Komputer

Witam, otóż temat zacznę pytaniem. Czy w okolicach 2200 zł da się złożyć/kupić komputer zdolny ucisnąć grę pokroju Wiedźmina 3? Zależałoby mi na 8gb ram, procesorze i5 i grafice 2gb. Jeśli jest to możliwe prosiłbym o podesłanie linka do takiego zestawu. Szukałem dużo w necie, aczkolwiek ciężko było mi coś znaleźć. Z góry dzięki.

Czy taki komputer http://allegro.pl/lenovo-microstar-i5-4460-gtx760-8gb-1tb-i5416040608.html (tak wiem, gotowiec i to z allegro) miałby szansę na uciągnięcie Wieśka?

Nie kupuj tego. :P

Jak sam zauważyłeś, to jest gotowiec, zasilacz (marka nie podana)

RAMy, tak samo

Obudowa to zapewne jakiś piekarnik.

Zerknij sobie raczej na polecane zestawy komputerowe na purepc, lub napisz do XardunKa.

Dlatego napisałem "miałby" chodziło mi bardziej o ramy tego co prezentował (ram, procek, grafa) :) Zestawy na purepc zerknę, dzięki :)

Na sprzęcie który podałeś w linku uciągniesz W3 na średnich ustawieniach bez problemu. Na wysokich może już trochę klatkować. Mam podobny zestaw więc mówię z własnego doświadczenia. Cena przyzwoita jak na gotowy komputer z gwarancją. Mimo wszystko składanie samemu zawsze wychodzi taniej, więc jak czujesz się na siłach...

Tu się rodził problem, bo składając podzespoły, które są w gotowcach zawsze wychodziło mi drożej... nie wiem jak...

Nie kupuj tego. Jak sam zauważyłeś, to jest gotowiec, zasilacz (marka nie podana)RAMy, tak samoObudowa to zapewne jakiś piekarnik.Zerknij sobie raczej na polecane zestawy komputerowe na purepc, lub napisz do XardunKa.

tez mi problem obudowa i ramy ...

znajdz lepszy powod bo ramy i obudowa to smioeszny powod

Tu się rodził problem, bo składając podzespoły, które są w gotowcach zawsze wychodziło mi drożej... nie wiem jak...

w tym zestawie nie daja zasilacza trzeba dokupic no chyba ze zapomnieli dopisac

Ten komp zawiera i5 bez odblokowanego mnoznika dla ciebie too nic nie znaczy bo i tak nie bedziesz podkrecal ;p

Gtx 760 2 gb dosyc mocna karta nowka od 850 zl w gore zapomnieli podac nazwe firmy .. ale pewnie gigabyte wszedzie pchaja ta firme

plyta nie wiadoma ale tutaj nie przejmowalbym sie no chyba ze jakies oc planujesz lub jakis upgrade w przyszlosc robic... tez pewnie gigabyte

ramy to ramy one sie nie psuja maja dozywotnia gwarancje ;p

zasilacz nie wiadomego pochodzenia jest lub go nie ma ;p

Obudowa standardowy biurowie mid tower nie fikusina ale jak upchali gtx 760 w nia too pewnie przestrona w sordku ;p

Za 2200 zl trudno bym zrobic zestawienie z gtx 760

San procesor i karta too wydadek 1600 zl

NIE KUPUJ. Poproś kogoś doświadczonego z forum, aby złożył Ci coś dobrego w podobnej cenie :)

Nawet jeśli będzie trochę słabszy to pochodzi dłużej.

NIE KUPUJ. Poproś kogoś doświadczonego z forum, aby złożył Ci coś dobrego w podobnej cenie Nawet jeśli będzie trochę słabszy to pochodzi dłużej.

a ten doswiadczony uzytkownik daje ci wieczysta gwarancje ze pochodz dluzej ??

brac czy nie brac tutaj musisz kierowac sie oplacalnoscia.. jezeli wszystie czesc po zlozeniu nowego wychodzi drozej czemu ma nie brac.. .

chociaz szczerze widzialem w tej CENIE na allegro lepsze specyfikacje

Zestaw jest ciekawy ale:

+ na morele cena takiego zestawu będzie podobna lub 100zł większa :)

- zestaw jest z najtańszych elementów

- będzie słyszalny ( box na procku, grafika prawdopodobnie z referentem od nvidii, ciasna obudowa i bez wentylatorów )

- nie podany zasilacz ale jeśli jest to jakiś tani więc ryzykujesz całym zestawem

Brak systemu w zestawie ( dla mnie minus ) i opis karty graficznej niby gtx 760 a w opisie gtx 750 ti więc do wyjaśnienia ( lepiej też upewnić się że ten gtx 760 będzie miał 2gb a nie 1,5gb pamięci bo i takie są w zestawach na allegro ).

Gwarancja: dają 2 lata ale jak długo firma będzie istnieć ( mają tylko 99 opini od kupujących ), czy dają też gwarancję producenta na poszczególne podzespoły ?

Sprzęt jest powystawowy więc pewnie dlatego jest tani ( może mieć ślady użytkowania ) i sprowadzany z za granicy ? ( na innych ich aukcjach wysyłają telefony z kraju, jeśli kupują w kraju to po co o tym wspominać ? ).

To takie tam uwagi od osoby która sama płaci za zakupy :) ale czy kupić to musisz sam zdecydować :P

nie dziękuję oto cytat z tej aukcji:

Komputer pochodzi z ekspozycji sklepowej

fakt lepiej zobaczeć z purepc albo do xardunka (przynajmniej nie będzie to sprzęt używany sprzedawany jako nowy).

co do innych pierdół typu że gwarancja jest dożywotnia chyba na kabelek od monitora... dożywotnia gwarancja jest od PRODUCENTA a nie sprzedawcy to raz ,dwa chyba nie wszystkie ramki mam na myśli producenta ma dożywotnia gwarancje dlatego jest to jednak sprawa ważna, zasilacz no name prawdopodobnie bez certyfikatu sprawności i później dochodź że to wina była zasilacza że pół kompa poszło z dymem.

Dobrze poczytać tutaj na temat polecanych pecetów. Są różne przedziały cenowe.

majster

Chcesz powiedziec ze obudowa to nieistotny element? Miales ty moze inny zestaw jak skladak z marketu? Pfff…

Kwestie zasilacza przemilczales pewnie tez wsio ryba?

Co do zestawow teraz bede robic zestawy na czerwiec, wiec mozesz chwile poczekac (jesli ciebie interesuja) albo napisac na pw.

Z zasilaczem bym uważał. Jakiś noname może usmażyć płytę główną czy procesor i będzie płacz. Choćby w tych zestawach polecanych przez PCLaba są sensowne i jak widzę wcale nie muszą być drogie. Poniżej 200zł za przykładowy.

Z zasilaczem bym uważał. Jakiś noname może usmażyć płytę główną czy procesor i będzie płacz. Choćby w tych zestawach polecanych przez PCLaba są sensowne i jak widzę wcale nie muszą być drogie. Poniżej 200zł za przykładowy.

mam zasilacz no name w starym kompie ma 15 lat i pracuje po dzis dzien...

majsterChcesz powiedziec ze obudowa to nieistotny element? Miales ty moze inny zestaw jak skladak z marketu? Pfff…Kwestie zasilacza przemilczales pewnie tez wsio ryba?Co do zestawow teraz bede robic zestawy na czerwiec, wiec mozesz chwile poczekac (jesli ciebie interesuja) albo napisac na pw.

przemilczec nie ma co bo go nie podali wiec albo go niema albo sprzedawca nie wie co przedaje

Mój kolega utworzył kompa co ma podobne podzespoły, tyle że procesor i3 i chodzi mi na najwyższych przy 40/50/60 FPS'ach za 2k złotych. Kupowanie komputerów z allegro to jest to samo co kupowanie osranych majtek w odzieży zachodniej :)

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_czerwiec_2015

Wybierz interesujący Cię pułap cenowy ;)

przemilczec nie ma co bo go nie podali wiec albo go niema albo sprzedawca nie wie co przedaje

Zasilacz jest, tylko że jest to szrot, więc wstydzą się napisać.

mam zasilacz no name w starym kompie ma 15 lat i pracuje po dzis dzien...

Tylko 15 ? Mogłeś wpisać 25, bo czemu nie. Jak pieprzyć głupoty, to z rozmachem!

Poczytaj.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html

Zasilacz jest, tylko że jest to szrot, więc wstydzą się napisać.Tylko 15 ? Mogłeś wpisać 25, bo czemu nie. Jak pieprzyć głupoty, to z rozmachem!Poczytaj.http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html

nie podoba ci cos kolego tak pracuje 15 lat bez problemu

nie podoba ci cos kolego tak pracuje 15 lat bez problemu

no to masz szczęście :) mój znajomy nie miał tyle szczęścia ;)

tak na marginesie POWRACAJĄC do tematu fajne by było gdyby zasilacz miał certyfikat chiciaz zwykłe 80+ sprawności co da lepsze napięcia po pewnym czasie użytkowania ;)

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, także tym, którzy brali ten składak jako realną opcję, a nie przykład. Wszystkie rady wziąłem do serca i się do nich zastosuję. Poszukam w necie, poczekam na zestawy od Xardunka i wybiorę to co będzie należyte. Dzięki jeszcze raz :) Przy okazji, czy w zbliżającym się czasie będą jakieś premiery podzespołów/promocje, które obniżą ceny aktualnych czy może nie warto się łudzić i popracować miesiąc więcej, aby nazbierać na jakąś maszynkę z i5 i gtx 760?