Jakiego bohatera kupić?

up ; prawda gralem w lola i dote i szczerze powiedziawszy lol przy docie jest jak podstawowka przy liceum

Z tym ze wszystkie postacie ktore odbiegaja od normy dostaja nerfa tak jak powiedziales, wiec champy sa zbalansowane. A i tak trzeba takim jaycem umieć grać, aby wycarrowac chyba, ze liczy sie na znalezienie kogos kto nas pocarruje. Nie wystarczy, ze jest 'OP'. Poza tym kazda postac da sie skontrowac

Co powiecie o Caitlyn? Opłaca się ją kupywać? Jak się prezentuję w porównaniu do innych ad carry? :D

@UP

Zła nie jest, ale IMO potrzebuje reworka. No, ale biorąc pod uwagę aktualny stan, to jej pasyw bardzo pomaga w każdej fazie gry. Poza tym bardzo łatwo zone'ować enemy na linni z powodu jej dużego range, a do tego można doliczyć dobry escape mechanizm (slow+dash), no i nie zapominajmy o ulcie, który z 3(?) patche temu dostał buffa na zasięg. Teraz na 3 lvl wynosi on bodajże 3300, gdzie przed buffem miała 2200 (chyba, teraz ma taki na 2 lvl). Niestety w late nie jest już tak kolorowo. Jej siła to głównie early-mid.

Phanteon czy twisted fate? Ludzie mi jako zabójce polecają ich dwóch, ale nie wiem kogo wybrać...

Oboje raczej nie przydatne ulti w TF jezeli lubisz grac MID/AP To TF jezeli TOP/Offtank to Phanteon

@UP

Tak, tylko Pantheon to nie offtank, a assassin, więc wbijasz>zabijasz>wybijasz. Do tego jego ult jest przydatny w TF, ale nie do zadawania DMG, tylko ma cel bardziej taktyczny, np. do odcinania drogi ucieczki, a w TF właśnie rozprasza wrogów, przez co łatwiej dorwać papierki. Z drugiej strony, nawet gdy nie ruszą się z miejsca, to 1000 bazowego dmg ich zaboli. Poza tym jeszcze szybkie przemieszczanie się po mapie, ratowanie wież itp.

Fizz czy Ahri? Chodzi mi o dobry DMG i mobliność.

Fizz ma 2 skille dmg/przemieszczenie się a ahri tylko ult ale 3 razy. Dodatkowo Fizz ma ten swój "unik" co czyni z niego trolla na Khartusa xD Oba champy są dobre i potrzebują ogarnięcia. A do Tf to jego ulti jest świetne nawet w tf (przykładowo Rengar go bardzo nie lubi :P jak włączy swojego ulta). Dodatkowo stojąc na midzie można gankować razem z junglerem +stun na "tfasz" i liczyc na ks z q :D

@Croova

według mnie raczej ahri. jest bardziej mobilna dzieki ulcie(po 6 lv niedozgangowania!). i jest ranged a fizz meley wiec fizz vs ahri na midzie, to ahri raczej wygra. niepozwoli zbliżyć się fizzowi do minionkow a jak znadto sie wychyli cisnie go na combo. ulti fizza zadaje kosmiczny DMG ale gdy ahri będzie skakac za pomoca swojego ulta to raczej w nia nie trafi :D. czyli w skrócie: BIERZ AHRI!

Jaki lepszy zabójca? Pantheon czy Xin Zhao? Obaj są za 3150 PZ.

@UP

Fail imo Xin to offtank, nie zabójca. Dokładniej, robisz build na offtanka, a i tank niszczy papierki. Pantheon to typowy papierek.

Czyli do zabijania kto lepszy? Xin czy Pantheon?

Imo są równi, tyle, że Pantheonem składasz na combo ze skilli, a Xin'em zabijasz z AA.

Xin to typowy metagolem

Jeśli miałbym wybierać pomiędzy pantkiem a xinem to raczej ten pierwszy. Genialnie składa papierki i ulti podobne do tf-a. Poza tym xinem gra mi się dobrze tylko pod ap (sic!)

To już nie wiem ;( Dajcie więcej argumentów ;()

Chcesz składać papierki na 3 skille + mieć ult do szybkiego przemieszczania się po mapie, czy zwykłego offtanka z dash'em, knockup'em i konckback'iem? BTW. Niedługo zredukuję cenę Pantheon'a.

Niedługo czyli kiedy mniej więcej?

A ty być kogo brał? Panta czy Xin?

Xin Zhao wiecej robi ;D