Kilka pytań

Siemanko ^^

Mam kilka pytań bo dopiero co zacząłem swoją przygodę z GW2 i na prawdę mi się podoba!

1. Czy mam uważać w jakie skille dodaje? Bo cały czas boje się, że źle w coś dodam...

2. W pierwszej lokacji Charr'ów piszę, że jest 19 waypoint'ów, ale ja znalazłem tylko 18 a jak szukam po necie to ludzie też mają tylko 18 a nie 19 =\

3. Czy w grze istnieją Mounty?

No i to chyba wszystko, jak coś mi się przypomni to jeszcze napisze :)

Pozdrawiam, z góry dzięki za odpowiedź.

1. Nie bo w każdej chwili możesz je resetować za grosze u swojego mastera

2. jest to nie możliwe bo ja mapkę mam na 100% i na pewno gdzieś on tam się znajduje.

3. niestety nie ale w sumie nie są potrzebne są waypointy które teleportują ciebie gdzie chcesz. Oczywiście jak masz je odblokowane.

Życzę miłej gry i powodzenia.

Skillpointów nie da się zresetować, jedynie traity można.

W co pakujesz skillpointy nie ma znaczenia, bo i tak w pewnym momencie odblokujesz je wszystkie, a traity możesz w każdej chwili zresetować za 3 srebra :). Na początku pakuj skillpointy w umiejętności, które przydadzą Ci się do expienia, czyli coś pod dps i coś co zwiększy Twoją wytrzymałość.

Na niskich poziomach możesz mieć problem z brakiem skill pointów :) Ale nie żałuj sobie. Pakuj w co chcesz :) Poszukaj na neciej jakieś mapki z tą lokacją co masz i porównaj z własną mapą.

Powiedzcie mi jeszcze po co mi są te tickety, które dostaje ze skrzynek lub za zabicie Championa.

Nie wiem dokładnie jak się nazywa, ale ten ticket jest taki różowy jakiś ^^'' Mam ich jakoś 16.

Pozdrawiam.

Jak odblokujesz sobie portal do Pavilonu (Aktualne living story) to możesz ich użyć do wyzwań na arenie. Walczysz z jakimiś tam przeciwnikami i masz szansę na jakiś tam spoko loot ;)

Mam 21 lvl, opłaca mi się na te walki iść na tym levelu?

Pozdrawiam.

#Edit

Nie wiem kiedy się idzie do tego Pavilonu jeszcze, nawet nie wiem czy tam przypadkiem już nie byłem... heh :P

Na tym poziomie nie ma szans, bo eventy do odblokowania portalu są w high levelowych zonach chyba najniższy poziom to Gendarran Fields, tam trzeba mieć 25 lub 30 poziom :), tylko że w Gendarran ten event jest raz na parę godzin (chyba, że jest fuks i 2 razy pod rząd w tej samej lokacji).

Do Pavilonu można wejść chyba na każdym pozimoie (tzn w poprzednim living story można było tam wejść, teraz w tym akcie trzeba odblokować portal żeby się tam dostać)

Widzisz, w tej badziewnej grze dostajesz jakieś ajtemsy, ale nie wiesz zupełnie ani co masz robić, ani gdzie iść, ani gdzie je wykorzystać. Nie wiesz nic. A, żeby dostać się na jakiś event musisz biegać nie wiadomo ile nie wiadomo gdzie.

Chore.

Pamiętam jak robiłem event na obszarze 45-55 gdy miałem poziom 37, było zabawnie gdy co chwila mnie wsprzeszać musieli (o co nie trudno w takim zergu), ale za to cały level na jednym evencie można zrobić.

@Nrb

Tickety dostawało się z mailem, a jak ktoś jest nieczytaty, to nie jest problem ANet.

Po za tym, nazwa itema mówi sama za siebie. I nie hejtuj, bo ci już to nie wychodzi.

Co do Pavilionu, opłacało się tam chodzić przed Clockwork Chaos, bo zerg farmił na mobach. Teraz dostęp jest tam dopiero po pokonaniu Scarlet, a i tak mało tam graczy hasa. Na tej arenie i tak nic specjalnego nie było, a z takim poziomem nie dałbyś rady.

Sorry, ale kurcze, gra ponoć ma taki łatwy content pve, a tu widuję tematy z pomocą nawet do jakiegoś skilla, lol. Dla coniektórych widzę pve aż za trudne. Ja jak byłem newbie aż takich problemów nie miewałem :P, a jak z czymś miałem jakiś problem to wiki gw2 albo dulfy i wszystko jasne... Tam jest tyle pomocnych informacji, że się w głowie nie mieści. Co do tych ticketów jak i innych eventowych itemów które były w grze to tez za trudno dla takiego Nrb, który krytykuje całość dookoła,(nie zdziwiłbym się, jakby podobnie odzywał/hejtował grę w grze, przez co spotyka takie odzywki community i brak pomocy) bez zagłębienia się w nic, tekst który dostajesz w mailach eventowych nie jest jako zapychacz, masz tam zazwyczaj wszelkie info o co chodzi lub gdzie się dana rzecz znajduje. Ta gra nie posiada często questów/ eventów jak w innych grach, gdzie pokaże ci cel gdzie masz pójść tłuc mobki i finito.

Czasem aż się zastanawiam, czy on tak na serio.

Sorry, ale kurcze, gra ponoć ma taki łatwy content pve, a tu widuję tematy z pomocą nawet do jakiegoś skilla, lol. Dla coniektórych widzę pve aż za trudne.

Wbij lvl, odkryj mapę, potem szczekaj. Specjalnie zalogowałem się do tego syfu, żeby Ci coś pokazać:

Jeśli dotrzesz samemu bez żadnej pomocy nieco wgłąb, do skill pointa, to kupuję Ci kratę wybranego przez Ciebie piwa.

Następnym razem - proszę - zamilcz, jeśli nic nie wiesz.

a jak z czymś miałem jakiś problem to wiki gw2 albo dulfy i wszystko jasne...

Nie będę tracił czasu, ta pomoc powinna być w grze.

Czasem aż się zastanawiam, czy on tak na serio.

Całkiem do niedawna uważałem, że GW2, to całkiem fajna gra, póki nie odkryłem lokacji 70-80, oraz nie potrzebowałem pomocy egoistycznej społeczności.

Hau, hau? Poszczekasz jeszcze?

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked

Możesz szykować to piwo, byle zimne.

Mam 100% world completion na chociażby Rangerze, albo byłem zbyt wypity albo poprostu było to za łatwe miejsce. Jak widzę są tam tylko veterany i trash moby, co Ci stoi na przeszkodzie żeby spróbować zlurować je po jednym i ubić, warek jest jedną z najlepszych postaci w pve. Nawet zrobiłbym Ci to bez ubicia mobów na obojętnie której klasie z małym trickiem - nie powiem Ci jakim, bo gdybyś chociaż trochę poszukał w stronach które podałem, znalazłbyś coś dla siebie . Przestań robić z siebie błazna. Rozumiem gdybyś mi tu wyskoczył z championem ( w sumie mój trik i na niego by się nadał) pilnującego skillpointa a nie jakimis veterankami. Może gra odrazu powinna Ci dać najlepszy gear, z 10k golda godmode i frytki do tego?

Dalsza dyskusja z Tobą nie ma większego sensu.

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked
Całkiem do niedawna uważałem, że GW2, to całkiem fajna gra, póki nie odkryłem lokacji 70-80, oraz nie potrzebowałem pomocy egoistycznej społeczności.

Jaki serwer? ;) Ja z gildią przeorałem te tereny.

@EDIT Da się zdobyć tego skill pointa solo. Trzeba tylko troszkę się pomęczyć.

W GW2 znaleźienie dobrej guildi to nie problem. Ja się nie spotkałem z egoistami póki co. Zawsze ktoś podniesie z ziemi albo wytłumaczy co i jak. Najwidoczniej miałeś pecha. Większość chwali community z GW2 :)

Możesz szykować to piwo, byle zimne.Mam 100% world completion na chociażby Rangerze, albo byłem zbyt wypity albo poprostu było to za łatwe miejsce. Jak widzę są tam tylko veterany i trash moby, co Ci stoi na przeszkodzie żeby spróbować zlurować je po jednym i ubić, warek jest jedną z najlepszych postaci w pve. Nawet zrobiłbym Ci to bez ubicia mobów na obojętnie której klasie z małym trickiem. Przestań robić z siebie błazna. Rozumiem gdybyś mi tu wyskoczył z championem pilnującego skillpointa a nie jakimis veterankami. Może gra odrazu powinna Ci dać najlepszy gear, z 10k golda godmode i frytki do tego?

Przykro mi - próbowałem to robić. Niestety veterani przywołują małych pomocników, a Ci stanowczo za dużo biją. Do tego dochodzą ogniste kule spadające z nieba, podpalające i zabierające całkiem niezłą ilość obrażeń.

Po prostu nie jestem w stanie tego zrobić. Być może jestem za słaby i nie nadaje się do tej gry (o czym wielokrotnie wspominałem), albo Ty jesteś urodzonym taktykiem, strategiem i wybitnym wręcz graczem. Obstawiam to drugie. W internecie każdy jest przecież idealny.

Jaki serwer? Ja z gildią przeorałem te tereny.

Serwer raczej nie ma znaczenia, bo jest możliwość odwiedzin.

Widzisz, grałeś z gildią. To zupełnie inna sprawa. Zazdroszczę. Ja cały czas jestem skazany na samotność i proszenie egoistów o pomoc, którzy zlewają ciepłym moczem na moje wołania.

@Xirion

A myślałem, że takich cymbałów na tym forum już nie ma... Heh a tu pacz!

Jakbyś wiedział są gry w których musisz wpierw pomyśleć w co rozdajesz bo jak źle rozdasz to postać skończona no chyba, że wydasz miliony na IS :)

Ahhh... nie będę się tłumaczył. Czy na każdym forum musi istnieć taka 'forumowa-ciota'?

Eh..

@Topic

Dzięki osobom, które w jakimś stopniu starały się pomóc.

Pozdrawiam.

Wbij lvl, odkryj mapę, potem szczekaj. Specjalnie zalogowałem się do tego syfu, żeby Ci coś pokazać:Jeśli dotrzesz samemu bez żadnej pomocy nieco wgłąb, do skill pointa, to kupuję Ci kratę wybranego przez Ciebie piwa.Następnym razem - proszę - zamilcz, jeśli nic nie wiesz.Nie będę tracił czasu, ta pomoc powinna być w grze.Całkiem do niedawna uważałem, że GW2, to całkiem fajna gra, póki nie odkryłem lokacji 70-80, oraz nie potrzebowałem pomocy egoistycznej społeczności.Hau, hau? Poszczekasz jeszcze?

Skoro jesteś aż tak ułomny, że gra musi cię ciagnąć za rączkę żebyś wiedział gdzie masz iść to nie dziw się, że spotykasz się z olewaniem Twojej osoby, trochę samodzielności jeszcze nikomu nie zaszkodziło. C do Twoich zarzutów względem trudności w zdobyciu skillpointów to tak jak mój przedmówca 100% mapy zrobilem kompletnie SAM, bez żadnego party, bez żadnej pmocy ze strony innych graczy. Jak chcesz żeby gra ciągnęła Cię za rączke to zagraj w CoDa.

Milutko tutaj i bardzo pomocnie.

@XirionA myślałem, że takich cymbałów na tym forum już nie ma... Heh a tu pacz!Jakbyś wiedział są gry w których musisz wpierw pomyśleć w co rozdajesz bo jak źle rozdasz to postać skończona no chyba, że wydasz miliony na IS Ahhh... nie będę się tłumaczył. Czy na każdym forum musi istnieć taka 'forumowa-ciota'?Eh..@TopicDzięki osobom, które w jakimś stopniu starały się pomóc.Pozdrawiam.

Nie miałem na myśli obrażenia w szczególności Ciebie, to było głównie do Nrb.

GW2 pozwala graczom na błędy bez wydania grosza w IS....

Serio, http://wiki.guildwars2.com/ i http://dulfy.net/ nie gryzą, o ile znasz angielski. Znajdziesz tam więcej odpowiedzi i zmarnujesz mniej czasu niż pytając na forum i spotykając takie "forumowe-cioty", dzięki.

@DOWN

Brawo! Dzięki za przekonaniu mnie, w tym, że nie umiesz używać opcji Search (Szukaj).

Mówiłem już, że Nrb sprowokował mnie do tych postów, bo udaje kalekę(chyba, że nim jest, polecałbym jakiegoś specjalistę) od dłuższego czasu, wstawiając żałosne aktualizacje jaki to on pokrzywdzony przez community, lub wypisywanie tony żalu w coniektórych postach w tym temacie.

Pies któremu się nudzi zapewne udaje kalekę.