Kącik Metala

Albo Drowning Pool.

Co jak co, ale dwie pierwsze LP Drowning Pool były bardzo dobre, chętnie zawsze do tego wracam - "Sinner" pokazał wszystkim jak powinien wyglądać metal alternatywny. Dalsze podrygi to już inna historyja...

@kamikadze:

Pomyśl sobie, że takie coś:

...kiedyś wyglądało tak:

http://www.youtube.com/watch?v=MtaxKNaEAns

6:00 - Jason na wokalu, miazga=poezja

btw. nowy stuff, może coś z tego być słuchalnego:

watch?v=TAqdCUkxHJ4 (nie mogę więcej w jednym poście...)

Kamikadze- Co ludzie maja do Nickelbacka? Nie wiem, dla mnie każda ich piosenka brzmi jak soundtrack to Spider Mana a wszystko na jedno kopyto.

Ja ostatnio mogę w kółko słuchać zespołu Masterplan ( jest genialny:P) oraz Magic Kingdom , oba zespoły gorąco polecam wszystkim metalowcom:P

Ja ostatnio mogę w kółko słuchać zespołu Masterplan ( jest genialny:P) oraz Magic Kingdom , oba zespoły gorąco polecam wszystkim metalowcom:P

Masterplan to jest mój ulubiony zespół, dobrze trafiłeś. Znasz może jakieś podobne zespoły? :D Szukam ich i szukam, a znaleźć nie mogę.

Masterplan jest jednym z moich ulubionych również... Niestety szukałem zespołu podobnego , nie mogłem znaleźć:/ Możesz sprawdzić Human Error , ale nie wiem czy Ci się spodoba:P

Odkrycie ostatniego tygodnia:

Ogólnie thrash, czasami daje po uszach groovem. Jedna (jedyna?) z kapel, które dobrze naśladowały sound Metallicy (harmonia na poziomie) dodając swój charakter (w tym przypadku niesamowita gra basu i bardzo dobry, szeroki wokal).

Up- Nie wiem czemu ale strasznie przypomina mi Death. Tylko taką lżejszą wersje.

Odświeżę , żeby podzielić się wykonawcami których niedawno odkryłem.

Sylosis

Kvelertak

http://www.youtube.com/watch?v=yGywo81G6lk

Avernus - ciekawy amerykański doom/death

A to znacie?

Ta trochę bardziej współczesny, dobry amerykański doom/death ;)

:P

@UP Dragonforce lepsze :D

Up- Tylko , że Dragonforce na żywo gra nędznie.

To jest sympatyczny"kawałek",z klimatem

uwielbiam!

Słuchajcie, muszę Was poprosić o pomoc...

Możecie zagłosować na zespół Morhana tutaj. (fejsbuk)

Wystarczy tylko zalajkować (po 19 będziecie mogli usunąć) oraz zagłosować na Morhanę. Dla nas to tylko kilka kliknięć a dla nich życiowa szansa.

Jest to Polsi zespół Folk Metalowy, który dostał życiową szansę na występ na Juwenaliach oraz nagranie własnego teledysku.

Proszę Was tutaj, ponieważ Wy słuchacie takiej muzyki, i szczerze mogę powiedzieć że jesteście ostatnią szansą na ich zwycięstwo (walka jest wyrównana).

Z góry wielkie dzięki za zagłosowanie. :)