Jakość newsów

A hipokryzja objawia się tam w...? Bo chyba jest Ci obce to pojęcie. Poza tym, to jest właśnie news, nie musi być długi, kiedy nie ma co w nim opisywać, Twoje newsy nie raz (nie mówię, że zawsze) byłyby o połowę krótsze gdyby nie żałosne dopiski o aspektach gry, o których nie masz pojęcia.

"news nie musi byc długi" - czlowieku, ty dalesz mowisz o 1.ZDANIOWYM tekście:)

2rBmq6w.jpg

Kim jest Vilhelm?

A Ty mi dalej nie wskazałeś, gdzie w tamtym news'ie znajduje się hipokryzja. :) Hipokryzją można nazwać Twoje hype'owanie CO DRUGIEJ WIĘKSZEJ GRY, po czym kiedy już wyjdzie - jechanie po niej na każdym kroku, nie uważasz, że lepiej poczekać na grę aż wyjdzie, skoro może się okazać, że nie "podoła Twoim wymaganiom" (chociaż śmiem uważać, że nie przez to wrzucasz każdej takiej grze)? Tak było z GW2, ESO i kilkoma innymi tytułami, najpierw mokre majtki, bo zobaczyłeś logo i 2 screeny, później po wyjściu gry "Crap bez endgame" itp. TO jest drogi redaktorze hipokryzja (albo głupota, jak wolisz). Tak samo się jarasz teraz Black Desert Online (Chyba taki to miało tytuł?), prawdopodobnie jak wyjdzie, to skończy się tak samo jak z całą resztą i Ty mówisz o głupocie i hipokryzji... O ironio.

@Down

To je guru, wytknie Ci hipokryzje i głupotę samemu nimi świecąc, czasami nawet w miejscu, w których o nich wspomina - hah. Jego blog, jego decyzje, jego zdanie jest najważniejsze (tylko w jego opinii, ale cóż). Z tym nic nie zrobisz, rola guru uderzyła mu do głowy i wyobraża sobie zbyt wiele, boli go to, że kilka osób oceniło jedno zdanie lepiej, niż jego wypociny, co widać było w news'ie z przeceną na STEAM. Też już nie mam zamiaru tego kontynuować, bo to jest jak rozmowa z gówniarzem, który nawet zdając sobie sprawę ze swoich błędów, zwyczajnie się do nich nie przyzna, bo mu wstyd. Nie ma sensu tego ciągnąć. :)

@Avitus

... W sumie się nad tym nie zastanawiałem, a też mnie to ciekawi. xD

Dobra, nie mam wiecej pytan. Skoro guru ma zamiar w tak arogancki i BEZREFLEKSYJNY sposob odpowiadac na "zarzuty", to chyba rzeczywiscie dyskusja nie ma racji bytu. Ja skonczylem, dalej babrajcie sie w gownie i szambie, najwyrazniej na takm gruncie czujecie sie najlepiej.

O.o widzę niedocenienie czyjejś pracy, ktoś szuka tego wszystkiego, stara się, a ludzie tego nie doceniają.

To nie jest New York Times, czy The Guardian, dajcie już z tym spokój. Patrzcie na to z przymrużeniem oka.

To nie jest New York Times, czy The Guardian, dajcie już z tym spokój. Patrzcie na to z przymrużeniem oka.

Tak NS daleko portalowi do tych standardów i nawet nie sądze żeby ktoś chciał coś takiego czytać. Niemniej istnieje granica między sarkastycznym, cynicznym podejściem do pisania newsów. Póki co wyglądają one jak pastisz i to w słabym wydaniu.

O.o widzę niedocenienie czyjejś pracy, ktoś szuka tego wszystkiego, stara się, a ludzie tego nie doceniają.

Zdajesz sobie sprawę, że od 25 lat żyjesz w państwie gdzie panuje wolność słowa, czy może ten fakt Ci umknął?

Niestety albo stety z Guru jest redaktor jak z koziej d*py trąba. Pokazał to ostatni wpis o ArcheAge zobaczył obrazek z Patronem i bonusami juz jak to było .." pachnie wam tu Pay2Win " ......

rozjebał mnie tym postem.

Dla przykładu : http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Nasz-ArcheAge-b%C4%99dzie-Free2Play

Guru tutaj już kisiel w majtkach miał taki był podjarany nie wiem czy nie odszedł w spodniach już .

A teraz: http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Oto-jakie-bonusy-dostan%C4%85-abonaneci-naszego-darmowego-ArcheAge-a

Jedzie tutaj z Pay2Win...

Guru ty... nie użyje określenia na ciebie bo szkoda strzępić język.... czy ty chłopie porównałeś lub przeczytałeś o poatronie jak jest na wersji KR, RU a u NAS? bo wnioskując po tym poście że nie. Zobaczyłeś parę cyferek i już twierdzisz że to Pay2Win a tak jak napisałeś , jakim trzeba być głąbem żeby nazwać grę w której wszystko z IS łącznie z premium można kupić za gold?

Chyba że masz problemy z angielskim bo google translate źle tłumaczy bo dosłownie.

Zanim dodasz nowe newsy weź się pierdolni** w łeb i zastanów się co piszesz.

Bo nie jesteś redaktorem tylko d*pą redaktora . skoro gardzisz każdą grą w sposób nieadekwatny nie doczytasz nie doinformujesz się a piszesz głupoty.

Następny przykład: http://www.mmorpg.org.pl/news/zobacz/Ja-pierd-le-przecie%C5%BC-Royal-Quest-to-czyste-Pay2Win

Potem wpłynęło parę $$ dla strony i mamy

http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Royal-Quest-PL-STREAM-z-nagrodami

Szukać dalej? To jest moment obrobić newsy guru i jego intelekt o sory nie ma go na temat newsow.

@Down

Nikt go nie usuwa tylko niech ogarnie dupe i pisze konkretnie na temat a nie jakieś wywody z kosmosu i teorie z palca

warn_ico.png
Uważaj na słownictwo ~ NS

Beke mam z tych płaczków ;) Gdyby np. Guru zdecydował się pracować dla innego portalu to 90% przeszłaby tam... Ale najlepiej jest narzekać. Skoro uważacie, że newsy są na niskim poziomie, to może sami spróbujecie swoich sił w roli newsmana ? Chętnie przeczytam wasze newsy odnośnie gier mmorpg :)

Ja na miejscu Guru wziąłbym sobie urlop na 2-3 tygodnie, zobaczycie jak szybko za nim zatęsknicie.

Mimo, że rekrutacja jest zamknięta to przecież możecie napisać podanie. Może akurat takie cukiereczki się trafią, że przyjmiemy was do składu bez oporu. Osobiście gdybym nie zobaczył wypocin "oskarżycieli" w dziale rekrutacji i nie mógł ich porównać ze swoimi to miałbym krytykę w głębokim poważaniu.

P.s Od kiedy Bzzy odszedł z ekipy stał się przynajmniej w moim odczuciu strasznie upierdliwy, uszczypliwy i przyczepi się wszystkiego. Gdy natomiast był w ekipie to siedział cicho a dostając administratora zrezygnował z posady. Trzeba było siedzieć i zmieniać a nie uciekać. Wydaje mi się, że charakter zrzędliwego pryka w wieku 24 lat jest nienaturalny.

P.s Od kiedy Bzzy odszedł z ekipy stał się przynajmniej w moim odczuciu strasznie upierdliwy, uszczypliwy i przyczepi się wszystkiego. Gdy natomiast był w ekipie to siedział cicho a dostając administratora zrezygnował z posady. Trzeba było siedzieć i zmieniać a nie uciekać. Wydaje mi się, że charakter pryka w wieku 24 lat jest nienaturalny.

Nie siedzial cicho, ale staral sie zalatwiac sprawy od wewnatrz. Jednak to guru, a nie chmarus, trzesie calym portalem, wiec odszedlem, bo nie mialem szansy niczego zmienic. A skoro juz nie jestem w ekipie, to o pewnych sprawach moge mowic glosno.

EDIT:

Mimo, że rekrutacja jest zamknięta to przecież możecie napisać podanie. Może akurat takie cukiereczki się trafią, że przyjmiemy was do składu bez oporu.

Chyba zepsute cukiereczki, bo takie smakuja wam najbardziej. Ja wiem, ze jestescie w jednej ekipie i wiem tez, ze nie chcecie publicznie obrzucac sie blotem, ale jesli jestes powaznym czlowiekiem, to chyba zdajesz sobie sprawe, ze jednak mam racje? Chodzi mi o moja wiadomosc, ktora napisalem na stronie 6, gdzie wyraznie zaznaczylem co mi nie pasuje. I jesli to przeczytales, to moze ustosunkuj sie do tego?

Powiem tak. Większość dopisków guru (docinki, epitety) traktuję jako coś co mogę przeczytać lecz zazwyczaj skupiam się na najistotniejszej treści. Fakt w czystym dziennikarstwie takie rzeczy nie powinny się wydarzyć, bo jest to niepoprawne. Z resztą sam pisałem newsy na innym portalu i wydaje mi się, że jakikolwiek subiektywizm odrzucałem. W przypadku guru nie neguję tego i nie pochwalam bo zazwyczaj nie przykładam do tego olbrzymiej uwagi. Jeśli gra mnie zainteresuje to i tak w nią zagram a z racji, że nagrywam wideo to i tak muszę wyrobić sobie własną opinię na temat danej produkcji. Tak więc tego typu "dopiski" z jego strony mnie kompletnie nie ruszają. Jeśli jednak guru sam w sobie nie uważa się za dziennikarza a za pismaka to czemu narzucać mu sztywne zasady? Przecież sam dobrze wiesz, że nie lubi on szablonowości. Może się co najwyżej poprawić ale raczej pewnych manier nie da się od tak zmienić.

P.s Jeśli smakują im zepsute cukiereczki (ja mam nie licząc guru, który potrafi pomóc na redaktorów kompletnie wywalone i ich nie wybierałem) to znaczyłoby, że cała ich kadra jest do zmiany tak?

Nie rozumiem sensu tego tematu.
Przykład:
Jak wchodzicie do restauracji i nie podoba wam się kolor ścian, to idziecie do właściciela i stwierdzacie: "bardzo brzydki kolor ścian, proszę przemalować".
Właściciel odpowiada: "Nie podoba sie? Proszę iść do innego lokalu"

Ktoś nie załapał porównania?

Samuraju, masz racje. Problem niestety polega na braku sensownych alternatyw, stad pewnie te zale (moje rowniez :/).

guru ostatnio daje niedoinformowane newsy. Zapoznałbyś się dokładniej z tematem i wtedy pisał. Przykładowo te walki samolotów i czołgów jednocześnie na 1 mapie w War Thunder'ze istnieją już trochę, a w Newsie piszesz, że ich nie ma. Coraz częściej widzę w postach jak użytkownicy piszą dodatkowe informacje o newsie, które powinny się w nim znaleźć, a ich nie ma.

Wolny rynek działa tak.
Jak jest konkurencja, to jest dobrze, bo każdy sie stara.
Jak jest monopol danego serwisu(tak jest tutaj), to jest źle bo robi sobie co chce, ALE nic straconego!
Każdy płaczek, albo grupa płaczków, którzy uważają guru za złego newsmana, niech założą sobie swoją stronę i robią to lepiej, a gwarantuje, że i sukces osiągniecie.
Nie założycie? Czemu? Bo tylko płakać w internecie umiecie, a zrobić coś samemu to za trudno. Najlepiej wymagać od innych a nie od siebie.

Zamknijcie ten temat, a płaczków wyślijcie na czasową banicję. I dla nast będzie spokój i dla nich, bo już nie będą musieli tutaj zaglądać.

Każdy płaczek, albo grupa płaczków, którzy uważają guru za złego newsmana, niech założą sobie swoją stronę i robią to lepiej, a gwarantuje, że i sukces osiągniecie.Nie założycie? Czemu? Bo tylko płakać w internecie umiecie, a zrobić coś samemu to za trudno. Najlepiej wymagać od innych a nie od siebie.

Nie zrobimy tego, przynajmniej nie ja, bo mamy inne zajecia, inne obowiazki i jestesmy CZYTELNIKAMI, a nie REDAKTORAMI. Sam zreszta bym nie dal rady codziennie zajmowac sie tym, czym zajmuje sie guru (czas i... CHECI), dlatego ja juz wielokrotnie zaznaczalem, ze bardzo szanuje jego wklad w ten portal. Jednak to nie zmienia faktu, ze od dluzszego czasu zamienil to wszystko w jedno, wielkie bagno i my jako wieloletni czytlenicy mamy prawo poczuc sie traktowani jak gowno.

Czyli tak.
Do innego lokalu was odesłać nie mogę, bo go nie ma.
Założyć własnego też nie chcecie/ nie możecie.
Więc pozostaje tylko:
Albo zaakceptować co tutaj się dzieje albo zmienić zainteresowania.

Innej rady nie ma. Sorry

Jest inna rada, wlasnie o nia "walczymy". Czyli zmiana podejscia guru do tematu. Moze sie uda, choc watpie : ).