Kłopotliwi Czempioni

Ashe wcale nie jest łatwym champem, jest średnia jeśli chodzi o difficulty.

Wróciłem do LoLa i mojego Fiddla... ale naprawdę ciężko mi nim idzie. Ogarniam bardziej jako ninja-support, wbijam razem z teamem, rzucam moje debuffy i uciekam jak najszybciej. Problem jest w tym, że gdy inne postacie mają abilitki jadące po 1/2 hp, Fiddle nie ma nic oprócz Ulti, które można łatwo zablokować/uciec.

Jak kto chętny to grania to pisać w grze do Fail0verflow :)

Wg mnie każda postać koksi dopóki się jej nie wybierze :) Naoglądałem się filmików na YT jak grali Eziem... kupiłem go i pierwszy mecz ze statami 1;10;7(ale wygrany xd) Ogólnie gra mi się dobrze brandem, shenem, lux i tristaną(na ap) A trudność mi sprawiają : ezreal, i narazie on bo nie grałem większością champów, ba - nawet nie mam 30lv :)

Wróciłem do LoLa i mojego Fiddla... ale naprawdę ciężko mi nim idzie. Ogarniam bardziej jako ninja-support, wbijam razem z teamem, rzucam moje debuffy i uciekam jak najszybciej. Problem jest w tym, że gdy inne postacie mają abilitki jadące po 1/2 hp, Fiddle nie ma nic oprócz Ulti, które można łatwo zablokować/uciec.

teraz fiddle dostał jakiegoś boosta (next patch).

eze owni ciężko w late game.

w late late game, on ma problem z farmą, dla tego właśnie Eza ciężko ogarnąć. Swoim czasem kombinowałem nawet aby zrobić mu build pod junglę, ale jest na to trochę zbyt papierowy, choć możliwe że jeszcze pomyślę.

Ashe wcale nie jest taka średnia, gram nią od pierwszego levela i zawsze z kumplem (30) wywalało nas zawsze do gry gdzie najniższy level to 25, a jakoś nie miałem nigdy głębszych problemów aby być użytecznym graczem, więc albo ona jest prosta, albo ze mnie jakiś fenomen.

Ja umiem grać tylko Fiddle dla mnie już banalna postać chodź ogarnięcie tej postaci do perfekcij zajeło mi 1.5 miesiąca . Zawsze na początku rzucajcie kruka w graczy i powoli zabierzecie im HP . Ulti zawsze się używa na końcu i momencie kiedy jesteś pewny , że dasz rade.

Zazwyczaj Fiddle mam staty 18 4 2 ,12 2 5 , 25 4 6 , 28 5 8. Chętnie bym nagrał filmik jak grać tą postacią , lecz nie umiem nagrywać ; p . Najważniejsza jest jego erka . Przy dużym AP masakrycznie zabiera hp i potrafi nawet 3 ubić ; ) . Nigdy się nie rzucajcie nim na tanków bo pożałujecie ; )

,

UP-Właśnie tanki to jego największa słabość bo ciężko zdrainować.Dlatego od nich padam.

Jeśli macie problemy z tankami polecam Deathfire Grasp, http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Deathfire_Grasp zazwyczaj załatwia problem, a u takiego Veigara sieje zniszczenie co teamfight.

Tak, na tanki dobre, lecz nie zapominajcie że nie tylko my jesteśmy w teamie: Veigar ściaga wrogich casterów lub dpsów a tanki powinien załatwić jakiś dps z naszego teamu np. trynda

Jak wam się udaje osiągnąć prawie 1500AP? XD Nie ważne co ile próbowałem zmian, to moje max AP nie wynosiło, więcej niż jakieś 1150, a grałem nawet w tak wyrównanej grze, gdzie gra po 80min się skończyła, ale i tak nie mogłem dojść do tego, jak uzyskać tyle AP.

Masz komplet runów za tier na 20 poziomie? Bez tego aż tak wysoko nie zajdziesz.

Ja też nie mam run tier3 bo dopiero co go wbiłem i zbieram kase ;) Jeżeli są runki na ap to być może da się wyciągnąć 1500ap na karthusie :P

Znacie jakis dobry poradnik dla Ezreala lub macie jakies porady jak nim grac?

Mam za soba juz z 10 gier i szczerze to zazwyczaj staty typu: 2:6:6, co nie jestem wynikiem rewelacyjnym. W ogole sprawdzam sie tylko od dobijania, a takto to nic nie zdzialam. Spamowanie q tez nie jest latwe bo miniony zazwyczaj robia za tarcze.

Znacie jakis dobry poradnik dla Ezreala lub macie jakies porady jak nim grac?Mam za soba juz z 10 gier i szczerze to zazwyczaj staty typu: 2:6:6, co nie jestem wynikiem rewelacyjnym. W ogole sprawdzam sie tylko od dobijania, a takto to nic nie zdzialam. Spamowanie q tez nie jest latwe bo miniony zazwyczaj robia za tarcze.

to jest postać dla bardzo dobrych graczy ; ) przede wszystkim dla tych zręcznych bo trzeba mieć trochę zręczności, żeby grać Tą postacią, trenuj, trenuj. Jeśli ktoś potrafi nim grać to stwarza duże zagrożenie dlatego polecam. : )

Praktycznie komplet, ale pewnie nie takie jakie trzeba. Dokładnie tu daje screena, jakie mam. Jeszcze 2 lvle i będę miał komplet :). Aha jeszcze taka mała sprawa, ja gram Lux pod AP, więc nie wiem, czy to ma znaczenie, w sumie jak ktoś mi zakosi Lux, to gram Sionem :)

http://img199.imageshack.us/i/przechwytywaniea.gif/

Akurat Ezreal to jedna z mych ulubionych postaci i idzie mi nim bdb. To nie kwestia bycia pr0, tylko podejścia i wprawy, bo Ez musi się trzymać zdala od przeciwników. Polecam grać na AP, bo więcej zrobimy, oczywiście jest jeszcze AD, lecz go się robi wtedy gdy nie ma dps'a w teamie lub po prostu tak nam wygodniej

ale wy slabi xD ez ad > ap poprostu nie ogarniacie ap tez jest dobry ale 1 na 30 znajdzie sie dobry ad ez

najtrudniejszy hero: niewiem poniewaz juz gram tyle w ta gre ze juz kazdy job ogarniam moze lee sin poniewaz jest slaby jedynie nadaje sie ultim jako supp

najlatwiejszy :morde/malphite/nunu/brand/anivia/garena duzo wymieniac ;d

Jak dla mnie jedne z najtrudniejszych postaci to zdecydowanie Urgot oraz Janna. Najłatwiejsze Teemo i Master Yi

ale wy slabi xD ez ad > ap poprostu nie ogarniacie ap tez jest dobry ale 1 na 30 znajdzie sie dobry ad ez najtrudniejszy hero: niewiem poniewaz juz gram tyle w ta gre ze juz kazdy job ogarniam moze lee sin poniewaz jest slaby jedynie nadaje sie ultim jako suppnajlatwiejszy :morde/malphite/nunu/brand/anivia/garena duzo wymieniac ;d

Coooo?? O_o Lee Sin ciężki ? weź mnie nie rozśmieszaj on jest tak prosty ze nie wiem co.Wystarczy tylko dobrze schować się w krzakach w odpowiednim momencie odpalić ulti i leci cieć na turreta.Albo zrobić jakąś kombinacje.Granie Lee Sinem to nie jakieś bezmyślne klikanie.On jest bardziej zręcznościowy.