Jestem potencjalnie nowym graczem, bo szukam h&s, a PoE wydaje się słusznym wyborem, ale nie podoba mi się kilka rzeczy.
Wytrzymam wygląd graficzny i poruszanie się postaci, jakby miała kij w dupie, ale lubię grac tylko jedną postacią. Nienawidzę altów i od dawno zawsze, ale to zawsze gram tylko jedno postacią do końca.
Z tego, co wyczytałem są tutaj jakieś ligi i ludzie pisali, że lepiej robić od nowa postać, ale ja tak nie chcę. Nie mówcie mi, że nowa postać to fajny pomysł, bo się nie nudzi.
Co mnie rozśmieszyło najbardziej, to jak ktoś stwierdził, że jedna postać po czasie robi się nudna, bo łatwo później zabija moby i jest za prosto. O to właśnie chodzi, spędzasz czas nad postacią, więc rośnie ona w siłę i po jakimś czasie jest potężna. Na tym to polega i to normalne.
Chcę grać tylko jedno postacią.
Na pewno trzeba robić postać od nowa?
Słyszałem też, że pomimo wielkiego drzewka umiejętności, to i tak wszyscy grają z tym samym buildem, bo reszta jest do dupy.
To prawda? Bo to głupie i ogranicza budowanie postaci po swojemu.
To są chyba takie dwie bolączki, co mnie odrzucają od gry. Jest jeszcze grafika i poruszanie postaci, ale to wytrzymam.
PS. Zadałem te dwa pytania, bo inaczej tytuł tematu byłby click baitowy czy jakoś tak. Są to też pytania, od których zależy czy zacznę grać.