@UP
No jak grasz "pure HP TANKOZORDEM" to killi nie zgarniasz , więc dmg ci nie za bardzo potrzebny, zwłaszcza, że możesz stauntować cały enemy team i to w TF wystarcza (ew. ult na ginącego sojusznika).
@UP
No jak grasz "pure HP TANKOZORDEM" to killi nie zgarniasz , więc dmg ci nie za bardzo potrzebny, zwłaszcza, że możesz stauntować cały enemy team i to w TF wystarcza (ew. ult na ginącego sojusznika).
Po reworku jest nawet spoko. Kolega teraz się nią zachwyca jaka ona to mocna nie jest. Ogólnie spoko pick, ale jak trafisz na kogoś z fajnym CC to masz pograne. Ty walisz całe combo z ultem a ten ci tylko jebnie silence czy stuna i masz po combo. Nie masz jak uciec nie masz co zrobić i masz problem:P
Katarina polega na tym, by wskoczyć z ultem dopiero między przeciwników którzy stracili CC. Poza tym najważniejsze jest to, że nowa Kata nie jest uzależniona od ulta by zadać obrażenia - Q, W i E robią z niej dobrego killera, zwłaszcza że po killu/asyście spada z nich cd (więc nawet na low hp możemy zrobić shunpo po killa pod wieżę i z powrotem, o ile mamy refleks [i smartcasty]). Jej problemem jest praktycznie każdy champion który nie boi się walki wręcz albo takiej na krótki dystans (annie, diana...), ale jeśli chodzi o long range (zwłaszcza opartych na skillshotach) - może zrobić z nimi co chce...
EDIT: @kamikadze12: AP carry z reguły mają AoE albo multitarget skille
@UPNo jak grasz "pure HP TANKOZORDEM" to killi nie zgarniasz , więc dmg ci nie za bardzo potrzebny, zwłaszcza, że możesz stauntować cały enemy team i to w TF wystarcza (ew. ult na ginącego sojusznika).
..., ale jak każdy padnie to zostaje tylko cholerny ninja i powolutu, powolutku wszytkich morduje .
[media=]
@UP
Właśnie ty masz zrobić Shen'em wszystko, by twoje ziomki nie padły Po to masz AoE taunt i ult.
Siemka. Tak co kolega pisał wyżej Draven jest świetny grałem nim 2 meczyki miałem 11/0 i 18/3 Ale na ludziach rzecz jasna mam 28 lvl i tak sie zastanawiam wlasnie nad shenem mozecie podac jego Wady zalety ?
Zaczynamy !
+Jeden z najlepszych tanków w grze.
+Jeden z lepszych solo topów.
+Z amuletem 15HP regen możemy zostać na linii ile nam się podoba.
+Zamienia beznadziejne sytuacje w wygrane TF.
+Świetny "obszarowy" taunt.
+Jak zbudujemy mu Rylai'a to nasza tarczka jest jeszcze potężniejsza.
+Jego Q nakłada na przeciwnika efekt przez który atakujący go towarzysze się leczą. Ilość tego leczenia jest wystarczająca, aby nasz AD carry z kosą na lifesteala wyleczył się z 1/3 HP do pełna w kilka sekund na smoku.
O! Jeden mały minus:
-Częsty ban na rankedach.
To chyba wszystko
Siemka. Tak co kolega pisał wyżej Draven jest świetny grałem nim 2 meczyki miałem 11/0 i 18/3 Ale na ludziach rzecz jasna mam 28 lvl i tak sie zastanawiam wlasnie nad shenem mozecie podac jego Wady zalety ?
Zalety:
- Brak many, dzięki czemu możesz harrasować przeciwnika/farmić bez przeszkód z Q
- Selfbuff w postaci shielda, który daje nam przewagę w sytuacji 1v1
- Taunt aoe (skillshot) który obniża otrzymywany dmg, niesamowicie przydany podczas ganków twojego junglera, bądź przeciwnika (jako ucieczka)
- Ulti (za to jest banowany) - razem z ulti GP są to jedyne globalne ult w grze. Doskonały do counterganku, świetny w lategame. Doskonały do sidepush.
Minusy:
- Bardzo słaby suistane w early game. Jego Q nie jest wystarczające żeby przeżyć przy agresywnym yoricku/riven/lee/ireli. Mocny babysit ze strony junglera albo bezpieczna farma pod wierzą
- Cast time na ulti sprawia, że riven/ww/lee/renekton na top mogą nam je po prostu przerwać. Nie zawsze jest czas żeby uciekać za pole widzenia przeciwnika i wtedy się ultować.
- Słaby do pushowania (no chyba, że kupisz Ionic Spark)
- Mały movement speed (310), z runami pod MS i masteries z def jedynie ~~388 z butami - to naprawdę mało jak na kogoś kto musi podgonić przeciwnika, żeby go tauntować.
- Bardzo uzależniony od powodzenia counterganków z ult. Gdy ultujesz się z top na bot i nic z tego nie macie prócz bezpiecznej ucieczki to twój przeciwnik na top odskoczy na jakieś 20-30cs.
Świetnie panowie Dzieki Już sie zdecydowałem że go kupie
Lepiej kupić tryndamere czy teemo?
Witam.Mam pewne pytanie.Jaką postać sobie kupić? Interesuję mnie Atak z dystansu ale ostanio kupiłem sobie Teemo i nawet dobrze mi idzie aż pomyslałem sobie że czas kupić sobie coś nowego.Z góry dzięki
@UP
No ze standartowych ADC mogę polecić ci Gravesa, Corkiego, albo Kog'Mawa. Dobre, mocne wybory na tego lane.
Tylko Shen i GP mają globalne ult o_O? To chyba mam jakieś zbugowane postacie...
Tak czy siak szukam kogoś z przyzwoitym hp, dobrym escape mechanism i jakims cc. No albo chociaż coś w tym stylu (no i też jako takim dimejdżem).
Spróbuje Gravesem a masz może jakiś dobry build na niego żeby był OP?
Tylko Shen i GP mają globalne ult o_O? To chyba mam jakieś zbugowane postacie...Tak czy siak szukam kogoś z przyzwoitym hp, dobrym escape mechanism i jakims cc. No albo chociaż coś w tym stylu (no i też jako takim dimejdżem).
Polecę ci Garena. Jako tako escape mechanizmu to on nie ma, ale Q dodaje mu speeda, a E usuwa z niego wszelkie slowy. Ma silence z Q i dużo hp.
Spróbuje Gravesem a masz może jakiś dobry build na niego żeby był OP?
Nie ma czegoś takiego jak OP build, ale na ad carry build wygląda tak :
Berserkerki > Ostrze Nieskończoności > Widmowy Tancerz > Krwiopijec > Ostatni szept > Guardian Angel
Berserkerki - prędkość ataku
Ostrze - dmg, kryty
Widmowy - attack speed, kryty
Krwiopijec - lifesteal, dmg
Ostatni szept > dmg, przebicie ( zamiast niego można kupić drugiego krwiopijca jeżeli przeciwnicy nie są zbyt tankowaci )
Anioł Stróż > armor, magic resist, " drugie życie "
berki -> ostrze nieskończoności -> tancerz -> ostatni szept -> anioł stróż -> krwiopijca (nie wiem czy dokładnie podałem nazwy itemów, gram na angielskiej wersji)
@up
Z tego co wiem E nie usuwa slowów, tylko Q
@up
W takim razie mój błąd, a byłem prawie pewny.
@Azrael
Masz rację, bo globalne ulty mają też Soraka i Karthus.
I Ez, Ashe...
Garena już mam, coś innego może?
Chłopaki i dziewczyny o ile są tu owe , czy możecie powiedzieć mi coś na temat postaci jaką jest Lullu . Wiem tylko tyle że jest to support
Lubię ją. Slow, przyspieszenie, oznaczenie wroga, tarcza, no i ult . Potrafi zmienić przebieg walki. Ogólnie to dosyc przyjemna postać do gry, chyba nawet nie taka trudna (imo supporty do trudnych nie nalezą, ale jestem noobkiem, więc to moje zdanie), ale chyba istnieją lepsze supporty. Możesz ją robić nawet pod as/ad, jej pasyw sie tutaj przydaje. Ale pewnie więcej powie ktoś doświadczony,