Komputer

teraz to przyfanboyowałeś xD ... procki amd są gorsze w grach i to jest fakt, możesz twierdzić że testy są manipulowane, że intel smaruje kapuchą gdzie trzeba, ale żeby wszystkie każdy test posądzać o upiększenie to już troche paranoja na miarę Macierewicza.

prawda xD jak j/w też czekam na nową generację od amd przeleciałem wszystkie gen intelów, parę mi brak w amd lecz daje spokój i czekam na next gena od czerwonych :) czas pokarze czy intel będzie non stop górował i jechał na monopolu...

teraz to przyfanboyowałeś xD ... procki amd są gorsze w grach i to jest fakt, możesz twierdzić że testy są manipulowane, że intel smaruje kapuchą gdzie trzeba, ale żeby wszystkie każdy test posądzać o upiększenie to już troche paranoja na miarę Macierewicza.

ja nie sugeruje co jest lepsze a co gorsze ale tutaj na forum to raczej same fanboyie intela wole opozycji dzialac i opowiadam sie za amd ...

Poniewaz z amd wbrew wszystkiemu co myslicie to mozna zlozyc komputer na miano przyszlosciowy zestaw do grania

ja nie jestem ani fanbojem intela ani amd bo mam graty obydwóch producentów o.o

żywotność panie majster amd nigdy z tego nie słynęło do tego kręcenie proca skraca jego życie, coś suabo widzę ten przyszłościowy zestaw amd :)

ja nie sugeruje co jest lepsze a co gorsze ale tutaj na forum to raczej same fanboyie intela wole opozycji dzialac i opowiadam sie za amd ...Poniewaz z amd wbrew wszystkiemu co myslicie to mozna zlozyc komputer na miano przyszlosciowy zestaw do grania

Może i do grania na średnich detalach nie odczujesz różnicy intel/amd XD, ale im wyżej z ustawieniami tym z amd jest gorzej

ja nie jestem ani fanbojem intela ani amd bo mam graty obydwóch producentów o.ożywotność panie majster amd nigdy z tego nie słynęło do tego kręcenie proca skraca jego życie, coś suabo widzę ten przyszłościowy zestaw amd

caly czas mowiles ze nie masz tego egzemplarza ... ( wiec jak nie masz to po co gadasz o jego wlasciwosciach ktorych nie znasz)

Ty god ze nie slucham ludzi z forum i sam kupuje co mi sie podoba bo bym sie obudzil z glowa w nocniku ... .

300-400 zl bo tyle 4690k kosztuje drozej niz 8350 fx .... wedlug glupich i niewiargodnych testow benchmark fx 8350 bije na glowe 4690k ... bez podkrecania ale testy nie sa wiarygodne dla was chociaz kazdy i tak ... napaleniec testuje swoje urzadzenia w benchmarku , dla mnie to czysty paradox ...

Dobra przyjme na wzor film nadeslany od ruska zaplace te 400 zl wiecej podkrece 4\intela zeby miec 10 fpsow wiecej w grach , chociaz kazdy wie ze szary czlowiek tego nie robi ...i niepodkreca

chociaz kazdy wie ze szary czlowiek tego nie robi ...i niepodkreca

Bo "szary człowiek" kupi amd "bo ma 8 rdzeniuf, jest tańszy! i można podkrencać!" Miałem FX-8120 przez 2 lata, przesiadłem się na Intela, bo już miałem dosyć tego grzania cpu i niskich fpsów w grach. Smutna prawda jest taka, że gry są optymalizowane pod Intela i żaden benczmark tego nie zmieni...

Świadomy gracz kupuje Intela i jak bierze wersję "K" to podkręca zaraz po kupnie (mój działał bez OC przez 15 minut). Supremacje Intela w grach widać niestety po ich cenach - wiedzą że nie mają teraz konkurencji u AMD i bezkarnie windują ceny :(

Bo "szary człowiek" kupi amd "bo ma 8 rdzeniuf, jest tańszy! i można podkrencać!" Miałem FX-8120 przez 2 lata, przesiadłem się na Intela, bo już miałem dosyć tego grzania cpu i niskich fpsów w grach. Smutna prawda jest taka, że gry są optymalizowane pod Intela i żaden benczmark tego nie zmieni...Świadomy gracz kupuje Intela i jak bierze wersję "K" to podkręca zaraz po kupnie (mój działał bez OC przez 15 minut). Supremacje Intela w grach widać niestety po ich cenach - wiedzą że nie mają teraz konkurencji u AMD i bezkarnie windują ceny

szary czlowiek kupi intela bo o amd nie slyszy na litosc boska ... intel smaruje tak ze wszedzie o nim slychac..zrob test i zapytaj sie ciotki matki czy wiedza co to jest amd ... a potem intel pentium zaloze sie predzej bedzie wiedziala co to jest pentium niz amd.

Czy ten zestaw jest w miarę okej? Zmieniać w nim coś, np procka?

http://www.morele.net/inventory/info/JWFD3x/

Czy ten zestaw jest w miarę okej? Zmieniać w nim coś, np procka?http://www.morele.net/inventory/info/JWFD3x/

Chłodzenia CPU (jeśli już koniecznie upierasz się prz amd). Zapomnij że stockowy amd pociągnie na boxowym chłodzeniu, a co dopiero po OC. Tu masz listę najbardziej popularnych coolerów na am3+ -http://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/chlodzenie-cpu-633/0,0,,,,,,sd,1,,20584O653786/1/#product_list pamiętaj tylko, że sprawdzić ile masz miejsca w obudowie i nie kupić za wysokiego chłodzenia!

caly czas mowiles ze nie masz tego egzemplarza ... ( wiec jak nie masz to po co gadasz o jego wlasciwosciach ktorych nie znasz)Ty god ze nie slucham ludzi z forum i sam kupuje co mi sie podoba bo bym sie obudzil z glowa w nocniku ... .300-400 zl bo tyle 4690k kosztuje drozej niz 8350 fx .... wedlug glupich i niewiargodnych testow benchmark fx 8350 bije na glowe 4690k ... bez podkrecania ale testy nie sa wiarygodne dla was chociaz kazdy i tak ... napaleniec testuje swoje urzadzenia w benchmarku , dla mnie to czysty paradox ...Dobra przyjme na wzor film nadeslany od ruska zaplace te 400 zl wiecej podkrece 4\intela zeby miec 10 fpsow wiecej w grach , chociaz kazdy wie ze szary czlowiek tego nie robi ...i niepodkreca

nie muszę mieć żeby wiedzieć, że jest to to samo co mam aktualnie na "stanie", od początku odkąd pamiętam amd nigdy żywota długiego nie miały i nie zauważyłem żeby się to jakoś na korzyść amd zmieniło więc o osiągach nie wspominam a o innych rzeczach :) temp jak widać jest wysoka tdp również do tego jakie bym testy nie robił nawet na starszych czipach jest dalej źle (tragicznie może nie ale do super osiągów bym tego nie przyrównał) wiec proszę pana panie majster spokojnie, benczmarki są tylko do porównania mocy na odpowiednich przetaktach, nigdy się tego na serio nie bierze no chyba że to gra lecz jak Gajin już słusznie zauważył gry są robione pod intela to dlatego one wypadają poprostu lepiej i tak na marginesie te 10fpsów może właśnie w przyszłościowej budzie pomóc utrzymać zestaw taki jaki jest o ten rok może nawet więcej, a to że amd może(NIE MUSI!!) wyzionąć ducha to już jak zwykle inna para kaloszy.

silentiumPC polecam, noctua ma bardzo dobre opinie lecz jest 2 krotne droższa, podobnie się ma z Be Quiet i j/w zmierz wysokość od płyty głównej do końca obudowy żeby się cooler zmieścił o ile będzie potrzebny :)

Witam. Ogólnie też za niedługo będę zmieniał komputer mimo, że ten jest bardzo dobry. Dlaczego? Chodzi o dysk. Od początku tego roku zaczynam mieć coraz to większe problemy z dyskami. W przeciagu tych 6ciu miesięcy zmieniałem dysk już 4 razy. W lutym kupiłem sobie Seagate Barracuda 1TB. W przeciągu 4 miesięcy zepsuł mi się dwa razy, teraz jest u producenta i jak przyjdzie z powrotem to sprzedaje cały zestaw, bo mam dość. Co się psuje? Głowica przeskakuje, nie wiem jak, nie wiem dlaczego, ale koleś z komputerowego gdzie kupowalem dysk powiedział, że jestem jedyną osobą, która przychodzi u nich tak często z dyskiem.

Teraz w ramach oczekiwania na wymiane dysku kupiłem sobie lekko używaną 160tkę. Zaczyna się to samo, głowica przeskakuje. Przed dyskiem 1TB miałem cały czas 750tke (przez ponad rok) zaczęła przeskakiwać głowica i ją wymieniłem. Sformatowałem ją i jakoś chodziła w parze z 1TB.. Po 2 miesiącach Zepsuła mi się 1TB a zaraz potem 750tka...
I co z tym faktem zrobić? Czy wymiana całego komputera coś pomoże? Może to przez to, że dyski były "na zewnątrz: obudowy, bo nie chciałem żeby się przegrzewały?

Witam. Ogólnie też za niedługo będę zmieniał komputer mimo, że ten jest bardzo dobry. Dlaczego? Chodzi o dysk. Od początku tego roku zaczynam mieć coraz to większe problemy z dyskami. W przeciagu tych 6ciu miesięcy zmieniałem dysk już 4 razy. W lutym kupiłem sobie Seagate Barracuda 1TB. W przeciągu 4 miesięcy zepsuł mi się dwa razy, teraz jest u producenta i jak przyjdzie z powrotem to sprzedaje cały zestaw, bo mam dość. Co się psuje? Głowica przeskakuje, nie wiem jak, nie wiem dlaczego, ale koleś z komputerowego gdzie kupowalem dysk powiedział, że jestem jedyną osobą, która przychodzi u nich tak często z dyskiem.Teraz w ramach oczekiwania na wymiane dysku kupiłem sobie lekko używaną 160tkę. Zaczyna się to samo, głowica przeskakuje. Przed dyskiem 1TB miałem cały czas 750tke (przez ponad rok) zaczęła przeskakiwać głowica i ją wymieniłem. Sformatowałem ją i jakoś chodziła w parze z 1TB.. Po 2 miesiącach Zepsuła mi się 1TB a zaraz potem 750tka... I co z tym faktem zrobić? Czy wymiana całego komputera coś pomoże? Może to przez to, że dyski były "na zewnątrz: obudowy, bo nie chciałem żeby się przegrzewały?

Wymiana calego kompa bo dysk sie psuje tzn twoj komp ma numer 13 gdzies naklejony .... zarty robisz sobie :P

Czy wyglądam na człowieka, który w takiej sytuacji może sobie żartować? Jeśli, jak jak mówisz, mam pecha, to wymiana komputera może pomóc..

Witam, otóż temat zacznę pytaniem. Czy w okolicach 2200 zł da się złożyć/kupić komputer zdolny ucisnąć grę pokroju Wiedźmina 3? Zależałoby mi na 8gb ram, procesorze i5 i grafice 2gb. Jeśli jest to możliwe prosiłbym o podesłanie linka do takiego zestawu. Szukałem dużo w necie, aczkolwiek ciężko było mi coś znaleźć. Z góry dzięki.

Czy taki komputer http://allegro.pl/lenovo-microstar-i5-4460-gtx760-8gb-1tb-i5416040608.html (tak wiem, gotowiec i to z allegro) miałby szansę na uciągnięcie Wieśka?