Jakość newsów

@VampirX4

A dlaczego wszyscy siedzą tutaj? Z przypadku?

Nie wydaje mi się. Po prostu ten portal jest najlepszy. Guru wstawia newsy naprawdę często. To on pisze tu newsy i to on odwala cała robote wiec nie możecie mu zabronić wyrazić czasami swojego zdania. Skoro on chce żeby JEGO portal wyglądał tak ze może on tam sobie wszystko hejtowac, komentować itd. to najwyraźniej musicie się z tym pogodzić. Wy zaś wolicie ciągle narzekać.

Czasami się zastanawiam czy was ktoś codziennie zmusza do wchodzenia na ten portal bo mnie nie i jeśli przeszkadzało by mi zachowanie guru to zrozumiał bym to że on już taki jest i bym po prostu tą stronę opuścił.

nie możecie mu zabronić wyrazić czasami swojego zdania

CZASAMI - potraktujmy to jako slowo klucz. Niech wyraza opinie, to cos wspanialego, ja kocham publicystyke i zaczytuje sie w tego typu tekstach. Jednak kiedy chce czytac newsa, to ma to byc news, a nie wiadomosc, ktora az peka od ilosci srodkow wartosciujacych. Jesli guru ma potrzebe wyrazania swojego zdania, niech to robi, ja bede to czytac, szcegolnie po ostatniej recenzji, ktora napisal. Byla calkiem udana.

@Dzz

I tu masz rację. Guru mógłby używać mniej słów z języka potocznego to poziom newsów od razu podskoczyl by w górę i dużo milej by się to czytało.

By czytać wartosciowe newsy musze isc na zagraniczne portale, kiedy chce je poczytać na polskiej stronie?

Normalnie jak z robota w polsce, jak chcesz dobrze zarabiać wyjedź za granice.

Widać że to już nie tylko udziela sie w życiu ale w internecie też, by wyjeżdżać z polski.. :D

a co do newsów, jest takich Dużo, bardzo Dużo, takich jakie podał yang.

btw to już jest portal o guru i jego opiniach ala ekspert.

@DzzI tu masz rację. Guru mógłby używać mniej słów z języka potocznego to poziom newsów od razu podskoczyl by w górę i dużo milej by się to czytało.

Tutaj nawet nie chodzi o język potoczny. Bo nikt takowego nie zabrania, kwestia konstrukcji wypowiedzi. News, to news, ma na celu poinformowanie Cię o zaistniałej nowince, w prosty i krótki sposób. Nie ma tam miejsca, na recenzowanie tytułu, bo od tego jest zupełnie inna forma.

1.

The Division można śmiało nazywać mmo, mmo shooter, rpg itd., bo oprócz sterowanych przez grę postaci będzie dużo normalnych graczy online. Przeglądałam newsy o grze na wielu zagranicznych portalach i często widnieje skrót "mmo".

3.

Sprawa z NDA była wałkowana w osobnym temacie.... Umowa została zawarta między kolesiem, który wrzucił materiał na YT, a twórcami gry, dlatego Guru nic nie złamał i wbijcie sobie to w końcu do głowy.

Widzę w tym temacie masę bezsensownych wypowiedzi osób, które nawet nie raczyły osobiście zweryfikować informacji zamieszczonych przez autora. Przypominam także, że każdy może zaproponować własnego newsa na portalu.

@VampirX4A dlaczego wszyscy siedzą tutaj? Z przypadku?Nie wydaje mi się. Po prostu ten portal jest najlepszy. Guru wstawia newsy naprawdę często. To on pisze tu newsy i to on odwala cała robote wiec nie możecie mu zabronić wyrazić czasami swojego zdania. Skoro on chce żeby JEGO portal wyglądał tak ze może on tam sobie wszystko hejtowac, komentować itd. to najwyraźniej musicie się z tym pogodzić. Wy zaś wolicie ciągle narzekać.Czasami się zastanawiam czy was ktoś codziennie zmusza do wchodzenia na ten portal bo mnie nie i jeśli przeszkadzało by mi zachowanie guru to zrozumiał bym to że on już taki jest i bym po prostu tą stronę opuścił.

To samo myślę, nie chcę pisać drugi raz tego samego, więc zacytuję.

1. The Division można śmiało nazywać mmo, mmo shooter, rpg itd., bo oprócz sterowanych przez grę postaci będzie dużo normalnych graczy online. Przeglądałam newsy o grze na wielu zagranicznych portalach i często widnieje skrót "mmo". 3. Sprawa z NDA była wałkowana w osobnym temacie.... Umowa została zawarta między kolesiem, który wrzucił materiał na YT, a twórcami gry, dlatego Guru nic nie złamał i wbijcie sobie to w końcu do głowy. Widzę w tym temacie masę bezsensownych wypowiedzi osób, które nawet nie raczyły osobiście zweryfikować informacji zamieszczonych przez autora. Przypominam także, że każdy może zaproponować własnego newsa na portalu.

Idz ekspic knajtem na hydrach.

Zeby nie bylo warna polecam lekture www.vg247.com/2013/06/25/the-division-–-xbox-one-and-ps4-go-mmo-or-schmemmo/ dawny wywiad, pozdro dla kumatych.

1.The Division można śmiało nazywać mmo, mmo shooter, rpg itd., bo oprócz sterowanych przez grę postaci będzie dużo normalnych graczy online. Przeglądałam newsy o grze na wielu zagranicznych portalach i często widnieje skrót "mmo".3.Sprawa z NDA była wałkowana w osobnym temacie.... Umowa została zawarta między kolesiem, który wrzucił materiał na YT, a twórcami gry, dlatego Guru nic nie złamał i wbijcie sobie to w końcu do głowy.Widzę w tym temacie masę bezsensownych wypowiedzi osób, które nawet nie raczyły osobiście zweryfikować informacji zamieszczonych przez autora. Przypominam także, że każdy może zaproponować własnego newsa na portalu.

1. Będzie z tego takie "mmo" jak ghost recon online + misje coop. Ale co tam nazywajmy wszystko "mmo", bo co to za różnica, przecież to wszystko to samo. :]

3. Spróbuj się przez chwilę postawić w roli twórcy ( wiem, że to dla ciebie abstrakcyjne zadanie:] ), który z pewnych powodów objął obecny etap swojej gry NDA - nie wiem czy na prawdę trzeba pisać elaborat dlaczego łamanie NDA (czy rozprzestrzenianie materiałów objętych NDA) jest nieprofejonalne, polaczkowo-cebulowate? Myślę, że dla większości ludzi sytuacja jest bardzo klarowna.

1.

Gra jeszcze nie wyszła, więc można ją nawet nazywać symulatorem walk ulicznych. Dlatego Guru nazywając grę mmo nie zrobił błędu.

3.

Wyciekła informacja, więc została umieszczona. Jeżeli zajmujesz się pisaniem newsów i wpada Ci w ręce ciekawa informacja, ale ze względu na "kogoś" nie decydujesz się jej ujawnić aby mu nie zaszkodzić, wtedy postępujesz nieprofesjonalnie. Dlatego daruj sobie te głupie przytyki w moją stronę, a poświęć więcej czasu na pojęcia moralność i profesjonalizm.

Jeżeli chcesz już kogoś na siłę krytykować, następnym razem lepiej przygotuj argumenty.

a ja gratuluje mmorpg.org.pl. Dzieki Waszemu pie**oleniu zbijaja oni krocie na wyswietleniach i popularnosci strony

warn_ico.png
Wulgaryzm ~ NS

Najlepsze jest to, że administracja udaje, że ich to obchodzi. Naprawdę, gdyby was to obchodziło, to już dawno byście coś powiedzieli. Z tego co widzę, Guru jest w mniejszości.

Po co ta cała szopka? Hajs się zgadza, brukowiec wciąż się kręci.

Temat do zamknięcia.

poświęć więcej czasu na pojęcia moralność i profesjonalizm.

SKISŁEM xD

@NS, owsze zrobil a jaki? To juz przeczytaj artykul ktory dalem i sama zobaczysz jaki.

Temat wyczerpany ;(

warn_ico.png
Spam ~ NS

Proponuję zrobić z Yanglegenda redaktora na okres miesiąca. Chłopak ma widocznie plan, a do stracenia nie macie nic, co nabroi można naprawić, a obie strony powinny być zadowolone.
Jeśli się nie zgadza, to proszę nie iść według reguły "sam bym zrobił lepiej, ale mi się nie chce" i tak jak ktoś wyżej wspomniał odejść na angielskojęzyczne "lepsze" portale. Nikt tutaj nikogo nie trzyma.
Chyba się spóźniłem, ale chciałem coś dorzucić od siebie, ile można takiego szczekania słyszeć w komentarzach, które pokrycia w ogóle nie mają.
Morał jest taki: Chcesz coś zmienić, to zrób to sam, a nie czekaj, aż inni zmienią za Ciebie.
Dziękuję i dobranoc.

@DOWN
Fakt, że trener byłby ze mnie tragiczny, nie oznacza że nie mam prawa (jako kibic reprezentacji) narzekać na obecnego selekcjonera i liczyć na to, że coś się pod tym kątem zmieni. Tak więc argument "zrób to lepiej albo się przymknij" jest tak właściwie z d*py wzięty. Jeśli chodzi o liczbę newsów, to raczej nikt żalu do guru nie ma - chodzi o to, jak o tych newsach pisze.

Prawo masz. Prawo ma też Conchita do noszenia brody, ale kurczę, czy to naprawdę mądre zachowanie? Jeśli nie mamy nic konkretnego do powiedzenia (a op po prostu robi wyrzuty administracji) to się tego nie mówi.
O trollach pisałem już dużo wcześniej, ktoś miał dostać funkcję kasowania tej dzieciarni (bo nie ma co się bawić w regulaminy, jeśli ktoś robi śmietnik z portalu to moim zdaniem warto się takiego osobnika pozbyć, a nie zasłaniać go regulaminem), ale jak widzę niewiele w temacie się zmieniło.
I o ile moje konto na liczniku pięciu lat nie ma, to od co najmniej 2008 roku mmorpg.org.pl śledzę, także nie sądzę, żeby ilość napisanych postów była tutaj jakimś wyznacznikiem. Jeśli ktoś marudzi, to marudzi i nie ważne czy to moderator, przyjaciel, czy random.

Jednak swoim "stylem" przyciąga ludzi do czytania. Jak będziemy chcieli go zmienić to albo nic się nie zmieni, bo to guru(no offence), albo w końcu skończy się jego cierpliwość i nara. Moim skromnym zdaniem guru powinien wybrać sobie prawą rączkę, która rzetelnie ogarniała by portal i wszystko by się jakoś udało... :> co nie?Będzie jak będzie, guru to guru. Nikt Wam oczu na siłę nie otwiera i nie każe czytać niusów pisanych przez guru. Znacie angielski? Są angielskojęzyczne portale. Nie znacie angielskiego? Hmm..To już problem

Przyciąga do czytania? Bynajmniej. Czytam newsy wszystkich autorów, o ile widzę w nich coś co przykuje moją uwagę i na pewno nie są to opinie, żarty czy też dowolne inne środki stosowane przez guru.

Wystarczyłyby mi same newsy - opis tego co ma się dziać, niekoniecznie napisany formalnie. Po prostu - news. Nie czyjaś opinia ani nic w tym stylu. Suche informacje. Wiadomo że trochę z własnego zdania się w tekst wkradnie - w końcu nie każdy potrafi być w 100% obiektywny - ale... no właśnie. O głupich błędach pisać nie będę - był ostatnio taki, że aż zęby mnie zabolały podczas pisania (i nie był to tekst guru - specjalnie sprawdzałem), ale nie pamiętam który to, a szukać mi się nie chce.

nie możecie mu zabronić wyrazić czasami swojego zdania.

Słowo klucz: czasami. Czasami może się coś wymsknąć, zdarza się. Czasami można też jednak pisać felietony.

Proponuję zrobić z Yanglegenda redaktora na okres miesiąca. Chłopak ma widocznie plan, a do stracenia nie macie nic, co nabroi można naprawić, a obie strony powinny być zadowolone.Jeśli się nie zgadza, to proszę nie iść według reguły "sam bym zrobił lepiej, ale mi się nie chce" i tak jak ktoś wyżej wspomniał odejść na angielskojęzyczne "lepsze" portale. Nikt tutaj nikogo nie trzyma.Chyba się spóźniłem, ale chciałem coś dorzucić od siebie, ile można takiego szczekania słyszeć w komentarzach, które pokrycia w ogóle nie mają.Morał jest taki: Chcesz coś zmienić, to zrób to sam, a nie czekaj, aż inni zmienią za Ciebie.Dziękuję i dobranoc.

Fakt, że trener byłby ze mnie tragiczny, nie oznacza że nie mam prawa (jako kibic reprezentacji) narzekać na obecnego selekcjonera i liczyć na to, że coś się pod tym kątem zmieni. Tak więc argument "zrób to lepiej albo się przymknij" jest tak właściwie z d*py wzięty. Jeśli chodzi o liczbę newsów, to raczej nikt żalu do guru nie ma - chodzi o to, jak o tych newsach pisze.

Tym bardziej, że to co się dzieje w komentarzach to nie tylko kwestia newsmanów - na portalu jest wielu trolli, którzy nie są ukrócani, a którzy wywołują burdel na zasadzie "bo mam na to ochotę" (vide: news o update graficznym mapy w LoLu - krótki, zwięzły, neutralny, a wojna w komentarzach mogłaby wystarczyć na 10 innych newsów.

No i swoją drogą zauważ, jaką rangę dla portalu/forum ma osoba która założyła tu temat. To nie jest jakiś random (wybacz, jak niewiele wychylam się poza część forum dotyczącą MOBA, GW2 czy czasami innych działów hydeparkowych, tak kompletnie nie mam pojęcia kim ty w ogóle jesteś), tylko osoba znana i kojarzona. Osoba z niemal pięcioletnim stażem. A to już IMHO trochę znaczy.

Proponuję zrobić z Yanglegenda redaktora na okres miesiąca. Chłopak ma widocznie plan, a do stracenia nie macie nic, co nabroi można naprawić, a obie strony powinny być zadowolone.

Do niczego takiego nie aspiruję.

@topic

Właściwie to ja daje tylko małą wskazówkę jak w tej chwili portal mmorpg.org.pl jest odbierany - jako growy pudelek. Ludzie, z którymi gram najczęściej w wieku 20-30 lat, jak słyszą mmorpg.org.pl - to pierwsze skojarzenie jakie mają to "gimbaza".

Może zamiast odbijać piłeczkę i odpowiadać na opinię użykownika agresywnie (hi northerncośtam) warto by się przez 5 minut zastanowić, co na to wpływa? Moim zdaniem newsy pisane na poziomie tych super express'u mają tu swój pokaźny udział w takim stanie rzeczy.

tumblr_inline_mftdt28rjH1r9ixyz.gif

od początku:)

Ja na prawdę rozumiem, że błędy się zdarzają, ale tego typu rzeczy jest na prawdę mnóstwo, praktycznie codziennie - przekręcenia faktów, czy zupełne mijanie się z prawdą.

kłamstwo

Yang, portal od zawsze nie szedł na jakoś, a o ilość.

kłamstwo

średnia ilość newsów na dzień to 6-10 (90% mojego autorstwa), to dużo? nie, więc nie mówi mi, że idziemy na ilość

mógłbym wrzucać i 15-20 newsów, ale wtedy byłyby to pieprzenia o nowych trailerach, promocjach w Item Shop, małych updateach lub nowosciach, ktore nikogo (a szczegolnie mnie) nie interesuja

obiektywizm jest nudny

tez tak uwazam, dlatego piszę jak piszę

i wybaczcie, ale dzięki tej "nieobiektywnosci", "hejtowaniu", wrzucaniu brzydkich słow i pisaniu wbrew wszelkim zasadom, WYCARROWAŁEM ten serwis na TOP1 w Polsce, tego mi nie odbierzecie, bo to szczera prawda

a jesli tak sie stało, to znak, ze ludzie potrzebuja, szukaja czegos innego, co nie jest kolejna kopią kolejnej kopii

W postach na mmorpg.org.pl nie warto doszukiwać się bóg wie jakich treści, bo nic wartościowego po prostu nie znajdziemy... polecam podchodzić do postów sceptycznie, bo jak zauważył Yang, wiele jest w nich błędów i drobnych niedociągnięć.Portal z dnia na dzień schodzi coraz bardziej na psy.

nie wartosciowego? zawsze, absolutnie zawsze znajdziesz przynajmniej 3-4 "wartosciowe" zdania: o datach premiery, CBT, linkach, klasach postaci, historii gry, to chyba wystarcza

Troszkę rozumiem całą sytuację. Newsy z założenia powinny być tylko skrótem informacyjnym. Opinotwórcze wypociny występują w formie recenzji, felietonu.

patrz wyżej

guru jest kontrowersyjny, kontrowersje wzbudzają zainteresowanie, a zainteresowanie zwiększa hajs.

kontrowersyjny? sam bym siebie tak nie nazwal, jestem raczej niego "inny" od reszty, a kazdy, kto wystaje poza "normę" jest niestety piętnowany i hejtowany, bo nie robi tego tak, jak jest to umownie napisane

No właśnie nie o to nawet chodzi, chodzi o to, że w newsach są błędy/przeinaczenia i często pisana jest zwyczajnie nieprawda

teraz to juz jedziesz w gruuubej rury, bledy sie zdarzaja, owszem, ale nieprawda? ciekawe

Ok, dajmy guru "wakacje" na np. 2 miesiące. Jestem ciekaw kto wstawiał by tyle niusów na główną każdego dnia. Co byście czytali z większym bądź mniejszym zadowoleniem? Kilka niusów pojedynczych redaktorów, informacje o nowych filmach na kanał. Ciekawe jak by to było.

true, true

przez 5 lat mojej obecnosci przewinelo sie kilkunastu newsmanow, nikt oprocz Ozonka i Violsky'ego nie wytrzymal dluzej niz kilka tygodni

Gdyby nie nasz wspaniały i jedyny guru, za przeproszeniem, gówno by większość z was wiedziała o tym co się dzieje w ememoerpegowym świecie.

dzieki, tez tak uwazam

Ja tam nie siedzę, bo są pustki. Nie dlatego, że jest mało newsów, czy dlatego, że są nierzetelne, ale dlatego, że wszyscy siedzą tutaj.

a dlaczego pomimo "nierzetelnosci" i "nieobiektywizmu" siedza tutaj? odpowiedz wydaje sie jasna

Moim zdaniem forma news'ow powinna zostac zmieniona do tej prawidlowej, da to sporo jakosci portalowi. Ponadto trzeba nadmienic kwestie stylistyczne, bo uzywanie takich slow jak "gowno", itp. to prawdziwy gwalt na jezyku, ale nie tylko. Wprowadzanie wulgaryzmow swiadczy zle o autorze, o jego niekompetencjach jezykowych i o braku szacunku dla czytelnika.

moze i tak, ale byloby nudno, a nuda to nie to, co mnie kreci

wulgaryzmy? gówno? a ja myslalem, ze to swiadczy o mojej swojskosci, normalnosci, kazdy przeciez przeklina

szacunek dla czytelnika? nigdy nikogo publicznie nie obrazilem i nie wyzwalem od kurw i idiotów, czego nie mozna powiedziec o mojej opozycji:)))

Chce tez dodac, ze podziwiam ogrom pracy, jaka guru wklada w rozwoj portalu

dzieki

dlaczego wszyscy siedzą tutaj? Z przypadku? Nie wydaje mi się. Po prostu ten portal jest najlepszy. Guru wstawia newsy naprawdę często. To on pisze tu newsy i to on odwala cała robote wiec nie możecie mu zabronić wyrazić czasami swojego zdania. Skoro on chce żeby JEGO portal wyglądał tak ze może on tam sobie wszystko hejtowac, komentować itd. to najwyraźniej musicie się z tym pogodzić. Wy zaś wolicie ciągle narzekać.

+1

Tutaj nawet nie chodzi o język potoczny. Bo nikt takowego nie zabrania, kwestia konstrukcji wypowiedzi. News, to news, ma na celu poinformowanie Cię o zaistniałej nowince, w prosty i krótki sposób. Nie ma tam miejsca, na recenzowanie tytułu, bo od tego jest zupełnie inna forma.

ale czy tak nie jest???

bo oprocz zazwyczaj moich "eksperckich" wtrąceń, znajdziesz link, datę, godzinę otwarcia - wszystko jest!

Właściwie to ja daje tylko małą wskazówkę jak w tej chwili portal mmorpg.org.pl jest odbierany - jako growy pudelek. Ludzie, z którymi gram najczęściej w wieku 20-30 lat, jak słyszą mmorpg.org.pl - to pierwsze skojarzenie jakie mają to "gimbaza".

0o, tego nie slyszalem, ale okej, wierzę Ci

ciekawe tylko, dlaczego osoby, ktore zapowiedzialy swoje rozstanie z MMORPG.org.pl nadal tam siedza, nadal czytaj nadal komentuja

warn_ico.png
Warn za double post. - Might

Uwaga, zarzucam klasykiem!

Temat został wyczerpany, można zamknąć

Swoją drogą, Nort coś tam Star po tych 100 skargach na forum nadal ma tu moda? Ciekawe.

Ale nie idzie się z jednym zgodzić, posry guru mają ten swój styl, czysty obiektywizm rzeczywiście jest cholernie nudy, i ja sobie lubię przeczytać jakiś fajną, subiektywną opinię przy danym info. Łamanie NDA czy inne zarzuty to już co innego.
@Up - Double post, Northen, zarzucaj banana.