pod uwagę, że ma jednego z lepszych escape z gry, obniza heala, odpycha i jeszcze sobie attack speeda dodaje.

I znowu ja. Postanowiłem tym razem zaopatrzyć się w jakiegoś "potężniejszego" champa. Zastanawiałem się nad Sionem i Dr Mundo. Co możecie mi o nich powiedzieć?

Mundo- Do warmoga da się go pokonać. Po lvl 6 i warmogu jest praktycznie nieśmiertelny. Dobrze countruje go Tristana i każda postać z ograniczeniem heala.

Sion- Bardzo niebezpieczny na ulcie (100% lifesteal na 16 poziomie). Pod Ap i pod ad sieje dmg. Niestety bardzo podatny na silence, brak escepe mechanismu.

Potężniejszego? W jakim sensie? :)

Sion... W przypadku AP startuje dość groźnie i naprawdę potrafi napsuć krwi dzięki stunowi i shieldowi, które łącznie zadają całkiem spore obrażenia. Jako AD rozkręca się bardzo wolno, ale jego ult to coś co naprawdę bardzo wkurza podczas walki 1v1, głównie ze względu na chory moim zdaniem czas trwania. Tak czy owak nie jest aż tak łatwym przeciwnikiem jak mogłoby się wydawać, mimo że ostatnio nikt nim nie grywa raczej.

Mundo... Bardzo fajny harass/farma na odległość dzięki tasakowi, boost do AD i niesamowity hp regen z ulta. Na początku nie jest kimś kogo trzeba się bać, ale z biegiem czasu (zwłaszcza budując się pod hp) robi się coraz straszniejszy. Ignite to must-have jeśli widzisz go naprzeciw siebie, inaczej nie masz co myśleć o zabiciu go w mid-game (chyba że zburstuje go kilka osób ). :)

Oczywiście i Mundo i Sion mogą iść do jungli lecz moim zdaniem Jungle Mundo w dobrych rękach jest strasznie morderczy na Sion jest już gorszy.

Przez potężniejszego chodziło mi coś innego niż papierowe ad/ap, których mam najwięcej.