Kim grać rankedy?
Bardzo dobrze mi sie gra Ashe ale nie tylko ona jest w lolu więc pytam się was:
kim wam się najlepiej gra na rankedach.
Kim grać rankedy?
Bardzo dobrze mi sie gra Ashe ale nie tylko ona jest w lolu więc pytam się was:
kim wam się najlepiej gra na rankedach.
Graj kim lubisz. Czy to nie jest jasne? Pytasz się nas, którą postać lubimy. Ja lubię Alistara i Zeda.
Myslę ,że najlepiej jest fizem ,gdy go ogarniesz i się anfeedujesz to sam mozesz wygrać ranka xD
No tak, można podać postacie, które same karują grę, ale po co ma się męczyć jeżeli dana postać mu się nie spodoba. Każda nafeedowana postać potrafi wygrać grę.
Kim grać rankedy? Odpowiedź jest prosta - postaciami którymi umiesz grać, a jeżeli zadajesz już te pytanie - NIE GRAJ RANKEDÓW, zepsujesz grę sobie i innym.
Jak byś chciał w przyszłości carrować gry to adc, apc ewentualnie jungla
Soraką i nikim innym nuff said.
Kim grać rankedy?
Tym, czym trzeba. Nie graj ich jak zadajesz takie pytania. Zepsujesz grę innym.
Jezu... i znowu z tematu gówno wyjdzie no ale dobra dołączę się do tego.
Po 1 najlepiej żeby postać była mobilna ( ahri/akali.katarina ) etc.
żeby miała jakieś fajne cc ( malph/amumu/leona ) etc.
żeby domyślnie nie była papierem ( shen/hecarim/olaf ) etc.
żeby jej skille fajnie dobierały się z drużyną ( np tresh i cait ) ( amumu katarina ) etc.
Ale tą postacią sobie pierw pograj ( tak z 50 normali i 50 gier 1 vs 1 ) [naprawdę na grach 1 vs 1 baaaaardzo i szyyyyybko się uczysz ]
Starczy,
Jezu... i znowu z tematu gówno wyjdzie no ale dobra dołączę się do tego.Po 1 najlepiej żeby postać była mobilna ( ahri/akali.katarina ) etc.żeby miała jakieś fajne cc ( malph/amumu/leona ) etc.żeby domyślnie nie była papierem ( shen/hecarim/olaf ) etc.żeby jej skille fajnie dobierały się z drużyną ( np tresh i cait ) ( amumu katarina ) etc.Ale tą postacią sobie pierw pograj ( tak z 50 normali i 50 gier 1 vs 1 ) [naprawdę na grach 1 vs 1 baaaaardzo i szyyyyybko się uczysz ]Starczy,
Oprócz tego, że do twojego poszczególnego opisu pasuje każda postać i tego, że żeby dobrze grać postacią trzeba zagrać 100 gier to wszystko jest dobrze.Ja jak kupie postać to oddrazu idę nią na rankedy i mimo zdziwienia często wygrywam.
Najlepiej graj supportem, praktycznie bez szans, że ktoś Ci zabierze rolę na wejściu do rooma Tyle, że za faile innych osób to Ty zgarniasz opierdziel...
Do carrowania się na rankedach najlepiej jakiś silny, samowystarczalny Jungler typu Heca, Xin, Lee Sin. Solidnym wyborem jest także Singed na topa lub Diana na mida.
Pomimo nazwy, AD carry jest ciężko wygrać grę, bo jak inne linie przegrają, to jesteśmy w ciemnej d*pie. O wiele większy wpływ na grę ma jungler lub gankujący mid. Singed jest trochę w innej sytuacji, bo jest po prostu wkurzającym, nieśmiertelnym AoE masterem, który dobrze zagrany niszczy teamfighty, pushe i generalnie sieje postrach przez cały okres trwania gry, może za wyjątkiem pierwszych paru leveli.
Jeśli masz jedną postać na ranki dużo nie zdziałasz, a jak ci przyjdzie iż twoja postać zostanie zbanowana kim zagrasz ?. Jesteś wtedy w czarnej (...). Najlepiej mieć 4 albo i więcej postaci wytrenowanych skilem wtedy jest si.
Vayne i tyle w temacie
GRAJ KIM LUBISZ.. Co to Ci da że CI doradzimy skoro ta postać nie da Ci żadnej frajdy z gry? Tell me, please: )
Na rankedy niskiego elo polecam Riven. Dobrze ogarnięta potrafi wygrać całą grę.
Ja wygrywam gry Varusem na adc, Syndrą/katarina na midzie, soloq i nie narzekam Tyle ile osób gra w lola tyle będzie typów postaci którymi rzekomo da się carrować gry. Mój kumpel carruje shyvaną i wukongiem w jungli, inny, ezrealem na adc i leona w jungli
obydwoje z brązu do gold-diament doszli
najlepiej naucz się wszystkimi liniami grać , i bez takich durnych pytań proszę
To się zmienia, co jakiś czas pojawia się u mnie jakiś champion którym gram przede wszystkim, po czym przychodzi zmiana (np. obecnie w moim rosterze jest głównie Lissandra i Trynda na top, Vi na jungle, Leona i Alistar na suppa, a na mida różnie bo od dawna nie grywam).
Mid Tier 1 - Ahri, Fizz, Zed, Kha, Ryze, Lissandra, Syndra, Orianna
ADC Tier 1 - Vayne, Twitch, Varus, Ez
Top Tier 1 - Elise, Rumble, Shen, Zed, Renekton, Zac, Jayce
Graj tymi postaciami, a twoje szanse na wina wzrosną.
"Każda postać jest dobra, jeżeli potrafisz nią grać"