Komputer

Cześć, mam dostać nowy komputer (o dziwo).

Zakładałem 2 inne, pytając czy pójdą gry które podałem (i nie wiem po co skoro dostaje ten). Więc przepraszam :P

Mam dostać komputer, z tą specyfikacją:

RAM- 4GB DDR3

Plyta Asus 770-c45

Zasilacz Modecom 620W

Procek - AMD Phenom II X4 945 Processor, 3007 MHz (4 rdzeniowy)

Karta graficzna- Nvidia Geforce GTX260

Windowx 7 Ultimate PL

Dysk 500 GB

I chcę zapytać (znów, głupio mi trochę >.

1. WarZ.

2. DayZ

3. Battlefield 3

4. GTA IV

5. StarCraft II

6. Dota

7. APB Reload

8. Nadchodzące BF4 (Nie wiem czy jest już specyfikacja, bo nie mogę znaleźć. Jak nie ma to sorry, ale przy okazji pytam)

Owszem, pójdą. Do BF4 nie wiem, bo magik nie jestem. Ale tego AMD'ka byś podkręcił trochu lepiej.

@edit:

Pomijając już ten zasilacz, więc lepiej nie podkręcaj.

Hoho, to fajnie ^^

Pod ten zestaw jest możliwość włożenia procka i5 ? Czy nie ma sensu ?

I chcę zapytać (znów, głupio mi trochę >.

1. WarZ. MAX detale

2. DayZ MAX detale

3. Battlefield 3 MAX detale single, multi średnie?

4. GTA IV MAX detale

5. StarCraft II MAX detale

6. Dota MAX detale

7. APB Reload MAX detale

8. GTA V napewno nie max detale to Ci powiem od razu, a jak Ci gra będzie chodzić to zależy od Twojego monitoru a dokładniej czy będziesz grał na rozdzielczości fHD 1920x1080 czy niższej i o ile. Druga sprawa to taka, że nie znamy dokładnych wymagań gry, dopóki gra nie wyjdzie ^^ Ale pograć pograsz. 4 jajowy procesor, przydałoby się kupić chłodzenie za 100zł i podkręcić go chociaż do tego 3.7/3.8.

Twój proc to odpowiednik i3 z niższej półki, karta jest odpowiednik HD4870 powiedzmy o 20-25% słabsza od HD7770 lepsza od HD6670, także w coś tam pograsz :)

@edit

Po pierwsza daj do oceny pod OC(overclocking) ten zestaw do purepc.pl(na ich forum)

Jeżeli da się zrobić na tej płycie OC do 3.8-4.0(w ogóle jakiekolwiek chociaż to 3.8) to kup chłodzenie za 100zł na techplanet.pl(niech Ci polecą coś), podkręć (to jest najważniejsze).

Potem dokup za 100zł drugie 4gb ram i na razie Tyle, dalsze upgrady to już droższa zabawa, jakbyś podkręcił tego procka do 4.0 to byłby on wstanie okiełznać 560ti/660 oc/HD7850 grafikę.

@Edit2

Nie, nie - do i5 potrzebowałbyś zmienić całą platformę czyli zostawiłbyś ram, dysk twardy, kartę graficzną. Obudowę, płytę główną, procesor do wymiany.

Generalnie, żeby dzisiaj kupić komputer o większej mocy (nowy) to buda wyjdzie z 1.5k

Cieszę się strasznie że pójdą. I to jeszcze na MAX detalach o.O

Dotychczas grałem w słabe gry, i stare na dodatek na najmniejszych opcjach jakie są możliwe a tu taka niespodzianka !! Jestem niezmiernie szczęśliwy, dzięki wam bardzo !!

Cieszymy się razem z Tobą ;) A co do tematu mogłbyś pokusić się o zmianę zasilacza na markowy, gdyż granie w wymagające gry na no-name'ach z doświadczenia wiem że może konczyć sie resetem kompa :D Ale 620W myśle ze nawet no-name wyrobi na tych podzespołach. W każdym razie gdyby sie coś działo to pisz :)

Spoko :) Jeśli masz chęć to podaj coś z 600W markowych :]

ten zasilacz nie taki kiepski lepsze osiągi niż feel i więcej zabezpieczeń, no i sprawność na poziomie 70% nie powala na kolana jest co najwyżej OK ale nic więcej, zawsze to lepiej niż jakiś tracer czy seria Feel

Do DayZ najbardziej potrzebny jest procesor, gdyż zombie go bardzo obciąża. ;)

Jak kupowałem komputer to ludzie polecali mi zasilacze z firmy Corsair i Aerocool

Saiyan666

Wszystko zależy ile ma się do wydania, do tego daje się polecenie.

Seasonic według mnie jest TOP 1, ale i jego koszta są nie małe.

Jeśli mówicie że te w/w gry pójdą na MAX detalach to narazie nic nie będe wymieniał, dopiero później małymi krokami będę dokupywał części :)

/Edit: Na forum WarZ mi napisali że pójdzie mi na średnich przy 20fps'ach >.<

Ludzie z tego forum już Ci napisali co myślą, a najlepiej jeśli sam sobie sprawdzisz kiedy już będziesz mial ten komputer.

Dokładnie, jak będziesz miał komputer sam sprawdzisz, ewentualnie jak WarZ jeszcze nie masz to ci mogę na chwilkę koto pożyczyć, to sobie spróbujesz. War Z ma tak słabą optymalizacje, że płakać się chce, co do reszty gier, jak najbardziej pójdzie, ale do BF4 to nie jestem przekonany.

HawKeXye bym był bardzo wdzięczny za pożyczenie WarZ na ten 1/ 2 dni :) Chciałbym przetestować, odezwę się do Ciebie kiedy będe miał ten komputer- ok ?

Ok, napisz wtedy na PW.

Tak żeby nie zakładać tematu, a między innymi są niektóre gry w które też chciałbym zagrać z kumplami na multi szczególnie, oto specyfikacja:

System operacyjny: Windows 7

Płyta Główna: MSI 760GM-P21

Zasilacz (moc i marka): 400W

Procesor: AMD Athlon II x2 3.6GHz

Karta graficzna: GeForce GTX 280 1GB DDR3 512mb bit

Pamięć RAM: GOOD RAM DDR3 4GB 1333MHz

Nie wiem czemu administrator usunął mój post, ale okej...

@Radellf napisz konkretnie jakie chcesz gry ;) Tu mogę Ci napisać że GTA IV tobie na MAX detalach pójdzie.

Napiszcie mi najlepiej wszystkie powyższe gry, tak żeby mieć świadomość.

slabszy proc ale mocna grafa, generalnie slaby proc bedzie problemem w grach:D