Kącik Metala

Ostatnia płyta MH czystego groovu nie ma wcale, moim zdaniem nie umywa się do poprzednika, nie wspominając już o debiucie - choć jest i tak lepsza od burning red czy supershitu. Rob z ekipą po 2004r poszli bardziej w post-thrash, post-metal i zatracili to co grali na dwóch pierwszych krążkach - szkoda. Groove tak na prawdę się nie rozwinął, bo w sumie jedyne co dostaliśmy z tego gatunku to Pantera i MH i oczywiście wszyscy nieudolni naśladowcy, którym przewodniczy Max Cavalera we wszystkich projektach i Lamb of God ;/

Ostatnio czytałem, że Metallica to pre-groove metal i w sumie głębiej się zastanawiając to ktoś miał rację:

Ogólnie groove było już słychać na Masterze, teraz zastanawiam się co byłoby gdyby z Cliffem nagrali ...and justice.

Mnichu Mudvayne dobrze grało w 2002 roku. Teraz to taki Nickelback. A nowa płyta MH to moim zdaniem świetny krążek. Inny od poprzednich ale jednak strasznie mi się podoba. Co do groove to nie za bardzo zagłębiam się ten gatunek jednak Pantere jak najbardziej lubię i słucham. BTW. Widzieliście video z koncertu Pantery na którym Dimebag został postrzelony? Dziwne , że tak długo nigdzie go nie pokazywali.

Ktoś słucha tutaj japońskiego metalu/rocka? Daję od siebie dwie dobre nuty, jak ktoś zna więcej dobrego japońskiego/azjetyckiego stuffu to proszę pisać.

@Maqes wiesz o czym spiewają w tej pierwszej piosence ? Bo ja wiem i jest to dosyć dziwne xD.Ogólnie jak słucham jakiegoś japońskiego rocka/metalu to zazwyczaj jest to z anime, a detroit metal city znam doskonale i oppening co prawda dosyć fajne brzmi, ale jego zawartość jest chora....

Mi się podoba to :

http://www.youtube.com/watch?v=kaurWYl1nmQ

@Gruca

Wiem o czym jest Detroid metal city, i oczym śpiewają hehe. I ogólnie to całe anime jest chore.

hmmm nawet da się słuchać tych japońskich wypocin ale napewno nie da się oglądać teledysków ten pierwszy który zapodał maqes jeszcze ujdzie ale k**wa tego drugiego za nic nie da się strawić i chodzi mi poprostu o styl :P a tak to nawet idzie posłuchać ale napewno nie na dłuższą metę :P

I tak to macie coś jeszcze ode mnie:

oraz

Pewnie były ale dla przypomnienia nie zaszkodzi xd

http://mapofmetal.com/#/home - można się zagłębić w klimat, ale mapa nie jest wolna od błędów i braków.

Dla wszystkich, którzy zapadli na pewną chorobę...

BTW: wieje smutem, ale chyba love metalu tutaj jeszcze nie było

^To jest jedyny dobry kawalek tego zespolu.

@Mesjah

Wielkie dzięki za mapkę na pewno się przyda (zwłaszcza dla tych leniwych jak ja xD ) :P

W sumie jak tak ją przejrzałem to brakuje tam wiele rodzaji :P

A i na tej mapie widzę że powinna być jedna zmianka nu metal już można zaliczyć jako metal a nie że jest dopiero w rozwoju :P ale to oczywiście moje zdanie bo napewno zaraz się odezwą przeciwnicy nu WIĘC ZANIM COŚ NAPISZECIE SPŁOŃCIE!!!

I w ogóle ta strona jest jakos aktualizowana na bieżąco?

rodzaji

gatunków.

A i na tej mapie widzę że powinna być jedna zmianka nu metal już można zaliczyć jako metal a nie że jest dopiero w rozwoju ale to oczywiście moje zdanie bo napewno zaraz się odezwą przeciwnicy nu WIĘC ZANIM COŚ NAPISZECIE SPŁOŃCIE!!!

Nu nie powinno tam być wcale :lol:

I w ogóle ta strona jest jakos aktualizowana na bieżąco?

Mapa jest już zakończona, można podsyłać swoje pomysły na email podany w about - oczywiście gatunki to rzecz subiektywna, więc z niektórymi podziałami można się nie zgadzać i nie zostaną one zmienione.

Nowa płyta Megadeth w 2k13 trzeba odświeżyć:

Co sądzicie o tym :

mapka epicka, dzięki :) troche jej nie rozumiem, no ale...Trance metal, jebłęm, ale całkiem fajnie :D

@Kamikadze112

Dla mnie to bardziej jest rock, ale nie podoba mi się.

/ Dobre, bo polskie. /

Patrzeć na nich nie można, inne kawałki są lepsze:

Patrzeć na nich nie można, inne kawałki są lepsze

Moim zdaniem image właśnie mają niezły - raz ich gdzieś kiedyś zobaczyłem i teraz słysząc nazwę za każdym razem wiem o kogo chodzi, a muzycznie no to cóż - pop/glam rock XXI wieku albo raczej post-glam (chyba wymyśliłem nazwę nowego gatunku, zdefiniował bym jako glam metal z wpływami NWOAHM i metalcore). Co do tego kawałka to bardzo dobry wstęp, ale potem jakieś chwytliwe refreniki mnie nie wzięły, a tym bardziej z czystym wokalem...

Żeby nie było za słodko:

//są cycki!

Ostatnio znów się w nich wkręciłem.Poza tym czuje się tak jakbym jutro miał stracić dużą część mojej metalowej duszy. Pa długie włosy :(

@Mesjah fajne, ale nie moglem się powstrzymać od przewinięcia do cycków xD @UP czemu ścinasz?

Wzięło mnie wtórnie, chyba 2 lata nie słuchałem w ogóle Sabatonu - znajomi namówili mnie na koncert po przesłuchaniu nowej płyty - stwierdziłem, że to jednak "good shit".

Jak można z czegoś takiego :

...do czegoś takiego :

obie odmiany tego zespołu są dobre, ale przemiana w takim stopniu... ajajajaj.

Up- Co do przemian to dobry masz przykład Mudvayne. Kiedyś naprawdę dobry zespół a teraz gra jak Nickelback. Albo Drowning Pool. Do czasu śmierci pierwszego wokalisty zespół grał na poziomie a teraz styl tak zmieniony , że aż szkoda.

Tego też nie wiem - co ludzie mają do Nickelbacka.