Jakość newsów

Tu nie ma demokracji, żebyście byli coś w stanie wywalczyć.
Wy możecie SUGEROWAĆ lub PROPONOWAĆ, a nie walczyć.

Pamiętajcie.

I to robimy (choc przyznaje, ze troche nazbyt emocjonalnie), a slowo "walczyc" znalazlo sie w cudzyslowie.

no to "walczcie" dalej, ja idę robić-pisać swoje

no to "walczcie" dalej, ja idę robić-pisać swoje

No i chwała Ci, rób swoje ale nie bądź obojętny wobec naszych opinii.

Nie rozumiem sensu tego tematu.Przykład:Jak wchodzicie do restauracji i nie podoba wam się kolor ścian, to idziecie do właściciela i stwierdzacie: "bardzo brzydki kolor ścian, proszę przemalować".Właściciel odpowiada: "Nie podoba sie? Proszę iść do innego lokalu"Ktoś nie załapał porównania?

Może nie jestem taki estetą jak Ty, ale jak ja przychodzę do restauracji, to po to żeby coś dobrego zjeść. Gdy zdaży się sytuacja, że mięso będzie niedosmażone (tak jak nasze newsy na portalu) to jako konsument mam prawo zareklamować danie i oczekiwać albo promocji albo wymiany potrawy. Tak to działa, XXI w. to czas konsumencki i jeśli coś nie zgadza się z opisem i zawodzi nasze oczekiwania mamy prawo na to zwrócić uwagę, nie po to żeby komuś uprzykrzyć życię, ale po to, aby poziom usług rósł. To nie jest komunizm, że jak rzucą Ci ochłap, to lepiej wziąć, bo inni zabiorą i jeszcze na tym zarobią.

http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Non-target-anime-owana-grafika-i-rozebrane-dziewczynki-Nowy-MMORPG-Project-D-OnlineKolejne żałosne zbłaźnienie się ze strony guru, gra jest tylko zapowiedziana, już czas na kretyńskie docinki z serii "Projekt d*pa? Chyba, że chodzi o skrót PDO, czyli Pokaż d*pę Online" oh god... Profesjonalny portal z profesjonalnym redaktorkiem. Przecież to wygląda jakby takie 12 letnie dziecko postanowiło śmiesznie (tylko jego zdaniem) skomentować grę, w której nie podoba mu się grafika anime, bo innych aspektów do oceny jeszcze nie ma.

+1

Ale co poradzisz, jedni mogą imponować i przyciągać czytelników umiejętnością ciekawego pisania newsów, a inni są zmuszeni są wklejać cycki, wylgaryzmy lub humor rodem z gimnazjum. :]

Nie rozumiem tematu...

Wchodzę na ten portal od 2007 roku, nigdy nie zakładałem konta bo nie było mi potrzebne, nigdy nie zauważyłem żeby guru robił coś zle...

To on tu jest panem, bogiem tej strony więc on tu decyduje jak pisze i co pisze, jeśli coś komuś nie pasuje niech tu nie zagląda i nie zalewa forum zbędnymi tematami...

@Umbra:
A może w tej restauracji serwują niedosmażone mięso? Jak chcesz dosmażone, to: "Zapraszamy do innego lokalu" ;)

Co do NS, jak to się dzieje, że temat poświęcony innej osobie i tak zaczepia o Nią? I will never know...

Dlatego, że nie powinna go mieć? Jest jak dziecko, któremu dano pistolet na kulki, a te strzela do innych rówieśników za byle co, tudzież bez widocznej przyczyny.

Porównanie dziwne, ale akurat odgrzebałem stary pistolet na kulki xD Ale chyba wiecie o co mi chodzi

Nie rozumiem tematu...Wchodzę na ten portal od 2007 roku, nigdy nie zakładałem konta bo nie było mi potrzebne, nigdy nie zauważyłem żeby guru robił coś zle...To on tu jest panem, bogiem tej strony więc on tu decyduje jak pisze i co pisze, jeśli coś komuś nie pasuje niech tu nie zagląda i nie zalewa forum zbędnymi tematami...

AHA, powodzenia w życiu w takim razie, szerokiej drogi.

To co upadło nie powstanie.

Chyba, że dostanie kopa w "pupe"

Nie możesz guru napisać tę kilka newsów tak jak my chcemy i zobaczyć jak przyjmą to ludzie?

No i chwała Ci, rób swoje ale nie bądź obojętny wobec naszych opinii.
Nie możesz guru napisać tę kilka newsów tak jak my chcemy i zobaczyć jak przyjmą to ludzie?

I tu jest jak dla mnie pies pogrzebany - ktoś tutaj wychodzi z założenia które można streścić tak: "mówcie sobie co chcecie, marudźcie, proście, groźcie, a ja mam na was wszystkich wy*****e i będę pisać co i jak mi się podoba, bo nikt mi i tak nic nie zrobi".

Nie ma znaczenia to, że założyciel tematu i większość z narzekających, która ma konkretne zarzuty nie chce ustąpienia guru, tylko tego żeby pisał inaczej. Obrońcy guru jojczą "nie pasuje, to wynocha", narzekający biją głową w mur, guru sobie z wszystkiego kpi, a administracja kpi sobie z wszystkiego jeszcze bardziej niż guru, bo dzięki takiemu jego podejściu jest kasa. I żadne prośby, apele etc. nic tu nie zmienią - my sobie ponarzekamy, a portal będzie trwał tak jak zawsze.

Dzięki bogu że chociaż na forum jeszcze można pogadać na sensownym poziomie.

Bo na forum wladze sprawuje kto inny : )

Gdyby tutaj piecze trzymal guru, to bysmy mieli tkai sam syf, jak w komentarzach pod newsami. Bluzgi i wulgaryzmy na propsie!

No, to bym nie miał wanów za przeklinanie :D

Forum musi trzymać poziom, tak przynajmniej sądzę. Gdyby nie forum - portal by nie istniał.

Ja mam za to inne pytanie o ile już wcześniej takowe nie padło, gdzie są inni redaktorzy ? Przecież nie raz i nie dwa były przeprowadzane nabory na stanowiska redaktorów i co z tym ? Ozonek chyba już w ogóle nie piszę newsów. Jest chyba jeszcze Krysowski, Haruki,Siemen ? Czy te nabory były tylko na pokaz czy jak ?

@Up

Wtf? Co to za głupie pytanie? Są na głównej, i piszą cały czas newsy.

Ta część redakcji wykonuje prace związane z recenzjami czy innymi cyklami, które przypisano właśnie owym redaktorom. Siemień ostatnimi czasy ostro wpadł w retrospekcje wszelkiej maści. Haruki i Krysowski zajmują się recenzjami gier. Dodatkowo redaktorzy dodają gry do spisu.

Na prawdę czytając ostatnio newsy można conajwyżej się zaśmiać pod nosem, jak bardzo coponiektórzy redaktorzy mmorpg.org.pl nie mają pojęcia o rynku gier i chyba w ogóle o grach. Z żalem zawiadamiam, że to się powoli zamienia w "pudelka" tylko, że o grach.

Kilka ostatnich newsów, żeby nie być gołosłownym:

1.
http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Rok-czekali-my-na-nowy-gameplay-z-The-Division-Chyba-by%C5%82o-warto

The Division i Wiedźmin 3 uratowały zakończoną właśnie konferencję Microsoftu na E3 2014. A jako że W3 to nie MMO, to musimy zająć się równie pięknym projektem Ubisoftu.

Division nie będzie grą mmo...

2.
http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Czy-w-miesi%C4%85c-da-si%C4%99-zrobi%C4%87-samodzielnie-MMORPG-a-Owszem

To nawet nie jest gra, tylko scam - trochę kupionych i trochę darmowych stocków wrzuconych do Unity, to nawet nie jest tech demo, to jest scam. A hasła "że ktoś zrobił mmo w miesiąc" tylko nakręci spirale wywalania przez mniej świadomych ludzi pieniędzy w jakiegoś kickstartera. Bo tak na prawdę mmo nie ma, wystarczy 5 minut szukania w necie, żeby dowiedzieć się, iż w chwili obecnej nie ma nawet żadnego kodu sieciowego...

3.
http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Zachowajcie-dyskrecj%C4%99-bo-przed-Wami-2x-nowiutkie-lecz-nielegalne-gameplay-e-z-polskiego-Gloria-Victis

Łamanie NDA, tu chyba nie muszę tłumaczyć, jak bardzo jest to cebulaczane zachowanie?

Ja na prawdę rozumiem, że błędy się zdarzają, ale tego typu rzeczy jest na prawdę mnóstwo, praktycznie codziennie - przekręcenia faktów, czy zupełne mijanie się z prawdą.
W co 3 newsie bardziej spostrzegawczy użytkownicy wytykają śmieszne wręcz błędy w newsach (dość często też takie komentarze są niestety usuwane).
Większość newsów brzmi jakby była pisana z takiego założenia: "widziałem gameplay na youtubie, wypowiem się jak ekspert co mi się wydaje"...