Bałem się że po odejściu “najlepszych” polaków, zostanę jedynym polskim graczem w Guild Wars 2, a tu takie zdziwienie sprzed kilku minut —>
Ale i tak lepiej będę trzymał się z daleka, tyle w necie teraz tej toksyczności poukrywanej.
Komunikat do polskiego community GW2
Ja Ci odpowiem tak ja nic nie mam do jego gildi i do niego lecz pisanie że nikt inny czegosc nie zrobił w gw2 albo tego nie publikował jest dla mnie obraża nie każdy chce się tym wszystkim dzielić A oni wytkaja że są jedyni i pierwszi bo mają filmiki
Kolejne ogłoszenie jeszcze innej polskiej gildii z dzisiaj —>
https://ibb.co/zNxwZkt
Co prawda ogromnej rany w naszych sercach po odejściu najlepszych nic nie zabliźni, no ale…
No to jak na razie mamy remis 2 gildie są w GW2, a 2 odeszły ;p
@Szeptun, obawiam się, że z nimi nie ma sensu dyskutować, bo tak jak my podajemy konkretne argumenty z dowodami, tak oni kierują się emocjami i zamiast ustosunkować się np. do rzekomo sfabrykowanego screena, wolą odbić piłeczkę na zasadzie “bo ktoś gdzieś tam kiedyś tam też odszedł z gry i jakimś graczom GW2 się to nie podobało”. No ciekawe, czy jakby najsławniejszy streamer WoWa odszedł do GW2, to community WoWa zareagowałoby słowami: “To wspaniale, że zrezygnowałeś z gry, którą Ci się znudziła, i przeszedłeś do produkcji, która daje Ci większą frajdę. W pełni się z Tobą zgadzamy, trzymamy za Ciebie kciuki i nadal będziemy Cię oglądać i wspierać!”. Obawiam się, że dopiero wtedy usłyszelibyśmy, czym jest płacz, ryk i pisk sfrustrowanego community.
Poza tym to znamienne, że na community w GW2 narzekają akurat te osoby, które same źle traktują innych, są toksyczne i zwalają winę za swoje niepowodzenia na wszystkich poza sobą. Jakoś nie znam normalnych, kulturalnych ludzi, którzy narzekaliby na community GW2. Magia.
Właśnie potwierdziłeś słowa która piszemy od + - 40 wiadomości
How to wyjaśnić się sam nagraj tutorial na YouTuba
Totalnie przestałem się dziwić xarowi, nie powinien wam odpisywać tak jak odpisuje tylko też was obrażać i pisać fakty że gra jest casualowa, nie ma podjazdu do tego tego i tego, jest w niej chujowe, to i to, tak byście dalej płakali jak dzieciaczki, fakty was bolą więc powinien was bombardować faktami Wy macie tylko jakieś niestworzone historie i jakiegoś starego screena, nie posiadacie absolutnie żadnych argumentów, kierujecie się nostalgią i swoimi “znajomymi”.
natomiast te 2 screeny że polska gildia się ogłasza to wręcz śmiech na sali
Jakoś mi się znudziło czytanie tego słodkiego pierdolenia, mute
Jeśli chodzi o argumenty, to póki co dyskusja wygląda tak:
- Odchodzę z gry ze względu na toksycze community, którego padłem ofiarą, oczywiście niesprawiedliwie. Zawsze byłem dobrym liderem.
- Wiesz, jednak mamy na forum screeny, na których widać, że niefajnie traktowałeś członków swojej gildii. Może mógłbyś się do tego odnieść?
- Ale te screeny przecież są fałszywe!
- Czy mógłbyś zatem powiedzieć, w którym miejscu zostały podrobione i dlaczego nie odniosłeś się do ich nieprawdziwości rok temu, kiedy zobaczyłeś je na forum po raz pierwszy?
- Lalala, nic nie słyszę!
Tutaj w ogóle nie ma nawet pola do dyskusji, bo człowiek mówi jak do próżni.
Nie nie nie to zupełnie nie tak.
- pierdu pierdu news - jakieś noname odchodzą z GW2, bo gra nie spełnia ich oczekiwań, nie rozwija się itd.
- wylew szamba w komentarzach
- pierdu pierdu tłumaczy się na forum
- ale ty jesteś toksyczny mamy screena na forum sprzed roku
- dopiero wtedy pierdu pierdu w gildii była fajna atmosfera, to prowokatorzy i screeny są podrobione
- pierdu pierdu czemu wtedy nie mówiłeś że podrobione pierdu pierdu udowodnij
- pierdu pierdu nic nie widzę, nic nie słyszę
- pierdu pierdu
To było mniej więcej tak. Nie widziałem, żeby w komunikacie ani w pierwotnym poście najechano na community GW2, ono samo się zaorało już wcześniej ;p
Temat wydaje mi się wyczerpany autor poszedł być toksyczny gdzieś indziej, community GW2 pokazało jakie jest milusie, dwie najlepsze gildie odeszły zostały dwie najgorsze i nie ma co drążyć dalej…
Następna (dziś)—>
fajnie, macie 4 gildie w grze, może zrób spis by się ludzie nie pogubili?
I kto tu bawi się w sherlocka holmesa? Napisałem wprost o co mi chodzi - jest to jedyna gildia która przy pożegnaniu więcej miejsca poświęciła na wyciąganie brudów i oczernianie niż na wspominki i podziękowania dla wszystkich zaangażowanych.
Wyobraź sobie że twój kumpel z którym pracowałeś 8 lat odchodzi z pracy. I na imprezie pożegnalnej zamiast dziękować i wspominać co lepsze momenty to by wyciągał tylko te najgorsze. Rzeczywiście, zapewne jest to najbardziej pozytywna osoba jaką spotkałeś i chciałbyś więcej takich osób w swoim życiu xD.
Rozumiem że w dzisiejszych czasach społeczeństwo jest ogłupiane… ale żeby aż do takiego stopnia? Bo to nawet ciężko nazwać dedukcją. Bliżej temu do podstawowego instynktu samozachowawczego. Jak widzisz ogień to nie musisz wkładać tam ręki by wiedzieć że się sparzysz xD.
A to było słabe. Nawet jak na twój poziom.
Że co? Tu chyba znowu błędne porównanie, to raczej powinno być, że pracownik odchodzi i mówi koledze dlaczego. Płaca była za mała, brak możliwości rozwoju, miło się współpracowało to nam się udało fajnie i dobrze zrobić, ale dostałem inną ofertę pracy heja banana.
Nie wyciągnął samych najgorszych rzeczy tylko napisał dlaczego podjęli taką decyzję i nie było w tym kłamstwa, bo tak ta gra jest zbudowana i tak jest prowadzona przez twórców i dlatego np. ja w nią nie gram ;p Za to ty odebrałeś to jako atak na swoją ulubioną grę, ja rozumiem, że dla jednego wada może być zaletą, ale bez przesady idź poczytaj komentarze pod tym newsem…
@Hardy1
Z kogo próbujesz zrobić idiotę udając że zasadne jest w tym kontekście porównać stosunek “pracodawca-pracownik” do stosunku “kumpel z pracy- kumpel z pracy” czy “gra-gracz”.
Kolejny raz dajesz wyraźny sygnał co sobą reprezentujesz.
Ktoś kto tkwi w czymś dla przyjemności (z definicji czymś takim jest granie w grę) 8 lat i po 8 latach stwierdza coś takiego, jest albo niewiarygodny albo niepoczytalny.
Śmiało zatem można mu rzucić w twarz:
- A Ty Waść nie godzien wiary naszej jesteś.
Odpisując tutaj niektórym, mam nieodparte wrażenie że czuję się jak Rocky Balboa któremu trener aranżuje walki ze słabymi kelnerami…
To zmień sobie to na kolegę z pracy wyjdzie na to samo a nawet będzie lepiej zawsze lepiej niż do psychopaty masowego mordercy…
a nawet wezmę i z edytuję żebyś nie czuł się jak idiota ;p
Czyli Ty naprawdę nie dostrzegasz istotnych różnic pomiędzy?
A jeszcze miałem nadzieję że tylko udajesz że nie kumasz - dla żartu albo aby bronić tamtego gościa - a Ty naprawdę nie trybisz…
strzelam, że rozsądek?
Czyli sugerujesz, że jeżeli ktoś gra w jakąś grę mmo powiedzmy dla pvp, bo uważa że jest ono świetnie zrobione i idealnie wpasowuje się w jego gusta. Lubi też lore, ale living story kończy w dwa dni i nie jest to główny element który trzyma go przy grze. Następnie gdy po kilku latach ta gra zaczyna go po prostu nudzić i postanawia ją porzucić musi pisać o niej w samych pozytywach, bo jeszcze się community tej gry na niego obrazi i zjedzie w komentarzach? No kuźwa rzeczywiście, nie jest godzien wiary spalcie go na stosie ;p
Ostatnio odszedł mój kolega z pracy, no wiesz ciężkie mamy czasy, niektórym poobniżali pensję, do tego przełożony go nie lubił i prawie go zacytowałem nie licząc “heja banana”.
dla żartu i rozrywki owszem, ale nie bronie go, nie zależy mi, nie znam gościa za to nie chwycę za widły jak co niektórzy tutaj z powodu jakiegoś screena sprzed roku, bo ani nie znam szczegółów ani nie znam uczestników tego zdarzenia, żeby stanąć po którejś ze stron.
Tak się rozpisałeś że można pomyśleć że mnie podrywasz.
Trzymajmy się jednak może wersji że bardzo się nudzisz.
Twoja przewaga polega na tym że gdybym znowu ci odpisał, to ponownie odwrócisz kota ogonem i jako bardziej wytrwały w pisaniu komentarzy, formalnie będziesz mógł ogłosić we wsi że wygrałeś bo to ty masz racje.
A ja kolejny raz żałuję że wlazłem w tę kałużę błota.
P.S.
Każdego dnia dziękuję Matce Naturze że trzyma mnie stosunkowo daleko od takich ludzi jak ty. Dziś także nie omieszkam. Dla mnie osobiście sprawiasz wrażenie dużo gorszego gościa niż ten cały Aiwe - bo u niego praktycznie od razu widać co to za koleś, więc łatwo się przed takim obronić a ty jesteś bardziej śliski, sprytniejszy i przez to dużo bardziej niebezpieczny.
Nie bo brzydki masz avatar ;p
Dziś niestety kolejki w WoWie i zaległe aktualizacje (przez co musiałem uruchamiać komputer i bneta parę razy) bywa i tak…
No bo mam a wieś poinformuje rano bo kurki, krówki, świnki i rolniki już śpią
Wyciągnąłeś o mnie mylne wrażenie, bo ja to dobry chłopak jestem, mam rację i sporo do napisania, więc można powiedzieć, że dzięki temu łatwo mi idzie. Ogólnie jestem szczery i potrafię przyznać komuś rację, jeżeli oczywiście uznam że ją ma, a że średnio mnie do niej przekonujecie…
@Hardy1, podajesz bardzo nieadekwatne porównania, które wskazują na to, że albo sam nie rozumiesz istoty sprawy, albo masz nadzieję, że zrobisz z nas idiotów.
Gdyby przekuć przykład Xara na przykład Twojego kolegi z pracy, trzeba byłoby wyobrazić sobie gościa, który o powodach swojego zrezygnowania z posady nie mówi znajomym czy współpracownikom, ale na ogólnopolskim forum, w dodatku podając za powody nie obiektywnie złe traktowanie pracowników, ale np. małą ilość wyzwań, brzydkie kolory zasłon w biurze czy małą różnorodność owoców w owocowe czwartki, w dodatku ubierając wszystko w ton męczennika, który musiał wytrzymywać na tym stanowisku aż osiem lat, mimo że wokół oferty pracy zamieszczało wiele innych firm i wystarczyło jedynie aplikować. Więc nie, te sytuacje nie są tożsame. Tożsame byłoby np. odejście gildii z gry po wprowadzeniu przez twórców p2w, a nie zachowywanie się jak rozpieszczony dzieciak mający pretensje, że twórcy go nie zabawiają - oczywiście tylko i wyłącznie w sposób, który on uznaje za jedyny słuszny. Bo przecież liczy się tylko jego opinia, a nie osób, które bardziej wpasowały się w target i od lat świetnie się w danym tytule bawią i zamierzają się w nim bawić dalej.
Przepraszam bardzo, a czy Pani czytała komunikat gildii Aiwe? Od niego się wszystko zaczęło, został umieszczony na jej oficjalnym prywatnym forum(to guru umieścił go w newsie). Te wypociny co są tutaj to odpowiedź na hejty i zarzuty pod tym newsem, a ostatnie podpunkty zostały dodane po wyciągnięciu brudów sprzed roku. Guru napisał, że to najlepsza gildia i nagle wszyscy którzy tak nie uważają zapragnęli udowodnić, że nią nie jest i to głównie te osoby, które ani w tej gildii nie były, ani nie miały z nią do czynienia a jedynie słyszały jakieś plotki/ widziały screeny a do tego grają w GW2 od niedawna heh