Komputer do 1000zł?

Dla Ciebie powinniśmy szukać tematu z 2009r. Jedna porządna część typu procek / karta z 2012 roku kosztuje ~300-1000zł. A odpowiedź dostałeś tylko w innym temacie, de facto też twoim, w którym zadałeś identyczne pytanie. Jest jeszcze jeden temat, też twój, w którym pytasz o to samo. To problem ze mną czy z Tobą?

Może ja powiem tak, nie warto kupować kompa za 1000 zł bo to bez sensu, ciągle wychodzą nowe gry czyli nowe wymagania dla komputerów, czyli lepsze procesory, karty graficzne itd itd, Ja bym radził pozbierać jednak trochę więcej, kupić jakiś porządny komputer i ci starczy na kilka lat. To trochę dziwne że chcesz tyle kasy dać na War Z.

Lepiej uzbieraj trochę więcej kasy, potem sprzedaj swój komputer zawsze coś wpadnie, i kup nowy od początku.

Takie jest moje zdanie na ten temat.

http://allegro.pl/quad-core-x4-4x2-80ghz-4gb-ram-ati-hd6450-hdmi-i3458481306.html

poszukaj po allegro co byś chciał konkretnie. Do tego co zlinkowałem dokup dysk i dozbieraj na dobrą grafikę.

http://allegro.pl/me...3438817564.html

Polecam, sam używam tej karty graficznej i jest całkiem niezła cena na allegro, jak na stan nie używany.

Ta karta powinna cię zainteresować, i potwierdzam, sam gram na niej w FarCry 3, i zero ścięć.

Tak dodaj, że to referent, a jak wiadomo za wydajnego i cichego chłodzenia nie mają. Nyksusek już napisał, ale podsumowując:

Lepiej wyjdziesz na wymianie procesora ( ten quad ), zasilacza ( fortron 450W ), karty ( gtx 460 ) niż na kupowaniu całego komputera za 1000zł. W tej cenie można czasem znaleźć używany zestaw z phenomem i np gts 450, ale po co jak płacić tyle skoro będziesz miał to samo po wymianie tych części ( a nawet wydajniej ).

Tak dodaj, że to referent, a jak wiadomo za wydajnego i cichego chłodzenia nie mają.

Może inaczej, jestem użytkownikiem tego GTX 560, oraz na allegro jest napisane

Oferowana karta graficzna ma ulepszone chłodzenie gwarantujące bezawaryjną pracę przez bardzo długi czas, nawet pod maksymalnym obciążeniem, praca karty jest ultra cicha!

I muszę powiedzieć, że to potwierdzam. Jak gram w bardziej wymagające gry nic nie słychać.

Ludzie, on ma racje... po co wy to piszecie skoro on się pyta ile będzie miał FPS'ów w WarZ jak zmieni ten procesor (Quad), zasilacz (fortron 450W) i kartę(Gtx 460) ? Że nie złoży komputera za 1000zł to on się o tym dowiedział JUŻ w pierwszym poście. Po co to wałkować ? Tylko po to żeby posty ponabijać ? Nie o to chodzi !!

@Radellf i ty to mówisz? HAHAHAH

Nie złożysz kompa za 1000zł może na apu ale słabym więc nie opłaca się.

@HawKeXye

To co pisze na allegro to mało ważne jest, przecież widać, że referent, a jak nie miałeś karty z autorskim chłodzeniem to nie masz porównania. Zresztą nie napiszą w aukcji, że chłodzenie jest " do d*py" bo kto by im to kupił, nie patrząc na to, że 560 nie są za bardzo opłacalne.

@Radellf sam sobie nabijałeś posty zadając ciągle durne, prawie niczym się nie różniące pytania, na które odpowiedź dostałeś już milion razy (i teraz też offtopowałeś nabijając posty). Tak btw. przestań się bawić w robienie porządku dzieciaku, bo robisz syf i burdel.

Wracając do tematu, dobrze jest sobie kupować co jakiś czas 1 lub 2 podzespoły. Nie odczujesz tego finansowo (nie aż tak bardzo i tak nagle), a wydajność kompa będziesz miał na przyzwoitym poziomie. Na przykład teraz zmień zasilacz i kartę graficzną (na GTX 650Ti Boost lub GTX660), a za pół roku lub rok płytę główną i procesor.

@EDIT: Osobiście nie jestem przekonany do używanych podzespołów

Żłozy kompa spokojnie z uzywanych czesci.

Żłozy kompa spokojnie z uzywanych czesci.

Ale nie opłaca się kupować bez jakiejkolwiek gwarancji, bo niewiadomo czy to zepsute czy nie.

@Radellf sam sobie nabijałeś posty zadając ciągle durne, prawie niczym się nie różniące pytania, na które odpowiedź dostałeś już milion razy (i teraz też offtopowałeś nabijając posty). Tak btw. przestań się bawić w robienie porządku dzieciaku, bo robisz syf i burdel.Wracając do tematu, dobrze jest sobie kupować co jakiś czas 1 lub 2 podzespoły. Nie odczujesz tego finansowo (nie aż tak bardzo i tak nagle), a wydajność kompa będziesz miał na przyzwoitym poziomie. Na przykład teraz zmień zasilacz i kartę graficzną (na GTX 650Ti Boost lub GTX660), a za pół roku lub rok płytę główną i procesor.@EDIT: Osobiście nie jestem przekonany do używanych podzespołów

To też tak średnio prawda.Bo dajmy np. wybierze sobie jakiś procesor i zasilacz-ale płyta główna mu nie wpuści takiego proca bo jest za stara.Trzeba tutaj przy wymianie troszkę ruszyć głową i wymienić to co będzie też potrzebne na przyszłość.Jeżeli masz jakąś starą płytę główną to wymień najpierw ją, zasilacz i procesor, potem dozbieraj kase i kup sobie jakąś kartę.Nie warto też jest kupować jakiegoś gruchota.Uwierz mi lepiej się na tym jeszcze trochę pomęczyć, dozbierać kaskę i kupić coś naprawdę lepszego co ci starczy na tę parę lat.

@GrucA dlatego mówiłem o 1 lub 2, bo zazwyczaj w parze z wymianą procesora idzie wymiana płyty głównej, ale tego nie pisałem, bo myślałem, że to oczywiste.

http://allegro.pl/ac...3464216780.html

755zeta

wymień grafe na coś pokroju HD7770 koło 380 zeta nówka sztuka chozi i w bf 3 na mediumie powinieneś pociupać

Jeśli nie masz monitorka to coś kupisz za 350 zeta a kartę wymienisz na święta? :)

klawa to wydatek koło 20 zł myszka pewnie koło 30

Trochę się boję o to że z allegro może mi przyjść popsuty sprzęt, albo to od tego kolesia albo to od dostawcy :(

Tak czy siak podoba mi się i chyba go wezmę :)Dzięki Ukryty.

Te wasze tematy, to jest Twój szczególnie są głupie. Macie takie głupie paczenie.

Gra = zabawa, jak chcesz mieć zabawkę(moim zdaniem min. 2000zł ale szrota i za 1.5k Ci złożą) to na nią zapracuj. Ulotki czekają jak nie ma 18+

Aktualnie pracuję, a ty się o to martwić nie musisz. Tylko że 35zł na 7 godzin to nie za dużo.

527950_1345311.jpgZasilacz Corsair VS 450W ATX 80 PLUS 120mm wentylator, EU version CP-9020049-EU 141,01

581485_1431664.jpgObudowa Tracer Monster TRAOBU43491

527679_1333430.jpgPłyta główna ASRock FM2A75 Pro4-M AMD A75 SOCKET FM2 (2xPCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/CROSSFIRE) mATX (FM2A75 Pro4-M) 194,00

522861_1325021.jpgProcesor AMD APU A6-5400, socket FM2, Dual-Core 3.6 GHz, L2 Cache 1MB, 65W, BOX (AD540KOKHJBOX) 223,00

353686_623401.jpgDysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM (WD5000AAKX) 211,00

574386_1416410.jpgSamsung SH-224DB/BEBEWewnętrzny 57,22

543991_1373378.jpgPamięć Kingston HyperX 4GB 1866MHz DDR3 (KHX18C9X3/4) 161,84

Suma 1056,23

łap kompa za tysiaka, czy będzie ci działać WarZ ? pewnie tak, ile będzie FPS ? pewnie z 20 (optymista ze mnie), czy to dobry komputer ? do filmów hd i innych, internetu, pakietów biurowych, starych gier, dobry. czy przyszłościowy ? polemizował bym ! Dlaczego taka pamięć ? bo w wypadku APU rodzaj pamięci ma kolosalne znaczenie

chcesz kompa za tysiaka do nowszych gier ? nie dostaniesz !

czy to dobry komputer ? dla pracownika biurowego aż za dobry, dla gracza ? syf !

Gordon, już wiem że za 1000zł nie kupię dobrego komputera do gier jakich bym chciał. (zespamowali mi tym cały temat) Ale dzięki za chęć :)

Aktualnie pracuję, a ty się o to martwić nie musisz. Tylko że 35zł na 7 godzin to nie za dużo.

To zostaw to wynoszenie śmieci sąsiadom tylko idź na ulotki.

Jak byś chciał to byś zarabiał więcej.

Ja na ulotkach jak się postarałem to zarabiałem 40 do 70 zł/dzień ( zależy ile h i czy daleko za łodzią )

Co do tematu. za 1k to możesz kupić dobrą kartę graf albo procesor + ramy i płyta główna.

NIC WIĘCEJ.

Pozdrawiam.